Путин и Горбачов в спор за договора между СССР и САЩ от 1987 година

Настоящият и бившият лидери дават различна оценка за подписания от Горбачов и Рейгън документ

Обратно в новината

Коментари - Путин и Горбачов в спор за договора между СССР и САЩ от 1987 година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре, че беше Горбачов за да се разпадне СССР мирно. Иначе щеше да стане такава война и касапница, че разпада на Югославия щеше да е като детска игра. И днешната Русия изобщо нямаше да я има.

Пичук, да не би помощните училища днес да са във ваканция, та излагаш на показ забавеното ти развитие? Ако се бориш за приз на форумен глупак на годината - продължавай, имаш всички шансове да го получиш.

Мужици,Горби е последният,който е защитавал СССР. Всички вече налапали остатъка от комунизма са искали и го ритнаха СССР в НЕБИТИЕТО ! Лесно е днес да плямпа Путев,но и той докара мужиците до МИЗЕРИЯ. Тогава всичко се скапа от опростачения несъстоятелен и окраден социализъм. Соца живееше от заеми. БВП наСССР беше едва 200 милиарда д. УЖАС на МИЗЕРИЯТА. Натам се отива и днес с Р Ф.

Когато Горбачов дойде на власт, имаше една история, че баба Ванга казала, че човек с петно на главата ще оправи света. Тогава, си спомням, когато баща ми каза, че не се знае, дали този с петното ще оправи света, ама може да го развали. Сега си мисля, че тогава баща ми е познал. Нещата в света така се разтуриха, че едва ли някой е в състояние, да спре процесите на разрухата, която ще затрие нормалния живот на планетата.

А мамка ти как се изходи по тоя живототрептящ въпрос?

Белязаният - на кол!

Mухъл, ако Горби и Рейгън не бяха свършили работа, сега щеше да гледкаш Советское телевидение. И нямаше да знаеш кво е тва интернет. Така, че не мрънкай. Сега се живее в нов свят, ако можеш свиквай, ако не... Ти си знаеш.

Аркадш, друг мой Вовка, до някъде е така, ама защо трябваше да ме съсипе този белязания а дебния да ни разсипе.Наистина не ми се мисли в какви чукани щеше да ни превърне този СССР.А на руските чогунени пудовки ще им кажа само, че тези руснаци, не са като онези.Онези бяха пияни и наивни, а тези са пияни, наивни, прости и подли лицемери.За тях няма друга нация освен тях.Те са с най-големия слон, най-здрвия болен и правят най-бързите часовници и ГСМ със винилова лента на фотоапарата.Обаче не се отказват от Мерцедес,Епъл, Айфон и уиски.

Единия загуби половин Европа Другият загуби половин Русия Само според форумния планктон има разлика между тях.

да си прост! не на всеки е дадено обаче!

Абе що хамерите не качат горбито и рептил сорос на първия пилотиран полет до Марс да правят колония там?! Баси и марсианците, зор че видят...

Рейгън-Артиста им разказа играта на тия два кавала. Но те не са виновни, че се разпадна СССР, просто системата си падна сама.

Системата им падна защото не беше несправедлива и морално нечестна. Оттам нататък всичко се срутва, икономика, общество, и т.н. Резултатите от експеримента бяха плачевни.

Хо хо хо, то щото капитълизъмъ е мнооого морална и четна система ...... толкова честна и морална че 2% от богатите държат 98% от благата на света...... най-честната и морална система някога измисляна.....

