Над 100 души се борят за едно място в МВР

Над 100 души се борят за едно място в МВР. До края на 2013 г. трябва да бъдат назначени близо 2000 полицаи, каза пред журналисти в Пловдив вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Обратно в новината

Коментари - Над 100 души се борят за едно място в МВР | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не ограничаване правата на държавния служител, а увеличаване правата в частния! Така е в целия демократичен свят, а ти с твоите възгледи си само за Северна Корея или Куба! Що не гледате да оправите себе си ,ами гледате да направите мизерия на някой друг? Не е важно на мен да е добре, важно е на Вуте да му е зле!!!!!!

Нови две хиляди назначения?! Щото ни е са малко и сегашните - най-голям брой полицаи на глава от населението поне в Европа. И какво точно са свършили - да не би да е намаляла престъпността и хората да живеят спокойно? Цецко, нагъл си, ама много, много нагъл..., но да знаеш и твоя край ще дойде.

КГБ, инджинера и доктора като завършат могат да работят на 2-3-4 работни места. А полицаят няма право на второ работно място, нали. Доктора седи в държ. кабинет, в 13.00 затвори и се почва в частният, нали. ;-)

МВР не е фирмата на чичо ти Пешо и да ти кажат, че от утре не си на работа! Държавния служител има права и за 2-3 месеца така ще осъди министерството, че и на работа ще го възстановят и няколко заплати компенсация ще му шарят!

Времето е такова, че ако някоя фирма, гарантираща заплата всеки месец, осигуровки за здраве и пенсия обяви 1000 работни места, колко мислите ще са кандидатите? То просто няма работодатели в БГ. Съвсем нормално.

Зависи какви заплати обяви. За 300 лева няма да има такъв наплив, какъвто си представяш.

Голяма бъркотия!В Академията на МВР се кандидатства за курсант- 4 годишно обучение, а не за работно място.Ако има някаква нова система на назначение е разбираемо защо полицаите все по често се самоубиват или гърмят по други.Що се касае до назначаването на роми трябва да е ясно, че за тях няма по особен закон за назначаване- за полицаи трябва средно образование и чисто съд. минало.Може и да издирят такива роми, ама трудничко.

Ами щом е такъв наплив, да им предлагат по-ниски заплати и по-късно пенсиониране, докато се намери баланс в търсенето и предлагането на работни места в полицията!

хора , един приятел се пробва да кандидатства. вие си нямате представа какво става на заключителната част. каква корупция и какво лобиране. първите стават последни, последните първи. просто няма смисъл от изпити.вадиш пачките и продължаваш.

ок да харесва ми напоследук как стават нещата ,но господине защо не направите един експеримент поснете едно добре сложено момче физически и ителектоално без никои да го знае и /набъта/ в системата тоест без въичо владфика,да видите какво ще се полъчи по изпитите за кадидастване да оспорва с мъхлиовци момчета и залъпени но с вруски и да видим какво ще се полъчи.да казвам го от опит преди 20год.бяхме няколко момчета номер едно на физическа психо теста и какво стана сложиха хора/от малук град сме и се познаваме и знаем нещата/тя хора момчета тогава някои неизкараха и година заради нямане ама грам акул дръги ги хванаха с котрабада цигари дръги с рекет някои се самообиха зартади тая работа та..............да кадидастват цтотици хиляди то се знаее предварително кои ще будат.последня пример младо момче гледам назначено ми с извинение то е с гурбица не в преносен смисул какув респект ще ми суздаде като дали има метур и седемдесет тя стоиката мъ е......нямам нищолично кум него него и познавам ама...........те това е но се незнаее коие зад него това е кастинга при вас *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Надявам се, че не си въобразяваш, че пишеики с латиница не пишеш на чужд език, а само на един език с други букви, което е просташко.

