Коментари - Радев: Парите за F-16 не са на премиера или правителството, а на българските граждани | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България трябва да е Президентска Република, така ще има приемственост и няма да се лутаме ту на ляво ту на дясно и в крайна сметка излиза така, че ДПС ни управлява. И БСП преди и ГЕРБ сега са зависими , от ДПС. Гласуваха сделка, която Американците според договора могат да прекратят по тяхно усмотрение. Дори да не я прекратят самолетите ще дойдат след 4 г. това е много време. Има и голям риск от дефекти, това е нов блок. И най-умопомрачителното плащаме милиарди Кеш и сега. Това изглежда , като второ Белене.

Точно и право в целта ! Боко,кат си толкоз силен-вилен отваряй офшорните сметки и/ама твоите и на близките ти приятели/ и плащай! Щот то с чужда пита всеки може да направи помен,крайно време е за грешките си да почнете да плащате -с авоари,съмнително придобити имоти,да плащате вие ,а не ние..Сгафил прокурор,министър и пр. -съдебно дело в Страсбург-обезщетението -от джоба му! Не ни баламосвай само с оставки, и сега НАП-ако си мислите ,че безучастно ще ви гледаме простотиите и ще плащаме-много се лъжете драги-,като сте некадърни,-махайте се ,няма да ви сърбаме попарата..Боко ама де се дяна бе,щот до оня ден все изтипосан по медииите от сутрин до вечер те гледахме...ей,шмекер пак се скри...

кжо се правиш на луд и ти бе?

Простотиите и безобразията на ГЕРБ водят до един извод - че президентът трябва да има много повече власт, за да балансира до някъде негативните последици от своеволията на управляващите. Принципът за разделение на властите не може да върши това. Практиката показва, че вече десет години ГЕРБ манипулира всички власти, включително и съдебната, поради което няма коректив. Така държавата стана авторитарна и много по-лоша, бих казал много по-антинародна от когато и да било. Българите поради политическата си пасивност не могат да пречупят тази тенденция. Различните лостове за фалшифициране на изборите намаляват още повече подобна вероятност. По форумите е пълно с блюдолизци, които за жълти стотинки са готови да продадат майка си и баща си. При това положение няма какво положително да се очаква. Напротив, нещата стават все по-лоши. Към повишените цени на тока, парното, хранителните продукти, здравните услуги и почти на всичко останало, ще се добави и поскъпването на свинското месо (също и на другите меса), пак резултат от върховна безотговорност на управляващите (европейска преценка, а не моя). С други думи, можем да очакваме есента и зимата с "ведро" настроение и вяра в светлото бъдеще - така ще е, като си нямаме офшорни сметки по екзотичните острови.

Преди 10 ноември начело на България бяха НЕКАДЪРНИЦИ назначавани от Москва, които оправдаваха резултатите от безхаберието си \пиша за реалната ситуация, а не за пропагандата\ с "честност", "достойнство" и " праволинейността на поведение на партията която е следвало да спазват". Хитреците и мошенниците се вградиха в силовите структури\ДС, армия и милиция\ на това управление, защото там най малко се работеше, а най много се получаваше! След 10 ноември просто си размениха местата но пак са назначавани от Москва! Та президента и премиера яркия пример на тая схема! Впечатлението че премиера е прозападен е резултат на прекрасно играната роля школувана в структорите! Просто парите идват от там!!!!!

Преди 10 ноември начело на България бяха НЕКАДЪРНИЦИ назначавани от Москва, които оправдаваха резултатите от безхаберието си \пиша за реалната ситуация, а не за пропагандата\ с "честност", "достойнство" и " праволинейността на поведение на партията която е следвало да спазват". Хитреците и мошенниците се вградиха в силовите структури\ДС, армия и милиция\ на това управление, защото там най малко се работеше, а най много се получаваше! След 10 ноември просто си размениха местата но пак са назначавани от Москва! Та президента и премиера яркия пример на тая схема! Впечатлението че премиера е прозападен е резултат на прекрасно играната роля школувана в структорите! Просто парите идват от там!!!!!

