Деловите среди: Не рушете бизнес климата с кампании и закони

Бизнесът призова за прекратяване на негативните имиджови кампании и законотворчески инициативи, развалящи бизнес климата и рушащи инвеститорското доверие.

Обратно в новината

Коментари - Деловите среди: Не рушете бизнес климата с кампании и закони | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това не са работодатели, а експлоататори.

Бъркате основно, репликите не срещу бизнеса/те са го пояснили кой/, а срещу тези които законотворчестват, той да бъде такъв!

Работил съм в частни и държавни фирми. Имам над 20 г. стаж като инженер в областта на електрониката, ИТ, комуникации. Уважение, обучение, премии, стимули реални осигуровки и т.н. нещичко добро съм видял само на държавна работа, колкото и много да са били и простотиите. В частите фирми само трупах имоти за шефовете. Почти никакви обучения, стимули, уважение и тем подобни не съм видял. Сега съм държавен служител и имам познати дето ме викат по частни фирми. Не благодаря. Доста голямо текучество, използват хората и ги гонят като мръсно коте, заплати както дойде, осигуровки кат за бог да прости. Какви бизнесмени бе хора? Мутри, сини или червени комунисти, ДКМСейци, ДСейци.... Ако сега трябва да ида в частна фирма вероятно ще бягам за София, поне пари да видя, а не само работа. Смешници. Вярно, е че българите много плюем и сме злобари, но масовите оплювки на фирми са обективни по принцип. Пробвал съм да работя в оплюта фирма и съжалявам, че игнорирах интернет бълвоча - оказа се че отговаря на истината. ТОВА Е ЧАСТЕН СЛУЧАЙ. НЕ ВСИЧКИ СА МАСКАРИ. САМО СПОДЕЛЯМ ОПИТ. Особено пък малките фирми - с тях най-много внимавайте.

Ако си бяха ,в панделата с дългосрочни присъди такива , като тези ,България щеще да е във по-добро състояние !

Ще повторя написаното от друг коментиращ с допълнения специално за тези клоуни на снимката нямащи нищо общо с истински бизнесмени ... Та Вие изобщо знаете ли какво означават думите стимул и уважение ! Когато се научите на следните неща г-да партийни секретари,мутри,ДС измекяри, и всякакви гнусни кретени докопали се до власт,пари и фирми ще се промени поне мъничко мнението на някой хора (роби) в случая за Вас. Говедата и свинете от снимката трябва да се замислят над следните неща понеже всеки здраво мислещ се е запътил към Терминал 1 и 2 както направих преди 5 години заради такива като Вас и липсваща съдебна система ... 1. Европейски заплати не по-ниски от 1000 Евро стартово до 3000 Евро средна заплата за страната.; 2. Европейски работни места със здраво индустриално производство с иновации постоянно във всеки един проспериращ сектор с висока придадена стойност; 3. Уважение и отношение към всеки един работник независимо от поста ,който заема; 4. Зачитане на личното време, отпуските, празничните дни,семейството и т.н.; 5. Перспектива за развитие на личностните умения и израстване в йерархията на фирмата в зависимост от постигнатите резултати. 6.Стимули,бонуси,тиим билдинги,екскурзии,обучения в чужбина и всичко ,което прави един човек още по креативен ,за да се чувства оценен. Когато постигнете описанието по-горе мнението за Вас ще се промени драстично! До тогава каквото сте си "извоювали" и тепърва ще берете плодовете на своята бездарност и некадърност ! Вече няма как да спрете кадърните и работливи Българи - те вече отдавна не работят за такива отрепки като Вас даващи от 300-500 лв. заплати ! Съсипахте всичко за 27 години ... и вече няма как да затворите границите палячовци! Скоро сами ще се управлявате след като разрушихте всичко ...

Не им се сърдете,ако имаха поне 5 дена трудов стаж,щяха да разберат защо ги хулим.а,ако са изхарчели поне 2 лева,спечелеми с труд,щяха и що е животът да разберат

Икономиката расте, но заплатите на българите са най-ниските в ЕС. 78% от работещите в България получават под средната работна заплата за страната. Доходите в регионите са два, два пъти и половина по-ниски от тези в София. 27 години бизнесът черпи конкурентоспособност от ниски доходи и занижена цена на труда.

Икономиката - таратанци. В моята община с към 90000 души са се изнесли към 1500 за една година. Има спад с 1.5 процента в населенето и растеж на икономиката вероятно не повече от 1 процент. Не е зле при изчезващо и застаряващо население - съвсем честно го казвам. При това има население, което идва от още по-закъсали общини. Без него направо ставаме пустиня. Къде е този растеж. Свинско със зеле. Свинско в София - зеле в провинцията.

Предложението на бизнеса за обучение на технически специалисти за сметка на другите специалности има смисъл Но ако не се вдигнат заплатите тези нови специалисти таман обучени от практиката пак ще задуят към развитите страни Пак с нашите данъци ше бъдем донори на Г7!

