Искаме Турция да намали мощността на радиостанциите си

България не може да заглуши турските радиостанции на нейна територия, но ще иска южната ни съседка да намали мощността на излъчвателите си.

Обратно в новината

Коментари - Искаме Турция да намали мощността на радиостанциите си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, крайно време беше да се направи! Така е от години и е отвратително! В България си и не можеш да чуеш едно българско радио!... Трябва да се сезират международните организации за мониторинг за ДЕСЕТОКРАТНОТО превишаване на разрешената мощност от страна на турските предаватели и да се искат най-строги санкции за нарушителите! А ако не стане с добро, тогава със сила, включително и чрез заглушаване, въпреки че е противозаконно! На зла круша - зъл прът!!! На война - като на война, както казват французите...

ще ядем полезни храни! А ти като се натровиш с боклуците какво ще правиш?

вараце > как е булгарскато >? можели малко да се изесним !??!? а- кирилица б- шопска салата ц- пизза вицторя д- нито едно молате избери едното .. балкански мозак ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

предлагам бат боико да накаже всички виновни ида го предават на живо по всички тв. по света и целият свят да види колко много ще се заканва на виновните.нека да видят...

не се надявайте нещо да се промени,ние сме без национална гордост и достойнство.

mnogo ot turisti haresva turska muzika. a nie puskame retro boney m horata sa uchudvad, kadesme , karaibite ili bulgaria . ? hahahaha uspeh na turskata radyo, shtom mogat .

Защо преди да пишеш в български форум не понаучиш малко и българския език? Че и кирилицата можеш да започнеш да използваш.....!

браво бе , все пак е едно начало, отколкото нищо до сега . крайно време е да им резнем антените малко .

Абе хора,проблемът не е само в ефира.По повечето телевизии дават предимно турски филми.Все едно сме анадолска държава.И всичко това е с цел да се задуши Българското.И в културен,а и в икономически смисъл.

Хубаво, да се намали агресивността на Турция ,която го прави с една цел- турцизиране на нашите мюсюлмани. . А защо не се намали АГРЕСИВНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА НИ към мнозинството българи, дето Националната телевизия ги мъчи с НОВИНИ НА ТУРСКИ, а то не иска? Кога СЕМ ще поиска МНЕНИЕТО НА ОБЩЕСТВОТО по най демократичен начин за оставяне или НЕ на новините на турски по телевизията и се СЪОБРАЗИ с него?Идея за България- алтернатива на статуквото

Те повечето от българските дето се чуват там,яко дънят,сръбско,чалга или малоумното техно,ако ти се слуша рок или по-нормален поп е по вероятно по турска станция да го чуеш.

Всяко минаре-предавател, всяко кубе сателитна чиния!

еи наи полсе и някои да забележи какво става в бг ефира..мислех си че само на мен ми прави впечатленя..а това че дярявата не можела да заглушава са дрян друн как да не може да ни се наруява суверинитета..?!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абе то ако става на въпрос аз съм хващал Хоризонт в цетъра на Букурещ до хотел Тюлипин, и то със моята антена, която на магистрала Хемус нищо не иска да закачи. Проблема не е в турците, а в нас. Какви са дия дивотии за 30kW. Мислите ли, че гърците, както се обичат с турците ще позволят такива предаватели и няма вече да са подали жалба?

Слушането та радио в кола в БГ си е жив кахър. Има места където не се хваща нищо. Функцият AF (auto frequency) на радиото работи на 1-2 радиа. По Черноморието само турски станции. Нашите са много слаби - излезеш малко от града и затихват. Нещо не е наред у нас - турците не са виновни. Ние все се опитваме с трици маймуни да ловим - с малка инвестиция голяааама печалба.

абе ти си слушаи турските радия в къщи, а пък наи-добре си иди в турция!

Какво пък толкова. Турския език е звучен и приятен за слушане , въпреки че е малко труден за приказване. Турската музика е приятна и звучна. Може и в България да се монтират излъчватели на турски език.

В България искам да слушам Бг музика и Бг радиа. Ако искам турско сама ще си настроя радитот или телевизора. Гадост е да ти се налага да слушаш турско при условие,че не не желаеш това!!!

Няма по-просташки език от турския-все джарала,барала се слуша и това ,ако е естетика...Добре,че имате един Кълванч и Неджля...

Цирей във форума.Мачкане му е майката-анадън муууууууу?