Простотия, ярост,цинизми и инфантилност лъха от коментарите на герб-феновете - достойни последователи на своя кумир. Боже, пази България!

Си избраха един АнтиБългсрин за Резидент! Оставка !!!

Типично изказване на прост комунистически партиен секретар .

Вероятно визираш ваш Бочко ,простотията му е пословична и разсмива Европата даже,но пък такива -първосигнални като тебе се кефят щото нямаш гънки братче,немаш,ама ти даже и не разбираш какво искам да ти кажа-то отде акъл,я.....

Така че да се ебе у гъзо Вън Рушките подлоги! България за Българите!

Комунстическият популист Радев с "парите на българските граждани" много фино нацелва тънката струна на първосигналното население.

lв момента на пълен хот са троловете на ББ, нещастници подкупвате се за жълти стотинки, а държавата загива

С други думи президентът казва, че ни трябват самолети, но ако може да са без пари. Конструктивно!

По-скоро казва, че вече е взел една комисионна и само това е правилният избор.

Президентът е признат въздушен летец-ас с негови лични демонстративни изпълнения на виш пилотаж, на които са способни само малко отбрани летци. Има завършена американска и българска въздушна академия. Има пълно право да дискутира качествата на военен самолет за Бълагарската армия!!! Физкултурникът Цветанов, Пожарникарят Борисов или дебелака Каракачанов (продаващ български паспорти на чужденци за 20 млн годишно) разбират нещо от бойни самолети? Да млъкнат всички, които не разбират и да оставвят да говорят професионалистите!!! Кой говори "без пари"? Пълно заплащане "в аванс" и евентуално получаване на самолети с неизвестно качество, а само с обещания(заводът не е почнал да се строи) е нещо недопустимо! Турция плати за F-35 в аванс и ги спряха, а парите няма да бъдат върнати... Каква е гаранцията, че предплатените напълно в аванс самолети ще бъдат някога получени някога след пет години в 2024??? НУЛА!!! Защо Бахрей има контракт за същите самолети за $70млн бройката, а България по $157млн бройката??? Контракта е обявен на сайта на ЛокхийдМартин, може да го погледнеш!!! От къде е тази разлика и колко са комисионните за ГЕРБ от тази АНТИ-СДЕЛКА??? Това е меко казано КРАЖБА от парите на данъкоплатците! Да отбележим и цената на Су-57 за Русия ($34.4 млн) и F-35 за Пентагона ($81млн)!!!

Ти май не осъзнаваш че говориш празни приказки, като празната глава Радев... Радев може и да е пилот но не значи че е единствения такъв ... Айде бегай у лево и си събирай рублите...

Колко се плаща за плюене по президента?

200 рубли

А парите за евентуалното закупуване на Грипените на кого са?

Руменчо орева орталъка за нови самолети преди по-малко от година, а сега парите били на гражданите Ако управляваше другарката Нинова, дали щяха да са на гражданите парите или тогава щеше само да хвали, как БСП са загрижени за българската армия и никой до сега не е инвестирал толкова във ВВС от 50 години насам?

Руменчо,взе да ни омръзва цялата тази сага-знаем ,че може би само от самолети разбираш,но говориш пълни глупости. Дебат-с кого и къде.Кой разбира от самолети и договори свързани с тях-определени хора,които са в тези комисии.Като им нямаш доверие уволни ги,ама да демагогсваш,че "българския народ" трябва да участва в него??? Наистина ще се окаже,че когато господ е давал акъл,военните сте били на маневри...

Президентът те е съвсем прав - защото едни поне 19% от тези пари вече са не на народа, а в банковите сметки на Каракочан, Тиквун и т.н. Даже София Таймс твърди, че Локхийд са превели на Каракочан некви дребни стотинки, към $84 милиона...

Най-много от всичко съжалявам че гласувах за това чужд слуга да стане български Президент...

Гласувал си за президента Радев ама на 30 февруари. Слаба манипулация. Ще звънна на сорос да ти отреже заплатата...

