Изследване: Повечето млади не се развиват

67% от младите хора между 15 и 29 г. имат свободно време, но повечето от тях не се развиват. 51% от тази възрастова група не работят.

Обратно в новината

Коментари - Изследване: Повечето млади не се развиват | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това с проверките не е лошо като идея! Не е лошо да се знае как се изразходват тези бюджетни средства и дали изобщо има ефект от програмата! Примера с един от софийските МИКЦ-ове, които до 06.02 стоя заключен и пустеещ, едва ли е пример за работещ информационен център. А това, че в деня на проверките в провинцията, го понапълниха с няколко столчета и малко рекламки, (два месеца след подписването на договорите) едва ли може да се нарече работеща структура?

Как да се развиват? С КАКВО? С чалга, с простотия, с мутри, с допотопно оборудване. Или можеби като "продавач-консултант" или "инженер по продажбите" или .... каквото и да е на заплата стигаща ТОЧНО за оцеляване. Развитие става с пари, -е за съжаление голата истина. Развитие не става и без въображение или идей, както и без учене. Пожелавам на всички да се занимават със каквото им е на душа и да се развиват.

Студентите например не са срещу корупцията, само искат да плащат под масата по-малко за изпитите, че да остава за чалга клуб и тревица...

Нали стотици хиляди умни, красиви и интелигенти протестираха миналата година, вувузели надуваха...тая статистика лъже!

е как да се развиват,като това е целта на олигарсите или бивши комунаги.народа да е прост,да има престапници,крадци и изнасилвачи,убиици,народа да се страхува,дали им чалгаджиики с вулгарни песни и калчотения ,полуголи изглеждащи като или може би проститутки ,а управляващите с кащи по ривиерата,апартаменти в париж или кадето се сетиш.пенсионерите мрат като мухи,нама пари за лечение на децата,а бояна е пална с кащи с 5 метрови огради.каде го има това по света - само в шибаната дарява балгария. сега коментара ще е скрит,защото този саит сащо е на някои комунага.

Човек започва борбата за Мястото си в Обществото още от детската градина. Цял живот борба. Който го мързи да учи, после го мързи и да работи.

нали това е целта на управляващите тикви ,прост народ лесно се управлява.по света всички протести трагват от младите и умни хора.нас такива не ни трябват.

Ех, младежта, младежта. Тази наша, бедна младеж, която ние винаги критикуваме заради смартфоните, които далеч не са израз на богатство. Тази младеж - сякаш тя не е нашата собствено производство, а и нея са ни я спуснали отгоре на "избори". Няма начин да не чуете коментари от нас, дъртите, че: "Днешната младеж каква е лошава, разхайтенаа пък ние едно време какви бехме еее..."...но по-добре да не ви разказваме наистина какви сме ги правили, де. Аз се сещам, че никак не обичах да имам началници над главата и като просветна деня на демокрацията се зарадвах и реших да произвеждам - идеи колкото щеш, но я иди произвеждай нещо с материали по-скъпи от готова, вносна, субсидирана продукция, още повече, ако материалите липсват, но и го продай на предприятия, които са фалирани за 1лв. От числата: 51% не работят, а 29% от тях искат да ходят да работят в чужбина, защото заплатите са по-големи, но и разходите. Най-големият плюс е, че си нямаш нищо общо с идиотите зад гишетата на българската бюрократщина. 62% не са ходили в бюро по труда, защото очевидно тези бюра не вършат никаква работа, освен да вземат заплати за да не са безработни. 10% са от електората на Доган и Станишев. Но най-главното е, че хората са обезверени, защото знаят, че нищо не могат да променят в тази прогнила и порочна система от която можеш да очакваш всичко друго, само не и минимална почтеност и справедливост. Числата показват още, че революционери може да няма, но и балами няма.

е явно сащото л.....но си си останал като на млади години иначе досега да си издухал от потурландия

Не ви разбирам на пиената мисъл. Бихте ли се изразила някак си по-ясно, варненска мадам.

Мотивация се базира на ценз. В България и за учил и за неучил 500 лева е никаква заплата.

Докато са малки, мечтаят да станат ченгета. Като порастнат, мечтаят да станат ченгилоагенти. За какво им е развитие?