Мачкане в смисъл без ръце, нали?

Апелирам и за постепенното отпадане на българското озвучаване на турските сериали по всички канали в Булгаристан!!! Така всички ще свикнем с мелодичността на турската реч, а след няколко години ще го разбираме почти като роден език - ще станем двуезична нация. След още едно поколение турският ще се превърне в "майчин". Преди години всекипоназнайваше руски език. Мелодичният турски ще го замени.

Прекалявате, естествено е в БГ да се говори български език, да се слуша българска музика, българско радио, но да обвиняваш чужди държави за собствената си некадърност? Не турците да си намалят мощностите, а ние да ги увеличим, друг е въпросът за качеството на съдържанието в ефира.

На вас турците да ви нарича СУЛЮ и ПУЛЮ-каква звучна естетика!

трайте си бе , да не сложа и аз един 30кW предавател на виличката ми в дръндар . имам место , ВЕРВАЙТЕ ми.

Сложи си бе - после като се облъчиш и започнеш да се разпадаш, ще разбереш защо мюсюлманството е вредна религия - след като за вас отмъщението е основно верую.

ИСКАТЕ АМА НЯМААААААААА, ЩИ ГИ ГЛЕДАТЕ,СЛУШАТЕ И МЕЧТАЕТЕ ОЩЕ МНОГО ГОДИНИ-ЗАЩОТО ТАМ Е ТУРЦИЯ И ТЯ СИ Е МНОГО ДОБРЕ, А ТУК Е МАНГАЛОБЪЛГАРИЯ

Сигурен ли си, че си българин? Според мен - съвсем не! В най-добрия случай ти си обикновен мангал с компютър.

А ние чорбарите кво ше слушаме тогава???

Ами същото като говедцата. Рекламите на Мтел и мънкането на гонзаки. За да може евентуално този път мнението да бъде одобрено - само лефске, лефске...така ОК ли е ?

Аз не вярвам, че Турция е в състояние да спази някакви изисквания и международни конвенции. Но стува си да се раздуха въпроса. Може би е по-реално, нашите излъчватели да са по-мощни, така че и българите в Холандия да имат сигнал не, само турците.

Проблемът не е в Турция, а в България. За някои инерцията продължава още от "Живково време". Тогава яко се смущаваха почти всички съседи за съжаление. Не трябваше да знаем какво става по света. Защо ли? Вместо да правим ние пропаганда - пречим. Тогава смущавахме с предаватели от по 10 (десет) киловата, вместо те да излъчват наши програми. Видяхте до кога. Всичко се срина главоломно. Нека направим живота такъв, че от нас да гледат и се учат. Тогава и турците ще слушат и гледат българско радио и телевизия. Та, проблемът е в нас, в КРС, в Народното събрание, в Конституцията. "Вервайте ми".

Да спре вноса на всичко турско и китайско в БГ.

Ама тоя проблем не съществува ли поне от 30 години?! Защо сега чак се сеща някой си да ни търси правата??? Няма значение чии частни интереси може да защитава всъщност г-н Костадинов, но това си е и национален приоритет.

Не е лошо шефката на медийната комисия да се ограмоти малко технически, или ако това е непосилно за нея да пита някой, който знае за какво става дума. Причината за далечния УКВ прием не е топлият въздух, а повишената слънчева радиация през лятото, която йонизира по - вече атмосферата, по - точно тропосферата, и УКВ вълните се отразяват в йонизирания пласт и се връщат пак към земята на стотици и хиляди километри от мястото на излъчването им; иначе УКВ приемането е в рамките на пряката видимост. Затова и терминът за такива излъчвания е тропосферно прохождение на УКВ вълните. То какво ли да искаш от политик, ама това е тема за друг разговор.

"йонизация" и "радиация" са много страшни думи... не бива да се споменават в публичното пространство от отговорни фактори, защото населението се паникьосва.

Приятел , за всичко си прав, обаче как се пише "по-вече" или "повече" ?

Браво! Само така!

Айде холан.Проблема е решим много лесно.Включваш на много близка честота да работи колекторен ел.двигател.Такова яко пращене ще падне в тъпите резняшки уши. Да ги видим тогава.

Пич, изобщо не разбираш какво приказваш и предлагаш, така че не се излагай.

Мегахерц - пусни колекторен двигател на "близка честота" в диапазона 88 - 104 МHz и ще вземеш нобелова награда по физика.

