Путин след срещата с Ердоган: Сирия трябва да бъде освободена от незаконното чуждестранно военно присъствие

Турският президент съобщи, че ще патрулират съвместно с Русия в Сирия. Руският президент определи решенията като съдбоносни

Обратно в новината

Коментари - Путин след срещата с Ердоган: Сирия трябва да бъде освободена от незаконното чуждестранно военно присъствие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това изтегляне на чужденци от Сирия включва ли руснаците или Путин се мисли за Сирийец?

и защо само сирия да бъде освободена от чуздестранно военно присъствие? трябва и молдова, грузия, украина, крим, и так дале!!

Прав си до някъде, само Крим е освободен, щото си е и е бил руска територия и населен с руснаци. Нали не върви руско население на територията и самата територия да са в друга държава. Само защото някога чисто административно някой разпределил едни територии. Ами то и Украйна е изкуствено творени, чисто административно създадена. Виж, останалите са окупирани от американски войски. Дори и военни бази имат. България също е окупирана от чуждестранни американски войски. Което е било само през турското и византийското робство.

Грешен работодател си си намерил. Не виждаш ли че САЩ все повече и все повече закъсват. И тази история е свидетелство за това. Вече нямат пари война да водят, сами си го казаха. Само ограничени въздушни удари.

покажи ни руско военно присъствие в Молдова, Грузия и Украйна, че нещо не го виждаме

българия също.

Евала на Русия за действията и в Близкия изток. Ето това е истинска световна сила. Започнаха САЩ, световната сила, демократизация на Ирак, Либия, после на Сирия. Всичко превърнаха в развалини. Донесоха само смърт и разрушения. Това са последствията от техните действия. Милиони цивилни убити. В името на демокрацията. Която се свежда до идването на американски компании и последващ обир на природните ресурси на окупираните държави. Или отглеждане на опиумен мак на територията на Афганистан. А какво се случи след намесата на Русия в Сирия. Вместо хаос, разрушения и създаването на американск-еврейския халифат, който да бъде подготвен за нападение в Европа, се случи Мир. Русия, заедно със Сирия тушира и победи тези 7-8 държави, които нахлуха в Сирия. Сега държавата се възстанновява. С руска помощ. В ярък контраст от САЩ, Русия не е заета да краде ресурсите на Сирия, а помага и то значително за възстановяването на държавата. И полека налага мир в региона. Ето това е истинско поведение на държава, която налага мир и се опитва да гради и съзидава. А къде са другия пишман-хегемон САЩ. Обикалят из света със самолетоносачите, като едни най-натурални пирати. Намерят ли някоя по-дребна, но богата държава, веднага почва атаката. Оказва се, че горката държава е управлявана от сатрап и диктатор. След което се налага спешна демократизация. Освен ако не иска доброволно да предаде богатства и спестявания на САЩ. Това си е чиста форма на бандитизъм. Но не и на световна сила. Огромна разлика, просто огромна. И това не са мисловни конструкции, а реалност, която наблюдаваме. Колко точна е ориентацията на Сирия, която заложи на Русия. По този път върви и Турция. А къде сме ние. На страната на светвния бандит и пират. Без да знаем, в кой момент ще ни изхвърли, както направи с кюрдите. Вързани с потъващия, пробит от всякъде кораб САЩ, който се държи на повърхността все още от печатането на доларите и оръжията. Но потъне ли, всички вързани с него ще завлече на дъното.

Де да имаше из нашата страна повече такива българи като Вас, а то 80-90% са дебили. Надеждата ни е пак в Дядо Иван - разбирай Путин!!!!!!!!!!

Аз съм стар партизанин и си спомням как крадяхме кашкавал от мандрите . какви години бяха ей...млади бяме и кръвта ни кипеше ..еййй.

Владимир Путин отдавна не е човека с това име. както много руски държавни лидери и той е подменен с двойник. Човека който беше поставен от Елцин през 2000год. не управлява някъде от 2003год. То просто се вижда дали е същия човек или не. От 2003 също ясно се различава че е двойник, а сегашния който е и просъветски настроен започнаха да го дават от 2007 насам.

и аз гледам снимки от 2003 и сега. Остарял е човека. Но глас, маниер, движения, май си остават същите :)

Където е минал руски ботуш нищо не расте !

Хехе. Виц на деня. Руснаците със сигурност са местно население в Сирия :)

Интересна ситуация. Асад не желае турско присъствие и е откровено срещу техните войски на сирийска земя, а той е законния президент на Сирия. Какво тогава се договарят в Сочи ?

