Германия сведе до минимум ограниченията за работа за българи

Германия отвори трудовия си пазар за българи, съобщават от Министерството на труда и социалната политика. Това е станало ясно днес след заседание на немското правителство. С взетото решение се въвеждат облекчения за българските граждани в Германия.

Обратно в новината

Коментари - Германия сведе до минимум ограниченията за работа за българи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И как ще обясните, че 1 година след този наш успех властите в Германия все още не знаят за него и продължават да ни изискват Arbeitserlaubnis? Напишете ми моля в кой закон стои това решение за да им го завра в лицето!

абе тва е добре.като сме тук,в тая дарява абсурдистан,кажете ми кво да правя.да издарям семеиство с мизерна заплата,да гледам как сада си затваря очите с пари,деза които умират по болнизи,кажете ми за кво става реч *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Супер Коко - добре си им го казал :)

На тези, които ще заминават да работят в Германия желая късмет, голямо търпение и издържливост! Очакват Ви скъпотия, високи данъци, унижения всякакви, кръв, пот и сълзи - работете много и си затваряйте устата, защото като чужденец Вие там Сте хора втора, че даже и трета ръка, без право на мнение и на собствено мислене...

Всъщност нищо ново не е станало.За добри специалисти с образование и квалификация и разбира се приличенн немски език проблем няма,то и досега нямаше.Но нискоквалифицираните не ги иска никой и са прави,имат си достатъчно собствени такива:-)

продължава да се изисква разрешение за работа.........и ако това е отваряне на врати.....

Това добре, ама този от снимката е германец колкото аз съм кетаец! Айде малко "синхронизирайте" снимковия материал с това от статиата!

Пича се казва Филип Рьослер и е министър В Германия!!В чужбина ли си верно....в коя част???Африка??

дир.бг съвсем са изплискали, няма нищо подобно

20 години от обединението бяха нужни на тая държава да изкара ПРОЕКТО-закон за това, което е описано що-годе в тая статия, щото в немските източници имаше и още подробности. Който има опит обаче не бърза да се радва на тия новини. На практика те означават следното: който наистина е кфалифициран, не само има диплома, а наистина може да работи, това което е учил и има полезни контакти с хора или фирми в Германия би могъл да си намери работа за прилична заплата и немската администрация ще го остави да я работи и няма да го преследва, заплашва и гони, както правеше досега. Всички останали гастарбайтери от по- ниско ниво ще преживяват на нивото. Германците си имат квалифицирани кадри и ще продължат да си ги толерират. Те си имат и неонацисти, които периодично напомнят за себе си. Те принципно не обичат чужденците, но ги ползват ако е необходимо. Чужденците, ако имат малко акъл, би трябвало да се концентрират само върху парите, които им се предлагат и цената на която ги изкарват.

какво е това китаиче на снимката,наше момче ли е или швабче... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Фалшива тревога!!!! отбой.Жалко наистна много жалко.

Почти е ясно, че Германия ще покани България в "новия" ЕС. Дано нашите управници не изпаднат в еуфория /не е добър съветник/ преди да са обмислили нещата от всички страни, както стана преди влизането ни в ЕС. След подписването на новият договор връщане назад няма. Три пъти мери, веднъж режи!!!!!!!!!! На "карта" е заложено бъдещето на България и на българският народ. Да присъства ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и СИНОДА /мнение/. Това е дилема с повишена трудност. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да има дебати в Парламента и присъствието на всички депутати е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Мнението на всеки един от депутатите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО /изказване-1 минута/. Да се предава по медиите и ТиВи. Трябва да се вземе решение с 2/3, "ЗА" или "ПРОТИВ"!!! Въздържали се 000! Деиствайте! Дай Боже, правилно решение!

Хайде братя българи, терминал 2.

Надежда тука всяка оставете-пред отворените врати на братска Германия!!!

Да, министърът им е от азиатски произход, затова са развита , модерна, либерална страна. А в България още се делим на софиянци и провинциалисти, на българи и "небългари" и т н .

Ауфвиидерзеен, Бойко, чуус, Догане, довиждане некадърни, малограмотни,слабообразовани алитерати-мамини синчета и бнучета на комунсти,на Вас, които благодарение на баба и деде сте заели топличките местенца по разни държавни службици и ядете хляба на кадърните ,можещи и знаещи хора, тези, които умишлено прокудихте в чужбина да работят несвойсвена работа като строители и миячи.Довиждане мръсно вонящо блато пълно с безмозъчни силиконови кукли ,наричащи себе си "бизнесдами" и техните колеги нискочели,дебеловрати космати и брадати мутрафони.Зеен вир виедер.

до дубовата гора в бухенвалд ехооо,по-полека...:) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ти наистина си талант голям дарпаи за германя ставас за хуморист

Ти ако зимаше много парици съм сигурен, че никога нямаше да погледнеш Германия ми щеше да се радваш и на блатото и куклите, така че върви на гурбет без да дигаш мн шум.