САЩ одобри продажба на Patriot за 3,5 млрд. долара на Турция

ОТ КЪДЕ СЕ ПРОИЗНЕСЕ ГОРБИТО?! ОТ ВИЛАТА СИ НА БРЕГА НА ЖЕНЕВСКОТО ЕЗЕРО,ГОЛЯМА КОЛКОТО КВАРТАЛ?! ЛИЧНО СЪМ Я ВИЖДАЛА ОТ КОРАБЧЕТО,КОЕТО МИНАВА БЛИЗО ДО НЕЯ И ЕКСКУРЗОВОДЪТ ГО ОБЯСНЯВА!!! ДОБРЕ ТО ВЪЗНАГРАДИХА ЗАРАДИ ПРЕДАТЕЛСТВОТО МУ И ДОБРЕ СИ ЖИВЕЕ С ЛЮБОВНИЦА,ТОЗИ ПРЕДСМЪРТНИК! НА ТОЗИ СВЯТ, АМА НА ОНЗИ ЩЕ СКЪРЦА СЪС ЗЪБИ ДО КРАЯ НА ВРЕМЕНАТА!!!

Много лъжете бе другарко.

АМИ ВИЖ В ГУГЛЕТО,БЕ ДРУГАРЮ! КАТО СЕДИШ ПРЕД КОМПА И ПАПАГАЛСТВАШ,НИЕ ХОДИМ ТУК-ТАМ И ВИЖДАМЕ!!!

има и "госппода" дето май зад Цариброд не са ходили видимо...))

Абсолютна лъжа,че и с любовница,можеше поне да е любовник и да е деградирал като всеки човек живеещ западно от границите на Русия,нали?

Хубава тема за червените тролове да величаят Путин и плюят Горбачов.

Бай Тошо все по жив ще става ,докато народа не ви измете до крак от родината

като чета, бай Тошо е жив или пише от отвъдното... хахахахахахахахаха. много сте зле бе фатмачета бесепарски.. 20 броя с напън на червено..! пука му за вас на Путин.. хахахахаха

Ето този господин Горбачов съсипа света. Признаваме му го. Путин още не може да вдигне Русия на крака, от действията на белязания.

Горбачов просто затвори вратата, можеше всеки да е. СССР беше умрял кон когато Горби го назначиха. Освен това Горби е неук, необразован човек. Артиста Рейгън и химичката Татчър му заковаха пироните в ковчега.

Китайския "кон" беше много "по-умрял". Но като видяха, двуличието на бледоликите този китайски "умрял" кон за двадесет години надмина "ненадминатата най-голяма икономика". Сега е въпроса дали ще успеят във военната област да осигурят независимостта и си - заедно с руснаците. Това ще е краят на бледоликата империя, а заедно с нея и на Европа - логичен завършек на разложена от похот, консумативност, кръв и лъжи система - също като древен Рим !

Договорът беше много навременен. Но даде предимства на САЩ. Защото съкрати точно ракетите, на които залагаше СССР като континентална държава - тези със сухопътно базиране. А ракетите с въздушно и морско базиране, където САЩ имат абсолютно превъзходство не бяха пипнати. И през следващите 30 години, от 87-ма до 2017-та що томахавки се посипаха по света ...

1846:846 в полза на миролюбивите САЩ

Не гледай броя. Говорим за тип оръжие.

Намаляването на бройките е в зависимост от това, кой колко е имал преди съкращаването, за да се изравнят. Това, че ушанките са унищожили повече бройки означава, че са имали повече ракети от САЩ.

Тия двамата много си приличат. Единия разсипа СССР,другия ще разсипе Русия..ха.ха.ха

ЩУРЕВ ПАК ПРЕВЪРТЯ!!! ТЕЗИ ДВАМАТА СА НЕСРАВНИМИ!!! ПАЗИ БОЖЕ ОТ БЕЛЯЗАН ЧОВЕК СА КАЗАЛИ ХОРАТА И СА ПРАВИ!!! НО ВСЕКИ СИ ПЛАЩА СМЕТКАТА НА КРАЯ! АЙДЕ НА БАС,ЧЕ ТОЯ ДЪРТАК КАТО СЕ ГЪТНЕ ДА УМИРА, ЩЕ СЕ РАЗКАЕ И ЩЕ ИСКА ПРОШКА ОТ БОГА И ОТ ХОРАТА!!! ЗАЛАГАМ СИ ГЛАВАТА, ЗАЩОТО ЩЕ ПРОВИДИ ЗА ТОВА КАКВО ГО ЧАКА ОТВЪД И ЩЕ СЕ РАЗТРЕПЕРИ!!!

