Радев определи инфлацията като най-големия проблем на страната, в дългосрочен план - демографията

Очевидно е, че има нужда от държавна намеса, когато има голяма динамика и кризи, заяви Румен Радев

Обратно в новината

Коментари - Радев определи инфлацията като най-големия проблем на страната, в дългосрочен план - демографията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Демографския проблем трябва да се посочва и в цифри, за да придобием по-реална представа за неговите измерения - всеки ден в България умират средно по 400 човека, пък се раждат средно по 140 бебета !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Иначе в 48 - мо НС харчим по 875 000 лева за три дни докато изберем председател на НС !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И отново пак нови 100 милиона за новите избори !!! 35 партии ще се редят в изборните листи !!!!!

фатмака споделил ли е нещо, в смисъл, че инфлацията започна с назначаването на стефан янев за служебен премиер лично от самия него, и продължи през неговите служебни правителства янев 2, просто киро, гълъбчо 1 и сега гълъбчо 2, или е забравил да спомене??

Какви еврозони какви 5 лева тогава - щом инфлацията е толкова важна, Радев Тя и сега е твърде висока, а виждаме накъде би се изстреляла цената на застраховка Гражданска отгворност, ако решим само да козируваме на Брюкселските зелки ! И няма да е само за застраховките за автомобили Дори във ФРГ повечето цени останаха със същите цени , като цифри. Но от ДМ в евро! Помним , нали ? В България ще е далече по-зле ! Не сме готови за Шока с еврото и стига сме правили излишни движения в тази посока само заради шепа нашенски престъпници с бели якички (пос 1 процент, които ще се обогатят неимоверно от тази врътка, подобно на един НДСВ финансов министър при врътката с дълга) и еврономенклатурата, както и чуждестранни престъпници с бели якички

Тоя предател който скачаше уж срещу мафията само за да спечели изборите изобщо не му дреме за обикновените хора е най големия мръсник в момента в БГ.

А кой докара инфлацията- неговите протежета от промяната.

Нагъл, сър! Идиот!

Радев, никига не съм го харесваш, даже когато му стиснах ръката. Някак не можах да му откажа като ми подаде. Благодарен съм му че си призна грешката с шарлатаните от ПП и че посочи инфлация като най - големият проблем. Толкова.

Румъния строи ограда по границата в Добруджа. България остава заден двор на ЕС за да има къде да се строят големите европейски бежански лагери. Честито Радев! Честито Борисов! Честито Петков! Честито Пеевски! https://www.segabg.com/category-observer/rumuniya-shte-ni-napravi-bezplatna-ograda https://evz.ro/un-gard-la-frontiera-cu-bulgaria-sansa-romaniei-pentru-aderarea-la-schengen-analiza-presei-de-la-sofia.html

Даа, само че ББ не е във властта още от април 2021 г.!

С такъв икономически министър - толкова!

Респект г-н Президент! Идиотите квичат. Значи всичко е наред. Не се поддавай и действай смело! Господ здраве да ти дава!

Изумително е че отне 30 години да се намери политик който да говори за демографския срив. Радев е супер, колкото и да го псуват някои.

на държавата,а сега се прави,на отворко!

Направо удивително и възхитително! Яяяяааа, той можел и да говори...

Най-големият проблем на страната е управляващата "българска" политическа "класа". Гад до гада, идиот до идиота, крадец до крадеца... мила моя майнольо

Тази "класа" е следствие от факта, че сме доминион на САЩ. А, Русия си противоборства със САЩ.

Тази класае такава по примера на и с "братската" помощ на руските политици-олигарси.

Американските ич ли не помагат? Подценяваш "Америка за България", нпо-рките., Мустафата...

Идиот, Америка за България финансира разкопките на Голямата базилика в Пловдив, като лично американската им шефка работи на място. Помага на талантливи деца, финансира проекти в селското стопанство и още какво ли не. Ти с какво помогна на Майка България, освен че издишаш СО2 и отделяш екскременти???

1/3 от населението е в София, която пък е с проблеми с детските градини и ясли, въпреки че дори тя е с отрицателен естествен прираст. Краят остава за вас...

Правителството ти е пълно с бивши военни,милиционери и комунисти.И като върна и калинките на ГЕРБ,положението стана мазало. Ти защо увеличи заплатите на служителите в Президентството? А за другите нищо.

Увеличи им заплатите,за да му бършат насрания гъз.

Я , па ТИ Много бели докара на НАРОДА с твоите " служебници " но където е учил , там се е клел , а той си призна !

Радев ни докара инфлация и демографски проблем, защото хвърли страната в политическа криза, изпълнявайки нарежданията на господарите си от Москва.

А ние, народа, определяме Радев като най-големия проблем на страната.