На прост народ, все управляващите са му виновни.

На умен народ, простите колаборатори му пречат. Но РЕАЛНОСТТА е такава, защото на Господ - българинът не Му трябват РОБОТИ, а ОСЪЗНАТИ СЪЩНОСТИ. "Философия на ежедневието - В момента се създава ад и рай" 21.05.2011 / 01:25 Може да се каже, че досега на Земята имаше известно равновесие и това се усещаше като комфорт. Но този период свършва. Разликата между хората се увеличава постоянно мнозина тръгват по духовен път, това ги уравновесява и хармонизира, което пък води до повишаване на вибрациите. Останалите продължават да се чувстват нечии жертви, което ги потиска постоянно и ги държи на едно ниско енергийно ниво, а в много случаи, води и до деградация. Това енергийно разслояване между хората, става все по-отчетливо и води до планетарни промени. Обособяват се, така да се каже, два различни свята, две различни планети. Обичайната, известна ни досега като тримерна Земя и по-високо вибрираща, наречена петмерна. Петмерната Земя не може да се наблюдава с обичайните материални сетива, поради по-фината си материя. ...

То пък като ги гледам младите немци.Те сигурно си мислите ,че се късат да учат.Повечето имат само основно образование и учат за някакъв занаят.Колко учат ?Поне 1 час в месеца.

Разликата е, че младите немци знаят мястото си в обществото. От младите българи, всеки иска да работи само цар и друго дори и не търси. Обаче му е виновна само държавата, че не му осигурява работа.

Абе вземи излез от селото си и попътувай малко по света, че представите ти са явно оформени от соц училището и повече не са опреснени.

МИ МЪРЗЕШЕ МЕ ДА УЧА И ЗАТВА НЕ УЧИХ ПРОБЛЕМ

Който иска - търси начини. Който не иска - търси оправдания. Независимо дали тук или в чужбина, но кадърните ще се реализират, а некадърните ще псуват правителството за слабата му "социална" програма.

Седя си аз 25 години, стрижа си стадото, доя го, коля го и не полагам никакви грижи за него. Половината обор се срути при наводнения, овците болни, мрат, намаляват, разни гадини им вредят, сеното им калпаво... И сега гледам овците и агнетата не стават ни за доене, ни за стрижене, ни за колене. Ама и пръста не си мърдам, докато шават ще ги експлоатирам. Тъпи овце. Защо ли всичко отива по дяволите.

Не се развиват, а? Не проявяват заинтересованост. То и на тебе не ти пука. Хубаво, че го споделяш, ама какво от това. Полза никавка.

Абе, не е съвсем така. Погрижих се да им създам ред. Сложих една Тиква, дето те много си я харесват, да ги управлява и да им дава напътствия, дори прибавих една дузина кухи лейки и няколко мангала, да ги топлят, дори плашило с крива уста и кукла наркоман - нищо не помага.

humfry

За развитието на младите. Ако разполагаш със средства е добре. Ама повечето разполагащи със средства са от тия пословичните, които редовно присъстват във жълтия фолклор. Иначе има много хора с идеи и желание, но нямат средства, не получават и подкрепа от държавата, а и трябва да се борят с пословичните. Банките с тези колосални лихви ти изпиват живота и те обричат на провал, защото западните конкуренти взимат заеми на в пъти по-ниски лихви.

Едва ли всички тези 51% от младите хора са много богати. Въпросът е какво им предлага на тези млади хора държавата. Според мен - само ужасии и пълна безизходица, никаква възможност за развитие. Предлагат им само своята незаинтерсесованост, лъжи и безмерния си апетит да ги стрижат като овци, както стржат нас.

А кой пък ти каза че държавата трябва да им предлага нещо? На пра баба ти държавата какво и е предложила? Я стига с тоя комунизъм и влезнете малко в час!!!

И къде да се развиват младите хора?! В политиката - корупция и гейски изпълнения, пълно невежество; икономика няма: бизнес, ако си Пеевски, иначе е пълна загуба на време и средства, заплатите ниски, нереални конкурси за работа и т. н. и т.н.