Асад е една марионетка и няма власт да решава нищо. Каквото каже Путин това става . Иначе ще му резнат пъпната връв на Асад и заминава в тоалетната на историята .

Мир със сила . Кюрдската общност се разкъсва от 30 килиметрова ивица , населена със сирийцс, цел да не се обединяват с турските кюрди в една държава. Не съм сигурен , че това ше издържи във времето . След време кюрдите отнаво ще се върнат постепенно в родните си места . Това е временно решение .

Мислиш ли, че Путин не го знае, само че предполагам кюрдите ще внимават с "Америка е с нас", поблазнили по картата на Кюрдистан, която американците са съставили, в Ирак сполучиха, но е временно, щом кюрдите там са им разрешили само транзитно преминаване, в Сирия се провалиха, а в Иран и Турция тепърва ще видим.

Тук и по другите медии се изказват големи СПЕЦИАЛИСТИ, слушам и разни измислени полит.анализатори, където лакеите от Бтв и Нова им дават трибуна всяка сутрин, за да промиват мозъците на останалият по тези ширини народ.Та тези спецове да кажат ние къдЯ сме в международното пространство, а не да "оправят" Великте сили.Вечно другите оправяме, а кочината тук ще почака.

по кой закон Турция е в Сирия?

По закона на по-силният.

русия съществува от 1700 година. тя е държава на 200 години. и седнали да им се кланят. ние сме държали московския регион по-дълго от тях :))))))))))))))

Само дет ние ща петстотин години сме те оставили без държава тъпако.

Русия и Турция- дружба от векове за векове

Имам чувството, че турчолята влезнаха в Сирия с благословията на Путин. Анадолците са член на БЛАТО и щатите няма да искат да влизат в конфронтацията с тях. По този начин щатите сами ще се изнесат, а май това е главната цел на Русия. В крайна сметка като благодарност за услугата при фишкането на фашугите анадолците ще получат позиции в Сирия при въстановяване на държавата (чисто икономически). Ако съм прав, то това е много мъдър ход от руска страна, а щатите за пореден път получават чучур отзад.

Путин е умен и без един изстрел накара смешника Тръмпи да се изнесе от Сирия

Тази среща доказа, че зад ИДИЛ са тояли турците и руснаците, защото иракските военни бяха обучавани от руски инструктори, а турците изкупуваха петрола от ИДИЛ. Сега вече няма за какво да се крият, че на всичко отгоре се разправиха и с кюрдите. Факт е, че руснаците успяха да си запазят военната база в Сирия и остава да опоскат , каквото могат от там. Специално за Ердоган може да се каже, че Асад официално го обвинява в грабеж и дерибейство в кражба на петрол и зърнената реколта. А Путин мальчит и като съюзник на Асад нищо не му помага. Ако русофилите си затварят очите за грабежа, няма как да се скрие от останалия свят това.

След десет години в Афганистан, се разпадна СССР. След десет години в Сирия, ще се разпадне и РФ.

А ЕС след колко год. ще се разпадне?

Какво да опоска бре опосум? 40 - 50 милиона кубични метра развалини от войната?

В Сирия нито един воймик вече не е законно, в т. ч. И тези на Асад.

Вече е ясно, че политиката на Арабската пролет претърпя провал и износът на демокрация свърши безславно с активната помощ на Турция и СССР. Днес двамата кандидат императори си вярват, че са много велики, докато всъщност ще пазят един разбит и разорен народ и ще унищожават едно огромно негово мнозинство. Каквото и да декларират, те стоят над кости и черепи.

Светът е щастлив,че ги има Русия и Путин.

Пожелавам ти щастие като на сирийците

Ако не бяха американците в Сирия нямаше да има война.

Анадолчето обяснил на монголчето и то се съгласило. Асад и кюрдите ще го духат. Сирия ще си е на анкшави до време оно. Взимайте поука ако можете и се радвайте, че не сме в ръчичките на тези двама прекрасни човешки същества. На единият бръснача с който е обрязан е в музей, а на другият милиардите в офшорка.

Турция, законно ли е в Сирия?

Тези двамата се оказаха много по здравомислещи от всички западноевропейски лидери на куп барабар с патока Доналд !

Много са задравомислещи. Даже прекалено. Искрено пожрлавам на теб, дацата ти и внуците ти да живеете по тяхно управление. А още повече се надявам тъпунгер като теб да не е успял да се размножи.

Надявай се колкото си искаш смотаняк нещастен, няма да станеш по-умен :) Иди да нахраниш кокошките и не се опитвай да мислиш.

