Путин нагази висши чиновници в силовите структури

Президентът на Русия Владимир Путин уволни четирима висши държавни служители, които са членове на Руската академия на науките (РАН), съобщи Интерфакс.

Обратно в новината

Коментари - Путин нагази висши чиновници в силовите структури | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дай на просто жуже власт и си гледай сеира... Комплексалчето ще уволни всички по-високи от 1.62м

абе някой от вас преди да пише простотии прочете ли въобще за какво става въпрос? главите ви са пълни с кравешки ла*на явно.

Системата трябва да се сменя, а не да се разместват креватите в бардака.

теб трябва да те изберат за президент на русия , нали ?

Битката с външните и вътрешните врагове е част от легитимацията на всеки руски диктатор. Населението трябва да се държи винаги истерия и страх и положениенна война, наплашено и в невъзможност да прояви трезва мисъл , като например: Кой управлява еднолично 16 години и носи отговорност за гомната в които се забърка Русия. При военната атмосфера , която изграждат руските сатрапи на зашеметения от истерии и страх руснак се сочат за виновнисатрап.веални и нереални вътрешни и външни врагове, никога реално управляващия сатрап. Враговете се бият,но вместо да изчезват , стават все повече, колкото повече сатрапът се дъни и така от дъно към ново дъно, защото причината остава.

Всичко по-високо от 162 см подлежи на уволнение от государствение структури. Не може да има по високи от диктатора.

Прав си само джуджета: най близки са му медведев и ротенберг и двамата не биха минали през наборна комисия поради джуджески ръст.

КАКВИ СИЛОВИ СТРУКТУРИ БЕ???? ВСИЧКО Е СПОКОЙНО ТУКА. НЯМА СИЛОВИ СТРУКТУРИ. НЯМА КОРУПЦИЯ!!!! ВСИЧКО Е РОЗОВО КАТО ПРАШКИТЕ МИ.

До кога ще ни занимават с азиатски проблеми ?!!!

Кратката радост на Путин: Молдова не се отказва от ЕС Няма да се откажем от споразумението, заяви новият президент-русофил Додон..ха.ха.Молдова няма да се откаже от Споразумението за асоцииране с Европейския съюз, заяви новоизбраният държавен глава на страната Игор Додон По думите на Додон, въпреки че в програмата на социалистическата партия, чийто лидер е той, има опция за анулиране на споразумението, президентът няма пълномощия да отменя международни договори. Новоизбраният президент отбеляза, че страната му ще работи за възобновяване на икономическите и стратегически отношения с Руската федерация. Додон не изключва провеждане на преговори в тристранен формат с участието на Молдова, ЕС и Русия. Социалистът дори изрази готовност да бъде проведен референдум, в който молдовските граждани сами да определят направлението на външната политика на страната.

На Путин му трябват тъпи ама верни хора, а не такова дето се опитват да се правят на умни и авторитетни.

Путин е голям ръководител. Щом са на административна работа, а са станали академици, веднага ги изхвърля. Я да проверим колко министри и зам.министри в България взеха дипломи от БАН и такива за второ висше от "великите демократични университети" Северо-Южен и пр. южни и западни, рушветчийски "учебни заведения"

При демокрацията първо гласуваш и после получаваш заповеди. При диктатурата фалшиви фасади като "гласуване" няма. Директно получаваш заповеди. Кое е по-почтено ? Може ли от гърци да излезе нещо почтенно ?

Имаше новина преди време, когато Путин ги беше изловил и им беше дал възможност сами да оценят поведението си. Явно до толкова са се омазали и самозабравили, че е било въпрос на неотложна нужда да ги разкара преди да стане някоя беля.

Novae

Дъждът като вали, мокри леопарда, но не му изтрива петната.

И Путин като Ердоган! Диктатори! Пък БСП нека се държат за Путин!

Днес той тях, утре те него.