Саавецката коомунистическа зараза саал дрънка в чугун чутурите на бая путлеристи у форума . Ама нейсе . Ще ги прежалиме , щото и хапчетата и любимия им боярошник не им помагат вейки .

Ако си тук, прежали първо себе си. Руснакът няма да атакува Вашингтон. Но базите му в България, ще изравни, заедно с всички красиви родни планини. А ти пак си жали руснака.

Голяма пропорция, ей !

Истината е, че Путин много скоро ще докара шизофрения на нашенските русофилкомунисти. Никаква жал няма този човек.

Путин, винаги изопачава нещата в негова полза, или е много прост и непросветен!

Ти пък си много умен. Я се виж докъде си се докарал

Америка е оградила Русия с бази и я дразни.Ако има ядрена война,вината ще е на Америка

Да се радвам или да плача?

Джаба Дахат отдавна трябваше да е увиснал на бесилото!!!

ДОГОВОРЪТ ПОДПИСАН ОТ ГОРБАЧОВ НЕ Е ЕДИН , А НЯКОЛКО. НА НАС НИ ПОДНАСЯТ САМО ОНАЗИ ЧАСТ ОТ ТЯХ СВЪРЗАНА С РАЗОРЪЖАВАНЕТО , НО НЕ И НАЙ ИНТЕРЕСНАТА ЧАСТ СВЪРЗАНА с обединението на Германия и, накрая, за приключване на Студената война" РАЗДЕЛЕНИЕТО НА СВЕТА Е ПО ЛИНИЯТА православие - католицизъм, като православната час остава под влиянието на СССР , чиито приемник е РУСИЯ!! ТОЧНО В ТАЗИ ЧАСТ ОТ ДОГОВОРА Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО . За да докажат , че сме католици Соломон Паси настоява България да има КАРДИНАЛ ВЪВ ВАТИКАНА! ПАПАТА И ТОЙ СЕ НАПЪРЧИЛ ДА ПОСЕТИ ЗЕМИТЕ СИ. ЗА УКРАЙНА И ЦЪРКВАТА Й ДА НЕ ГОВОРИМ КАК ЩЕ СЕ РАЗВИЯТ НЕЩАТА?? КОГАТО ВЛИЗАШ В ЗАДНИЯ ДВОР НА РУСИЯ ЕСТЕСТВЕНО Е И ТЯ ДА ВЛЕЗЕ В ТВОЯ. НЯКОЛКОДНЕВНОТО ПРИСЪСТИВИЕ НА РУСКИ САМОЛЕТИ РАКЕТОНОСЦИ ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА СЕ ОТРАЗИ ЗЛЕ ВЪРХУ ИЗПАДНАЛАТА В УЖАС АМЕРИКАНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ ТРЕСЯЩА СЕ ОТ ВЪТРЕШНИ ПРОТИВОРЕЧИЯ И ПРОБЛЕМИ. МИСЛЯ, ЧЕ НЕРВИТЕ НА ТРЪМП НЯМА ДА ИЗДЪРЖАТ ,защото е по добре да загуби Украйна , България и Сърбия , отколкото цялата си власт. Още повече , че в САЩ вървят процеси на ПЕРЕСТРОЙКА минаващи през разпад който вече забелязваме на ФОНДОВИТЕ БОРСИ. АМЕРИКАНСКАТА ПЕРЕСТРОЙКА ЩЕ ОТНЕСЕ И НАС!! ДОГОВОРИТЕ НА ГОРБАЧОВ И РЕЙГЪН КОИТО СА БЕЗСРОЧНИ ЩЕ БЪДАТ ИЗПЪЛНЕНИ!!

Че откъде накъде ще ни делят и откъде накъде ще ни слагат тук или там? Тоя свят да не им е бащиния? Нещо са се били самозабравили.

Бащиния е, бащиния и още как ! Не виждаш ли, че каквото ни кажат, това правем. Не може това, не може онова, глоба 77 млн. евро, няма Шенген и т.н.

