Френският чиновник работел по 5 часа седмично

Френска държавна служителка бе уволнена, след като написа скандална книга, в която разкрива колко малко в действителност се работи във френската държавна администрация.

Обратно в новината

Коментари - Френският чиновник работел по 5 часа седмично | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

навсякъде като има социалисти и социални дейности е така, дедо йоцо ще ви каже!

аааа сега видяхте ли кой мързелува и кой не работи..........ааа така,да си кажем истината,че българите се претрепват на 2,3 работни места,за да храним семействата си...ии отгоре на това ни наричат търтеи и мързеливци..../е като изключим ебаните депутати и травеститите/ така че ние не сме толкова черни колкото ни искарват.....крадеца вика-дръще крадеца.....а това не е честно...

Хубаво му става на човек, когато макар и един/а от тези световно-известни търтеи описва техни обществени (и световно-известни) `тайни` . Нека да си пожелаем в следващата творба от такъв вид да видим/прочетем и за продължението (една друга обществена/световно-известна `тайна` за тях ) : - Колко (и в какъв режим/бюджет) болнични взимат след една такава непосилна работна седмица ? (отделно от 6-седмичната платена годишна отпуска ... близо двадесетте платени празника/дни годишно .... хайде да не споменаваме за някои още по-секващи-дъха разточителства)

Така е, защо да работят като работим ние за тях:))) Така стана, развалиха нашия комунизъм за да си направят техния на наш гръб. Никой не ни е крив че се обърнахме на задния им двор пълен с евтина работна ръка.....кой ги наложи ниските заплати тук???? Милионерите крадци:)))) А кой ги избира на власт???? НИЕ:)))

Това е нищо - нашият чиновник работи по 5 часа......месечно и пак се оплаква!!!

Нека да не работят, а да получават високи заплати! Стандартът им е висок и така е възможно населението на Изт. Европа да печели от това - все някой трябва да свършва и слугинската работа (във фирмите и по домовете). Пожелавам на българите да са по-спокойни и горди и да не подбиват заплатите!

А сега Зоето да си удържи по 5 часа за седмица и да върне останалото на държавата. Наивно е да се твърди, че в страна с 60 милиона население служители си клатят краката по цял ден. Тук става въпрос за "дирекцията по международни и европейски дела", т..е основно европейски. ЕС има голяма бюрокрация, която на свой ред генерира добавъчен слой бюрокарция в страните-членки.

Аз съм работила в администрация и по времето на Т.Живков и до преди 2 год. в друга администрация.Винаги е имало работа за целия китайски народ ,както казваше колежката ми.Зависи от 'администрацията'.

Де тоз късмет и в наща администрация да беше така. Тук се бачка до откат за 4000 лв. на година. Вижте се бе ГЕРБ-ери оклюмали...............

Ха ха не е лошо да споменеш имена на работещи, ще ги наградят с оредн 'Стара планина' за заслуги към администрацията. И тук е същата клатику*щина.

Грешно е да се правят изводи за всички държавно служители. Не всички държавни служители работят в администрацията. И даже не навсякъде администрацията е твърде много, т.е. не бива да се съкращава "на процент", а да се гледа от какво има нужда точно на съответното място.

А по нашите общински служби какво е? Уж на едно гише щяха да ни обработват! Гледат като отровени, връщат те от една врата в друга докато ти се завие свят и бурзо удрят кепенците, за да не ги гледаш как си лафят и мързелуват. А колко са неуки и тъпи-нямам думи!Не трябва да има фиксирани заплати!!!!

това е истина че не работят.. аз сам има досег до няколко дарявни бг служби и ми се налагаше да чакам, а в едната чаках 2 часа докато си изпият кафетата в работно време и дори ме прериди познат на 1 служителка.. бг е зле защото дарявните служители марзелуват.. не са виновни политиците на високо ниво, а тези служители на по ниско ниво които марзелуват, укриват документи, и биват корумпирвани.. тези служители на ниско ниво пускат мафията да отиде на по голямо ниво.. защото от тях се трагва нагоре... много глоби и бои заслуяват

Че не работят в администрацията, не работят. Ама като гледам ти не само за там не ставаш. Поне 3-ти клас завърши ли?

Леле ако в България се напише такава книга ще е нещо то рода - как не работят по 365 дена в годината и как освен това имат по 400 дена почивни дни невзети.

Тази мацка Зои много тъпа бе, шефа й казал, че срока да напише доклада е до след една седмица, а тя се възмутила и го написала веднага и то за 30 минути. Колко страници могат да се напишат за 30 минути доклад?Тя тая Зой сроковете за какво го има? За състезание с времето ли? Не предполагах, че можеш толкова елитни висши университети да завършиш и в практиката да си останеш толкова тъп!!

После Българите сме били марзеливи? Иска Ви се да Ви вярваме, че да не протестиреме за Европейски заплати и нормално отношение.... но очевидно българина хич не е мързелив! Или поне не е най-мързеливия. Но определено е най-ниско платения!!!!