Тази година брах 4 месеца ягоди в Швеция, викам следващата година на връщане да остана да уча немски език в Германия. Обичам Европа. Danke schon Angela!

Догодина бери банани в Норвегия и като се върнеш непременно да подкрепиш викащите на жълтите павета "нещеме ГМО!"

Странно......най-добре работещата икономика в Европа (и една от най-добрите в света) с толкова дисциплинирано население, изпитва постоянен недостиг на висококвалифицирани кадри. Това вярно ли е и защо е така, някой може ли да обясни?

Ами високовкалифициран значи немски, английски, образование на световно ниво и то главно с техническа насоченост - инженери и ИТ специалисти, лекари, математици, физици и евентуално икономисти. Такива хора и в България получават достатъчно пари. Юристи, филолози, историци и т.н. могат да разбравят за някаква реализация различна от миене на кенефи. Мога да ти кажа, че не е лесно дори за човек завършил в Германия да си намери работа. Освен това стартовите заплати за инжеери са около 30.000-50.000 годишно, след данъците са около 1700-2100 месечно, което не е чак толкова много. Като се има предвид, че трябва да се плаща и наем.

Поздравления за честния коментар. Аз съм от първата група, нямам вуйчо владика и в Германия ходя, но само на ски.

Защо да се напъват след като в социалната им държава могат да си живеят доста добре и без да се мъчат да учат. Още едно потвърждение че прекалената социалност развращава...

В Русия...такъв благодат, такъв рахат, че всеки мужик с пари се изнася към клоаката с.Равда или Слънчев бряг. В Германия...такъв просперитет, такава дисциплина, че всеки втори местен лекар и инженер се изнася към САЩ. Коментари?

Както пееше немската банда Скорпиънс, вятърът на промяната духа ОТ запад, а преселенията на народите са НА запад...

Да за данъци става дума, но доста се връщат голямата вода последно времеотвъд

Водопроводчици,жичкаджии,шофьори,търсят ли се?

да, ама ако знаеш немски *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Германския министър на икономиката Филип Рьослер е от виатнамски произход, като бебе е бил осиновен от германци и е израстнал в Германия. Рьослер е лекар и има докротска степен по медицина, т.е. е Др. Др. Филип Рьослер. Той е лидер на партията на своодните либерали, която е коалиционнен партньор на християндемократите на Меркел. Като до преди една година беше минисър на здравеопазването, след оставката на Цу Гутенберг и промените в правителството стана министър на икономиката.

А ние двамата с Боби пием кафееее, ооо, Ваня, ооо Ваня, о Ваня, Ваня, старт....Тръгваме

Отписвайте още няколко хиляди млади българи.

ТОВА ЩЕ БЪДЕ КРАЯ НА БЪЛГАРИЯ! ТУК ЩЕ ОСТАНАТ ЦИГАНИ И ПЕНСИОНЕРИ.

РАЗГЕЛЕ! Най-после Бай ви Ганя ще се върне тм дет му е местото. Без майтап - дайте му на българина да диша и ще се повтори икономическия бум от мое време

Този Филип Рьослер явно има "арийско" потекло?!

Осиновен е от сиропиталище в Китай- бил е още бебе.

не знам за сиропиталище,но Philippe Roesler е от виетнамски произход........няма нищо общо с китаи!

Езикът е важен, но манталитета ...на българина е ужасен. Точно днес един познат ми каза че е натирил българиете от фирмата да си ходят. Почнали добре, а после подкарали по ...български. Успех, юнаци!

Пътните до работното мчсто ги плащаш, а фирмата ти ги плаща при заплата. Апропо, заплатата е след месец и половина от постъпването. Общо взето за да потеглиш при сигурна работа следва да имаш поне 5000 евра плюс здравно осигуряване и език.

Първо-поздравления! Второ-тези които планират да опитат следва да съберат обилна информация и...пари. Фирмите не се надпреварват да предлагат аванси и квартири. апропо, квартирите е 80% необзаведени и наемането е доста скъпо за бг-джоба. Студен наем е около 7 евро за 1 кв.м. месечно, а за да се нанесеш плащаш 3 студени наема плус първия наем. Значи 4 наема плус обзавеждане наведнъж.

Хора с висше образование можеха да работят и преди, реално разрешение за работа се издаваше за ден, проблема беше и както гледам си остава за хората без образование, които никой не ги иска

Странно, Дойче веле публикува съвсем друга информация под заглавие "Германия:българите ще почакат още две години"!!!

Дайте адреса на тази статия, да видим какво точно пише.

БОГ да пази Република България, и правителството сформирано от Бойко Борисов.

