Коментари - Обратно в България: все повече млади хора се завръщат | dnes.dir.bg
назад

Обратно в България: все повече млади хора се завръщат

През 2016 в страната са се завърнали повече хора, отколкото са я напуснали, се казва в репортаж на германския журналист Клеменс Ференкоте.

Обратно в новината

Коментари - Обратно в България: все повече млади хора се завръщат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

здрасти Йггии

Връщат се двама, заминават двадесет и двама.

Много млади хора се връщат в БГ. Образовани. Работят за много добро заплащане (2000 и повече евро). Познавам доста такива. Много са със собствен бизнес. Знаят как се прави и действат. Бъдещето на БГ е супер. По хубаво от БГ няма

DW?! Фейк!!!

Как не ви е срам да пишете глупости?

ХА - ХА - ХА

Вие знаете ли драги сънародници,

"През 2016 в страната са се завърнали повече хора, отколкото са я напуснали, се казва в репортаж на германския журналист Клеменс Ференкоте." =================== Аз обичам цифрите и числата. Когато става дума за цифри и числа, за КОНКРЕТНИ цифри и числа, ТЕ ИМАТ СВОЯТА ОПРЕДЕЛНА СТОЙНОСТ И ИЗМЕРЕНИЯ, И ТЯ Е КОНКРЕТНА! Затова като чета горната статия и редове, имам само един прост въпрос, И КОЛКО ТОЧНО БЪЛГАРИ СА НАПУСНАЛИ БЪЛГАРИЯ, И КОЛКО СА СЕ ЗАВЪРНАЛИ ПРЕЗ ЦИТИРАНАТА 2016 ГОДИНА! С това трябваше да започне статията, за да се приеме, поне от мен, за достоверна! Както и КОЙ Е ИЗТОЧНИКЪТ НА ДАННИТЕ!

Цифрите никога не лъжат, но лъжата е цифра. Да кажат броя на заминалите и този на върналите се през 2016 година, а ние можем да извадим от едно число друго...

Лъжа! Повече напускат отколкото се връщат! Както за тази година така и за последните над 20 години! Напишете в гугъл : население на българия После отворете втория сайт. На countrymeters info bg bulgaria и вижте: 61 978 Раждания за тази година 179 Раждания за днес 99 401 Смъртност за тази година 287 Смъртност днес -8 995 Нетната миграция за тази година -26 Нетната миграция за днес -46 418 Ръст в популацията за тази година -134 Ръст в популацията днес (От всички напуснали България и завърнали се в България, за тази година, разликата е -8 995! Отрицателна! Повече са напуснали БГ отколкото са се завърнали! И това е официален сайт!) Само за днес сме се стопили със 134. А от началото на годината сме намаляли с 46 418. [38000 от отрицателна прираст, и 9000 от емиграция(чистата разлика от заминали-завърнали се)] Никоя друга държава от Европа няма по лоши показатели от нашите. На сайта може да проверите и за всяка една друга държава и да си прецените има ли по зле от нашата. Затова сме и обявени на второ място в света като държава и народ които са заплашени да изчезнат.

С 46 418 сме намалели само за тази година. До края на годината ще са около 50 000. Колкото и предсказаха статистиците и тия които се занимават с прираста. С по около 50 000 ще намаляме всяка година и до 2050 година вече ще сме под 5 милиона души. И това е математически неизбежно за нас. Докато другите държави в Европа си увеличават населението. Вижте Ирландия, вижте Дания, Финландия, Швеция, Норвегия. Па ако щеше и Кипър вижте и малко юг не само север и ще видите че и те са с плюс и положителни резултати както от прираст повече родени по малко умрели така и от емиграция повече отишли там отколкото напуснали. Все показатели коренно различни от нашите. Ние изчезваме като нация. 2149 година последния българин напуска България. Жалко за държавата ......... ще станем като инцианците и циганите, хора без собствена държава, пръснали се по света и претопили се в други народи и държави. L(

Това е глураво! Забравете го ? Не се връщам във В-Я за ништо във В -Я

хич не ни трябваш тук !

Върнали са се цигани,на които са им спряли помощите в Германия и са се регистрирали за помощи е България

Глупости, всички цигани се изнесоха в Европата, и никой не може да ги накара да се върнат.

Това не е вярно. Работил съм в чужбина и от всички българи които познавам и видях там, 90% са си българи и само 10% че и по малко от тях са наши цигани. Като питах една от тия познати циганки, тя ми каза, че е взела и трите си деца при нея обаче те не успели да се устроят в чужбина и се върнали в България. Майката работи в чужбина, децата и 30 годишни и тримата се върнали в България да са си безработни и да мятат кючеците на чалгата. Та ето това е. Разбира се има и изключения, но това е общата картинка. 90% от емигрантите ни навън са си българи. А ако не работиш помощи няма. Така че циганите ни се върнаха и се връщат обратно в България.

Защо пускате фалшиви новини?

мислят, че сме толкова наивни и глупави да вярваме на подобни лъжи? Кой се връща и за колко време я уточнете. Връщат се да видят или погребат някого и после хайде обратно. Тоа ли е завръшане в България?

