Коментари - Радиацията се покачва във водата под ”Фукушима” | dnes.dir.bg
назад

Радиацията се покачва във водата под ”Фукушима”

Радиацията във водата в подземния тунел, минаващ под турбинната зала на втори блок на АЕЦ "Фукушима-1", надхвърля 10 000 пъти нормалното равнище на радиация в реакторите.

Обратно в новината

Коментари - Радиацията се покачва във водата под ”Фукушима” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И преди писах, че аварията е много сериозна. Вие какво очаквахте?! Медиите да ни замажат очите и така да се "овладее ситуацията"? Що не се запитахте първо, дали ситуацията се поддава на овладяване?! Според вас ситуацията на физичните закони ли се базира или на медийните?!

абе хора. стига глупости моля ви се. какво крият точно? та нали това субитие доби такава публичност че други страни (американци) сущо мерят радяцията около фукушима. как точно японците ще излуят ако има високи нива на радяця? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

не са разпраскали вапросната 'спецялна смола за предотвратяване на радяцята' осте парвя или вторя ден след аварята?? наи-накрая сте се оказе це не са нисто повеце от алцни боклъци. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Продължаваме да следим радиацията във въздуха и само ако опасността стане реална, ще разширим зоната. Имаме готовност да евакуираме хората, но само ако това се налага, заяви главният секретар на правителството Юкио Едано.То каквото и да стане, все няма реална опасност, все не се налага евакуация или спешни мерки.И така вече 20 дни.В същото време радиация непрекъснато изтича, като нивата и се покачват нагоре, достигайки огромни стойности над нормата."Загриженото правителство" непрекъснато повтаря, че няма реална опасност, докато действителната ситуация сочи друго.Шефа на ТЕРСО се лекува в болница, докато невинните хора ще платят за грешките му със здравето и живота си.Безогледно се възползват от вменената жертвоготовност на хората/в АЕЦ-а/, тяхната неинформираност/живущите в близките замърсени зони/, водени къде от алчност, къде от некомпетентност.А проблема е глобален и засяга пряко всичко живо на планетата ни.

И какво открихме Хектор?Има такава книжка , която е отново актуална.На времето що жлъч се изсипа по отношение на братята руснаци .Жертвали си хората , нямали роботи , алкохолици били , ако били японци щели за нула време да се справят с роботите . Е , дойде видовден за СЪЖАЛЕНИЕ , не го казвам за да обидя японците които много уважавам , а защото тези неща са много сериозни и не бива гледайки отстрани да се хули и плюе.Пожелавам им да се справят и никога да не им се случва на тях и всички останали подобни катастрофи.

Не ми се величаят нации, но за мен има две държави, на които се възхищавам:Русия и Германия.

Има си хас да не я изведат от експлоатация. Все повече си мисля, че навремето руснаците се справиха по-добре с Чернобил, а японците не са толкова жертвоготовни и дисциплинирани.

Става въпрос за ресурси - руснаците имаха а и сега имат голям ресурс и възможност да го мобилизират на държавно ниво. Тук някаква си частна компания се бори с проблема - няма да стане така. Докато държавата не се намеси по подобен начин като в Чернобил нищо няма да се оправи.

Нещата не опират до средства нещата опират до пари и бягане от отговорност. Същата работа беше и с разлива на БП. Вместо държавата да се намеси на момента те седят и гледат като пукали докато нещата не излязат съвсем от контрол.

Не им вярвам - лъжат, положението е трагично тежко !Лъжат за нивата на радиация - многократно надвишават и без това високите норми - японците винаги са били жертва на комплексите си и манията за величие - тази авария надвишава в пъти Чернобилската, но ги е срам да си го признаят. Заради тази самурайска простащина ще загинат хиляди хора и районът е заплашен от екологична катастрофа - в тази вода има риби, животни и растения - какво става с тях ? Колко още години ще търпим последствията от тези неадекватни решени я- като са неспособни сами да се справят да викнат помощ отвън, но нали са надути и високомерни предпочитат да заразят всичко, но не и да се извадят кирливите ризи !