Най големия проблем е с демографията, прекалено много руски агенти изхранваме

Радев реве за Русия и Крим

Реве за първата буква на Крим последвана от първите две в ,,Русия'' само че в обърнат ред ама както каза Боко ... акъл не се набива

Костов каза РУСКИ агент за влияние

Русия харчи над два пъти повече, отколкото получава в държавната хазна.

Инфлацията в България пада от 18% на 4%, а икономиката на Русия е изтощена.

Ембаргото върху руския петрол влезе в сила на 5 декември, а от този ден беше определен и таван на цените на петрола от Русия на 60 долара за барел. Освен това на 5 февруари влезе в сила таванът върху цената в ЕС на руските петролни продукти. По данни на базирания в Хелзинки Център за изследвания в областта на енергетиката и чистия въздух таванът на цените струва на Русия 160 млн. евро (172 млн. долара) дневно. Международната агенция по енергетика оценява загубите на Русия през януари на 8 млрд. долара, което е с една трета по-малко от действителния спад. ПРОДЪНЕН БЮДЖЕТ Според предварителната оценка на руското Министерство на финансите дефицитът във федералния бюджет ще бъде 1,76 трилиона рубли (22,880 млрд. евро). "По предварителната оценка приходите във федералния бюджет през януари 2023 г. възлизат на 1,356 трилиона рубли (17,628 млрд евро), което е с 35% по-малко от приходите през януари 2022 г.", се казва в съобщение на министерството. Бюджетните разходи през януари възлизат на 3,117 трилиона рубли (40,521 млрд. евро), което е с 59% повече в сравнение със същия период на миналата година. Това означава, че Русия харчи над два пъти повече, отколкото получава в държавната хазна.

В Европа синдикатите започнаха преговори и извоюваха между 6 и 8 % повишение на доходите. Освен това, хората намалиха покупките и производителите започнаха да дават заден с цените. След 6 месеца всичко ще е нормално. Нашите тъпаци щели цените да намаляват??? Луди ли сте бе гълъби или имитирате заетост? Мунчо?

Мунчо откри топлата вода.

Приходите на Русия от петрол и газ рухнаха с 46%! Приходите в бюджета на Русия от нефт и газ през януари са намалели с 46% в сравнение с януари 2022 г., съобщи руското Министерство на финансите. Това се равнява на 42 млрд. долара спад.

Радев ни закопа като държава

При теб инфлацията е най-висока.Миналия Великден(при Киро),яйцето беше 29ст .,при теб е 70ст. Гълъб ли ги снася тези яйца?

Този и от икономика и пазари ли взе да разбира? От всяко негово изказване личи само едно: желание за връщане на комунизма и той да е новият Тато! Изрод! Няма да му се получи! Толкова просто президент никога не сме имали! Никога!

Аре бачкай, стига приказки.

Като има инфлация, нямаш време за приказки, защото ако не бачкаш, всичко се обезценява! Да, тя и икономическата теория казва, че инфлацията стимулира производството и предизвиква ръст, ама Радев от къде да знае, те това не са го учли във военното училище, там по онова време учеха само "Научен комунизъм". :))

Инфлацията и дефицита се дължат на енергийната политика на "зелените" еврокалинки. Ако сам си рушиш енергетиката, много ясно че нищо добро няма да стане защото енергията е нужна за всякаква човешка дейност. Ако енегията е дфицитна значи хората обедняват. И този проблем решение бързо няма. Лошото е че "зелените" калинки не само че не искат да решават проблема, но правят всичко възможно за да го задълбочат. Добре че има "мощна" статистика дето може да нарисува ръст при фактически спад на икономиката. Перспективите пред икономиката не са никак розови (а за демографята.... изобщо нямаме бъдеще).

Я русофилистиците да не се правят на икономисти!

Един от най-големите икономисти е бил руснак- Николай Кондратиев. Неговата теория за дълготрайните икономически цикли още се изучава на Запад.

Кондратиев .... О, Боже, "Вълните на Кондратиев" къде ги учи в ВИИ Карл Маркс ли? Да, заедно с Ленин измислят НЕП, щото виждат, че комунистическата планова икономика не я бива! Да ама само в соц. икономическата наука се появява Кондратиев с неговите бизнес цикли в "класическата школа" всичко започва с Адам Смит и Дейвид Рикардо и завършва с Джон Мейнар Кейнс...

Когато избираме военни резултатите са такива. Мислете следващия път. Под шапка акъл не вирее !

И като няма да се върнеш към либералния модел от преди 2008 2010, към какво ще се върнеш, бе Радев??? Ти колко други модела познаваш, че да ни "поведеш"??? Да еба и комунистите ви глупави, пак за социалистическа революция ми говорите??? Намеса на държавата искал той ...??? Глупчо, повече държава, означава повече корупция!!!

