Пуснаха срещу $7 млн. главния финансист на Huawei, Тръмп готов за намеса

Американският президент може да използва случая в преговорите по търговското споразумение с Китай

Обратно в новината

Коментари - Пуснаха срещу $7 млн. главния финансист на Huawei, Тръмп готов за намеса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Възможно е да се случат много различни неща. Възможно е също да бъде част от преговори." По откровенно изнудване от това - здраве му кажи! И това го казва Тръмп.

Брутално изнудване. Лошото е, че вече започнаха да страдат и хора в най-прекия смисъл. Ще дойде и момент в който, някой от по-бедните ще плати и с живота си.

Дон Корлеоне ряпа да яде

Китай затова са за голямо уважение! Защото не си подлагат и другата буза, когато им зашлевят едната. В това отношение Русия би трябвало да се учи много от тях! Вярно е, че икономиките са несравними в момента и силата на отговора им би бил с различен финансов ефект, но затова пък Русия е доста по-добре въоръжена и няма никакъв смисъл да отстъпва и се оправдава, когато това не е необходимо! Въпрос на национален манталитет!

Янките ще направят всичко възможно, да не изпратят нужните документи до 8-ми януари. Но Канада настъпи много лошо мотиката. Ще си сърба попарата в най-близко бъдеще.

Китайският отговор не закъсня, при това е много сериозен: 1) Формалният отговор - бившият канадски дипломат Майкъл Ковриг беше вече арестуван в Китай. 2) Много по-голям финес има в другия отговор на Китай - още от 2017 г в съд в Китай се разглежда формално дело между компаниите Apple и Qualcomm и точно сега съда във Фучжоу се произнесе с решение в полза на Qualcomm (и двете компании са американски). Пряк резултат на това, че акциите на Qualcomm поскъпнаха на 3,6%, докато акциите на Apple поевтиняха на 2,1%, което при капитализация на Apple от 1 трилион долара, означава повече от 20 млрд долара. Нещо повече - като резултат от решението на съда във Фучжоу, Китай реши, че Apple нарушава авторски права и забрани продажбата на всички модели iPhone в Китай. По резултати от 2016 год, 22,5% от годишните приходи на Apple от 201,56 млрд долара идват от продажбите на iPhone в Китай. Това означава, че това решение на Китай лишава Apple от годишен китайски пазар за 48-49 млрд долара. Достоен отговор на Китай, сега топката е в полето на Тръмп и той май няма полезни ходове.

на китайската ком партия и е през оная работа за отделният човек пък бил той и АБПФК. Ако обаче се окаже, че ги шантажират това ще го приемат мнооооого лично.

ако се окаже? това е кат стапиа виц: двама прават секс. вратата на стаята се отваря, после се затваря. жената: - това беше мъжъ ми - е, и? - сега ше почнат едни подозрения, едни съмнения.....

Срам и позор държава с претенции за лидерство да отвлича пиратски хора, да изнудва и да налага санкции на трети страни без да пита никого. Разиграва цял свят с несъществуващи проблеми с Иран.

Този Тръмп се оказа АМА НАИСТИНА СТРАШЕН ГЛУПАК . То е очевидно , че ареста е ПОЛИТИЧЕСКИ АКТ , но един Политик , а особено ПРЕЗИДЕНТА НА САЩ Е АБСОЛЮТНО НЕДОПУСТИМО ДА КАЖЕ , че е въпрос на преговори и , че ще бъдат замесени много хора . А къде е НЕЗАВИСИМОТО ПРАВОСЪДИЕ НА ВЕЛИКАТА ВИ ДЕМОКРАЦИЯ г-н ТРЪМП ???

Новината за ареста на дъщерята на основателя на Хуавей и финансов директор Мен Ванчжоу дойде в момент когато Тръмп преговаряше в Южна Америка на Г20 с китайския президент. Оказа се обаче, че Тръмп дори не е имал информация за този арест по американско изискване (Мен Ванчжоу е арестувана когато се е превключвала на сомолета от Мексико в Канада). В същото време Болтън е имал тази информация от няколко дни... На практика се оказва, че Тръмп е отстранен от управлението и някакъв управленски екип в сянка на управлява на негово място. Странно американско президентско "управление"...

Значи има ли някой тук, който да сключи облог, че краваросите ще предоставят каквито и да е "доказателства" в този 60 дневен срок? Не бе, има ли един платен джендъраст, бабоклинт или хилъриблиз, който е готов да загуби едни 100 бакса? А? Този нагъл рекет ще започне да им излиза през носа на краваросите... Но първо трябва да изгорят в процеса и няколко заблудени канадски еленовъди. Да! Те са най-нещастната подлога, едновременно на прилепа н Бъкингам и на краваросите! Даже Аустралия са по-добре в това отношение от тях!

