ЕС ни дава над €1 млрд. за работа и социално приобщаване

ЕС ще осигури над 1 млрд. евро за работни места и социално приобщаване в България.

Обратно в новината

Коментари - ЕС ни дава над €1 млрд. за работа и социално приобщаване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Майната им! Паричките ще бъдат хапнати... безследно!! А Путин отваря Гулаг, за желаещи "курортисти" от ЕС-са!

Бай Тошо знаеше как да се бори с безработицата и да има построени неща за неблагодарните поколения. Тези нежни демократи не могат да се справят и не искат - само знаят "да усвояват", но не и да създават.

Държава с подаяния и зависимости не става, иска, акъл, икономика и работни места.

А тая сталинистка стринка Сталина с чуждия паспорт и къща в САЩ за 600хил.$ да се маха от там, където е дошла и никога да не стъпва тук.

ПАРИ ХВЪРЛЕНИ НА ВЯТЪРА!!!!!!!!!!! Това е моето мнение!Защо ще се дават пари за квалифициране на хора, които не желаят да работят?Този пролет от Бюрото по труда ме насочиха по такава програма към една фирма спечелила проект финансиран от фондовете на Европейския съюз.Взеха ме на работа и понеже съм инженер ми дадоха да ръководя една група от общи работници/строители и озеленители/. С тях трябваше да правим дребни ремонти и да се грижим за тревните площи и градинките на обектите на фирмата.Групата беше почти цяло съставена от цигани.На втория ден те отидоха да се оплачат,че съм ги карал да работят по цял ден.До сега където са били по програми изпращани са работили по 1-2 часа след което са се разхождали или са си отивали у тях .Защо съм ги карал да работят като тези пари им ги дават за това, че са безработни.Голям яд брах с тях! За 6 месеца за които бяха наети дали са работили и един. През останалото време просто седяха и не желаеха да вършат нищо.След края на програмата отново се регистрираха като безработни и очакват следващата програма.Предлагах им работа като общи работници в няколко фирми където имам приятели,но те отказаха да работят за минимална заплата, а тук вземаха също минимална заплата. Това са хора които искат само помощи и да не работят!

Ще създадем работа за чиновници управляващи този милиард и за преподаватели близки нам, които ще четат лекции на безработни и така ще усвоим парите по предназначение. Какво толко? Колко е един милиард?

да сега ни дава 1млрд,а след един месец ,ще си открадне 3млд.за членски внос-рекет....

Цела страница писания и нищо конкретно.Не моем да го сфанем ефектот.Заглавието прокламира работни места и социално приобщаване-второто си е виевато отсекъде,но и това с работните места не можах да го сфанем как че стане.Освен тогава да се доверим на тезата-че се крадне яко.

Айше, дай да праим чавета, пари ше дава европата ;-)

БРАВО!!! "В периода на финансирането се очаква чрез програмата да бъде подобрена квалификацията на около 100 000 души, да се даде работа на 28 000 търсещи заетост и да се помогне на над 17 000 млади хора чрез мерки в областта на заетостта и обучението." Сериозни цифри! На фона на ПОЛОВИН МИЛИОН безработни трудоспособни българи - цифрите са смразяващи...

"Сталинка" - 2 МИЛИАРДА ЛЕВА за България Сидеров - Варадеро, бой на полицайчета Това е истината, пицарчета!

Само човек който мрази себе си и не знае какво е любов и желание да направиш нещо добро за хората, може да причинява това на цял един народ. Има нещо много сбъркано в сегашната политическа върхушка. Никакво чувство а мярка.

Да ги кара да учат и да им помага да си намерят работа ли?! Е, много са жестоки, бее.. не се трае!

Много се радвам, че правителството е насочено правилно, но силно се съмнявам в правилното изразходване на средствата. Да не говорим, че цялата схема е недостъпна за обикновените хора. Информация винаги липсва.

ХАйде малко да посмятаме 1 милиард и 92 милиона евро, т.е 2 милиарда и 180 милиона лева. при 2 милиона работоспособни в БГ се падат по 1090 лв на работоспособен. Един курс е около 600 лв. При условие че по т.н. прогарама развитие на човешките ресурси се възползват не повече от 10 000 човека годишно, за 6 г. 60 000! сещате ли се за какво яко крадене иде реч? един курс излиза около 35 000 лева. Да ви пикая на европрограмите и фалшивата демокрация.

Точно така! Нищо не трбва да се дава. Току виж някой го откраднал. Да ви пикая на мозъците ограничени.