ИМАМ ПОЗНАТА В МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРАНСПОРТА КОЯТО САМО ХОДИ С ДРУГИ СВОЙ ГОЛЕГИ КОМАНДИРОВКИ В ЧУЖБИНА ПРОСТО ТАКА БЕЗ НИЩО ДА ПРАВЯТ ,УСВОЯВАЛИ ПАРИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ПО ПРОЕКТИ - ДА СЕ ХОДЯТ ПО ЕКСКУРЗИИ..РАБОТИ МНОГО МАЛКО ВРЕМЕ , А ИНАЧЕ ЗАПЛАТАТА И БИЛА МАЛКО ,А БЕЗПЛАТНИТЕ ЕКСКУРЗИИ ПО СВЕТА !!

Сега да ги съди за неправомерно уволнение. То и при нас не се преработват май много-много. Но франсетата ме кефят максимално. Това държавен служител да си във Франция или Гърция. Такива придобивки са си докарали. Това комунизма репички да яде.

Няма по света друг като БЪЛГАРИНА - да се трепе по минимум 60 часа на седмица за мижава заплатица, която просто го пази да не умре (бързо) от глад!!! Няма развитие, няма соц. грижи и облаги, няма почивки, няма осигурен транспорт, а времето в градските копторчета с моторчета си е за сметка на работника, няма обяд, няма нормална темепратура на работното място, няма медицински грижи, няма работно облвекло, няма осигуровки, НЯМА ПЕНСИЯ... НИЩО НЯМА! САМО РОБСТВО ДО ДУПКА :( Е, Истината е, че у нас РАБОТИМ ЗА ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ. А тя, докато обикаля света, яде деликатеси и се конти с прескъпи дрехи, милата ни Държавна Институция и техни Политически Височайшества, безнравствени все ни измислят ниви "закони" с които да се гаврят с нас и ни порицават, колко сме били скапани...

Добре си описал своето всекидневие, но моля не обобщавай от името на всички. Не всички са толкова смотани, че да не могат да си организират сами необходимите условия за труд, почивка, пътуване и т.н. Не чакай на готово някой да се погрижи за теб, а си го направи сам.

Те пак, че 5 часа работят,а ние и 5 часа не можем да докараме

Абе пичове навсякъде по цял свят е така. За съжаление данъците са твърде високи и отиват задо могат държавните лентяи да лентяистват по охолно. И в българия е същото. Ако ги съкрати Боико половината въобще няма да се усети ако се оптимизира работата и реално почнат да бачкат.

Френският работохолизъм в комбинация с извънредно високи заплати е пословичен. Дано всеки успее да докара до такова положение

Тая нищо не знае. Ние в следствието работим по 5 часа в месеца и пак си взимаме по 3 бонбона заплатки.

Тая е изключително вреден елемент, заради такива като нея нормалните хора не могат да дишат ! Като не и харесва дебелата заплата и многото свободно време да заминава за Китай или Източна Европа, аз ще заема мястото и. Може и да не знам френски ама все за една-две седмици нещо ще компилирам ! Сарко е пътник, каквито и книги да спонсорира...

Звучи парадоксално, но в над 80% от случаите, големината на заплатата е обратно пропорционално на количеството свършена работа.

И при нас е така. Работното време с граждани на Общинска служба земеделие - Овча купел , е само в сряда от 9 до 12 ч. Какво правят в другото време - никой не знае. Достолепните дами ,работещи в отдела, изполват компютрите за да си слагат папките отгоре.

Без да искам да ги защитавам ще кажа, че не е точно тока. Имам поглед специално в/у работата на общинските служби по земеделие. Във времето за работа с граждани в повечето случаи само се приемат молбите на гражданите или им се дават направените справки. А самите молби се обработват в останалото време. Освен това изготвят хиляди справки до министерството (повечето предполагам ненужни), както и справки и становища до съда, други общински служби и т.н. Голямото размотаване е най-вече по министерствата и агенциите в София.

Интересно на нашите по колко ли им се събира на седмица?

Абсолтно вярно е, че тия в държавната администрация не правят почти нищо. Но има и една друга подробност - няма опашки или нещо подобно. Всичко става в рамките на определените срокове (а те не са много малки) и хората са доволни. Просто не осъзнават, че изобщо не е необходим толкова голям държавен апарат. Реално погледнато почти всичко може да стане за много по-малко време, но служителите симулират работа. Абсолютно същото "префинено" поведение имат служителите на митниците в България. Няколко пъти съм висял и мога да ги призная за царе на размотаването! Могат в продължение на 5 минути да палят една цигара. Само докато я запалят! Едно кафе могат да го пият по цял ден. Сигурно и за седмица биха успели да проточат това занимание, ама кафето няма да издържи :) Търсене на химикалка може да отнеме до 20 минути. Отваряне на плик - не по-малко от 5-10. Та и във Франция не си мислете, че са по-назад. Това е социализъм, все пак! Заплатата е фиксирана, а работата е разтегливо понятие.

тези хора ни консултират по реформите и оптимизациите в държавния апарат следователно ще става по-зле...

Там поне работят по 5, тук също са 5, но за година.

Публична тайна е, че във Франция не работят, а само мрънкат, че им режат придобивките. Браво на момичето за смелостта да го каже. Нищо, че са я уволнили - ще си намери пъти по-добра работа.

А може да спечели и от книгата.

А знае ли някой по колко часа работи българският чиновник???

Въпросът не изчерпателен. Аз бих го задал така: колко часа българският администратор работи против народа си? Ето там се крие отговорът. Французите работели малко, но все пак в полза на гражданите си. Нашите работят снегативен знак. Пречат. Спират. Лигавят се.

И после българите били мързеливи. :-))))