Лекари спасиха живота на ранения работник на ”Витиня”

Лекарите в УМБАЛ "Св. Анна" спасиха живота на 22-годишния работник, който вчера пострада в затворената за ремонт тръба на тунела "Витиня" на АМ "Хемус".

Обратно в новината

Коментари - Лекари спасиха живота на ранения работник на ”Витиня” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

slavrado

Явно все още се намират достойни лекари в България. Момчето ще остане инвалид, но пък ще е жив. Сега медицината е напреднала и с малко повече воля и дух ще продължи напред.

Още една добра новина след тази за Цвети. Браво на лекарите. Пожелавам на момчето да има търпение и да не се предава. Дано да има проверка и да се установи, кой не си е свършил работата.

Спасили са му живота, но остава инвалид за цял живот, а е само на 22. Как ще живее, как яще си изкарва хляба!? Той не може вече да работи като строителен работник, а с какво ще се препитава? Какво му остава - да проси ли!? В тази държава инвалидите без образование каква съдба имат!? Ужас. По-добре Господ да си го беше прибрал.

Горкото момче! На 22 и вече инвалид. Какъв живот може да има оттук насетне?

Браво на лекарите! А държавата какво ще направи за погубеният живот на този млад и вече осакатен човек? В момента това е големият въпрос! И как са спазени условията на безопасен труд? Или НИКАК!

Държавата сме всички ние. Да питате "какво ще направи държавата" е все едно да питате "аз какво ще направя". Каквото направите вие лично, аз лично, другите от форума лично - това ще направи и държавата.

Така е и не е така: данъците ги плащам на държавата. А когато искам да даря не може за избрана от мен кауза: само за фонда за лечение на деца или инвитро. Докато в други страни се ползва данъчно облекчение за всякакъв вид дарение.

тук не разглеждаме философията на въпроса, а отговорностите на държавата към нейните граждани. Не става въпрос за съчувствие и взаимопомощ, ако беше така държава не ни е нужна. Тези които си пълнят гушите в парламента и пишат законите, уреждат институциите и отговорностите и правата заложени в необходимостта от тях. И да не се разпростираме. А ти, моме, се мъчиш благовидно да обърнеш нещата в говорилня.

Тоя тунел е нищо!Ще видите тоя под Шипка, ще ви майката е-ем!

Ако дадете името на момчето и откъде е, може да се намерят хора и да помогнат. Аз лично ще се включа ако има дарителска кампания.

Инцидентът стана вчера следобяд, когато при разбиване на тротоарен блок от вторичната облицовка на тунела се отчупва бетонов блок, който затиска работника. що рушите направеното ?Що съсипвате бетоновата изолация ?Сложете една от горе да е по твърдо и издръжливо не отслабвайте конструкцията.

тротоарния блок вероятно е нещо покрай шосето на земята и не поддържа обшивката отгоре. Ако обшивката над него се отчупва, значи е била напукана или зле поставена, щом при леки сътресения тя пада.

герберски натегачи-ДАНО ИЗПУКАТЕ ВСИЧКИ ДАНО!!!ОСАКАТИХТЕ И УНИЧТОЖИХТЕ ЖИВОТА НА МЛАД ЧОВЕК!! ДАНО ДЕЦАТА ВИ ДА ИМАТ СЪЩАТА УЧАСТ!!!

Ало, грамотния - да бяхте обезопасили тунела за капиталния ремонт, тогава да се перчиш, как не Ви е срам, осакатихте детето!

Дано момчето намери сили да оцелее психически.От млад и здрав човек, тепърва ще се учи да ходи, а за да работи подобно нещо, вероятно няма квалификация, която да му позволява да е зад бюро.Това значи и загуба на работа, евентуално обучение за преквалификация.Разбира се, най-важното е, че е жив, ако е и борбен ще се справи.

И аз това си помислих. Дано се справи, защото без крак ще е трудно. Горкия.

За несведущите(неграмотните) Съществуват няколко вида ремонти по съоръженията: - текуща поддръжка(ламбити и буятъ) - всяка година и сезонно - профилактичен ремонт (еластични огради, парапети, стълбове и др) на няколко години - капитални ремонти (всичко касаещо конструкцията) - на големи периоди от време в зависимост от състоянието Много гледали - малко разбрали!

Ламби нема! Еластични огради и парапети също! Капитални шпакловки не съм виждал у тоя тунел! Аман от разбирачи на книга!

Това е най-ремонтирания тунел на земята!!! Всяка година се затваря. Резултатите са едно голямо НИЩО. Колко ли джобове се напълниха от тези мними ремонти на Витиня...

Ами да не се затваря, да падат парчетата върху колите ? Сложна е геологическата обстановка там, разместват се пластовете.

Пък под Ламанша не е сложна и за това направиха тунела за 5 години и не го затварят много много.

И да не са сключени задължителните застраховки работодателя носи ,както се казва безвиновна отговорност и за такъв инцидент съдът може да се присъди значителна сума от порядъка на 200-300 хиляди поне.Съдете ги иначе работодателите няма да се научат,че всичко за защитата на работника е приоритетен разход.

Горкото момче, дано се оправи.

Борисов възложи да се направи .Борисов създаде инвалид .Борисов оставка .Трейс ли е изпълнителя ,Глаболстрой ,Станилов ?Кой?

Лила свинята трябва е по тунелите.А не да си пече дебелия гъз някъде по островите.Колко ремонти, колко задръствания по тая ши...на Хемус..Постоянно ремонти и НИЩО.Едно ГОЛЯМО НИЩО.Но иначеее..на приказки....Язък за пречупения живот на момчето.

"Витиня" е най-дългият тунел у нас - 1195 метра, и е в експлоатация от 1984 г. Последният му ремонт е преди 27 години." ЕГАТИ ОПАШАТАТА ЛЪЖА!!! ТОЗИ ТУНЕЛ СЕ РЕМОНТИРА ВСЯКА ГОДИНА!!! ВИЖ, ЧЕ СЛЕД ВСЕКИ РЕМОНТ ОТ 27 ГОДИНИ НАСАМ НИЩО НЕ СЕ СЛУЧВА И ПРОМЕНЯ СИ Е САМАТА ИСТИНА!!! БАСИ ЛЪЖИТЕ БОЖЕЕЕЕЕЕЕ, БАСИИИ

КАКВО ПРАВИТЕ В ТЕЯ ТРЪБИ НА ТУНЕЛ ВИТИНЯ ВСЯКА ГОДИНА БЕ!?! КАКВО ТОЛКОВА РЕМОНТИРАТЕ, ТА ЗА ТОЛКОВА ДЕСЕТИЛЕТИЯ НЕ ГО НАПРАВИХТЕ? ПОНЕ ЕДНИ ЛАМБИ ДА БЯХТЕ СЛОЖИЛИ, ЧЕ Е ТЪМНО КАТО В ГЪЗ.

Е ти явно знаеш как е в гъза.

Знам, редовно посещавам този на майка ти!

не знаеш как е в гъ.а! Питай доктор, ще ти обясни!