Бих казал, децата след детската градина, вече са по наясно от теб, какво е влиянието на разпадналата ни се държава, върху световните лидери.

всяка стотинка дадена за оръжие за масово поразяване трябва да е престъпление. Много ми е чудно как може някой да иска да се произвеждат ракети. Абе малоумници... да не мислите че тези ракети ще убиват руския или американския президент....? Тези ракети ще убиват нас, обикновенните хора, нашите деца и нашите родители. Може би всички коментиращи тук които искат и се радват на ракети са психически повредени!!!!! Няма по-тъп човек от този който се радва на оръжие което може да убие самия него. Просто племе....

Светът със страшни усилия трябвало да намери 43млд за оцеляване в Африка,а янките заделят без усилие 743млд за оръжия и тормоз над света

Като дойдат извънземните с какво ще ги стреляме с лъкове и стрели ли ;) ;) ;)

Те хамериканците се готвят да унищожават хора не извънземни. Аман от прости соросоидни тролове

Stan Stan

Крилатите ракети и ракетите със среден обсег не са оръжие за масово поразяване. Дажи и когато са с ядрен заряд пак са си тактическо оръжие, предназначено за удари върху военни обекти. Да бъдем точни, иначе сами себе си заблуждаваме.

Ако не беше ядреното оръжие през 20 години щеше да има световни войни.

Горбачов разчисти терена върху който можеше да се изгради една нова Русия. Дали наследниците му успяха, или винаги той ще бъде виновен за неуспехите ?

ГОРБАЧОВ Е ПРЕДАТЕЛ,НАЙ-ГНУСНИЯТ В ТЯХНАТА ИСТОРИЯ, МОЖЕ БИ САМО КЕРЕНСКИ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ НЕГО! ДОКАЗАН АНГЛИЙСКИ И АМЕРИКАНСКИ ШПИОНИН, ГОРБАЧОВ СЪЩО! И ДВАМАТА СА ОТВОРИЛИ ШИРОКО ВРАТИТЕ ПРЕД ЗАВЛАДЯВАНЕТО И ПОДЧИНЯВАНЕТО НА РУСИЯ ОТ ЗАПАДНЯРСКИТЕ ХИЕНИ,МАКАР ПО РАЗЛИЧНО ВРЕМЕ!!! ТРЯБВА ДА СЕ ЧЕТЕ,ТРОЛЧЕТА, ДА СЕ ЧЕТЕ И ДА СЕ МИСЛИ,А ТОВА Е ТРУДНО ЗАНИМАНИЕ И НЕ Е ЗА МАСОВАТА ПУБЛИКА ОТ КЛАКЬОРИ!!!

Доколкото разбирам в случая, САЩ са прави. Русия заплашва че ще разполага забранените ракети, ако САЩ денонсират договора - това очеИзвадно значи, че Русия ги има тези ракети и следователно е нарушила договора. Иначе нищо ново под слънцето - двете империи пак си мерят ...., а дребничките им фенчета, като мнозина тук, вместо да се занимават със собствените си проблеми ще си издерат очите.

Темата е интересна, коментарите са стеахотни

Ще му сера в устата, ще му пикая на гроба

Ще му сера ако има с какво и ще му пикая водка на гроба

Вчера се н а с р а х докато ме е б е х а група СМЪРДЯЩИ бежанци от Афганистан, биха ме и не ми платиха уговорени те 5 лева но на мене пак ми хареса

Обичам да лапам и СМУЧА к у р бежански, които токущо е изваден от г ъ з а на майка ми или от моя г ъ з разпран и целия е омазан с л а й н а и с п е р м а, обожавам капучино

Казал русофила умрял от глад!!!

Някой иска ли да ме ебе в гъза срещу 2 лева?

Никой не си пада по нечистоплътни мурзилки, с външни тоалетни и без вода, които не се къпят, а са преминали и на левият бряг!!! Абе Мурзилки, защо след като сте против третополовите се предлагате в нета???