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

ТЕ НА СНИМКАТА САМО ПАРТИЙНИ И КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАРИ ДА НЕ СА ИМАЛИ ПЛЕНУМ ?

Работническата класа призовава: Спрете безмилосната експлатация! Цената на труда в БГ е абсурдно ниска. Не прогонвайте младите можещи хора!

ние - предприемачи/червени боклуци, искаме хората да ни оставят на мира.

Бизнесмееена, бизнесмееена, бизнесмена баш хайдук... то песента е за съдията, ама то и за него същото ....

Ние всички сте за Народен съд!Присъда:по милост-доживотен затвор.

Тия до кога ще им търпим безумията? Бизнеса в България е най-долнопробната измет на света. Истински почтен бизнесмен, може и да има, но той в България не е едър и голям, той е дребен, едвам оцеляващ и въобще не разбрал за тези писма. Те се пишат от едрите, акулите, ненаялите се.

.... оставете ни да си правим каквото си искаме.

в България в тоя му вид да отива в Ислямска държава.

Бизнеса иска да му работите без пари но и да не мрънкате!!! Те хората нямаше да ви плюят ако нямаше защо....

не ни се подигравайте с тези смешни заплати. Ако не бяха партийните куфари щяхте да сте работници, не го забравяйте. Няма нищо уникално и неповторимо във вас.

Ма много ви обичами ва Боклици...

Нашата бизнессбирщина пак е тръгнала да учи баща си как се правят деца.

Маса фирми в моя град - да не кажа повечето имат толкова лош имидж и постоянно търсят хора. Само влизаш в интернет и о чудо. Оплювки, ама сериозни. Опитвал съм се да игнорирам това ама съм бъркал. Има ли оплювли - верни са. За какъв имидж ми говорите бе - от мутри през комунисти, герберисти до комсомолци все същото. Помияри. Смешни заплати, лошо отношение, за мотивация не са чували, за бизнес съвсем.

Сказал директору народ, что он от жизни отстойот, что он 4 классов кончил ели,ели. Директор сморщил се слегка и сразу жалобу в ЦК, мол образованние просто одолели / простете за правописа/.

Бизнесът??? Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха!!! Смейте се за здраве!!!

А стига бе. Сериозно ли? Предприемачите, които не са част от пратийните обръчи от фирми и не са се възползвали от държавата са много малко. Държавата е най слабо развитата в Европа, защото предприемачите са партийно назначени, плащат ниски заплати и не се конкурират, защото бизнеса им е гарантиран от партията. Уважение ще получите, когато си го заслужите при конкуренция на свободен пазар.

250 милиарда на вътрешния или външния пазар? Ако е на вътрешния,са ни съдрали два пъти кожите! Единият път,когато са плащали жълти стотинки на работниците си за произведената продукция,а вторият път,когато са ни продавали скъпо и преслъпо,боклука който са произвели!

Гледам на снимката все ДКМС кадри. Васко ТНТМ-то, Бранков от ЦК на ДКМС. Не може в БГ 7 млн. бизнесмени. Трябват и работници на които да се заплаща. Само че на тези чорбаджии не им се плаща.

Амчи то ДКМС-ето еба бабата на БКП-то, на България и народа!!!!!!!!!!!!!!

Всички бизнесмени под земята!

Нали, предимно потомствени еснафи от комунистическата върхушка

А, изплюхте ли камъчето. Мутрисмените в България не искат закони. Те си служат само с бухалки....

Останете да работите при мутрите, тогава!

Та ние при мутрите работим - само дето имат малко диференциран профил едни са бивши борци и боксьори, други бивши активни комсомолци и деца на партийци, трети бивши сътрудници на ДС. Разликата не е голяма, всички опустошават държавата и народът еднакво успешно.

сте толкова добри, предприемчиви и прочие глупости, кво ви пречи хорското мнение? Каквото, такова! Нали си правите милионите, милиардите, значи, няма пречка.

За нашите така наречени предприемачи нищо добро!Мое лично мнение е,че нишите на европейските пазари са заети със сериозни европейски предприемачи поне от педесет години насам! Много от тях,разбира се изпитват трудности поради икономическата криза ,заляла света през последните 20 години. Поради тази причина ,повечето от тях си изнасят производството зад граница,за да запазят това което е останало,като бизнес. Поради тези причини,български стоки и услуги-с редки изключения,не могат да се вмъкнат,в европейските пазари. Причината е проста! Традиционалните европейски предприемачи никога няма да допуснат това! Виж,да измучат единственият останал капитал на България-квалифицирана евтина работна ръка-не се двуомят! Това е експлоатация в най истинският смисъл на думата! Европа трябва да раздели производствените си мощности и капитали с нас,а не да ни експлоатира като туземци! Европа трябва да инвестира в България на всяка цена! Обаче корупцията и жестоката съпротива на политическата ни сган,не допускат реформа на държавата ни.