и защо да се връщам в държава, която не може да ми осигури елементарна сигурност на мен и на близките ми???? за друго пък да не говорим!!

Не се връщай, стой си при неграта и хиспаника, и бухай на 3 работи за да си платиш наема/ипотеката за дървеното бунгало, дето му викате къща.

Говнари!

vsichko hubavo ama serioznite statiiii,mai imat avtoriii! shi ma izviniavate za pravopisa ,dano DW se vzemat v ruce imat I interesni statii!

vsichko hubavo ama serioznite statiiii,mai imat avtoriii! shi ma izviniavate za pravopisa

кешо, като каза черни чепове, знаеш ли колко рускинчета има тук да заработват неуморно! ХАХАХАХА

Връщат се с надежда да станат министри и за 2 години да отравят собствения живот и на децата. Или ги канят политиците ни като консултанти как да откраднат без да ги хванат.

платен германски журналист да ми казва връщат ли се или не българите в БГ....

Подобни твърдения трябва да бъдат подкрепени с цифри. Иначе остават празни приказки и подронват допълнително и без това жалкия имунитет на медията Дойче зеле.

"имунитет" да се чете "авторитет".

Колко заминават знаем - 30 000 - 40 000 годишно. А колко "повече" се връщат - не се казваааа! Сигурно 40 000 - 50 000 годишно?

ако отвориш вратата на кокошарника ,кокошката няма да излезе на вън.ако я изкараш на сила,тя ще се върне в кокошарника. така и с тези дето "искат"да се върнат. статията е поръчена и платена от правителството ни,иначе няма логика.

Още като кацна на летището в Булгаристан и разбирам, че съм в циганска държава при срещата с митничаря- "Ко ши пучерпиш", "Кот ти е на сърце " и други подобни цигански мурафети.

Някой от тези, дето и за чеп за зеле не стават, както каза Веждито, когато по някаква причина се обърка и иде в странство, естествено, че съвсем скоро ще се върне. Друга причина за връщането няма. Успял човек с всичкия си не би го направил.

kesha, дрисък, ела в САЩ да ми ги насвиеш бее, мухъл! Ти си един панелен чикиджия! Тъп путлераст!

облизваш ли черни чепове

Кой иска да се върне в страна в която полицаите крадат бензин в 10- литрови туби със служебните си коли или те рекетират с "Ко шъ прайм ся " ?

Какви са тия партенки?

В Булгаристан е добре само за връзкари, мамини- татини синчета/ щерки, чийто родители са крали с г.за си. Да посочвам ли конкретни имена, фамилии ? За останалите в Булгаристан си е мизерийка, което води до оскотяване.

дам, завръщат се... сезонните работници от студентските бригади. иначе човек, който се е установил в нормална страна, трябва да е луд да се върне в балканската бъркотия. със съжаление го казвам, но аз лично не виждам подбрение, дори напротив. олигарсите-комуноиди забогатяват все повече, а обикновените хора които им слугуват, обедняват все повече. да не говорим за обърканите млади хора, много от които от отчаяние посягат към наркотиците, или се въвличат в престъпления.

Върнали се двама, махнали се двеста. Върнали се метач и камериерка, махнали се 200 програмисти, мениджери, учени... Ураааааааа, имаме статия.

един долу пише че заминалите са изоставили родителите си. Как са ги изоставили бе???? Нали им откраднахте пенсиите заработили цял живот за пълен стаж и сега тези деца ги издържат, с какво купуват хляб и лекарства тия "изоставени" родители, с вашите пенсии ли?? Нали имат други деца там които им наследяват имотите, те не се ли грижат??? И това са тези които не искат да мърдат, а колко са отишли при децата си в чужбина??? Поредните пропаганда за "лошите" избягали, иначе чакат хем да им пращат пари и да им заграбят имотите.

Какво се правите на интересни с тези нескопосани статии за "върнали се" българи?! Какво ще получат тук? Дупки по улиците, боклуци, липса на здравеопазване и нормална храна, мръсен и мазен въздух за дишане, отровна вода и отровни хора, пълни със завист. А за права -да забравят!

Връщат се поради една от следните причини: 1) Некадърност 2) Шизофрения или друго психическо заболяване 3) Платено им е от изродите от ГЕРБ да им правят PR

ми бегаи и ти кат е толко убаво навън бе, ко седиш у българия?

Нещата са прости! Ако всички русофилистици и путлерасти се изнесат в раССия и Сев. Корея, то тогава и всички българи в Чужбина ще се завърнат в България!

още по просто е ако некои ти свие сърмите наи-накрая че взе много да дотягаш на хората.

Незнам може много да са против или за ама това което виждам Живеея в Англия . Много от Българите са връщат а всичките са млади между 25 и 35 .Ние сме със 4 деца БЪлгари сме и се връщаме не сме отишли заради лошото в БЪлгария или заради добро да се връщаме а защото по Хубаво от майка България Няма . Тук Сме чужди жена ми от 6 години тук аз 2 години и Велико Британия почва да преживява пътя на България преди 7 8 години . Лично Мнение "преди да замина за Англия взимах 2 хиляди лв заплата имам къща и 2 апартамента в София"

маи не разбрах чии го дириш в енгелизия тогава.