ЗАми то не се дава а се взима от тъпунгерите като тебе, освен ако не си в групата на крадящите.С тези пари могат да пратят цялото население на курсове по нещо, ако наистина ги има. че можеи да ги няма, а да се дават за разни консултанти от ЕС.

За пикаене използвай тоалетната, за мислене мозъка. А иначе 28000 ще има намерят работа. За период от 5 години и 2 млд. лева. И при минимална заплата 340 може би за целия период. Това ли са целите които се поставят. Това е политика целяща да ни изгони от родината ни, които са по-упорити ще слугуват на олигархията.

Като чуя ЕС си представям 12-те страни в които еднополовите бракове са разрешени. Да им таковам ценностите към които ще ни приобщават. Съгласен че много мръсна далавера се задава!

Българите никога не трябва да забравят, че заради тази брюкселска подлога границите с турция бяха отворени, и брюксел организирано, с цел засилване изтреблението на българите докара тук десетки хиляди араби.

Сталинке,разясни какви работни места ще откривате с Буда за тоя 1 милиард евра-ако е по линия на Бойко ще назначи 10 дилъра и 50 мутри охрана и ще върти тоя милиард с бело,ако зависи от теб ще се нагушите и ще рекламирате как Хасан прекопал общинската градинка,завод ли ще стоите с нашите пари,болници ли,някой да ме е питал дали искам да плащам тока на м......те,а сега и да ги приобщавам към...и аз не разбрах към какво ще ги приобщаваме тия.Гнусна и жалка работа,дано отговаряте пред съда за тези си простотии.

Ти простак доволен от нещо видял ли си? Аз да. Когато се правят простотии. Когато Кристалина си гледаше отлично работата си, простаците плюеха: ама какво е дала на Бългаиря. Те горките не знаят, че тогава нейната работа беше да поботи еднакво за всички и че ако беше работила повече за България, щеше да се счита за пристрастие и проява на изключително лош вкус. Сега ни спаси задника с милиард пари, за чието кандидатстване бяхме закъснели. Милиард! МИЛИАРД!!! Това е много пара, човек. Това е МНОГО ПАРА, простако! И когато такива пари влизат в странта, и при простаците идват файди. Ако не нзаеш какво означава да идват едни пари в държавата (не в твоя джоб), но да имаш кяр от това, отскочи в Швейцария. Там минималната заплата е 3500. Да, билионите не влизат в джоба ти, но като че ли има файда от тях? Сега иди в Северна Корея. Там заплатите са колкото на циганско дворско куче. Да, там пари не влизат и в държавата, и в джоба на хората. Дали сега ще разбереш какво означава имидж и влизане на пари в държавата? Както и да се разпръснат, все има повече за всички. Е, не е съвсем така. Ако се разпръснат като от комунисти, по-скоро ще има по-малко за всички. За това 43 държави в комунизъм са бедните по света.

Сталино,ти ли си ма..

А кога я е гледала отлично бе глупако и каква точно и е работата? Ако е да се показва на камерите я върши горе долу.

Hе се ядоcваите. Tук са само атакисти т.е. путинофили.

Пътят на европарите от нас до Брюксел и обратно.Вземат ти якето , дадат ти тениска и ти казват,,0-0,честито ти палто,,.

НЕ мога да не адмирирам геройската инициатива на ЕС да ограмоти циганите. ТОва което не става с пари става с много пари. Вече нямам съмниния, че циганите ще бъдат интегрирани в обществото и ще станат пълноцинни творци и бъдещи гении и съзидатели на единното общество на ЕС. Амин.

От статията лъха оптимизъм, а от коментарите негативизъм. Оставам с впечатление, че всички българи са богати и се ядосват, че парите ще отидат при бедните и мургавите. Когато заплатите бяха 5$ си мечтаех да станат 600$.:) Сега получавам 1700$, а средната заплата е 600$. Да се надяваме, че това ще бъде средната след 10г.

Българите не са богати но за сметка на това са изключително прости.

не разбрах тази новина хубава ли е или лоша. Чини ми се, че освен за службите по заетостта и за лекторите, които ще ни обучават за проблемите с глобалното затопляне или тем подобни пари за друго нещо реално няма. Освен за социално приобщаване на роми.

1млрд. за ром мете бордюр!

БСП+ДПС+Атака= спрени фондове Бойко - отново пуснати пари Колкото и да ги болят зъбите троловете това е.

А знаеш ли ,че не всички хора са глупаци,за каквито ,вие,гербаджийте ги смятате?! Трябва човек да е много прост ,за да се хване на вашите манипулации! Спирането и пускането на фондовете е инструмент за намеса във вътрешните работи на страната!Така европедалите могат да влияят кой да е на власт!Разбра ли ,тикванчо?