Бля, бля!!! Винаги можеш да произведеш нещо и да го продаваш в цяла европа!!! Ама като нищо не знаеш и не можеш няма как трябва да слугуваш пък барем се научиш нещо от господаря си!!!

Само трябва да се пребориш с китайците и сте ти.

humfry

"но 51% не работят, 62 процента никога не са ползвали услугите на Бюрата по труда, а 29 на сто планират скоро да емигрират." Май безработицата в страната се оказва далеч повече от тиражираните 10% в НСИ.

Не могат да смятат. Какво искат от младите. Пропаднала държава, заради лошо управление.

Пазете се от тия, ей. Искат и животеца със сламка да ни изсмучат.

По-скоро държавата пропада заради лошия народ! Защото управниците ги се избират от народа, а не падат от марс!!! Така че се сърди на себе си и ако искаш промяна започни от себе си!!!

Това, което е написано, хората от по-интелигентната и разумна част от народа са го усетили и разбрали много отдавна. За съжаление управляващите ни са от утайката на останалата част.

Самата истина. Управляват ни по-тъпи от нас престъпници.

Не се връзва! Логиката сочи че явно са по-умни щом ни управляват! Но в БГ е традиция чистачката да си мисли че шефа е глупак!!!

Интересува ме, въпреки, че имам пълна представ, какви са вжзможностите в България пр. за хора с магистратура по трудова медицина и още две висши образования, владеещи немски и руски език, както и за млади хора завършили международни отношения, владеещи английски, немси, норвежки и руски езици. Аз ще ви подскажа: за първите в най-добрия случай работа в държавната администрация със заплата около 500 Евро, без възможност за самостоятелен бизнес, поради застой , предизвикан от невежество в законотворчеството на депутатите ни - неграмотници, а за втория, в най-добрия случай работа във МВнР или дипломатическия институт, като стажант аташе или младши експерт със завидната за досегашните му усилия и премеждия по конкурси, заплата от 440 лева. Какво повече. Да не говорим за заплахата от непрекъснато дебнещо уволнение, независимо от резултатите.

Нещо да си чувал за частен бизнес или държавата е длъжна да назначава някъде всеки един вишист? Може би трябва да пробваш в Гърция?

Завършва се висше, за което работа няма. Излезнаха данни, че приема за вишо надхвърля с 20 000 завършилите средно....

Лошо възпитание. Каквито родителите, такива и децата. Чалгаджийска нация.

Ама абсолютно вярно! Резултата от нула ангажираност на родителите, семейни ценности и личен пример е на лице!!!

Отчайващо положение!

Абе, вие да не сте се смахнали съвсем. Кой ще ви работи на вас. Няма вече луди. За без пари, все по-малко хора ще искат да ви слугуват. Не става така тая работа.

Ами дръжте се с тях като с роби, пък искайте да се развиват...

това състояние се нарича мързелонекадърност .

Въпросът е кокви са причините, довели до това съсъояние. Мързелонекадърността върлува от министерските и президентски кресла до последния избирател мангасарян.

болест предавана по зрителен път . гледаш и копираш видяното .

Преди три дни реших да проверя какви възможности за работа има в една голяма автомобилна компания в Бавария. Покрай това попаднах на някои сайтове за търсене на работа и на шега се регистрирах в един, за да видя какво ще излезе, разбира се с презумцията, че нищо няма да се случи, както сме свикнали. Направо се смаях, като за 3 дни получих 50 оферти за работа. Конкретен работодател ми предлага започване на работа веднага, работа ми предлагат и от известна международна компания за електроуреди и др., една също доста известна компания, занимаваща се с проучвания в автомобилната и космическата индустрия, ниякои ми предлагат и обучение, въз основа на сегашните ми знания. Може да ви звучи нереално, но неочаквано и за мен - това е самата истина. А при нас, в България, как стоят нещата - всички знаем - пълна скръб.

Явно си някое младо момченце още не видяло свят. В Германия е пълно с работа, работят само чужденци вече. Германски деца няма вече, и малкото които ги има ги е хнанала сънна болест. Те си имат имоти, ренти и всякакви други странични доходи от маса бездетни лели и дядовци. Само на шефските места все още стоят германци. Така че няма никакъв проблем да си намериш работа в Германия, ако имаш някакво техническо образование. Работата ще е скапваща и дълги години за чест и слава. После може и да ти се промени положението. И като подпишеш, виж колко е заплатата и я раздели на половина. Това ще ти остава някъде след плащане на данъците.