ащо ли всичко това много ми напомня за чистките по времето на др. Сталин. Дали защото Путьо е верен него следовник, дали защото в Русия просто традицията е такава. Путьо си мисли че ще векува. Е добре , ще заобиколи закона и ще го изберат за още 2 мандата. Но ще стане на 75-76 г. И на хората които са му подчинени ще им писне да чакат да умре. И може да му "помогнат". както навремето са помогна;ли на др. Сталин да напусне този грешен свят. И преди да умре да престои цяло денонощия в собствените сои лайна. Без елементарна медицинска помощ.

А може и сам да се откаже като Кастро хо хо хо.

ХИТРИЙ КГБешник ТЬI ПУТЯ ! БЪРЗО ВЗЕ ПРИМЕР ОТ СЛУЧАЯ С АРКАДАША СИ ЕРДОГАН , САКЪН И НА ТЕБ ДА НЕ ТИ СПРЕТНАТ НЯКАЙ ПУЧ ИНТЕЛЕГЕНЦИЯТА ОКОЛО ТЕБЯ . ПАЗИ СЕ ОТ ПО-УМНИТЕ , ЧЕ ...!!!

Щом гази в Ръшата ...значи ще поебава и Америка!? Зе да става интересно!

ха ха ха .." световно признание".....

Давай смело, Путя!!!! Скоро Светът ще се убеди, ЧЕ си Голем УЙ!!!!?

Ох, след такива писания .. просто си сменям бекинките!

Кое от двете?

Банан Обонго...На кенийската маймуна:)

Ти, друже, черен банан виждал ли си??! Аз чух за черни рози .. между " богоизбраните" ама за черен банан ..съм скептичен!

От нашия бай про-гоуем не мое да бъде!

В резултат с постовете си се простиха зам.-началникът на кабинета на президента и началник на Главното медицинско управление Константин Котенко, началникът на архивното управление във ФСБ генерал-лейтенант Василий Христофоров, началникът на Главното Военно-медицинско управление на Министерство на отбраната Александър Фисун и зам.-министърът на вътрешните работи и началник на следствения отдел в МВР Александър Савенков. Путин подготвя ново обкръжение? Практически всички чиновници са уволнени с формулировката "по собствено желание", а Христофоров поради "достигане на пенсионна възраст". Говорителят на държавния глава Дмитрий Песков потвърди, че чиновниците са уволнени заради избирането им в РАН.

Все повече се убеждавам, че тук коментират хора, за които е по-важно какво става в Русия, отколкото в България.

ами те са свързани заради такива като теб НАВЕКИ, ЩОМ СЕ ДОПИТВАМЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ ДО ТЯХ

Може ли да го поставя на майкя ти в ректума лайнян?

Даа!! Работата тука върви към ..Задунайская Губерния! Падишахът май ще го духа..!!!?

- Другарю Путин! - Да, слушам ви. - Убили са Немцов! - Не може да е истина, на моста ли?

Дребна работа - в САЩ работят с по-голям размах - Линкълн, Кенеди ...

Кис кис...

Интересно, никой от четиримата не е с руско име.

Нима????! ... А пак!

дир.ру все повече ни превръща на руска провинция...

Попитали Путин: - Какво ще направят руснаците, когато дойде краят на Света? - Нищо няма да правят! - Как така?!?! - Ми нищо, просто нищо, защото Той тук в Русия няма да дойде! - ?!?!? - Той от тук ще излезе!

Педарасът си е ...педерас!

Попитали радио Ереван, какво е общото между Путин и Сидеров. - Първо и двамата защитават руските интереси. Второ и двамата се съюзяват с турците и Трето и на двамата не им е мястото в България.

Да се обади спешно на Ким и .. да пита какво да ги прави??

Разстрель... с "Тополь -М" .. Без ядрена бойна..!!!

Педарасът си е ...педерас!