Тези и двамата са майцепродавци.Белязания го поставиха евреите, за да съсипе източноправославните, а Жужи Пигмея отиде да прави дослук с турците, забравяйки и "Вечна дружба" и Шипка и сваления самолет и гаврата с тялото на пилота.Всичко при него стана "Интереса клати феса".

Този предател още ли е жив, а има и наглостта да говори...

Ако Горбачов не беше започнал промените, а това стана единстванно заради тоталният фалит на източният блок, всичко щеше да се случи чрез една тотална гражданска война, която щеше да отнесе целият свят!!! Сега, онова дребното с обувки на платформи я е подкарало по наклонената плоскост и ще го отнесе от собственият си народ!!!

фалит казваш, ама днес комунистически Китай е най силната икономика, в състава на 3 милиарден БРИКС !

как сравняваш Русия с Китай или с Виетнам ? Несравними неща.

айде да посмалиш малко с най-силната икономика. Като не си бил там не говори. На глава от населението са много зле, ама ти нали си тъп, четеш и вярваш

Горбачов продаде цяла империя за една пенсия, Нобелова награда и вила в Австрия

НЕ Е В АВСТРИЯ, В ШВЕЙЦАРИЯ Е,НА БРЕГА НА ЖЕНЕВСКОТО ЕЗЕРО И Е АТРАКЦИЯ ЗА ВСЕКИ ЕКСУРЗИЯНТ,ЗА СВЕДЕНИЕ НА ДЕБИЛИТЕ ДЕТО НЕ ГО ВЯРВАТ!!!

ВСЪЩНОСТ, И ДВАМАТА СМЕ ПРАВИ! ПРОСТО ИМА ДВЕ ВИЛИ ЯВНО,ЗАЩОТО ТАЗИ НА ЕЗЕРОТО Я ВИДЯХ ТОВА ЛЯТО!!!

хаха! горбачов? КАРИКАТУРА!:-))) все едно. добри няма. във военните спорове. нито нато/сащ, нито русия са цвете за мирисане. едните просто са водещи, другите са изоставащи... ако можеха да си разменат местата? щеше да е подобна гадост, като тази на фед сега... просто хората са ултра ТЪПИ. целият животински вид, наречен човек. ТЪПАЦИ. това е. нема какво повече да се обяснява по темата...

Ако съжденията за тъпаците са на база собствения ти фейс, си напълно прав.Селски бек отвсякъде.По ми приличаш на Кольо Москвича.

да, ама карам бенц. ес класа 2016. магазинна е. ти си у групата дето съм я описал. нема нужда от обяснения и разяснения... мозъчно си ударен от Майката Природата. нищо. дано има следващ живот. и дано не е така ЖЕСТОКА към теб, Макята Природата, и ти даде по добра изчислителна машинка! УСПЕХ!:-))))

На Плейстейшъна ми ли караш.Тук у ДИР-а и совалка може да караш.А пилешкия ти мозък ли те кара да пишеш с недовършени фрази и къде както дойде-малки и големи букви.А Бенца дето караш са ти го подарили от ""Хиполенд" Панайоте Глъбовски.

Тоя белязания урод съсипа съдбите на милиони хора.Мри куче белязано.За пари сигурно ще продадеш и най милото си.

да де, ама на!-не мре- Господ сигурно мисли различно от тебе и сигурно има защо, не мислиш ли? не мислиш, разбира се, как иначе, то тя тази работа с шмайзер вместо мозък в главата не става...

За ДОЛАРИ ,а не зарубли--панимаеш мурджо селски

Само 10 путински трола има.

бий врага за да те уважава, разположи ракетите отново и да не ти пука от тази западна шайка престъпници!

Путин не ме интересува

Не така. Той е единствения който унищожава Русия!

Подходът - не ме интересува - няма такъв проблем е малко щраусов. Проблем има. В стремежа на Путин да вдигне настроението и самочувствието на руснаците (които много изпатиха с експеримента СССР) ги води в нова самоубийствена бездънна яма. А понеже у нас има доста заблудени или платени негови фенове, чието мнение има риск да повлияе на събитията и у нас - би трябвало да те интересува, но ... както решите - ако искате извадете си главата от пясъка.