От първия до последния ред - нищо не ти е вярно. На 46 години съм. Бил съм в Мюнхен многократно, работя с германци и трябва да ти кажа, че представата, която са ти създали е напълно погрешна. 50 години ви промиваха мозъците и затова така сте си свикнали, някой да ви нарежда какво да мислите. Хора, не слушайте подобни мизерници. Ако си свестен, коректен, разбираш си от работата - вървиш на всякъде и хората те уважават (само в България не е така за съжаление). А неговото становище се поддържа и от некадърници, мързеливци и крадци. Мой познат, лекар от очна клиника на Александовска, замина да работи във Франция, при много добри условия и заплащане, след като получи множество оферти за работа и сам си избра.

Никой кадърен и амбициозен млад човек, няма да стои тук, за да го мачкат и превръщат в подлога. Истина е, че много млади хора нямат интереси и планове за бъдещето. Поколенията, които се връзваха на лъжи, си отиват, бавно, но сигурно, Успех с управлението. Едва ли за в бъдеще ще е толкова лесно. За 25 години си заложихте бомба със закъснител, господа управляващи, защото самите вие не намерихте за нужно да се образовате и да придобиете морал. Какво можете да очаквате от обикновените хора!

"Каквото пожънеш, това ще посееш" - е казал народът. И в това има смисъл. Средно положение няма. Няма и безплатен обяд, господа политици. Рано или късно, всеки си плаща за грешките.

Който иска да се развива и да работи, ще предпочете да го прави в по-добри условия от тези в държавата ни. Проблемът е сериозен. А още по-големия проблем пред т. н. ни политици е, че няма да могат да изхранват за в бъдеще, циганите, които гласуват за тях. Е тогава - техно чудо, та ничие.

къде да работim, като продажните политици разграбиха и закриха цялото производство, което имахме. ние искаме да работим и да се развиваме , но къде. Mръсниците превърнаха дърявата в дърява на проститутки, наркотрафиканти и полицаи

как да не се развиват особенно женските ,простътъират за мангизи. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

а ние двамата със Боби си пием кафе!

младежите просто търсят работа,която не се работи,но в същото време се плаща много добре.Може и да са прави,ние на времето работихме за без пари,сега окайваме мизерните си пенсии.А ИСТИНАТА Е,ЧЕ ЖИВОТА НИ ПРЕМИНА В ОЧАКВАНЕ НА СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ,КОЕТО НАИСТИНА ДОЙДЕ,НО САМО ЗА НЯКОЙ ДРУГАРИ С ЧЕРВЕНИ КНИЖКИ.А НИЕ ТАКА И НЯМА ДА ГО ДОЧАКАМЕ.ЗАТОВА МЛАДИ ХОРА,НЕ ПОВТАРЯЙТЕ НАШИТЕ ГРЕШКИ,ОТСТОЯВАЙТЕ ИНТЕРЕСИТЕ СИ СМЕЛО.

Богаташчетата не работят защото имат, а бедните не работят защото не могат да си платят сметките на края на месеца и така !

Това е проблемът и академиците от БАН не могат да го решат. Ще остане в историята като синдром на прехода.

На всеки регистриран ще бъде направено досие за пред Европейския съюз-работа за полицаи,доктори,партии,банки,учители и др.Няма безработни младежи в България!Има работещи без да им се плаща,работещи за минимална заплата,работещи за максимална заплата,работещи с ума си докато пият кафе или се разхождат-мониторинг на ниското строителство-колко пари са отишли на вятъра и в Бяло и Черно море :)Досиетата от бюрото по труда им трябват за да влезем в Шенген-те са липсващата част от пъзела в съдебната система-кой ще чете новите досиета?:)

...СТИГА ДА СЕ РАЗВИВАТ ТИКВИТЕ, ПРАСЕТАТА, СЪСЕЛИТЕ И КЮСТЕНДИЛСКИТЕ ПРОСТАКЕСИ, ДРУГОТО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ....((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

След всичко, което сътворихте с България, имате наглостта да питате ЗАЩО младежите не работят ! След като докарахте тук ценности, които са чужди на страната, след като минахме през Мутри, бухалки, чалга култура, купуване на гласове, купуване на Магистрати и Политици, заробване от чуждите корпорации , след като им ОТНЕХТЕ всичко и всяка НАДЕЖДА - ДЕЦАТА НИ ОТКАЗВАТ ТАЗИ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ДА БЪДЕ ТЯХНАТА !!!