Чети и други новини, примерно руските ,там казват ,че е подписан меморандум. Лавров заявява ,че операция "Източник на мира" се прекратява. В някаква полоса до встъпването в сила на меморандума ще контролират руски и турски военни. Путин се обажда на Башар Асад и му съобщава какво се е решило. Да има готовност ,че заедно с кюрдските и сирийските сили ще поемат контрола до границата с Турция .Една държава ,един народ ,кюрди и сирийци .Сирия не бива да се дели.

Ермаймун как се хили, като прясно наебана путка ..; хаххаахах

„Сирия трябва да бъде освободена от незаконното чуждестранно военно присъствие, заяви президентът на Русия Владимир Путин…. „ „Ердоган съобщи, че Турция и Русия ще патрулират съвместно в Сирия.“ Но.... Турция и Русия не са чуждестранно военно присъствие в Сирия....!?! Уважаеми от ДИР.бг.... каква всъщност е новината.... или новината е как Двама Диктатори Дебили се опитват да направят останалата част от света на малоумници...... Е тези двамата идиоти, като оня с мустачките, ще запалят 3-та СВ Айде си.... лек ден.

Русия е официално поканена от Сирия глупако. Незаконно пребиваващи и нежелани в Сирия са Америка, Израел, европейските им пудели и СА.

anivel

Пропусна да кажеш, че и Турция е поканена официално от Асад.... умнико! Лек ден.

Хората не се раждат еднакви. Ти си жив пример.

Колко официално е поканена турция в Сирия?

А бе вървят към стаблизиране нещата...само Ердоган да не реши да си нагледа териториите на север....

Подозирам, че още в началото на шестчасовия разговор на Ердо е станало ясно, че трябва да си обира крушите от Сирия. Останалото време са обсъждали как да излезе що-годе сух, та и сделките им да продължат да вървят, и народите им да преглътнат каквото има за преглъщане. И ето ти "съвместно патрулиране". Но пък и Путин е подкрепил изнасянето на кюрдите явно. Което е голяма отстъпка на техен гръб. Утрепаха се да ги подмятат тия кюрди. Но по всичко изглежда, че засега Кюрдистан се отлага. Което е прът в колата на Израел. И може би поне засега е за добро.

подозрението е майка на слабоумието ...от както рязаните убиха и се гавриха с руския пилот путкин стои с наведена глава като бито псе пред амуджата а евреите ако искаха кюрдистан до сега щеше да я има

ТОЯ ШИЛО НА ВСЯКО ГЪРНЕ МЕРУДИЯ ... ШАХ, БАТ, МАТ, ПАТ, ЦАК .. ДЕА ГЕОПОЛИТИЧЕСКИЯ КОРИФЕЙ!!!

Shilo дай старт на борбата срещу американския балон. Форматирай и изтрий американския софтуер веднага на момента от устройството на което пишеш. Ние ще те последваме. И не забравяй ! След като го изтриеш,да си измиеш краката и да си легнеш в леглото.

Все пак шилето дава пари за американски софтуер и американски патенти. С тези пари краварите правят ф22, а с такова чудо бяха изпарени 314 ихтамнетовци. Няма руска срока, за която дори простото шиле да си похарчи пенсията.

Как така русофилите стана туркофили?

те и педофили стават само путя дае

След като османлиите свалиха оня съветски аероплан над Сирия преди години, хазарчето в Кремъл не смее да ги гони, а само се ръкостиска с бай Реджеп и му пуска езици. За нашите правоверни руски помаци това минава за "глобална политика", докато на уличен език му викат курвалък ;) По същия начин двете азиатски сили ще си сътрудничат и след тази среща на високо ниво (колко ли високо може да е с един лилипут, не знам) - московците ще четкат османците, и ще се молят Сталину да не им свалят още един аероплан, че дебилите в Кочината тамам забравиха стария резил...

Шило

Хихихихи, Ганче-Канче, кънтиш на кухо. Де си бил през последните пет години?

Бае Ганя

В Кремъл, на инструктаж. Как не сме се засичали по коридорите, не знам? Ти в харема ли беше?

Шило

Ами явно не съм бил в Кремъл, Ганче-празно Канче! И съм се интересувал от много неща. Как е в Кремъл?

Бае Ганя

Все същата кочина, като тая в главата ти...

Кой балон се пука :) ? Не разбрах .... ама пишеш на техника 50% сглобена в Америка останалото в Китай и всичко с американски патенти а и софтуера ти е американски :) Та какво се пука викаш ? Американците ако не си разбрал са най-практичната нация. Ако си струва да идат на луната за злато ще го направят. А ако не си струва да поддържаш НАСА просто я затваряш. Това е простичката истина :) По лесно за теб: Всичко което носи пари си струва. Имаш още много много да учиш :) О да и пералнята у вас,че и хладилника е с американски патенти хахахах. Може и кенефа ти да е на американската фирма идеал стандарт..... Та какво викаш ?!