Повече държава освен повече корупция означава и по-ниска ефективност, тоест, бедност и мизерия като по соц-а.

Инфлацията съвсем не толкова страшно явление, но за хора, нямащи идея от макроикономика като Радев, е ужасно. По-скоро пак се опитва да прави някакви внушения и да тласка народа чрез страховете му в някаква посока ...??? Радев, инфлацията съвсем не е толкова страшна, тя кара хората да работят и да правят растеж. Да, знам, че съветниците са ти го казали, ама кажи защо се правиш на умряла лисица?

ЕБА СИ ИДИОТА .- ИКОНОМИС! Начи викаш, инфлационът се покачва и аз почвам работа на 3 места, за да си ПЛАЩАМ СМЕТКИТЕ? А НЕ МОЖЕ ЛИ ДА ОБЕРЕМ СЪСЕДЪТ И ДА ЗАКОЛИМ НЕКОЙ НА УЛИЦАТА, ЗА ДА МУ ЗЕМЕМ ПАРИТЕ? Хем е по-лесно, хем ми придава стойнос в собствените ми очи, хем преобръщам играта и изравневам везните срещу държавата кат инфлационне крадец на МОИТЕ АКТИВИ! Пътят на воинът побеждава пътят на търговеца.

Инфлацията дойде когато си развалихме изгодните договори с Русия и наложиха ембарго на евтините руски стоки, заради шибаните укри !!

Я мурзилките да не се обаждат!

Бягай при джуджето Вто, а онова другото дето ака в него, тъпак !ова да му носиш куфарчето, не ядено

Ко рЙечи ?

Радев тикво проста,чудя се как си шмал акъл да станеш пилот. Кое точно на българия и е развитото, та ни сровняваш с тези страни, едно нещо очаквам да чуя ?

Верно бе другарю Радев, верно е, че "в средносрочен план най-големият проблем за България е инфлацията"! Инфлацията, която ти ни докара с твойте шарлатани! Демек, някой ми сра в гащите!

Ужасно скучен и безидеен

За влизането в еврозоната се теглят дългове и се увеличават цените. Не ни трябват партии, които искат еврозоната.

Те дълговете се теглят за да не можеме да влезнем в еврозоната

И двете неща - инфлацията и демографската криза са следствия на по-дълбоки проблеми които Радев явно не може да идентифицира.

Крим е руски, къф да е!

Точно така !

Проблема са хора като Радев последните години той съумя да посее омраза и противоречие в българското общество . Провали се като президент да обедини обществото и да позиционира по-добре България в Европа и света.Той не мисли като политик и стратег а идеите са му затворени само в неговата куха манерка!Явно му харесва да изглежда значим но това с нищо не помага на хората а само отлага и задълбочава проблемите.Каквото и да каже този човек си остават празни думи без решения и последствия.Цялото му президентстване е изгубено време!

Мунчо е най-големия проблем на страната - в краткосрочен и дългосрочен план!

То основните проблеми може и да са тези, но не е защото Радев го е казал. Т.е. нищо ново не ни каза президента.

Много трудно да се сети човек кои са най-големите проблеми. Тоя ако играе в "Това го знае всяко хлапе" ще е последен със сигурност. Проблемите са ясни дай решенията. Куминистически екземпляр отвсякъде. Много приказки и накрая нищо съществено.

Народът си го избра този комунист. Знаех си,че предложен от БСП кандидат,посочен директно от руския резидент Решетников ще работи изключително за интересите на руските и български комунистически олигарси. Оплюха достойния за президент ректор на Софийския университет и пак избраха този льотчик на МИГ-29. Мит е ,че е натовски генерал. Българската държава го прати на курсове в САЩ да се учи да лети на Ф-16,а те социалистите са против купуването им. Те загробиха България.

Уви,народът е невеж,наивен заблуден. Продължава да избира и преизбира некадърни и продажби комуняги. И затова от всички бивши соцдържави България е най-бедната страна,с най-нисък жизнен стандарт.

Другарят Мунчо Радев е заклет и фанатичен комунист и верен кремълски слуга. С просташката си физиономия прилича на своя кумир бай Тошо от 60-те и 70-те години на миналия век. Политическите възгледи на пРезидента са въплатени в популярния девиз от времето на комунизЪма: "БКП - ВДЪХНОВИТЕЛ,ОРГАНИЗАТОР И РЪКОВОДИТЕЛ НА ВСИЧКИ НАШИ ПОБЕДИ!"

Всичко започна да се сговнява откакто мунчо вдигна юмрук.

Венсеремос! Ще победя руската подлога в себе си!

Ти какво очакваш от един комунистически военен тъпанар? Другарят Мунчо Радев е свикнал да използва банални фрази и изтъркани клишета.Само дето пропусна да ни уведоми че след понеделник идва вторник.