Пхенян ще изхарчи близо $3 млрд. в чест на Ким Ир-сен

Пхенян ще изразходва за изстрелване на ракета 850 милиона долара и 2 млрд. долара за празненства по случай 100-годишнината от рождението на основателя на КНДР Ким Ир-сен.

Обратно в новината

Коментари - Пхенян ще изхарчи близо $3 млрд. в чест на Ким Ир-сен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да да

Хубаво е тъпаците като се упражняват в математика да четат и условието на задачата, а то е, че с 850 млн. долара могат да се купят 2,5 млн. тона царевица, което прави по 132 кг. на година царевица на калпак от тези 19 млн. или по 360 г. на ден, което е достатъчно за едно гладуващо население да преживее. Очевадно е, че с 12,25 цента на ден може се изхранва човек, още повече, че в Африка това става с долар-два на месец.

Стойността на изстрелването на ракетата от $850000000 е изчислена по цени в САЩ, вкл. и заплатите на американските работници. Или цената на ракетата е много по-ниска, или трябва да се смята, че един севернокореец харчи за храна толкова, колкото един американец.

На пук на всички хамерикански подлоги: Северна корея е моделът на бъдещето общество а не вашата демокрация!!! Долу войнолюпците и подпалвачите от ЕС и НАТО! Местото на България е в евразийският съюз с братските нам народи!

Южно корейските служби за пореден път доказаха че са пълни идиоти. Че даже и филмите им за спец служби са изключително наивни и елементарни.

"на гол тумбак чифте пищови" - тъй е рекъл народът. Та и в Сев. Корея същата работа. Няклко неща са ясни. Първо, ясно е че в Сев корея гладуват. Масово. С изключение на армията, милицията и висшата партийна номенклатура, всички останали гладуват. не само нямат, но гладуват в буквалния смисъл. Второ, ясно е чер в Сев. Корея "парата отива в свирката". както по времето на СССР. Резултатът от развитието на СССР го знаем - няма го. От 20 и кусур години няма такова нещо като СССР. Сещото очаква и Сев. Корея - просто ще фалират. Трето, ясно е че основните усилия на сев. корейците са насочени във въоръжаването. Екстензивно, те правят неща, които други са правили през 50-те години на миналия век. Със съмнителни технически качества. Четвърто, когато много време мачкаш един народ той се демотивира. Бил съм свидетел колко бяха демотивирани хората в бившето ГДР. И това са германци. Сега 20 години след обединението, още не могат да се оправят от милиционеро-социализма. В този смисъл да му мисли Ю. Корея, когато тръгнат да се обединяват.

Уж умираха от глад,а от къде вземат тези милиарди?Намирисва ми на политическа дезинформация.

Да-а-а, така си е - чиста дезинформация!!! Простата сметка показва евтиния популизъм за 19-те милиона за една година! Нали се сещаш - 850-те милиона ще хранят 19-те милиона корейци точно ... с 44 долара годишно всеки, или с 12,25 цента дневно всеки!!! Че то било евтиния бе - що не са казали по-рано как се изхранва населението с 12,25 цента на ден та веднъж за винаги да решим проблемите с глада по целия свят!!! АМАН ОТ ПРОПАГАНДА ЕЙ - ПРЕДИ КОМУНИСТИТЕ ПРОПАГАНДИРАХА, СЕГА ГИ ИЗМЕСТИХА ЩАТИТЕ И ГЪЗОЛИЗЦИТЕ ИМ!!!

да бе няма телени огради а 10 метрови стени

хаха, САЩ им спряха хуманитарните помощи (храна), а тея строят ракети и правят празненства в чест на техния си идиот.

Ти ше кажеш, че нямало хахаха

Ако утре започна да ходя на фитнес,това е прикрито желание да се саморазправя със съседа ли ?

Ако опитът излезе успешен, има над какво да се замислим за съвременните високи нива на Сев. Корейските технологии. Критиките на тези опити по-скоро мязат на опит за ревниво запазване на монопола върху определен тип технологии.....

Мила родна картинка!

В чест на великата годишнина, всеки северокореец е заявил писмено и с гордост, че ще яде по две шепи трева дневно, вместо полагаемине се четири, в продължение на една соц. петилетка! Ударно!

Това са такива глупости, че няма накъде повече. Показва се ясно , че макар голяма бездна да дели двете идеологии, и от двете страни са еднакви идиоти. 3 млрд. ще струва ако беше в САЩ и там ги дадът на обръчите от фирми на олигарсите. Даже след това ще трябва и анекси да пишат , че с тия 850 млн за ракета докъде са, само за коледни премии няма да стигнат.