Ами хубаво правят европедалите, иначе сега щяхме да говорим вече на руски

Хубаво е, че не отричаш фактите. Какво ти се бъркат във вътрешните работи? Взеха парите за Южен поток от Атака, нали? Тогава какво искаш?

Че аз и сега си говоря на руски. Ти като не можеш, кой тий виновен?

Не, инструмент за вкарване в пътя и следване на правилата, с които народите и държавите стават заможни. На ЕС не са й нужни бедняци. Всяка богата държава е огромен плюс за ЕС. За това се стремят да вкарат общностно правила и да следват изпълнението им. Сега да ти кажа за БСП и ДПС. Те имат интерес от бедна държава. Защото заможната класа не гласува за социалисти. най-малкото защото от 4 управления вкараха 4 кризи, като 3 от тях с отчайващ икономически спад. Друга партия не е вкарала икономически спад до сега в историята на България от средата на миналия век. Но не само заради икоомическите спадове, а заради уродливостта, доказана цял век комунизъм в 43 държави по света. БСП има полз аот беден електорат и кокото повече, толкова по-добре за тях. За това те правят беден, докато те упояват с наркотичната Идея за социално равенство. Аз лично не искам да съм най-богатият в света, но искам да съм равен с по-богатите по света. Докато уродливият комунизъм е способен да обедни нацията си за десетилетия, само и само да постигне равенство. Смешно, ако не е трагично. Това и правят. Ти си 10 пъти по-беден от един неравен еврпейски работник, защото си изравнен с най-ниското ниво в обществото - изродената логика на комунизма. "Социализмът е философия на неуспеха, кредо на неграмотността и евангелие на завистта, същността на неговата добродетел е в еднаквото разпределение на мизерията." Уинстън Чърчил

Я сега, кажи истината, през тези години колко процента от народа забогатяха наред с тебе и колко са в нужда? Не стига огромното неравенство ами страната отново е пред катастрофа. Он че ми казуе!

Срещнали се Кристалина от ГЕРБ с вожда и учителя на българския народ - Борисов от ГЕРБ. Пълна тъпотия....

Типичен нищо не казващ език на скъпо платен европейски чиновник. Тази добре хранеща се българка явно съзидателно е бездействала един мандат, поради което ще го прави и втори. И ние в качеството си на нейни сънародници ще следва да й плащаме с нищо незаработените десетки хиляди евро месечно. Тази госпожа явно идва в родината си само когато я извикат тези, които са я изпратили в Брюксел, за да се опита да им повдигне имиджа, като ни наговори обидни безсмислици и се снима с тях. Всичко това показва само колко тези хора са неадекватни и непълноценни.

Тази ли смее да говори за пари?!Крадла мръсна, по-голяма и от циганките!Кара ги да ни ги спират сега ни ги пуснаха та да се облажат ГЕРБ-еболата и в часност еврокомисари!

Аз не можах да хвана къде ще се реализира потенциала дето го предвиждат? И друго не ми стана ясно - откъде взема пари Евро-съюза, че да ги дава на България. Ако е от там дето и Борисов взема, че да ги дава... всичко е ясно - обират ги от нас - делят си ги, а занас трохи и трябва спонтанно да се радваме, че са ни обрали.

Парите по тази програма е почти невъзможно да се контролират от ЕК, така че бате ви Боко и стрина ви Сталинка ще си делнат по няколко стотин милиона.Затова далавераджиите от ЕС толкова го обичат Боко-защото е техен проверен човек.Ще има още много одобрени програми, които няма да почувстваме изобщо.

Xубава новина! Hадявам се с парите да се помогне на много млади хора за реализацията на потенциала им в страната!

Четох внимателно. Парите ще отидат за администрацията на бюрата по труда. Там освен да регистрират безработните и да ги карат да се явяват всеки месец да се подписват, друго не правят. Иначе хора с обзование и умения не могат да си намерят работа, защото няма такава. По-добре тези пари да отидат за откриване на производсва.

А дали тези пари ще стигнат до нас....или пак ще си ги разпределят

Значи на пазара няма пари и работа да нахраня кадърните хора, които съм наел, ще ми дадат пари ако наема малко неграмотни от малцинствата, така ли?

Правилно си разбрал. Но дори и тогава няма да ти ги дадат, защото по пътя ще потънат незнайно къде. Тая кой ни я показва непрекъснато. Как може такива нищо неработещи чиновници да бъдат непрекъснато лансирани.

стига с тези абстрактни суми и думи!!! западняците или да започнат да откриват поне по 100 000 нови и нормални работни места в българя или ги гоним от балканите! ако не са съгласни - да се оплакват на когото искат, например на папата!