Да си имаме уважението. Чалга културата е родно отгледана, не е внасяна от никъде и чуждите корпорации нямат никакъв принос в бурното и развитие.

Въпрос на избор: Западногерманецът е произвеждал и произвежда Мерцедес. Източногерманецът е произвеждал /вече не произвежда / Трабант. Един народ - различни чипове, различни идеали!

КАКЪВ Е ЖИВОТА ЗА ТЯХНАТА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА В АМЕРИКА ? - 50% СА ДЮЛГЕРИ - ПОЛУ-РАБОТНИ .... - 20% БАЧКАТ НА КОНВЕЙР КАТО ЧАРЛИ ЧАПЛИН - ДОКАТО СИ СЕКНАТ КРЪСТОВЕТЕ ОТ БАЧКАНЕ И ФИРМИТЕ ГИ ИЗХВЪРЛЯТ НА СОЦИАЛКИ - 10% ЗАВЪРШВАТ УНИВЕРСИТЕТ ИЛИ КОЛЕЖ И ГИ НАЗНАЧАВАТ КАТО ПОЛИЦАИ , В ОБЩИНСКАТА АДМИИСТРОАЦИЯ И ИНЖЕНЕРИ - 10% ЛОВЯТ КРОКОДИЛИ ПО МИСИССИПИ , И НЯМАТ ПОСТОЯНЕН АДРЕС .. - 10 % СА В ПАНДИЗА :) - :))

Според мен, най-добре се чувстват тези в пандиза.

Голяма мизерия в САЩ, а децата на комуноидите избрали ДЕТРОЙТ, вместо Сибир! Каква смешка!

Как очаквате да ви работят за тези мизериики, които им давате? Няма шанс нормалните и можещи хора с избор, да работят в тази пропаднала страна, в която всяка институция е с роднински персонал!

Отвори фирма бе, шами! Уреди роднините си с високи заплати, че да не се оплакват по форумите, колко нещастни били! Ще отвориш, таратанци!!!!

Та, как и беше името на твоята фирма, че ми излезе от акъла?

Нали това ти обяснява човекът. Дори и да искаш да отвориш фирма, ако нямаш 5 шурейчета в обищината, кметството, парламента, че да ти е лек животът - трудно. Фирмици с капитал от 2 лева по път и над път.

ТОВА Е НОРМАЛНО - В МАЛКИТЕ АМЕРИКАНСКИ ГРАДЧЕТА 75% ОТ ХОРАТА РАБОТЯ ФАРМИНД Г( ФЕРМЕРИ ) , ДЮЛГЕРИ (КОНСТРЪКШЪН) ИЛИ РУУФЪРИ ( ПОПРАВЯТ ПОКРИВИТЕ ) ....... ... СЕЩАТЕ СЕ ЗА ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯ ПОТЕНЦИАЛ :)

Ако ги нямаше Русия, Беларус, Казакстан, Китай и Индия, вече въобще нямаше да има интелектуален потенциал на Земята.

ти виждал ли си Индия?

Индия и Китай донякъде да, а другия боклук откъде накъде ?

Из руските деревни само софистицирани инелектуалци щъкат. Като тебе.

Явно Системата има нужда от малко ъпдейт.

Съсипахте Родината им България! Отнехте им 25 години от българската история и ги сочите с пръст! Как не ви е срам? Къде да се реализират? Къде да работят? Какво направихте с училищата и университетите? Какво направихте с достойнството на българина? Потресен съм! Срам ме е от вас! И тъй като от вчера Дир набляга на цензурата и да ме изтрият приемете го като призив към Господ да ви накаже за греховете, пък може и да ме чуе! В името на децата ни!