Няки морски от запаса вече плават само по Волга, но все сънуват и мечтаят за Сататуята на Свободата, където се мъчат в робски окови техните деца и унуки.

С $850 милиона не могат да се изхранят 19 милиона души в продължение на 1 година! Пада се по $45 на човек. Това не е много висока цена, когато става въпрос за защита на националния суверенитет.

В САЩ 50 млн. нямат здравни осигуровки, така че да престанат спекулациите "с тези пари можеше..." Либия, като насочваше парите само за населението и системно пренебрегваше отбраната, сега е по- зле от С. Корея.

Ударното соц.строителство и роднта металургия произведоха за 45 години доста чугунени изделия в т.число и глави.

Имат кинти , харчат си ги за каквото искат. Нека оставиме настрани пропагандата и се запитаме как по дяволите тези имат толкова кинти, а ние не ? За да имат трябва да произвеждат нещо и да продават..а как като произвеждат ракети не могат да си произведат едни картофи или ориз за да ядат? Нещо не се връзва.И какви са тези учени дето работят по високи технологии докато няма какво да ядат?

По много високи технологии работи Южна Корея. А тези ракети дето ги правят, вече ги майсторят и децата от Факултето. Тези технологии са крадени, прдавани и препродавани от времето на Вернер фон Браун и Фау 1 и 2....

Явно не ще да е толкова просто иначе всеки щеше да има?

Израел е ядрена държава. Защо не протестираме?

Може да са всякакви но не са гладни като корейците от Севера...На гол корем чифте стари пищови...

Кои са гладните? Стига с това промиване на мозъци, че там където не е пипнато от САЩ и те нямат контрол , всички умират от глад, айде сега....така е и в Иран, Китай и тн.

Космонавтите са ни двама и то през комунизма, ама и през ум не ми е минавало мечтаейки тогава , да ям таралежи.

"Пхенян заяви, че ще изстреля сателит за наблюдение от 12 до 16 април. КНДР изтъква суверенното си право да праща в космоса ракети с мирни цели, но повечето страни съзират прикрит опит да се изпробват технологии за създаване на междуконтинентални балистични ракети в нарушение на забраните на Съвета за сигурност на ООН." Аз пък съзирам прикрит опит за лъжи, демагогия и двойни стандарти.

Тия умират от глад, ама ще правят празненства за три милиарда! Много прости хора!!!

Комунисти са! И за това са толкова прости.

Това що ли ми напомня на голи тумбаци, чифтета пищови и АЕЦове?

хехе, за пищовите не знам, ама тая другата песничка, дето тия пеят, нещо не е верна. Франция примерно има 59 АЕЦ-а, а тука Киларито не даде да си направим втора.....

Що всички тия агенции и разузнавачи не се гледат в тяхната паница? А колко гладни сомалийчета могат да се изхранят с парите, които гълта само за един ден МКС? А ЦЕРН? Що за лицемерна пропаганда....

А колко милиона гладни могат да нахранят с парите давани да "демократизират" и тероризират всички държави по света!???

Крокодил

Абе не знам за всички страни, ама за 2009 само разходите на САЩ за Defense Contractors са 310 МИЛИАРДА долара. Това не включва издръжката на самата войска, а само частните компании, които работят в областта на "отбраната"....

Наистина няма по-идиотски строй от социализмо-комунизма. Ние сме най-големите отрепки на човечеството, отходното място на Земята, ненавистници на човешкия род и антихристи.

А кое му е толкова по хубавото на НЕОЛИБЕРАЛИЗМА (т.нар ПсевдоДемокрация), който владее света днес и чиито основатели и подръжници са САЩ? И в единият и в другият строй човека и принизен до "роб". Само че лсужи на различни господари-или на Партията или на корпоративните олигарси.

Ама да не си помислите, че с 2 милиарда $ ще падне голяма пиячка и кльопачка, а ? Във връзка с най-светлата годишнина на планетата ги чака яко маршируване до припадък....леле майко горките !!

Та защо световния полицай САЩ не се намесва в Северна Корея които постоянно тестват ракети, а размахват пръст на Иран ? Да не би щото Северна Корея вече пробваха ядрено оръжие и ся американците бързат да гътнат Иран преди и той да се сдобие с таквоз. Щот страна която има ядрено оръжие получава гаранция че никой няма да я бутне.

Преди всичко в С. Корея няма нефт и газ, иначе да е демократизирана вече.

много точно отбелязано - няма кой да плати сметката за "демократизирането", а то се оказа доста скъпо на иракската държава. САЩ приема само суровини нищо друго, парите сама си ги произвежда, и затова не ги приема!