ТА КАЗВАШ ПУТИН ВОДЕР РУСИЯ КЪМ БЕЗДНАТА ? А ТОВА ЧЕ ФАЩ ИМАТ 21 ТРИЛИОНА ДЪЛГ Е БЯЛ КАХЪР ? ДА ВИДИМ КАТО СЕ СПУКА ДОЛАРОВИЯ БАЛОН ... КАКЪВ СМЯХ ЩЕ ПАДНЕ . КАТО ТЕ ГЛЕДАМ НЕ ОСЪЗНАВАШ ЧЕ ДОЛАРА И ЕВРОТО СА КУХИ ВАЛУТИ ...... Т.Е. БЕЗ ПОКРИТИЕ .

Русия не беше отслабена поради разликата в броя на ракетите, а поради безумните грабежи при приватизацията и съответните социални сътресения, както и у нас впрочем. Спокойно можеха да проведат по-справедлив проце на декомунизацияс, ако тогавашните им управляващи и партийно-комсомолския им елит са имали качествата за това- и тук Горби с неговите ракети е непричем. Олигархизацията изяде главата на мощта на Русия, алчността и насилието покрай борбата за кокала-- не капитализмът и не разоръжаването.

те рушняците да беха взели пример от нас, и да се "демократизират" по същия начин. И сега с изути гащи да се радват на "уважаване" от време на време от господарите си. Възхитен съм от "мисълта" ти.

"както и у нас впрочем." това е цитат от горния пост- чети бре, говедарче, чети, не пиши без да четеш и мислиш.

Според мен Путин лъже защото сега така му е по-удобно. Познатото и за пореден път отклоняване на вниманието на руското общество от личното благосъстояние в някаква псевдогордост. Някога Рейгън се беше заканил, че щом руснаците искат надпревара във въоръжаването ще ги доведе (СССР) до просешка тояга. Знаете какво стана. Защо Путин сега пак започва? И защо мирните руснаци го поддържат за да им вземе парите и да ги налее в играчки за военните? Луда работа...

Може би защото американците са пред фалит ама вие това не го мислите май. През 2009 запалиха света с тяхната криза и успяха да се измъкнат ама сега като дойде новата дали пак ще успеят.

СССР рухна не защото съкрати твърде много ракети, а защото беше гнила Инперия на злото. Възродената от Путин Русия днес обаче много прилича на Германия на Хитлер от 43-та год. Навсякъде врагове, фанфари и победи, обаче Путин знае, че краят и се вижда

Краят на кого? Или на кое? Май иде краят на твоите работодатели. Търси си нови.

НЕЕЕ! ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЗНАЕ ДРЪЗНОВЕНИЕТО С КОЕТО СОРОСОИДИТЕ ОТСТОЯВАТ ПОСЛЕДНИТЕ ОКОПИ И ТРАНШЕИ НА ГЛОБАЛИЗМА!!! АБЕ,ГЛУПАЦИ, НА КОГО ЩЕ СЛУЖИТЕ КАТО ПОГРЕБЕМ ГЛОБАЛИЗМА,ЗАЩО СЕ ХАБИТЕ В УМРЕЛИ КАУЗИ?! НЕ Е ЛИ ПО-ДОБРЕ ДА СЛУЖИТЕ НА РОДИНАТА СИ?!

Хитлер е виновен. Не трябваше да се закача с алкохолиците от Колхоза едно време. Совхозниците ни върнаха векове назад. Фюрерът трябваше да се задоволи с Австрия, Чехия и Полша- и- край! Сега щяхме да сме светлинни години напред, Швейцария на Балканите.Нямаше да ги има нито Тиквата, Нито Доган, ни Цветанов в политическото пространство. Тиквата щеше да бъде шофьор на Тир, Дпган щеше да изхвърля казаните с боклук сутрин, Цветанов щеше да е продавач на сергия в Илиенци, а Цецка- метачка в училището...И Македония нямаше да е македония, а България.

