Белгия ще сваля ограниченията за работа на българи от 2012 г.

Белгия ще отмени ограниченията за достъп до своя трудов пазар за работници от Румъния и България от 1 януари 2012 г., след като и последната провинция Фландрия, противопоставяща се на отмяната на ограниченията, оттегли ветото си.

Обратно в новината

Коментари - Белгия ще сваля ограниченията за работа на българи от 2012 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЗАКОНА И НА ФРЕНСКИ И НА ФРАМАНСКИ НЕ МОЖЕ ДА ЗАЛИЧИ ДИСКРИМИНАЦИЯТА ЯВНА ИЛИ СКРИТА В БЕЛГИЯ ИМА ДИСКРИМИНАЦИЯ М/У ФЛАМАНДЦИ И ВАЛОНЦИ ТА ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА БЪЛГАРИТЕ В ТАЗИ КРИЗА

И какво излиза ? че ние не сме заплаха за малките икономики, а за уж най-силните ? Излиза че 8 милиона българи, от които едва ли ще отидат в германия повече от 50 -100 хиляди след падането на забраните, ще унищожат икономиката на 60 милионна Германия ?

Какво като си учила?! Някой да ти е обещавал, да е написано в закон, че трябва веднага да ти се подсигури хубава работа с високя заплата? Не, нали? Светът е мобилен и ако не те устройва работата там, отиваш там, където говориш езика. А ако в космополитен свят не говориш поне 2 езика, просто си си за село и сам си си виновен, че не си учил каквото трябва. Въпросът не е да учиш ей така, а да си учил това което се търси. Познавам много хора в България с добра работа, добре палтени, специалисти. Познавам и такива, които имат само претенции, а насреща нищо.

Защо си толкова злобен? За да учиш постоянно нови неща си трябва време. А ако работиш и имаш семейство? Това си е работа още 3-4 часа на ден. Кога да се усъвършенстваш? Променят се условията, трябва да се промениш и ти ама нямаш време за всичко. Лесно е ако мама и тате са зад гърба ти и те подкрепят. Ама ако ги няма или са остарели и на тях трябва да помагаш? Всъщност повечето хора в България са в подобна ситуация и тя е създадена от Тиквите, които ни управляват в последните 22 години. Това имах предвид!

Не съм злобен, но много ме дразнят такива приказки, как еди-кой си бил вионовен за положението на някого. Помогни си сам, за да ти помогне и Господ. Никой не ти виновен, че не си си подредила живота и не си учила това, което да ти носи средствата. Да си била по-препдприевмчива и да си основала свой бизнес, като искаш толкова. Ама тогав апак сигурно виновно ще бъде международното положение. Нито БОко, нито Костов, нито сегей са виновни, че някой са поеми по път сами в живота, койъто се е оказал несупешен

60 МЛН. ГЕРМАНИЯ ДРУГ ПЪТ...ВЪРВИ ЧЕТИ УЧЕБНИКА ОТ 3 КЛАС..ЛЬОЬЛОВЦИ НЕЗЕМНИ!

хахах,още един рапончик..откак баш рапоня стана главатар начело..все повече рапони излязоха на преден план!! имаш много здарве-тя пасмината дето се набутва не смо от Европа,ами и от 3 свят е проговорила поне на 2 езика там,хахах..Дръжки!! Прост и неграмотен народ...не знае какво е "Атомиума"..обаче е там-а това са редовните ви кухи легенди..които важат само за малцинството висококвалиф. народ там..но за мнозинството-не!!

работа за новодошли се намира много трудно!без англииски език / в наи-лошия случаи /забравете!или саответно образование и изучаване на фински.

А ЗА КАКВИ СЕ НАМИРА РАБОТА БЕ..ЗА НЕНОВОДОШЛИ..ЗА КОРЕНЯЦИ ФИНЛАНДЦИ ЛИ?? АЙДЕ НЕ БАЛАМОСВАЙ НАРОДА..ЩОМ СИ ТАМ-А ИМА КАТО ТЕБ И ДРУГИ-ДАЙ ИНФО,А НЕДЕЙ ДАВА "ВЕЛИКОТО" ИНФО ЧЕ...-НЕ СТАВАЛО,НЕ МОЖЕЛО..ТРУДНО..АЛА БАЛА! ТИ КАКЪВ СИ БИЛ..НАЛИ ВСИЧКИ СТЕ БИЛИ НОВОДОШЛИ,А?? ИЛИ ФИНСКА МАЙКА ВИ Е РАЖДАЛА,ДЪРВЕТА??

И какво ти е виновен Борисов,за това,че не ставаш за нищо друго освен за миене на чинии?

Виновен е и още как! Както и Станишев и Костов и царя и цяла плеяда знайни и незнайни... убийци на българската икономика. Кой е казал, че Борко не става? Кой му е предложил нещо по-читаво, сигурно и лоялно от аргатуване в Европа или Америка? Кой създаде условия тук да дойде читав бизнес? Не банки и молове, а производител на нещо и да спазва европейски норми, а не азиатски. Кой се опъва да заработи най-големия производител на енергия на Балканите (може да греша, но едва ли е повече от трети поред) АЕЦ Белене? Аз ли? Борко ли? Или зелени тИКВИ (нарочно е написано така) като Боко и компания и предходните му герои!?