Русия вече струва по-малко от Facebook и е 2,5 пъти по-евтина от Apple Към 1 януари 2016 година Брутният вътрешен продукт на Русия е възлизал на 1,178 трилиона долара, почти колкото на китайската провинция Гуандун 1,125 трилиона. Гуандун е една от 31 провинции на Китай, там живеят 108 милиона души. Цяла Русия (нейният фондов пазар) в момента струва 276 милиарда долара, тоест, с 15% по-евтина от Facebook и 2,5 пъти по-евтина от Apple. През 2008 година "Газпром" струваше 365 милиарда, а Путин обеща, че стойността му ще достигне 1 трилион долара през 2014 година. През 2015 година обаче "Гаазпром" вече струва само 41 милиарда долара, тоест близо 10 пъти по-малко. За сравнение Apple струва 619 млрд., съобщава Кавказцентър.

Ти , "дебел уй търсиш ли"!?

Явно е, че не търси! Той се чесне на такъв, бабе!!

Фири

Що манахте темата за нашия АЕЦ бе? Кво ме интересува мене тоо и държавата му? Я да не съм русняк?

Феодални старци и при Путя?

"... путин нагази...." Смях. Най-голямото жуже нагазило некви дребосъци по 2м. МУХАХХАХАХАХХАХАХАХАХА По елементарна пропаганда не бях чел.....

Идеологът на Путин е ...Патриарх Килил!!!? Е, момчета и педераси- посочете ми някъде другаде дали има такъв "идеолог"?? .. и Папата му е фен!....

ха ха ха ..Пусть будет! ....

Деде, излишно се хабиш! Ако знаеш само какви ингилизки галоши четат и драскат тука, ще си гаврътнеш една ракийка и ..само една майна е достатъчна!

В случая Путьо взима пример от другаря Сталин и провежданите от него чистки. Нищо ново под слънцето. Целта на упражнението е по-лабилните и склонни към реалистично виждане на нещата да се заменят с преданни клакьори. Както е тръгнало следват и масово пращане първо затвори и лагери, а после и "10 лет без переписки" - демек ще ги разстрелват потайно. А родните рубладжии да си вземат поука от светлия пример на другарите Танев и Попов, които заедно с лайпцигският лъв Димитров бяха подсъдими на едноименния процес. Искараха ги герои, Сталин си хареса Димитров за пропагандни цели а другите двама ги вкара в ГУЛАГ, където Танев почина. Попов го освободиха, но след десетилетие ГУЛАГ беше инвалид и влачеше жалко съществувание тук, в България. Така че мурзилки - това и вас ви чака!

Става като Ердоган - мина през журналистите и започва с академици, лекари, учители и т.н.

ТО И НИЕ НЕ СМЕ ДОБРЕ - НАЙ БЕДНИТЕ СМЕ В ЕВРОПА, АМА ПОНЕ НЕ СЕ ТУПАМЕ ПО ГЪРДИТЕ, ЧЕ СМЕ ВЕЛИКА СИЛА И ДА СЕ ТИКАМЕ ПРИ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ - ЗА ДА СИ ВЕЛИК ТРЯБВА И ДА СИ ИКОНОМИЧЕСКИ СИЛЕН ОТ ТАМ И СОЦИАЛНО ДОБРЕ, САМО ОРУЖИЯ НЕ СА ДОСТАТЪЧНИ ПУТЬО ДА ВЗЕМЕ ДА УВОЛНИ И РЕШЕТНИКОВ, ЧЕ ИЗДАДЕ НИНОВА ... ХА-ХА-ХА

Започна канибализъм.

Дааааааа.....Володя иска работа да се върши! А не да се купуват с пари дипломи за висше образование, както правеха нашите ГРОБари от ГРОБ, и прочие еврофекали и европутация за тия 25 години педокрация! Някви малоумни говеда, с основно образование ни управляваха!

Нашите приятели украинците тази година най-сетне се решиха и биха шута предколедно на съветския Дядо Мраз. На Коледа тази година при украинските деца ще дойде добрият Свети Николай, а не агресивният и студен Дядо Мраз. Свети Николай Чудотворец ще стопли детските души, ще помогне на украинския народ в борбата му за свобода и независимост от вековните руски мъчители. Ще донесе надежда за по-добри безпутински дни. Ние с дядо Мраз се разделихме преди четвърт век. Но и у нас още има застреляни в ума мразовци.