Всъщност може да дадеш старт на пукането на американския балон. Просто си изтрий американския софтуер от у-вото на което пишеш :) Дай старт за борбата. Напред :)

Шило

Соларчо, аз нищо не викам, пиша си тихо и кротко. Ти и бай Ганчо викате. А темата не са перални и чушкопеци, а е нещо друго.

Ами видях,че се пукат разни балони и си викам я да видя кой какво пука:) А между другото държа както руски, така и американски акции, че дори и турски облигации :) Интересува ме печалбата от всичките :П А ти пукай балоните на воля ....

Тука има един с много точен ник - (Ганьо) Балкански. Точно като героя на Алеко е - тъпо, нагло, просташко, нахално, вмирисано на вкиснало... Наистина е много забавен. :))) Коментарите му са просто връх на байганьовщината у нас!

Шило

Мани го, не му се връзвай, забавен е. Живее в паралелен свят.

Тц, тц, още един незаконно роден, на когото съм му крив за съдбата...

Шило

Леко с истерията, Ганчо, да се не затриеш.

хахахахаха нагли кашкавали МИ напуснете Сирия веднага

Сметки без кръчмар си правят азиатците, прекалено рано удариха кефира :) Тепърва има да разбират какво значи присъствие в регион, където не те са основни играчи.

Шило

Сметката е връчена, плащането е направено, Ганчо. Янките се ометоха, сирийците си върнаха териториите. Че нещо и в Ирак на янките им дават само транзитен коридор.

Шило

От кой рагион, истерико? Подвиха опашки като наритани псета.

Бае Ганя

Изтеглиха ли се бре, неврастенико? Напуснаха ли региона? Базите разкараха ли си? Прости сте като матрьошки, дори ония дървени кукли имат повече акъл от вас, помаците на Вова :)

Шило

От кой регион бе, истерико? Няма ги в Сирия, Иращ ги натири, Иран си прави гаргара с тях, турците също. Къде са бе? В Саудитска Арабия, която пък си гледа интересите, включително и тези, които касаят руско-саудитските отношения. Ганеее, балона САЩ се пукна!

Какво стана със "суверенното сирийско правителство" - две чужди държави решават съдбата му?

Шило

Суверенното сирийско правителство си върна северна Сирия. Не ги мисли! Играта свърши.

Шило

Да, следващото ниво е възстановяването на Сирия. Това е. Всичко свърши, ти се пази.

Бае Ганя

Да се пазя? От вас ли, съветските помаци? Да не хващате пак гората бре, каскети смрадливи? :)

Бае Ганя

Ясно, значи забавата е взаимна, само дето моята е с повече поводи :)

Турция не спада ли към "незаконното чуждестранно военно присъствие", или тук има вратички и прозорчета?

Шило

Е, те това е-омита се аскера, комромисът е първоначално военни полицаи да са заедно с руснаците. Т.е. да са под контрол! Бай Ердо клекна за няколко часа.

Аскерът никога няма да се омете - сигурно е.

Шило

Пробвай пак.

По руската държавна телевизия,направо в прав текст казаха,Ердоган да си грабва шлифера и да се измита от Сирия.А по френската ,тя е по свободна медия,кюрдите са охранявали в лагери около 10000,15000,терористи ,мъже и жени ,хранели ги,многократно се обръщали към света да си ги прибират ,защото те били сбирщина от разни страни,но напуснали лагерите,на кюрдите не им било до тях,трябвало да се спасяват от турците Светът в по голямата си част са срещу Ердоган,постъпката ,тя е агресия.

Е, щом от телевизията казват ...

Шило

Шах и мат! Турците изгониха янките, руснаците се настаниха на техните позиции. Кюрдите свалиха оръжието, Асад си върна контрола върху северна Сирия. Пъзелът е нареден.

От друга страна, добре е, че тия две азиатски копелета - съветското и османското - се срещат на високо равнище и се обясняват в любов едно на друго. Това е още един пирон в ковчега на руските помаци в България, тъй като тези дебили са по презимпция и туркофоби. В такива моменти, шизофренията на нашите русофилистици става видима дори за близките им. :)

Шило

Много истерия, бай Ганю, много!

Бае Ганя

Не е истерия бре, алкохолик, реалност е :) Станахте за резил и на кокошките с тая шизофрения!