От кутията на Пандора със злините, последна е изпаднала НАДЕЖДАТА. Това което пази България и българите е Божествената Любов, на Светата Троица. И въпреки всичко, с Божията Помощ България и българите ще пребъдат. Това което е необходимо да се направи от нас не е БЕЗДЕЙСТВИЕ и НАДЯВАНЕ, а ясно ОСЪЗНАВАНЕ НА МЕЧТИТЕ НИ. Нещо, което в момента ни се струва безкрайно трудно, поради огромното разделение, обърканост и противопоставяне..

всичко се повтаря,драги българи!преди много много време америка дръпнаха всичките умни хора от бг сега е ред на германците.да вземе това правителство да се размърда и да направи нещо за да задържи тези умни хора,че иначе ще останем един ден само примати.в момента българя цъфти от нови изобретения,не и позволяваите да отива надолу.а вие умни хора бъдете малко патриоти. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

е кво сега... тука само глупави ли сме бре? И всъщност ти да не си некой 44ти набор?

така е, но ни дръпнаха не сега, а преди 10 години. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Въпреки, че мнозина ще се радват, това решение на Германия, което ще бъде последвано и от други страни, ще доубие България. Сега Европа ще изсмуче младите хора, които бяха кажи речи последния ни шанс, да променим селско комунистическия ни манталитет. Това е съдбовен и унищожаващ момент в демографията и историята ни.

Браво!Дано и другите страни премахнат ограниченията!Всички -навън!

1. На снимката министъра е типичен Германец ( или пра-роднина на Шогун) - no comment ! 2. Да хубаво, след което трябва да научим перфектен немски, холандски и евентуално датски... 3. Да сте много добри професионалисти в областта си, при това на световно ниво ! 4. Да имате минимум 3 години трудов стаж и опит в....един Господ знае какво ще им дойде на акъла.. и т.н.

За всички глупаци и многознайковци като теб. Това е министъра на икономиката на Германия. А Германия, като САЩ, Австралия и др.са цивилизовани държави и назначават качествени хора, а не мутро- комунисти.

А ти как определи, че този е по-качествен от всички Германци ( Германци, не роднини на Шогун ) ? Аааа, ти си умен ПловдиФчанин...

И какво, че ти прилича на Шогун? Ти си тук в България, пък тойъ е министър в Германия! Хайде стига вече с тези средновековни предразсъдъци, де! Нали сме велики, затова сме на това дередже, ха-ха!

какъв "чист" германец хаха

Осиновен е от сиропиталище в Китай- бил е още бебе.

Чудесна предколедна новина :). Danke schn Frau Merkel!

АКО ГО ВИДИ ХИТЛЕР ЩЕ СЕ ЗАСТЕЛЯ С КАУБИЦААААААААААААААААААА

Нещо каубоец ли го раздава напоследък?

Че символът на модерна Германия ( "Сименс" ) е вече азиатически -- това го знаят и хлапетата от блока .... ......... Ама че наследниците на Шилер, Бетховен, Вагнер и Ото Бенц плащат от парите-им заплатите на подобни гай-джин (от кадрото) ме охахави ! .... Нали всички знаем какво стана с чистокръвния германец (и семейството-му), който поведе "Мерцедес" в Далечния Изток ?! ------ Успех на всички Българ(к)и в/на-път-за Германия ! ( Умната . И добре водете хронология на комуникациите с алеманите ; Особено -- ако е в кавички . )

Аре дойде и мойту времи. Имам вишу имам сичку - китапи, митапи ... Утиам там да бачкам за гулеми параланги. За ко са бъхтах тука да са образоам толко времи.

Този от снимката е "типичен" германец.

а ти си типичния бай ганьо, хората са напред защото гледат съдържанието а не опаковката. тук живеем в кочината но се мислим за НАЙ във всичко

това на снимката да не е китайски министър и Китай да е отворил трудовия си пазар , а не Германия ?!?

Кат не знаеш кой е германския министър си мълчи и не показвай колко си прост.

Сигурно ли е, че този на снимката е немския министър. Да не е тайванския?

Германския министър на икономиката Филип Рьослер е от виатнамски произход, като бебе е бил осиновен от германци и е израстнал в Германия.

Ареее, бай Мангу. Ходи работи, виж дисциплина, виж се с пари и.... остани!

Тцццц. Да ама не ..... изпитвали нужда... ми ще изпитват ....читаво ИТ с над 10 години опит за 2000 евро след данъците не работи.

Читави ИТ-та НЯМА Ахахахах

Още повече пък с над 10 години опит в България...

Адии, догодина ставаме 6 млн българи в България, другото ще се изнесе!!!

ето това е новина! сега остава холандя, англя да направят сащото и можем да се наричаме европеици. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Чети внимателно. Не се отнася за теб.

ви6isti

вишисти маина..не гавроши.Tsch

Постепенно на "старите" започна да им увира в главата, че тези хора ще плащат данъци и социални осигуровки там. Интересно, коя ще е следващата след Белгия и Германия?