Чакай западняците да ни оправят. Защо нашите политици не предприемат нещо за подпомагане на производството в България???

Много интересно, уж дясно правителство, а първата мярка е лява... Браво, добре го давате

Траверс Георгиев и ЕС да си ееееееееееееееееееее майките

явно имаш остра нужда от тази програма, за да се ограмотиш и култивираш поне малко.

Около 286 милиона евро са предвидени за мерки за социално приобщаване. 286 милиона евро , ще отидат на практика в помийния канал.

Такава мъгла и общи приказки, пак ще има каца без дъно, откъде ще им измислят работа, освен да метат улиците, то друго няма. Ще отчитат изпълнение фалшименто.

кат гледам тая снимка и още малко да помисля че е станало заради Тиквата и тая пръчка до него,която освен да ръкомаха кат селска стрина друго май не умее....

Кое наше правителство е внесло в Брюксел тази вече одобрена програма - Борисов, Орешарски или Служебников?

Рубла 50 за долар 1. Честито русофилки, пак пикайте срещу вятъра и се мъчете да ми обясните колко е "велика" любимая Россия.

ти Русия не я мисли. Ще се стегнат и ще си измислят сами недостъпните западни стоки и когато мерките паднат... Мисли са собствената си купанка, запада ти плаща да наемаш некадърници, а не да развиваш можещите

Русия си е ВЕЛИКА и без да се налага да го обясняваме на тъпунгери като теб.

Борисов няма да може да ги пипне тия европари - дотогава ще го изрита площадния протест!

Ох, мале, премаля ми от кеф - Бутрата ще има толкова много пари от Брюксел за крадене, тафене,чопване, гепване. Властта е сладко невероятно готино нещо, ще знаете!

предстои голяма кражба-облизват се по върха и държат за властта

----------------- западняците ша ги допускаме само ако носят работа и пари и кеф иначе вън от балканите! -----------------

А докато чакаме с отворена уста новините за този 1 млрд. за приобщаване на роми и сирийци - някак си тихомълком ще бъдат изтеглени 12 млрд. заеми, ще поскъпнат тока, парното, горивата, храните, лекарствата и услугите, ще бъдат увеличени бюджетните длъжности по министерства и комисийки, за да приемат роднините на милиционерите, ще бъдат замлазени доходите и ще бъде увеличена възрастта за пенсиониране ! Толкова ли оскотяхме, та не виждаме истината ?

Горивата ще поскъпнат когато любимите ти рашъни монополисти стъпят на крака отново.

Руснаците ли свалиха сега цените на петрола или марионетките на УСА от ОПЕК? От този случай ми е ясно вече как се определят "пазарните" цени на нефта! Русия ли влезе в Ирак за да контролира нефтените кладенци или американските монополи ШЕЛ ессо и др. подобни?

Дайте ги на електората на БСП и Атака... На БСП - по 4 кебапчета на калпак , На Атакаджиите - две парчета пици и порция протеин ... И те да видят какво е празник - нищо че са комунисти... Да видят колко е великодушен Евро-атлатника...

Тоя чук яко те е ударил по главата за да плещиш такива глупости!

ЕС ще осигури над 1 млрд. евро за работни места и социално приобщаване на РОМИТЕ в България.

Споко ! Пак много малка група хора ще се приобящят с тези мангизи :) :) Тия прорами между другото винаги на МАХ ги усвояваме (като оп за административен капацитет).

Газ пикаят сега червените ДС боклуци и КГБ подлогите ,много пари изпускат, затова се пенят тия от коалицията БСП -ДпС-Атака . Да духнат супата, защото те опостушиха държавата. Никога повече на власт.

А ти си във възторг, от това че дават 1 млрд. евро, за да "приобщят" ромите и сирийците ? Ех ако можеше да мислиш чалгаджийче жалко ...

по-добре така, иначе ще ги вземат от нас /теб/....

Чалгаджията си ти. Какво не ви харесва на новината че плюете, или гнойната коалиция не я искаха никъде , фалира банки и само негативи.

Чекай бе къде ходи! Нали досега пак получавахме уж милиарди ама българия си върви надолу и надолу защото сега около 1000 човека ще ги излапате тия милиарди... Къде сте тръгнали, нали ви казаха парите по ОП ЩЕ намаляват за ВСИЧКИ страни членки...

цялата истина - днес са одобрени 300 МИЛИАРДА ЕВРО за харчене в ЕС, а на България от кумова срама се дава само 1 и то за 7 години - те това е положението.