Като Reebock78

бате.....болен си...За съжаление, това е тъжната констатация....А в това време, в Източна Украйна, дечицата ще си се радват на Дядо Мраз:)

По стъпките на ердоганя. Братчето то.

Слабо ни интересува кого и как е уволнил Путин. Друг въпрос е , че дир.бг постоянно ни занимават с него...денс Путин пръдна, а днес не пръдна...Всичко това с цел да се нагнетява напрежение сред пишещите тук - разделени на 2 лагера. Типична българска медия! За едни кликове са готови война да провокират! Жалки подобия на журналисти!

Тъпите шороши, плюят па паследния им спаситель! Духът на Сталин излезе от бутилката.

Путин мрази всички по- умни от него и по високи от 1.62м..ха.ха

Тотев Премиер.

а ТръмБ ко речи за това ..или и на него не му дреме.

В случая статията не обяснява много добре за какво са уволнени тези. Преди няколко дни Путин беше изказал недоволството си, че в Руската Академия на Науките има доста академици, които не са учени, а висши държавни чиновници. Както при нас, така и при тях, академиците са много добре заплатени, и са доживот на тази длъжност, и в Русия има само около 800 места за академици. Путин очевидно счита, че академичните постове в Русия трябва да бъдат заемани само от истински учени с значителни научни постижения, и затова сега отстранява настанилите се там чиновници! Вероятно някаква такава реформа трябва да бъде проведена и в БАН, за да отстрани от ръководните постове някои псевдо-учени (по скоро чиновници), които са се издигнали почти без никакви научни постижения!

Точно затова е и сте напълно прав. В статията има 2 изречения по темата ако човек чете вимателно: "Миналата седмица Путин публично изрази недоволството си от чиновниците академици, макар и без да назове имената им. Ще трябва да им предоставя възможността да се занимават изключително с наука - заяви тогава президентът. - Съдейки по всичко, тяхната научна дейност е по-важна от изпълнението на някакви рутинни административни задължения в органите на власт и управление.

Оставете Русия. Там Другарят Лъв знае кого да изяде! Тук "изядените от Господаря си Народ" си правят партии, коалиции и управленчески проекти, като в краен случай "стават" посланици и консули.

ГОРКИТЕ РУСНАЦИ ОТ КАКТО ПАДНА ЖЕЛЯЗНАТА ЗАВЕСА НЯМА КОЙ ДА ИМ КУПУВА СТОКИТЕ И СЕ НАДЯВАТ САМО НА ГАЗ И НЕФТ. ТАКАВА ГОЛЯМА СТРАНА С ТАКИВА РЕСУРСИ А..... ЖИВЕЯТ КАТО СКОТОВЕ, ТАМ СА КУПОНИ ГОРКИТЕ, ХЕМ НЕ СА НАЛАЗЕНИ ОТ ЕМИГРАНТИ /както американците, половин Б-я е там/ Е ПАК СА ЗЛЕ. ЗА ТЯХ ВАЖИ - ГОЛО АМА ВЪОРЪЖЕНО / и добре наквасено с водчица/. КАЖЕТЕ КОЛКО ОТ ВАС ИМАТ В КЪЩИ БЯЛА ТЕХНИКА, КОЛИ, ТЕЛЕФОНИ И Т.Н. РУСКО ПРОИЗВОДСТВО ?????? АКО СТЕ ПОВЕЧЕ ОТ ДВАМА-ТРИМА ОКЕЙ, АМА НЕ Е ТАКА

За жалост, реалността е точно наобратно и много скоро това ще стане ясно на цял свят. Но нищо, вие можете да продължавате да живеете в своите мокри сънища.

Страхотен виц. Жалките български свине като теб са се закахърили за нещастните руснаци.

