ЕС: Забраната за носене на забрадка на работа е допустима

Съдът на ЕС оповести решение, с което призна за оправдана забраната, въвеждана от частни дружества срещу носенето на забрадка на работното място.

Обратно в новината

Коментари - ЕС: Забраната за носене на забрадка на работа е допустима | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правилно!

Смятам ,че трябва да се прави разлика между обикновена забрадка предпазваща главата от слънце ,прах ,насекоми и мисулманския символ наричан с различни имена и покриващ главата до пълно скриване на лицето.В този случай важното е че той служи за демонстриране на религия и за това толкова ожесточено се опитват да го наложат в Европа която традиционно е християнка територия.Създаването на ислямски анклави ,непрекъснатия строеж на все нови и нови джамии това е чест от един и същи план за поробването на Европа .Който си иска нека си живее по законите на шериата но в страните в които исляма е основна религия .Ние не отиваме да строим там църкви и да налагаме вярата си е и всякакви дори и скромни опити биха завършили със смърт за обида на Пророка.Абсурдно е ,че тези хора които уж бягат от страните си в които са заплашени най-нагло се борят да превърнат Европа в същата територия от която уж бягат.Обеснението е твърде просто -ТОВА Е ЧАСТ ОТ ДЪЛГОГОДИШНА И ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ ЗАСИЛВАЩА ИСЛЯМСКА ИНВАЗИЯ В ЕВРОПА КОЯТО НЕ ВЕДНЪЖ В МИНАЛОТО СА СЕ ОПИТАЛИ ДА НИ НАЛОЖАТ С МНОГО КРЪВ И РАЗРУШЕНИЯ.ДОКАТО НИЕ СПИМ УНЕСЕНИ ОТ ПРИСПИВНИТЕ ПЕСНИ НА ЕВРОТОЛЕРАСТИТЕ ПОД КРАКАТА НИ СЕ ПОДГОТВЯ ПОСЛЕДНАТА ФАЗА НА ИНВАЗИЯТА а тя с нищо няма да е по-хуманна от средновековните и варианти.

Малко е... Трябват още много, много забрани в тая насока.

то и в нашия офис не ми разрешават да нося къси гащи ама какво да не да съм застрелял някой.... ще ида насредата на офиса и ще се самовзривя... :) да ама не, просто като не ми отърва си намирам нова работа... така и вие трябва да си намерите нова държава където това е +

колко си извретен баце.... евала...

Истината е, че на тези малоумници им е разрешено доста повече отколкото на редовия европеец. Положително е как някой все пак се опитва да начертае граница на допустимото, но не ми се вярва да успеят. Процесите са дълбоки.

Меркел ханъм ко ша праи? Ще си развали официалния тоалет...

само си представете скъпи ми жени - отивате в някой магазин за бельо - там работи някакво същество отгоре до долу покрито в черно. няма ли да ви леко притеснено - ами ако някой извратеняк се е навлякъл с това за да може да се наслаждава на безплатен стриптийз? има подобни изпълнения в арабския свят - когато подгатвят бъдщите булки... тя трябва да бъде обезкосмена, изкъпана и незнам още какво под надзора на разни бъдещи и настоящи роднини...

Предполагам все пак, че става въпрос за бурка, не за обикновена забрадка. Последната, даже в по сериозен вариант, е необходима при редица производства

Да, в стоманообработването. Викат й каска, а не бурка.

Това със забрадките си е чиста провокация.След като този номер вече не минава чакайте нова заповед Всички с шалвари

На мен пък ми е забранено по джапанки да ходя на работа, май трябва да се жалвам!

представям си мюслманки със забрадки сглабят Голф- - пфуу, ужас! Те за тва фалираха Опел, а и ФФ бяха близо...

къде в Европа работят мюсулманки, та ис фередже? Не ги наемаме и - готово!

малко остана, братя! След изборите в Холандия, Франция и Германия кьорав резак няма да остане в Европа! Всичките ще си ходят в Анадола и по другите родни места отатък босфора!