Тази тактика твоята е много добре позната - упрекваш другите, заради това, което ти самият прави. А ако на теб ти спрат рублите, дали няма да си намериш работа???

Парите са дадени и връщане назад няма. Трябва да се заработят, като се саботира държавата докрай. Антидържавникът номер 1 седи на стола, на който би трябвало да е ДЪРЖАВНИКЪТ номер 1.

Така е, дреме му на комуниста БМБ за държавата - важното е да се пълни банковата му сметка!

Щото парите за разходки те ти не са ли и те на българските граждани. А пък премиера ще си вземе самолетите ще си ги паркира в двора. Само бля, бля и нищо друго от този човек, никаква работа, само вреди

НИЕ ОВЦЕ ЛИ СМЕ БЕеее

А парите за Грипена чии щяха да бъдат ?

Фатмакът пита ли Деса дали може да се изказва? Или Решетников като нареди коже? Червените идиоти винаги са готови да подарят на Масква 10 милиарда за централа, гЪзопровод или просто ей така! Ама за НАТО-вски Ф16 пада колосален ред... Това чучело още колко години ще ни е пРезидент?

Кажи нещо за 100те милиона които прахосвате за остарялата руска техника! Кажи нещо за 3те МИЛИАРДА закопани в дупката на Белене! Кажи нещо за двойната цена на която искахте да ремонтирате Миг 29! Кажи нещо за ОПРАВДАТЕЛНАТА ПРИСЪДА НА НЕНЧЕВ!

последния гърч, на Грипенчо....

от такива тъпаци като теб, България е на това положение

Празни приказки на празен човек с празна глава ... Каккво може да с еочаква от такъв ... Смешен, смешен, смешен та жалък...

Ама руският патриарх го ползва за тоалетна

Словакия купува 14 самолета ф-16 за 1,8 милиарда $. Бахрейн купува 19 самолета за 2,8 милиарда $. Мароко купува 25 самолета от същия тип за 3,7 милиарда $, а България само 8 самолета за 1,7 милиарда $. Прави впечатление, че средно аретметично цената която ние сме получили е най-восока. Данните съм взел от сайта на Lockheed Martin където са обявени сделките. В цената влиза и оборудване, въоръжение, обучение на кадри итн. За това е важно да се обясни какво точно купуваме за тези пари и защо други държави са получили по-добри цени от нас.

С една малка разлика, те вече са правили покупки на самолети и друга техника... Така че има значение дали за първи път правиш сделка или не ... Ама кой да ти обърне внимание на тези неща ...

Словакия нямат на въоръжение такъв самолет. Аз искам да разбера какво включва тази пакетна цена. Има ли някъде информация? Цялата тази тайнственост ме каза да си мисля , че не всичко се споделя. Не искам пак аз като чат от обществото да плащам за грешките на някой некадерен поитик. Няма спор, че Ф16 е най-доброто на пазара. Ако има пари и ресурс дай боже и 20 да вземем, но не на всяка цена.

Словакия няма бойни самолети от този тип, но е купувала бойни хеликоптери ... пак от същата фирма... само за уточнение ...

Този всезнайко, как още не е разбрал, че всичко що се прави в държавата е с парите на българския народ и за българския народ. Включително и тези за американските централи и за американските реактори и за КТБ и за Белене и за краденето на прехода, фалиралите банки. Все дело на такива мъдреци от неговата клика. Даже и тези, за които се репчи, защото пак те се перчат, че ни вкараха в НАТО и пак те обещаха, че не веднаж на 10 години, а всяка година ще дават 2% от БВП на американците за пушки, самолети и ракети. Голям умник, не минава ден без да изтърси някоя глупост, ако прескочи - Нинова изкача.

Парите за екскурзии на Деса и роклите по 5 хиляди лв не са на Президентството , а са на народа.

Народа е най доволен от президента Първанов който подписа за членството ни в НАТО и благодарение на това държавническо решение Русия не може да на нападни както нападна на Украйна

Тя Русия е заритала да напада такива кат тебе със основно образование - за какво са и?