Не, аз друго искам да обясня! Аз например работя в частна(чужда) компания за 1700лв. , ама отпуска ми е 20 раб. дни и живот и здраве ще се пенсионирам след 30 години(на 65). Полицаите бачкат за около ( 700-800лв.-съседа ми е ченге от 9год.), има отпуск 30-40дни и ще се пенсионира с 27 год. стаж. Ама пък на нова година беше дежурен, преди нова година(Коледа) работи две седмици нон стоп(вардеха коли от запалване), на Великден пак беше дежурен! Ето затова им дават повече отпуск! И аз смятам, че имат право да се борят за по високи заплати!

Ти пък си и глупавичък. Щото полицая се разписва за около 1000 чисти, получава пари за храна, за дрехи, не плаща гражданска. Кара си както иска и не го глобяват. В градския транспорт пак без пари. За това колко рушвет си изкарва с палката питай съседа си. После когато ранорано се пенсионира ще вземе една торба пари и докато е пенсионер ще продължава да си работи нещо друго. И о ужас, трябвало работи и затова му се полагал безумно голям отпуск.

Пич, докато има такива болни мозъци като теб България няма да се оправи! Аз лично съм виждал преведената (по карта) заплата от 785 лева! Плюс това си има и гражданска и даже каско (жена ми му ги прави)! Той трябва да е луд за да няма гражданска и преглед (ако се хакне някъде, не може да се разплати). За глоби не зная дали му правят (ама то и аз нямам глоби ). Така, че само със злоба и завист трудно ще вървиш напред! А аз съм си доволен от моята работа и искам всички останали (полицаи,учители,общински служители, ватмани, доктори и т.н.) да са също доволни и ако не са, то имат право на протест и аз ги подкрепям!

И какво им е голямото на отпуска? Първа категория са и имат между 30 до 40 дни(в зависимост от стажа). Аз съм трета и ми дават 20 дни! Ако искам повече отпуск ще кандидатствам за полицай, пожарникар, учител или миньор! Ама мен си ми харесва моето соц.положение и не гледам в канчето на другите(за разлика от повечето във форума) !

Бреееееййй, ми то един положителен коментар в защита на борците с престъпността, неправилното пресичане и силния шум след 22.00 часа.

Между другата, МВР прави пратени медицински прегледи на кандидатите, които струват 60 лева. Отделно за разни сведения от прокуратура, достъп до данни се плащат допълнително по 20 - 30 лева. По сто кандидата за 2000 места прави една солидна сума, която отива незнайно къде.

това показва състоянието на държавата,каква развита икономика имаме,след като се бият да стават стражари,егати достойнството на обществото!!

1.Не вярвам на това. 2.Без пари колкото и да се натискат ефекта е нула. 3.В момента в който започнат работа и видят как "Работи" ръководството ще се изпари и малкото им желание за работа. 4.МВР е шуро-баджанашка фирма.На почит са слагачите и подмазвачите на шефа. 5.От къде пари за заплати и дрехи.

Натискат се за работа където не се работи защо не се натискат някъде в производството.Като се замисли човек колко много работа вършат и направо му се иска изобщо да ги няма защото и с тях и без тях все тая.

Ако един човек нищо не може да прави става военен или полицай, а сега системата вече е хрантутник за такива лица. Тези тулупи не гонят мишки и покриват деянията на настоящи и бивши колеги. А и демагогът Цв. не дава кинти за заплати, но увеличава щата! Така ще се роди нова престъпност от поредни напуснали полицаи. В България социалистическата революция не победи, но престъпността успя!

Много ясно, че ги интересуват условия, заплата и т.н. Мина времето когато се работеше за слава! Ние когато отидем на интервю за работа също първо питаме за възнаграждението и за другите условия!

Никой не ги обвинява, че търсят пари. Въпросът е що хем мрънкат, че парите са малко, хем се натискат? Отговорът си идва сам- просто парите никак не са малко.

Ха-ха, натискали се да се борят с престъпността... Кой се натиска за работа без пари бе, Цветко? Натискат се, щото си питат оная работа и накрая си вземат заплатите, ползват си отпуските, почиват по евтинките станции...

Абе тикво, ти и тука ли дойде да тролиш ? Аман от атакисти като теб!