А дано, ама на дали :/

не разбирам хората какво толкова се плашат от тези забрадки, в селото на баба ми старите туркини още 80-те ходеха с забрадени, не всички жени са курви, показващи гърди и бедра на всеки срещнат, има жени, които го запазват само за 1 мъж.

че какво му е хубавото да го пазиш само за един мъж? То си е твое, не на мъжа. Мъжът какво пази само за една жена - нищо, то няма и какво. Това са пълни тъпизми, с които мъжете се опитват да се издигнат в собствените си очи чрез друг човек. Всеки отговаря за себе си и както се държи с другите, така и ще живее.

БРЦК

Забрадка и хиджаб са ралични работи. Ма отде акъл в тая закачалка за шапки дето я носиш.

баба ми бе гражданка. християнка. и винаги е ходила с забрадка - да не и пречи косата когато се занимава с чистене/готвене. да не говорим че и по стандарт жени влизащи в православни храмове трябва да покриват главите си с забрадки. но това са кърпи само върху косата - не закриват цялото лице.

Това, как са ходили бабите няма нищо общо с това как работодателя иска персонала му да бъде облечен. Пример: ако ходиш на работа в Банка без костюм си "чао". Ако искаш и с бански ходи на работа, но това не значи че работодателя трябва да се съобразява с това. В "големия инвеститор" в България Шише Джам без да знаеш турски език не те наемат на работа - това дискриминация ли е или е решение на работодателя?

Не всички жени ходят разголени по улицата. От теб излиза , че или си с бурка и ли си излезнал по гащи и ситиен...такова нещо няма. Повечето жени, ако не си забелязал, са облечени съвсем нормално. Т.е. по средата на това, за което говориш. Ако не смяташ така, наистина трябва да провериш психичното си здраве. Също, ако една жена желае да се "пази" за единствения мъж в живота си - може да го направи. Жените, които не искат имат правото да имат връзки точно толкова, колкото и мъжете. Религията не прави човека задължително добър. Нито облеколото му...

Ще ги изгонят и още как, знаят ли под хиджаба всъщност кой влиза в предприятието? Като си искат пингвинското облекло, да идат да работят в Саудитска Арабия или Катар.

си ги носят, а пък аз ще им проверявам пола със стискане между чатала или обарване на циците. Евентуален недискриминационен метод ще е наличието само на мъжка тоалетна. Така де ,трябва да се знае какъв човек

Бурката, никабът, забрадката и др. са част от репресивния апарат на исляма. Ислямът поробва жената (на езика на ЕС: "нарушение на човешките права"). Всяка жена, която носи забрадка, е робиня, независимо дали го съзнава. А тази, която съзнателно носи репресивното облекло на исляма, е радикална и агресивна, и потенциална ТЕРОРИСТКА. Коран 4:34 Мъжете стоят над жените с това, с което Аллах предпочете едни пред други и защото харчат от имотите си. Целомъдрените жени са послушни, пазят съкровеното си, както Аллах ги е запазил. А онези, от чието непокорство се страхувате, увещавайте, [после] се отдръпнете от тях в постелите [НЕ ПРАВЕТЕ СЕКС С ТЯХ], и ги удряйте! А покорят ли ви се, не търсете средство против тях! Аллах е всевишен, превелик.

ти би ли искал 100 мъже на ден да гледат лицето на красивата ти жена и да си представят порно сцени с нея?

че жените ли са виновни, че 100 мъже на ден си представят порносцени???? Тези сцени са в ГЛАВИТЕ на мъжете, защо не си резнете главите - е-ати колко сте недоклатени. Това показва колко сте нечестни.

Че скапания парцал на главите им ич не ме спира пак да си го представям. Да дишам може ли (щот нали, кат се онождаме се диша малко по зачестено)?

Не, предпочитам да гледам покрити от главата до петите караконджоли и да сънувам кошмари, вместо голи женски тела. Ами ти?