- Васил Велев - Председател на АИКБ, 89 година като член на ЦК на ДКМС става председател на фондация "Еврика" заграбила парите на ТНТМ (научно-техническо творчество на младежта) на комсомола. Завършил е като инженер от ВМЕИ София, но изведнъж става виден финансист (да ви напомня за един президент) - Божидар Данев също инженер от ВМЕИ, но сега виден финансист, едър капиталист и шеф БСК. Става като си сътрудник на ДС и като 89-та пък на теб ти се падне да си начело на ЦКС (Централен кооперативен съюз). - Цветан Симеонов - председател на БСПП и свързан в цялата си кариера с нея като сътрудник на 1-во ГУ на ДС. Наследил Божидар Божилов, който пък е бил от 2-ро ГУ на ДС, то там изобщо е нямало други. - За Домусчиев нещата са доста сходни, но тук трябва да добавим как в началото с Михайловски приватизираха Илиенци с един милион дарение за "Бъдеще за България", като същевременно в касата му имаше повече пари от приватизационната сума. След това се купи и наряза БМФ (колкото и да е неприятен, близкият им до биография бивш комсомолски лидер Симеонов, в случая говори истини ) Та това са те авторите на този пасквил!

Предприемач:"Сложих вход 10лв. на работниците , а те взеха, че се изхитриха. Дойдат в понеделник и си тръгнат чак в петък."

А бре,хайдуци,роби ли да ви бъдем.

В България зад всеки преуспял бизнесмен стои...ДС

За 30 години унищожихте индустрия създавана 3 века . В момента истински работят само чуждестранни компании и заводи и чуждестранни инвестиции ! От Вас вече нищо не зависи !

Значи, един милион работодатели да назначат само по 3 работника и неоплакващите се ще изчезнат, както и безработицата, всички ще се завърнат в България за да работят за тях

Май не си разбрал, че в България безработица няма. Има само хора които са или безумно мързеливи или безумно некадърни за да работят. Ти от кои си?

А, има и едни други - носеха анцузи преди 20 години, сега костюми, мислят се за бизнесмени и работадатели, а са просто мутри. А за мен не се тревожи, добре съм.

Наблюдател си ти... през прозореца. Махни поне щорите като наблюдаваш.

КАПИТАЛИСТЧЕТО "КОМСОМОЛСКИЯ ИЗЕВРГ ОТ РАЙОН ИСКЪР-ВАСИЛ ВЕЛЕВ -Лицето на Станка ШОПОВА " ли ще учи на бизнес, който окраде парите от ТНТМ, не еинвестирал нито една стотинка в привитизараните от него С НАРОДНИ ПАРИ ФИРМИ И НАПЪЛНО РАЗРУШЕНИ ОТ НЕГО /Стара Планина Холдинг/ с нородни пари . тОЙ ЛИ ЩЕ ГОВОРИ ЗА БИЗНЕС И УВАЖЕНИЕ!!!!

Искам само да се доизкажа - частен бизнес в кенефа е много относително понятие - точно колкото частната собственост и независимост.

Няма нужда да ви хулим,до 1,2 години ще разберете какво бедствие сте си за вас самите.

Тез пишман бизнесмени-първенюта за "Делови среди" ли се смятат или за краишници ? Барабар със сметните им палати и комитети в редичка по двама към пандиза - ходом марш ! Независимата Съдебна Власт проспа доста време и далавери !

Шайка крадци без нито един ден трудов стаж, самопровъзгласили се за работодатели...и ни карат да им подвиваме коляно...отивате на бунището на историята щото сте некадърни и алчни

Защо подскачате срещу нас,като много добре знаете,че престъпността е превзела държавата, в това число и нас.Знаете ли какво ни струва да произвеждаме при нагли атаки от държавни изнудвачи.Разказаха ни играта.... и на вас!Ние не ги избираме,избирате ги вие!

Вие някаквъ отделен клон на еволюцията ли сте, че се делите?

Да ме прощавате, 12 години съм работил в сферите на частното предприемачество в кенефа - не съм чувал или виждал никакви организациии на частният бизнес ? Тия хора, откъде дойдоха и какво точно искат?

Дойдоха от Комсомола и Държавна сигурност.

Искали уважение,а не негативните имиджови кампании,хулене и оклеветяване "о горките".Еми тогава заслужете си го това уважение,като покажете че ви пука за работниците ви.Щом можете да уважавате работниците си в чужбина и да им плащате подобаващо там,значи и тук ще можете ако ли не се примерете с цялата негативност към вас.

Тези мръсници на снимката трябва да ги изгонят от България и да правят бизнес в Африка. Там може и да не плащат класовете.

има една поговорка...??? ,,от стар турчин ходжа не става...,,!!! за ,,управляващите,, ни...??? ,,от стар ,,партиец , демократ не се става...,,!!!