... е.ати инжинерина... работи като гид... гиди лудо-младо (докато е младо, де)...

миналата година се е върнал 1 тая година 2- имаме 50% ръст на завърналите се !

Май по-вярното е- миналата година ЕДИН се върнал, а тази-ПО-МАЛКО....

БЪЛГАРИЯ - НА ЕТНИЧЕСКИТЕ БЪЛГАРИ! ЦИГАНИ, ЕВРЕИ, КУМАНЯГИ, НА САПУН! ВЪН ПРЕДАТЕЛИТЕ НА СТРАНАТА! БЪЛГАРИЯ - НА ЕТНИЧЕСКИТЕ БЪЛГАРИ!

Много ти е елемнтарна провокацията и троленето, Роксанке. 99% си руска шлюха на щат.

... рокси, кажи си тарифата за орално... словоблудстване...

НАЦИ ФОРЕВЕР! КУМАНЯГИТЕ, ЦИГАНИТЕ И ЕВРЕИТЕ НА САПУН! ИСКАМЕ СИ ДЪРЖАВАТА ОБРАТНО! ДЪРЖАВАТА - НА ЕТНИЧЕСКИТЕ БЪЛГАРИ - ИСКАМЕ СИ Я ОБРАТНО! СМЪРТ НА КУМАНЯГИТЕ, СВОБОДА НА НАРОДА!

Идея на много селски тарикати е да помият малко чинии навън, да направят капитал и после тук да направят експлоатиращ "бизнес". Стига да си плащаш на правилните места и доста очи се затварят за много неща.

не знам какви са заминали, но знам че тия дето останаха съсипаха държавата, 10г да слагаш на власт комунистическо-мутренско правителство с открита политика на геноцид над българите, какво да кажа, не да се връщаме ами и за гости не помисляме да въ в манипулативните статии, ама като видиш кой писал и от "отровено общество" ти става ясно..

Кой остана в балХар- цигани, куманяги и евреи. Етническите българи беха изгонени, защо ли. Е КАК ДА НЕ СТАНЕШ НАЦИ ЕБАСИ, КОГАТО ДЪРЖАВАТА ТИ Е ПРЕВЗЕТА ОТ КУМАНЯГИ, ЕВРЕИ И ЦИГАНИ!

Е това е малко преувеличено. Мног сте крайни..

Тука гледам само хейтъри...Ами всеки живее там където се чувства най-добре... Дали в БГ, дали навън, това няма никакво значение. Хейтъра си остава такъв цял живот, без значение от GPS кординатите :))) Или тази статия е повод за някой нашенец от чужбината да се изкаже колко е гадно да се живее в БГ, а колко хубаво е да се живее навън :)) Ами не е съвсем вярно, зависи както си го направи човек... Като знам какъв е живота навън повечето нямат социална среда живеят в самота, само заради едната заплата. Ами това е действителността ... Тези които живеят повече от 15- 20 години навън ги разбирам напълно, няма за какво да се връщат, защото вече са се устроили и имат някаква що годе соц.среда. За съжаление ще трябва да си купят апартамент 100 квадрата за мин 400 000 евро и да го плащат 2 живота, но това е действителността :)) В България също не е перфектно, но ще ви издам една тайна. Никъде не е идеално, дори в уредената Германия. За УСА не искам да говоря, че това е една черна дупка.

а ти нямаш и българска клавиатура бе, заработи ли си стотинките мършо манипулаторска. И със статията, и без нея хората сами си решават къде да живеят, няма да чакат ти да им кажеш къде им е по-добре.

Виждам че си имигрант , малко злобен, но няма нищо нормално е. Почувствал си се засегнат... Аз не работя за жълти стотинки :)) но ти може и да работиш на някой строеж на черно за 1000 евро :))

за социялната среда си прав. аз съм в уса 20 год. и спокоино си признавам че нямам такава. даже и с другите българи общуването е малко и не съвсем пълноценно. от друга страна финансово нещата не са толко зле че да изпластам 100кв два живота, все пак не съм купил пентхоусе в манхатан. и защо да е черна дупка?

ДИР-а няма ли секция научна фантастика да премести материала там. То бива манипулации ама чак толкова не бива.

следната: 1. няма чалга и глупави приказки с околните в дадените държави 2 те са чужденци от източна Европа (шармакарите от индия и Африка се възприемат по-добре) 3 без опит там не взимат на работа особено чужденец 4 тук взимат на работа стига да си младок до 30 години даже и без опит въпреки че за тези места има кадърни дъртаняни (над 35-40 години) сигурен съм че ако на тези завръщащи се имат избор за работа там, малка част биха се завърнали

Интересно. Винаги съм смятал, че е обратното. В чужбина те оценяват повече отколкото в България. В България се опитвах много пъти да пробия, така и не ми се отдаде такъв шанс. Такъв имах навън. В това няма драма, всеки се опитва да бъде успешен някъде