Бих искал, ако и плащам заплатата АЗ, то АЗ да определям какъв тип дрехи са нормални за работните и задължения. Както са ненормални прекалено късите поли, така са ненормални и целите чаршафи. Като е задължително носенето на Каска и противогаз в дадена работа, трябва ли и това да се съобразява с религията?! Който иска да си преценява, но не и да задължава работодателя. Като не им харесва на работниците/ работничките - да си търсят друга работа. Толкова е просто.

копелуе супер си извратен евала... в порното има точно такива сцени в които мъжа нарежда на жената кво да прави... еквивалент на това да носи бурка.. по извратени от мосюлманите няма!!!

Eй, резак шлякан, твойте хора са най-големите изнасилвачи. Европейците правят секс по собствено желание и взаимно СЪГЛАСИЕ. Муслимите са най-големите изнасилвачи, защото са комплексари. Вашият пророк е бил психопат и е измислил религия, която го урежда със секс - с деца, жени, трупове и даже насилие над собствените си дъщери. Всеки път като му се е приисквала чужда жена, му е идвал нов стих, уж от корана, който му оправдава и задоволява похотта. Свинска работа. Не обвинявай християните в собствената си похот и извратящина. Няма извратени от правоверните.

Ти като си покрил един звер, а се хвалиш пред хората че имаш красива и вярна жена, кого лъжеш, себе си или хората?

носенето или не на забрадка е религиозен въпрос. Европейскиет общества са светски общества и дотокова доколкото един работодател не е религиозен или ако е религиозен не принадлежи на религията ислям няма как да е правно обвързан от моралните догми на тази религия. В крайна сметка той е назначил лицето да върши определена работа, а не да демонстрира религиозната си принадлежност. Като искат нинджите да си стоят в Турция или Сирия и там да си носят ако искат и скафандри.

Все пак трябва да се вижда кой стои срещу теб:)

ееее секретарката със забрадката така умело се прикриваше докато ми парави дудук.... сега как???

И сега какво? Сутеньорът на Щерита може да и забрани, под заплаха от уволнение, да си носи шалварите и това ще е законно? Ужас . :))))))

възмушавам от редаскторите. Таня, това на снимката забратки ли са? Много лесно си спечелвате парите и станете най после начетени!

Пише се забраДки, произлиза от браДа.

Лайнар, става дума какво е показала ТАНЯ а не какво аз съм писал, аз не получавам пари, снимката е ФАЛШИВА и това не са забрадки! Аман от кретени даскали.

А,КОГА ,Брюксел ще ЗАБРАНИ,ПРОВЕРИ КРАЖБИТЕ на ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРИ?!

Това са пълни глупости.... Трябваше контрола на границите и имигацията да бъде много по - строг от 50г на миналия век до сега... Сега вече е късно. Няма как да си допуснал някой до страната си, да си му дал гражданство и сега да го ограничаващ как да се облича... Това може да доведе само до чувство на подтисничество и омраза, което никак не е добре...

а кой ще им върши черната работа ?

За едната черна работа продадоха бъдещето на внуци , правнуци, поколения напред, род и държава.... А що се отнася до децата и внуците на имигрантите, за разлика от родителите им те не се интегрират, не вършат черната работа и живеят на социални помощи.... Жалко...Много жалко...

Ти пък как реши, че тези със забрадките и мъжете им вършат черна работа? Виж на черно работят..

Kато не им харесва да си заминават.

БРАВО!!! Най после едно смислено и защитаващо начина ни на живот решение!

а социални помощи давате ли им след като не ги допускате на работа, хахах

"Горките", няма да могат да парадират напук на неверни. Ама като си в чужда държава съобразявай се с нейни порядки.

пълна олигофрения,толкова е елементарлно,кой и коя камере ще удостовери кой стреля изпод този чаршаф и забрадка и какъв е мъж или жена,колко взрив носи под дрехата,иначе нямам против,да се намятат ако ще и с крокодилска кожа

ГОРЕ С ЗАБРАДКИ , ДОЛУ БЕЗ ГАЩИ . ЗАЩО НЕ ?