Изроди , какво да се развиваш ? В тази държавица , за какво ?! В момента си търся работа, обявите са абсурдни - висше образование , опит минимум 3 години, език задължително , препоръка от предишен работодател ! Абе вие луди ли сте , ще отида да искам аз от работодателя си препоръка , нали веднага ще ме изрита ! И накрая заплата максимум 850 бруто , работно време от 9 до 18 часа , но ще се налага да се остава и след работа . Деца имате ли , ако е да кой ще ги гледа , ако е не какви са ви плановете за следващите 2-3 години , бихте ли се ангажирали да не раждате . И накрая работи , да ама не

В същото време пред офиса на фирмата пълно с коли за хиляди левове , питат те за колко най-малко би работил/защото трябва да разчетат годината си/.И най-нахално накрая бихте ли поели още отговорности освен тези ако се наложи ....

Цвети...имам идея!Като не ти се занимава ,вземи си една козичка,една кравичка и на село да си копаш градинката....Каквото си изкараш -твое си е!И ли си направи фирма и намери хора да работят за теб!Защото каквото ти предлагаш на пазара на труда ,го предлагат още поне 50 човека,а мястото е едно!Или както казваше моят бригадир преди време -"В този цех има място за един бригадир и аз съм го заел!". И беше прав човека!Е...след 2 години му станах началник,ама то е щото съм по-квалифициран....

Супер. Пълен успех на 25 годишната програма за довеждането на българинът до интелектуалното ниво на екваториална Африка

НА НАС НИ ТРЯБВАТ ОВЦИ , А НЕ ХОРА .. ОВЦАТА СЛУША , А УМНИЯ ЧОВЕК НЕ :)))

Абе при бай Тошо уж хората били умни, пък много слушаха. Нещо противоиречие се получава.

Възрастовата група е странно подбрана и развитието е странно приравнено с работа. От 15 до 18 години лицата са непълнолетни, има ограничения в правото им да работят на трудов договор, и обичайно са ученици. Според мен е съвсем логично 0% от лицата между 15 и 18 да работят, 0% да са ползвали бщрото по труда и т.н. Същевременно, поне на теория, всички, които ходят на училище, би трябвало да се развиват. От 18 до около 24 години по-големият процент от младежите в България са студенти. Каква част от тях работят не мога да кажа, но мое лично мнение е че няма как да се очаква 100% да работят. Все пак не всички учат безсмислени специалности в измислени университети, и някои реално нямат особено много време, за да работят. Би следвало да се направи аналогична статистика само за младежите между 25 и 29 години, и тогава резултатите биха имали повече смисъл. Резултатите, цитирани в статията, са съвсем нормални за анализираната възрастова група.

Най-абсурдното е, че само 4% от лицата били започнали собствен бизнес. От 15-годишни ли се очаква да започнат собствен бизнес?

БИХА

Някой ако си мисли, че Ран,Ът, Сорос, чалгата, сапунките или когото и да било друг го е направил мизерник с ниски доходи, на такива хора казвам : ИМАТЕ МНОГО ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ! В България има много кадърни хора, добре платени, доволни от себе си. Има и такива, който вечно се оплакват , неудачници и свикнали на мизерия. При това положение има един въпрос, на който отговорът е повече от ясен: Как така, на едните, Сорос, Ран, Ът, чалгата, сапунките не са оказали влияние, а останалите са се докарали да им окаже влияние? Винаги съм казвал: ВСИЧКО Е ВЪПРОС НА ИЗБОР!

като ти дойде времето за умирачка, дано си спомниш какво си писал

предложението е наше, изборът е ваш

... и като в Столипиново.

Много си самодоволен! Де да бяха толкова прости и еднозначни нещата...

Дървен философ.

50% от младежите - безработни. От безработните - 60% са роми. Следователно 30% от младежите са роми. При децата процента е вероятно значително по-голям. И това са хората, на които в бъдеще ще се разчита да изработват пенсиите.

До къде докарахме цивилизацията, да се радваш да работиш, е-имо и животя , с долуподписания да го сочиш.Работят робите и машините , хората могат да движат, помагат,градят , но да работят, та тая дума иде от роб бе, мушмули!