ако условията са тежки, работата трудна, заплащането ниско и привилегиите малко, както твардят протестиращите полюции, защо има такав наплив? а като има такав наплив, защо не се освободят полюциите, които протестират? според икономическите закони, колкото една работа е по непривлекателна и по малко желаещи има за нея, толкова заплащането е по високо, но тук случая е обратен. следователно дянков трябва да намали заплатите на полюциите и привилегиите им незабавно, а да не рови в спестяванята на балгарите за да осигури повече пари на тези паразити.

не, не и не, в голяма грешка си цврацко. за места в полицията се натискат паразити, които тарсят на работата лекото и на хляба мекото. дреме им на тях за борбата с престапността. статистиката показва, че преобладаваща част от престапниците са или настоящи или бивши ченгета. следователно по малко полицаи - по малко престапници. като толкова много се натискат за синекурната работа, защо деиствуващите полюции демонстрират недоволни?

Мдаам... Много се радвам, че темата се върна на челно място. Това означава, че не журналистите са дрънкали глупости за 100 човека за едно място в МВР. Е, означава няколко други неща - едното е видимо, че с тази физиономия на Ал Бънди и акъл на гиричко вдигач - явно сам си е казал Цеко тази статистика. Другото е - абе, Цеко да не плаши полицайте, че ще ги изволни всичките, че понеже за мястото на всеки се състезават 100 човека? А пък те - ще протестират! Аре, холъм - безделници ниедннни!

С кои се борят....ми те все дебелаци...вече няма спортна подготовка,а трябва, нужна им и на тези момчета и чак тогава париции.....

Тези които кандидатстват дали всичките отговарят на критериите и могат ли да се сравняват с вече работещите в системата?

"Според Цветанов хората искат да работят в системата на МВР, защото виждат, че правителството има политическа воля да се бори с престъпността." Още малко и щях да повярвам! Май по-скоро повечето искат да участват в престъпността!

А бе пишещият, не са ли към единадесет кандидатите за едно място, а не 1000? Кой не може да смята не може да смята, министърът или журналистът? :-)

СМ

Цветанов, на всички им ясно, че полицаите вземат добри пари без да вършат много работа. Аз не съм изненадан от този наплив. Намалете заплатите при пенсиониране до 3 (три), орежете заплатите им с 30% и ще нормализирате положението. Питай Дянков, ако на мен не вярваш! Така или иначе не ги подбирате по интелигентност. Започвам обаче да си мисля, че за полицаи кандидатстват тези които знаят, че няма къде другаде да се реализират. Така, че може и по-дълбоко да се реже. Е това е реформа.

Много бъркаш. ТОЧНО по интелигентност ги подбират. Ама физкултурникът ги подбира от позиция челна стойка, та подкарва списъка отдолу нагоре. А в списъка са именно изхвърлените отвсякъде. Демек... получава се извадка майката си трака. Най-важният изпит е правилното произношение на култовата дума "икошпраймся".

Лошото е, че основната мотивация на кандидатстващите за полицаи е не борбата с престъпността, а надеждата, че за тях законите не важат.

Нали работели за 600лв. Защо е този наплив...!?

Давайте им по 500 лева - и на толкова ще са доволни хрантутниците. То така или иначе само корупция и кръшкане от работа има там.

Да се наемат на 500 лева и без допълнителни плащания - ще влязат наистина тези на които има се работи , не поредните хрантутници ГЕРБ-аджии.

Какво да смятам... 100 човека за 2000 места. Значи - 200,000 човека кандидатстват за МВР! И защо няма да се учудя, ако кандидатстват за Пожарникарския факултет! И - ще си имаме 200,000 потенциални премиери! Да очакваме ли догодина във ВИФ да има 400-500 хиляди кандидати за специалност обща физкултура и как се вдигат гирички? Че ще има нужда от вицепремиери! Всъщност - няма ли кой да каже на тоя пъпеш, че: 1500 кандидата за 135 работни места е = на ДЕСЕТ кандидати за място или пак някой журналист е е окакал??

Да бе, назначете ромитеите, като полицаи. Така вече и обирите ще станат легални. Прости хора значи, ПРОСТИ! -.-\'