Таман Хитлер ни беше дал Македония и зе, че се натресе на изток. Еееех, ако пък си бехме останали България на три морета (ако знаеш при кой цар) хептен щехме да сме добре. Аз щех да съм си на Солунската митница, а ти щеше да ми носиш кафето сабааале. Кеффф.

Руснаците били дрънкали оръжие, пишат тук шорошките тролове, въпреки че военният бюджет на Русия е едва $46млрд., докато на миротворците САЩ е вече $716млрд., т.е. почти 16 пъти по-голям. Абе, задминаха и Курнела с лъжите си, шорошоидите!

"Най-големи като абсолютна сума са разходите за отбрана на САЩ - 702л5 милиарда долара. Това е ръст от 7% на годишна база. На второ място е Китай, който дава за военните си нужди 207.6 милиарда долара. Пекин е увеличил тези си разходи с 8.6% на годишна база. Индия е третата държава по военни разходи - 62.1 милиарда долара и ръст на годишна база от 1.5%. Следва Великобритания с 58.4 милиарда. Саудитска Арабия харчи за отбраната си 56 милиарда долара или ръст от 7.5% на годишна база. Топ 5 завършва Франция, която има военен бюджет от 53.6 милиарда долара, седма е Русия с 51.6 милиарда долара военен бюджет и ръст от 1.4% на годишна база. Най-много пари за отбрана дава НАТО, общия военен бюджет на Алианса е близо 1 трилион долара или ръст от 5.8% в сравнение с 2017 година. "

Благодаря!

за по-голям бюджет от Америка.Е прави си картонени военни играчки и повече йок !

Няма изнесена информация къде по-точно са били дислоцирани тези ракети и насочени срещу кого. Та ако е имало такива с южно насочване, Путин го очакват много неприятни въпроси от Китай, за да обясни, защо счита, че е било неправилно разоръжаването срещу Китай.

Китай няма никакъв договор нито със САЩ, нито с Русия за разоръжаване. Настаняването на ПРО на границата с Русия е нарушение са договора. Все едно има някакъв смисъл от тях

Не са прочели думата ПРОПОРЦИОНАЛНО! Ако СССР е имал 2000, а САЩ - 1000 ракети и по равно унищожат 1000 броя, какво става - СССР ще има 1000 ракети, а САЩ - НУЛА ??

Вероятно да е обратно.

Нещо, с "пропорциалността", сте скаран.ПРОПОРЦИОНАЛНОСТ, означава, да е уговорен ПРОЦЕНТ, а не ФИЗИЧЕСКА бройка !!!

Озаглавили статията, че имало "Cпор" ???????????? HO,.... математиката е точна наука и числата говорят истината 1846 срещу 846!!;)) Значи, да се разбира, че Путин е прав!!! Разликата която показват числата е, все едно да четеш новини от Дойче веле и Дирът .бг !;)) xaxaxaxa;)

Математика е точна наука, но ако и подават информация журналисти, математика става политика.1846 и 846 може и да е умишлена пичатна грешка, това ми подсказва моята математическа логика.

1846 срещу 846 - не е едностранно разоръжаване ? Торби е сволоч и Предател. Той предаде народа си

Горби явно не разбира от числа ... ужким. Да съкрати свои ракети 1846, срещу 846 на САЩ!? То е асно защало е получил нобелова награда и 2 милиона за една лекция в САЩ!!! Това е един американски агент и ппедател на родината си. А Путин, наместо да го съди и подпука със следствия, полемизира с него. В САЩ такъв да са го постовили на електрическия стол, ама нали руснаците не са цивилизовани ...

Пореден анонс до ДИР, за кой ли път!!! Маркират се и двата избора, та човек да не разбере какви са преобладаващите настроения! Ало модератора, ако обичате предприемете нещо!!! Вашият сайт от край време е с този "изкуствено предизвикан" бъг. Моля главния редактор да се намеси или просто да си смени професията ако не му стиска.