как така ги пуснахме а сега им забраняваме :)) не е редно ! нали сме демократично общество и уваjaваме ценностите на всички народи .

Казано е СЪС САРКАЗЪМ. Стига минуси! :) Всеки нормален човек е против средновековните и направо допотопни порядки в това ненормално ислямско общество, което се опитва да играе хоро на главата на европейците и се опитва да си налага ненормалните обичаи, както и начин на обличане, който е престъпен в мн. отношения! Още по-строги правила да се въведат за мюсюлманите и който издържи, издържи! Който се чувства така, сякаш са му отнели религ. свобода - малш обратно, откъдето е дошъл!!!!!!!

Какво е това ДОПУСТИМА ? ДА или НЕ , какво е това усукване по килифарски !

Чичо Сорос е забравил да купи съдията. Нищо! Има друга инстанция. Ще поправи грешката. Друг пропуск е, че това решение е паво, а не забрана. Т. е., работодателите чалмалии, могатда накарат и християнките да са с бурки.

Не, защото те по принцип не наемат християнки.

Сега НПО-пейците какво ще правят? Такива ни обясняваха за правата на човека. Нищо че такива закривания по-скоро представят подчинение и са нещо като хомот.

Ами виждаме какво правите. Тролите както обикновено. Или руските НПО-та, са си ПО-та, макар и руски? :)))

ТАЛАСЪМИТЕ,ТРЯБВА ДА СЕ ОБЯВЯТ ЗА ВРЕДЕН ДИВЕЧ!

Абсолютно! Запингвинените - ВЪН от Европа! Или да се приспособяват към цивилизацията и да спазват законите на страните гостоприемници, или да се омитат в родните си кочини.

....философски символи.. Но пък е пряка дискриминация да откажеш работа на лице с нетрадиционна сексуална ориентация. Мъж с рокля и грим може, но медальон с да речем дърво, не може. Не , не е фашизъм, по-страшно е.

Кога точно си видял мъж с рокля на рецепцията някъде? Ако го виждаш редовно , може би не трябва да посещаваш такива места. Раздвояват те. Това, което ти се иска и това, което си възпитан да правиш, явно се борят сериозно.

да откажеш работа на лице с нетрадиционна сексуална ориентация - да, дискриминация е! И??? Това съвсем не променя факта, че чаршафите , в които омотават жените си мюсюлманите, е нещо допустимо в рамките на една СВЕТСКА ДЪРЖАВА, отдавна излязла от средновековието !!! Един хомосексуалист не представлява заплаха за обществото и не разбирам,именно затова защо намесваш темата изобщо!!!

ПОПРАВКА:Това съвсем не променя факта, че чаршафите , в които омотават жените си мюсюлманите, е нещо НЕдопустимо в рамките на една СВЕТСКА ДЪРЖАВА, отдавна излязла от средновековието !!!

А КОГА ЩЕ ЗАБРАНЯТ ЦЕЛУВАНЕТО НА РЪКАТА НА МУТРА АГА БАНКЯМЛИЯТА .... ... ТВА Е ПО ЛОШО ОТ КУЛТА КЪМ ЛИЧНОСТТА НА КИМ ЧЕН ИР - В СЕВЕРНА КОРЕЯ НЕ ЦЕЛУВАТ РЪКА :))

това си е чист фашизъм, ама като им го кажеш се обиждат

За съжаление, не е...

Ооо, не се обиждаме, а се възмущаваме на НАГЛОСТТА ВИ И НА УМСТВЕНАТА ВИ ОГРАНИЧЕНОСТ!!!!!!!!!!!! Има голяяяяяяма разлика!!!!!!!!!!!! Обиждате се ВИЕ , защото ИСТИНАТА БОЛИ!!!

Специализирания отряд за борба с тероризма защо носят забрадки?

За да не ги виждат талибаните!

За вас офис и работно място едно и също значение ли имат??

Няма място за бурки в Европа.

Слагам ти 1000 + .