Проверяват как плащат за празничен труд

Инспекцията по труда ще проверява работодатели дали плащат задължителната двойна надница на служителите си, които работят по празниците.

Обратно в новината

Коментари - Проверяват как плащат за празничен труд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как мога да подам жалба за това, че не ми плащат допълнителните, така че да не ме уволнят после и да не си ги вземат обратно под формата на измислени глоби и съкращения и прочие вратички, които позволяват на работодателя да прави с теб каквото си иска?

В самото правителство има хора, на които фирмите им не плащат пълните осигуровки а дават парите на ръка. Бивш ГЕРБ-аджия съм. От най-лютите....бях. Работя във фирма на човек от политическия кабинет на ББ. Там е пълно мазало, крият доходи, лъжат данъчните, правят каквото си искат!!! Е как ше се оправим? Имах доброто желание, но и тия са като ония.

Инспекцията да провери дали се заплащат редовните заплати и осигуровки.Има фирми за септеври заплатата не са изплатили.Камоли празнични или коледни надбавки.

Казват, че незаменими нямало ; И хора, и още повече -- компании/места/начини човек да си изкарва хляба .

Ако ставахте за нещо щяха да ви се молят или самите щяхте да сте работодатели.Некадърници! На мен що ми плащат? Щото не може без мен.Ще кажете незаменими хора няма.В България ставаме все повече незаменимите

Мога да кажа, че за момента съм незаменим във фирмата в която работя (шеф на ИТ отдела). Ако напусна поне един месец няма да знаят на кой свят са. Въпреки това най-нагло ми отрязаха всички премии и ми намалиха заплатата!!! Имам заем, който трябва да обслужвам, жена ми е студент, ако тия два фактора ги нямаше напусках веднага!!!Чакам да ми вземат СВ-то някъде.

незнам защо само по празниците се отваря дума за тези нередности. и защо институциите не обяснят как простия работник да се жалва и след това да не остане безработен. във ф-мата където работя-работно време няма /склад за алкохол/.през седмицата от 8,30 до 19,20,21 ч. събота до 17-18, ч. а от 1 месец няма събота няма неделя. извънредни в тази ф-ма е мръсна дума. коледни-това пък какво е.за какви 100-200 % ми говорят тия от инстанциите това да не е държавна ф-ма. при частика работиш и траеш иначе израза е "знаеш ли че за твойто място чакат поне още 20 човека".

Това е самат истина. Хора с две висши образования и 2 езика взимат смешни стотинки заплата, защото без нея ще умрат от глад. А хамалите в софия получават по 1000лв. на месец, а едва говорят български език. Няма норми, няма правила, няма нищо нормално в тази държава...

еми по ат курортите защо неги видите то през цялата година е така защо сега се сещат да проверяват, да не казвам че когато има ялби синдикатите предопреждават раководителите защото синдикатите са назначени на работа *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Елате и вижте в Провадия.Няма Коледа и Нова година-нормален работен ден от 8до20ч-казва работодателя

тоя бонус в коя ърява :д ??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Елате и вижте в Провадия.Няма Коледа и Нова година-нормален работен ден от 8до20ч-казва работодателя

Интересно ми е как ще проверят фирмите, които дават на работниците си заплатите на ръка??? Ей това искам да ми каже някой.

Аз работя в такава фирма, дават ми половината заплата на ръка. Фирмата е собственост на човек, който е в политическия кабинет на ББ!!! Не само не ми плащат инзвънредните ами и ми намалиха заплатата заради "кризата". Пуснал съм си СВ-то в джобса и при първа възможност се махам. 2 години се надявах ББ да се стегне - моето търпение се изчерпа.

българския работодател е един от най-алчните,никога нищо не дава в +,нито за коледа нито за какъвто и да било празник,работиш по 10-12 часа и нищоооо,даже едно благодаря не казва,сега работя за един еврейн егати толерантния човек,внимателен към всички,за нова година по полвин заплата на всеки се раздаде,и все усмихнат абе благороден човек.

Прав си и сестра ми се опитват да рекетират, ама мислим да се съдим.То вече така трябва да се прави и с тях и с топлофикация.

за да плащат фирмите на работниците трябва да има една много лесна система като в турция например всеки си има както в бг ими викаме кодове издадени от нои и всеки момент от денонощието може да видиш колко часове си работил и колко часа ти остават да се пенсионираш и тогава когато работиш след 17.00часа и сем ще искаш да ти се внасят осигуровките и за тия часове но нашите програми на нои не взимат повече от например за м ноември имало22раб дни не взима 25 работни дни а как да им внасят за повече отработен час освен заплатат атм на всеки без туй се плаща повечеи се плаща мин осиг на нои

ще го проверят сега, след като фишовете за заплати ще излезат след поне 1 месец? Ама да се намираме на приказки...

Държавата да провери какво правят РАЗБОЙНИЦИТЕ от ГЛОБУЛ, защото полесно човек може да се рзаведе отколкото да се освободи от услугите им!

проверете и бонита ад в пловдив как се работи почти денонощно и по празниците да не говорим че и заплати не взимат камо ли да плащат извънреден труд ще се радвам да хванат всички фирми в които се работи без да се плаща ..жал ми е за добрите хора

Лакомията била като хипопотам-колкото повече затъваш в тинята, толкова по-голяма уста отваряш, а демокрацията като мушмулата-колкото повече загнива, толкова е по-сладка.

тези се подиграват ...никои не го интересува само шум вдигат......

В бившата ми фирма пък работехме по 300 - 360 часа на месец, а заплатите вървяха от 1 до 4 месеца назад.За какъв извънреден труд говорим? Натрупах около 1500 лв дългове за първите 9 месеца от тази година. Още ми доплащат заплати, а не работя при тях от 20 август. В същото време шефа си строи хотел и ресторант...

Абе що не проверът Банско цхе давидят какво става, не само че хората работят денонощно ами и нищо не се отчита! Бойко Вдигни си рейтинга!

Синдикатите винаги са били нещо между полза и напаст, какво става, когато държавата започне да го играе синдикат? Да се компенсира за неумението на българина да се пазари със закон (кодекс) е меко казано самоубийство за нацията, но за съжаление това е една от болестите, при които пациента мисли, че не той, а всички останали са болни. В крайна сметка последната дума е на природата, а както знаете еволюцията не взема пленници.

Как още не са се изредили червените кратуни да плюят пак?Сигурно работното време им е изтекло,ще трябва да почакаме до утре.

Ти да беше написала нещо по темата, вместо тея глупости. Явно на червените кратунковци работното време им е свършило, ма лудите и самотни хора , дето намират утеха само тук да пускат безсмислени коментари не по темата нямат почивен ден, а?

Виждам работното ти време е започнало,наплюнчи моливчето и смело напред.

Да..............само по едно легло дето не ни се разрешава да си сложим.В бургаски магазин за хранителни стоки,че изобщо да забравим и къде живеем и имаме ли семейства.........

проверете при пашевите във велинград на хората им плащат за 4 часов труд а работят по 12 часа да не говорим за празници

Голямата и богата (уж)фирма Нилана не е по назад,нощен труд няма изобщо.. а основната работа за производство на хляб всеки знае че е нощем.Да не говорим за осигуровки и т.н.Шофьорите които излизат от 00.00ч. до 06.00 всяка нощ... се осигуряват на минимална заплата.