Шило

Не е ли? Че не можеш да се видиш от страни! Жлъч и пяна пръскташ! Леко, да не получиш някой инфаркт.

Бае Ганя

Инфаркти получавате вие, руските помаци, на нас ни е смешно просто. :)

Шило

Хахахах, Ганчооо, Ганчо, изтърва козите! Леко, че инфаркта да не те навести заедно с някой инсулт!

Бае Ганя

Козите? Ти от колиба ли пишеш бре, клошар? :) Доста аграрно излъчване се носи около персоната ти, дори виртуално се забелязва :)

Шило

Гончооо, Ганчоооо, от село можеш да излезеш, ама селяндур ти специално си оставаш! В главата ти само колиби и пиячка. И като ти гледам напъните, все по-неадекватен си.

Бае Ганя

Абе, не аз правя сравнения с кози и пръчове само, па не знам...

Ясно, значи най-напред са длъжни да си тръгнат руските и турските копелета, тъй като те проляха най-много кръв в Сирия, и поддържат най-многобройни окупационни контингенти там.

БАЛКАНСКИ ТИ СИ ЗЛОБНО ДОЛНО ЧОВЕЧЕ РАДВАЩО СЕ НА ЧУЖДОТО НЕЩАСТИЕ ЩЕ БЪДЕШ НАКАЗАН

Бае Ганя

Кое нещастие не, капут? Нещастието на народите на Турция и СССР ли, които са управлявани от идиоти? Не се радвам, съжалявам тия две азиатски племена, и най-вече московците, които винаги са били по-зле от всички свои съседи по кочина.

ДА ЖИВЕЕ РУСКО - ТУРСКАТА ДРУЖБА! ЧАКАМ КОМЕНТАРИ ОТ РУСОФИЛИТЕ ЗА БЪЛГАРО - РУСКАТА ДРУЖБА!

Дано само българо американската дружба да не се окаже като кюрдско американската, че тогава яко сме го закършили...

БРАВО ГОСПОДИН ПУТИН

Козлодуй, ти да не живееш в реактора бе, кьопек? Яко си облъчен, дори за съветски дебил си над нормите!

да се тръгне към стабилизиране на страната. Голям ужас за деца, жени и мъже. Все трябва да се намерят разумно мислещи управляващи, които не избиват комплекси.

Каквото каже Путин - това става! Факт!

Единственият факт тук е: - "Сирия трябва да бъде освободена от незаконното чуждестранно военно присъствие, заяви президентът на Русия Владимир Путин" - Ердоган съобщи, че Турция и Русия ще патрулират съвместно в Сирия. Димек ако не си разбрал: Турция е "незаконно чуждо военно присъствие", но ще си патрулира Така че каквото каже Ердоган, това става... Хайде започвай с лозунгите

те това е братска дружба.

Русия не започва войните. Тя ги завършва!

не е сигурно.

Както казвах и преди, стратезите на Путин са поне 50 хода пред другите в политическия шах.Всички действия на Турция, вкл и тази операция, бяха съгласувани изцяло с разработения от Русия план, с крайна цел стабилизация на Сирия и региона. Дотук изпълнението е съгласно плана, да се надяваме, че на злите сили от Запада няма да им хрумне да правят глупости, защото Русия има подготвен отговор и за такива провокации. Мащабите са различни, но леко ми напомня за връщането на Крим в Русия, където всъщност му беше мястото.Без нито един изстрел даже! Наздраве за Русия!

Изказване на типичен съветски помак.

Правят сметки аркадашите, но без бай Доню кръчмаря.

Аз мисля, че другарят Путин избърза! Трябваше търпеливо да изчака докато султана нагази хубаво в Сирийското блато! Доколкото разбрах са нямали особени успехи срещу кюрдите там..

Тръмп изтегли войските, което значи че има скрита договорка с Турция и Русия - най-вероятно компромати срещу демократите на Хилъри, които ще му осигурят преизбиране за втори път. Иначе републиканската партия на Тръмп бе шокирана от решението му, и буквално преди часове известния сенатор Греъм заяви, че "САЩ задължително трябва да запазят жизнено важния си интерес в региона", разбирайте става въпрос петрола да не попадне в турски, руски и ирански ръце. Иначе за 4 години присъствие там, американците са дали жертви 9 войника. Битката с Ислямска държава я изнесоха кюрдите.

ще остане доволно от тези споразумения ?дано да му пишат в туитъра ,че да не почувства леко пренебрегнато .

русия съюзник на чалмите

Гнусна руска пропаганда. Мурзилките от ДИР в гъзъ

а защо не в твоя?