А... ПАК ЛИ СИ ТИ БЕ КОКО КАТО ТОЛКОВА МНОГО ОБИЧАШ РУСНАЦИТЕ ИДИ ТАМ БЕ - ЗАЩО НИКОЙ НЕ ХОДИ ТАМ, ОПС.... ГРЕШКА - ДЕПАРДИО БЕШЕ ТАМ АМА ВЗЕ, ЧЕ СЕ ВЪРНА.... ХА-ХА-ХА

ТОВА НЕ Е РЕАЛНОСТТА, а виртуалната реалност в стил "ПСАКИ" И после се чудите защо уж прогнозите са за Килъри пък печели Тръмп... защо има Брекзит, защо пада Оланд, защо всичко се случва обратно на вашите приказки...

Смешното е, че такива статии, увеличават симпатизантите на Путин в ЕС. Обикновенните хора вече интуитивно чувстват, че Путин се бори с олигарсите и корупцията в Русия, а ЕС защитава олигарсите и корупцията в Русия.

Обикновените хора интуитивно чувстват, че Путин е ..психопат:)

Путиноидчета, дето много се кефите от избирането на Тръмп, прочетохте ли обръщението му към кубинците във връзка със смъртта на Кастро?:)))) Здрав републикански дух все повече личи в този човек! Докато Обама и разни недоносчета като канадеца Трюдо нарекоха Кастро "голям държавник", Доналд е директен и безкомпромисен! Today, the world marks the passing of a brutal dictator who oppressed his own people for nearly six decades. Fidel Castros legacy is one of firing squads, theft, unimaginable suffering, poverty and the denial of fundamental human rights. While Cuba remains a totalitarian island, it is my hope that today marks a move away from the horrors endured for too long, and toward a future in which the wonderful Cuban people finally live in the freedom they so richly deserve. Though the tragedies, deaths and pain caused by Fidel Castro cannot be erased, our administration will do all it can to ensure the Cuban people can finally begin their journey toward prosperity and liberty. I join the many Cuban Americans who supported me so greatly in the presidential campaign, including the Brigade 2506 Veterans Association that endorsed me, with the hope of one day soon seeing a free Cuba.

кубинците в Куба не гласуват на изборите в САЩ. На изборите ще гласуват кубинците в Маями, което ще ме осигури победа във Флорида. А кубинците в Маями искат да чуят че Кастро е диктатор! Просто е!

Изборите минаха! Просто е, но ...за теб си остава пак сложно:) Изказването на Тръмп просто е изцяло в духа на републиканското разбиране за външна политика и в частност политиката към Куба. За разлика от "мекия" Обама.

Тези са от късметлиите...Литвиненко, Немцов..не бяха късметлии

Баба ми никога не ходеше в гората самичка.

соросидите май водят пропагандна война срещу Русия, а не Русия срещу ЕС. Случаят е следният: висши чиновници са "кандидатствали" за научни степени. Путин е изразил недоволство, но Академията ги е избрала. Понеже не може да ги уволни от Академията, той ги уволни от силовите органи. Доводът му беше: "Щом са толкова големи учени, да работят там, в РАН, да не си губят времето в администрацията на държавата." 1. НЯМА НИКАКЪВ ОПИТ ЗА ПРЕВРАТ! 2. НЯМА НИКАКВА ВРЪЗКА С НЯКАКВА РЕФОРМА В АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ПРЕЗИДЕНТА. Дори да има някакви промени след дни в адм.на президента - това е свързано с цялостното разместване на кадри след изборите за Думата. Много хора си смениха длъжностите и трябва да се попълват празните места и да се оптимизира структурата. 3. Арестите пък нямат нищо общо с тези академици. ТЕ СА ЧАСТ ОТ ДРУГ ПРОЦЕС - БОРБА С КОРУПЦИЯТА.

"академици" трябва да е в кавички, щото тези са използвали служебното си положение за да станат академици. Реално надали имат научни заслуги за това. Путин просто ге наказа за злоупотреба със служ.положение.

То и при нас така са ставали академици,професори.....ако не си чле на БКП духаш супата но комунизмът е това-ДИКТАТУРА НА НАЙ-ДОЛНАТА ПРОСЛОЙКА НА ОБЩЕСТВОТО

Изгнилата част от руския национален елит, ще бъде отрязан от властта (разбирай от държавната копанка), по един или по друг начин ...

link