Че те ли трябва да ти създават??/Охо щом чакаш на други и все другите са ти вивновни, все ще си на дъното. не си мислете , че изискванията в западна европа, осигуроваки, бюрокрация са по-малко от тук- навсякъде , и там, и тук трябва бчакане , а не постоянно обвиняване, че нямкой не ти направил нещо. Никой не ти е длъжен да ти птрави нещо- ти си този. основи си фирма и работи. Ама като сте още в лкомунизма някои и все чакате друг да ви направи и да ив съададе работа

Виновен е! Както всички политици през последните 22 години! Не може години наред да си учил, работил, придобил знания, умения, които са за определена среда и място и на средна възраст да започваш живота си отново на друго място. Не знаеш езика, правилата, условията на труд - все неща, които другите са учили от рождението си! Няма как да си по-добър от тях! И затова миеш чинии и каквото падне защото трябва да оцелееш. Работата е нископлатена и затова трябва да работиш повече часове от местните. А това ти скъсява до минимум времето, в което може да учиш и да се издигнеш малко над дъното. Усилията, които полагаш са много, а резултатът не е добър защото системата не работи за теб, а за местния. Добре ли Ви обясних ситуацията?

айде беее..сериозно..само за миене на чинии ..така ли,дърво?? на баба ти хвърчилото!! БГ властта е изродска и плаче за ешафод..от много дълго време! една от многото им вини-за ешафод-е че не договориха като БЯЛА страна да можем да се трудим свободно-като пълноправен член на ЕС!! ма нали именно те са виновни БГ да е първа по корупции,кражби..кретенщини?? именно шайките горе се прочуха с това..а не редовия обикновен българин като мен или съседа!! дето 1 копче не съм завлякъл през живота си-и не ща ..и няма !! да ви сера на власт - и на БГ власт,но и на ЕС власт,и на чуждоземските такива!!

Браво, младите и способни българи ще се трудят усилено и в Белгия, ще издържат белгийските песионери, а Борисов пак ще се оплаква от липса на приходи в НОЙ. Пълна простотия!

и аз така обикалям по Европа, обиколил съм работейки десетина държави в Европа, работя предимно строителството и по-рядко земеделие! По-добре ми е отколкото да седя на едно място и уж да си мисля, че "градя" нещо!

само така маина...и аз правя така от години наред....money...money

само така маина...и аз правя така от години наред....money...money

Премахването на ограниченията на практика означава легализация на труда на бг и рм граждани.Защо да хитруваме и заобикаляме препятствията,наложени ни от неинформирани чиновници,които не познават джунглата извън тяхната сигурна кутийка?Така е честно,открито и изгодно и за двете страни.Много пъти съм казвала на малтийци:най-ефектния начин да изгониш емигрант е да го назначиш на работа,да си събере някое евро настрана и след време сам да поеме към друга страна.Знам,че във Финландия и Дания няма ограничения за нас,но с какви пари да стигна дотам?Сигурно поне €2000 ще ми трябват на първо време,сега нямам толкова.

хах,да бе..и понеже няма на хартия ограничения и дават работа..си мислищ?? циганят се..искат,идиотите-датски,фински...въобще не са пририали за БГ хора,камо ли да им плащат..баламосват те и не те наемат! Пробвал съм..по законен път не става-с изкл. на някоя специални,висококвалиф.оферти които са крайна рядкост! което не значи че има бая набутал се народ по полузаконен начин ,полулегален..ама там работите не стават откриот,а чрез някакъв контакт...и на договорка за заплата не колкото мин.законна на местно ниво!!Изродска Европа..изродски се държат към българите!!

ако има белгия до тогава

Съвсем нормално е европейска страна като България да не среща трудности при движение на работната и сила!Едва ли някога бих изявил желание да работя в някоя от тези страни,особено в Англия,но синовете ми ,завършили в зап.Европа и САЩ ,може и да пожелаят,въпреки резервите ми!

Аз ги натирих.

КАКВИ РЕЗЕРВИ,БЕ,УМНИК-И АЗ ДА ТЕ ПИТАМ!! ЕЙ НА ТАКИВА ТУПАНИ КАТО ТЕБ ЧЕЛЯДТА НЕ ЗАСЛУШАВА ДА Е ТАМ....ИЛИ СЕ ПРАВИШ НА ИНТЕРЕСЕН И СИ ВЪРЗВАШ ГАЩИТЕ-ДЕМЕК ЧАСТ ОТ ВАС СЕДЯТ ТУКА,А ДРУГА -ТАМ..И ТАКО,И ВАКО,А?? НАДУВА МИ СЕ..СИНОВЕТЕ МИ,ЗАП.ЕВРОПА,РЕЗЕРВИ...БГ ГЛАВЧО! КАКВИ РЕЗЕРВИ,БЕ ,ИНТЕРЕСЕН ГЛУПАКО?? А?? НЕ РЕЗЕРВИ ИМАШ,А НЕДОСТИГ НА МОЗЪК...

то беше ясно че ще ни отворят пазара на труда , с новия премиер на Белгия всичко ще се промени

Заминавам за Исландия! Още на 1 януари!!!

И тия не си измиха чиниите.