Много добра статия с правилна постановка и обяснение за решението на проблема чрез приети международни стандарти. Това е начина за правилна дискусия.

Простете, бихте ли написали името на българския оператор, излъчващ с 3 киловата на УКВ ? Някой, като е пикал дописката, не си е направил труда да погледне какво пише в разрешителните, издадени от КРС. В 99% , разрешената мощност е СТО ВАТА !!!

КРС, За София: КРТЦ Витоша - Копитото, 10 kW, HORIZONT 103 MHZ 0700 17144 Хотел Копитото, 2 kW, DARIK SOFIA 105.0 FM За Видин: Румъния, Новачи, вр. Чербу, 10 kW, CULTURAL 89.50 FM Румъния, Ръмнику Вълча, вр. Козия, 10 kW, INFO PRO 94.3 FM Монтана, РРТС Петрохан, 10 kW, HORIZONT 101.4 MHZ 0700 17144 Хотел Ровно, FOCUS, 1 kW 107.7 FM. Видно е, че и при нас може повече.... но регионалните радиостанции са в порядъка на 300-500 вата до киловат. Ето защо няма как да се хващат по села и паланки, както и в планината и по курорти. Ще хващаме 10те киловата на Турция, Румъния и Сърбия.

Аз предлагам да се заглуши всичко, което идва от турция.

Подкрепям искането..., когато е хубаво времето не се хваща нищо друго освен турски станции...

Да се запуши и устата на Мелиха-истинска бъпгарка-от Своге,пардон-от Анадола.

Напаст - ако не ни избиват с тировете си, не плащат на партия с цел съсипване на България окончателно то тогава ще ни задушават с радиата си !!!

а радио белами на 10ч,4 фолк хитове от сърбия в софия какво е ? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Именно..... така е навсякъде по граничните места. Не ни е виновна нито Турция, нито Сърбия, нито Румъния. Виновни са наще некадърници, които с малко инвестиции правят радио или телевизия и почва прането на пари....

Варна наистина е граничен район, но все пак Турция е на 200 километра, а УКВ по принцип се използват да покриват доста по-къси разстояния.

Е крайно време беше да се направи. Така е от години и е отвратително. В България си и не можеш да чуеш едно българско радио...

Аз пък с удоволствие слушам турски радиостанции на морето, само сравнете качеството, не смятам че ще си намалят мощностите!

По-добре ходи си прави удоволствието в анадола, ние не искаме да сравняваме. А и вазелин не искаме да ползваме.

Сами се затваряте за света с твърдоглавието си!

като има такива като теб arabeskci ....лошо ооо много лошо за БГ

Когато попитали Майка Тереза дали ще се присъедини към движение против войната, тя отвърнала че по-скоро би се присъединила към движение ЗА МИРА!!! Това, което е anti е лошо за БГ!!!

Браво! Най-после нещо да се направи и по този въпрос, че то бива наглост, ама чак толкова не бива.

Taка е .В района на журналсит неможеш да чуеш бг станция.Лино съм го установил.Но се съмнявам всичко това да има ефект и турция да намали мощноста на предавателите си ..... Да се надяваме ще се намери решение. Да разрешат на нашите предаватели да излъчват с пълна възможна мощност е едно от решението и те веднага.

това е просто световен проблем...как може някои да се занимава с такива глупости!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ти откъде си? Знаеш ли за този проблем в България или пишеш от чужбина изцяло в неведение. Тук с километри неможе да се хване някакво българско радио - СРАМ и чуждо влияние.

защо това се прави чак сега. виновните от българска страна чиновници трябва да бъдат наказани. така е от 2 десетилетия. по времето на "комунизма" не беше. и после някой ще ми казва, че трябвало да помогнем на турция да влезе в ЕС. тя вече е тук с маанетата си. дано поне по европейски ни сложат и малко вазелин.

Това са мощността са глупости. Предавателите на българските радиостанции, са си точни. Какво са виновни нашите радиостанции, че турците искат да хвърлят сигнал едва ли не до Германия. Нали нашите като вдигнат мощностите веднага ще се появи някоя организация да сезира кмета на Варна и да стане като с антените на мобилните оператори - "аууу ама те ни облъчват и ни боли глава".

още ги подкрепяйте за EU

Точно така! Направо да си спират станциите в България. Нямаме нужда от тях.Достатъчно сме ги търпяли!