А обуща и зелени чорапи има ли

Прав е президента. Тази фрапантно неизгодна за България сделка е напрово за рекорд на Гинес по некадърност! Неволно си спомням как навремето при откриването на Промет първата поръчка за износ бе на известна фирма от ФРГ и неиният теф казваще на тогавашния директор да обърнат особенно бнимание при произвоството на спазването на толерансите на поръчаните стоманени изделия. На което отговорът на директора бе следния: - Да така трябва да бъде, но при нас работят главно чобани от станджанския край. Кажи ми какво да правя, как да им обясня какво е милиметър, като те не знаят какво е метър?

Българските политици са абсолютни глупаци,не само за самолетите ,които никога няма да видят , но и във всичко което се отнася до бизнес!Много некадърни изклясъци,президента е с класи над всички заедно с Атака!

Президента и Атака са изклясъци!Антибългарски!

Вие от атАКА, когато и да се гръмнете ще е късно! Няма по-гнусна руска сволоч от вас!

То и самолетите не са на правителството а на България, на българската държава, Този Президент с всеки изминал ден все повече ми пада в очите.

а е вгз, голем тъпак си хахахаха

подкупен предател и мръсник, е това е вашия прецедент. ха сега вие му връщайте подкупа за Грипен.

САЩ ни продават тея самолети с една единствена цел, тяхното приложение ще е за използване на ядрено оръжие при евентуален конфликт с Русия, тея самолети не стават за друго, само идиот може да вярва, че самолети модел '75 имат някакъв шанс в реален бой срещу новите модели. с две думи България става основна мишена на руските ракети и всички ние сме продадени за пушечно месо, за което и внуците на нашите внуци ще плащат. и не знам какъв олигофрен трябва да си за да се радваш на такава "новина".

Ама ти си сигуремн че е модел 75 година.. Защото и БМВ 3 е от 73 година ... Нали осъзнаваш колко си ограничен умствено за тези приказко който говориш ...

Тоя и Винету не е чел.

Руменчо, що не отиде да търкаш столовете по червените кафенета , да чертаеш планове на мръсни салфетки с изветрялите си съмешлиници. Щеше да е по-достойно и да те запомнят като летец, а не като руска подлога и предател на Родината .

А навън работници с червени потници копаеха канал.

Защо го боли самальотното шофьорче? От над 5000 изтребителя в НАТО има само 25 грипена и то под наем, пълна екзотика . Целта на повелителите на червения потник с пагони е да нвма инфраструктура за водещи натовски самолети и обучен в НАТО персонал, а армията да си остане троянски кон в Нато. Тоя плосък филм обаче свърши и ревът на русоробите е голям.

Слуга на путев. Предател на България

Слуга на народа. Спасител на България.

Радев. Толкова си плосък и прозрачен вече. И децата видяха че изпълняваш руски поръчки да пречиш на модернизацията на българската армия

То и тлъстта заплата дето радев харчи е на бг гражданите

Смачкана руска шапка!

Цццц за какво ли хакваха НАП, за какво ли избиха толкова прасета тия кравари, като пак се вдига шум около тия самолети.....трябваше пак да литнат над Рожен може би.....

Да, не случайно ли прелетяха над Рожен... но тази година не посмяха.

Всичкото герберско трол на линия. Добре ли ви плащат?

Откакто на татко Тиква му запари под газурата вече сме на 45кинта

Не ги ебавай хората толкова късно, че се скъсаха да вадят флашките за достъп на мобилен интернет за да си сменят ип-тата цял ден....:)

комунделите боярищник пикаят! денги нет! грипен нет!

Да ама Руци може да си мърда ушите.

Президента може и да е прав в случая, но се оля с плюенето за щяло и нещяло. Да бе мирно седял, сега можеше ммнениеот му да има по-голяма тежест. Сега да си налага ветото и просот да изчака правителствотто да получи карт бланш от парламента. Кучетата си лаят, а кервана си върви. Мниого здраве!