повечето хора избягват да се хващат на бас с хора дето казват на доларите "баксове". Е виж там някой друг русофил да си хротувате с него.

Самите американци на жаргон казват баксове на доларите, ама ти откъде да го знаеш това. Стой си в панела в Люлин и се радвай на живота без да досаждаш.

Гнуаен Американски Пумяр

На нормален език това се нарича отвличане и рекет. Самозабравиха се краварите, чака ги много тежко приземяване.

Дали пък не е случайност че става точно когато има забрана на доста модели на iPhone в Китай, включително и вноса ако са сглобени/произведени iPhone-и извън Китай...

Този за да отстъпи в споразуменията си е поискал дела, и как да го получи....еми под формата на откуп....чисти изпрани пари с доказан произход.

За Гюлен неможе да се намесва, но виж ако става въпрос за кинти вече може да влияе на най-справедливия съд на планетата.

Китай са арестували бивш канадски дипломат. Още колко ли ще бъдат арестувани, докато изминат 60 дни. САЩ си мислят, че всичко се постига с шантаж. Но, пасианса се обърка.

да спре това, което Вашингтон определя като кражба на интелектуална собственост- не Вашингтон определя а си е кражба-крадът всички азиатци от Китай до педераша

А ако откритието е на жълтурко, а го ползват американците (кои американци обаче, че индианците не съм виждал да ги интересува), които пък го пращат в Китай за производство, понеже не произвеждат вече почти нищо, тогава "интелектуална собственост" на индивида, който го е измислил ли е, понеже е примерно китаец и расата му дава х-способности, на американците, понеже са го наели на работа (не го притежават, робството уж е забранено) или може да се третира след като се произвежда в Китай за тяхно? Все пак не са водили войни за да гепят технологии, нито са трерирали военнопрестъпници различно, понеже са учени и им вършат работа. Баят от нещата са гепени ит Германия, демек всички трябва да плащат на Германия, нали така? Тя е отгледала, обучила и тн примерно фон Браун. А гърците да почват ли с исканията примерно с откритията на древните гърци? Ами с Иран какво правим като наследник на Персия? Ми с арабите, дето им ползваш цифрите? Бастуняк нещастен, во веки веков хората са разменяли откритията си, тея тъпотии с интелектуалната собственост на американците може да си ги заврете отзад. Ако другите бяха работили на този принцип, твоите "американци" нямаше да имат пушки да бият индианците. Малко викаш западния свят е окрал от Изтока и Юга мислиш, а?

Защото пък САЩ не крадат да знаеш. Има длъжности в компаниите които само с това се занимават. Някой някъде измисли или направи нещо ново и ония тичат да гои патентоват от тяхно име без да са направили нещо. Още малко и дишането ще патентоват за да им се плаща от всички.

Естествено, че крадат. Патентите са почнали от Венеция с период на защита 10г, но после англичаните са тези, които развиват системата. САЩ нали са си тяхно отроче ... Англичаните баш са крали де що намерят от всички точки на света. Ако измислиш пък нещо си дори в Европа и не го патентоваш и в САЩ, познай дали твоя български патент важи за тях ... Важи ама грънци ... Само те единствени се напъват, че каквото кажат трябвало да важи в целия свят ...

Аре малко четиво за идиота ЗЗТоп, белким научи как работят патентите. На американците не им изнася да е различно, понеже редовно си крадат от другите. "Patents are territorial rights (country specific) first find out if family patent was filed in EU; e.g. US patent valid in US only." "Patents are territorial and must be filed in each country where protection is sought. "Since the rights granted by a U.S. patent extend only throughout the territory of the United States and have no effect in a foreign country, an inventor who wishes patent protection in other countries must apply for a patent in each of the other countries or in regional patent offices. Almost every country has its own patent law, and a person desiring a patent in a particular country must make an application for patent in that country, in accordance with the requirements of that country."

ЗЗТоп Аз само да те питам за камерата на Хуавея понеже официално стана N:1 та нея от кой точно я откраднаха????

От ЗЗТоп лично. Разработвал я е в задния двор.. Или беше друго за задния двор, не помня...

Палячото първо да си оправи обора, а след това да си вре носа навсякъде по света. Тоя идиот ще подпали света, дърпа яко дявола за опашката. На това му се казва пране на пари. 7 милиона ей така от нищото. Нямат си срс-та....

бай Тръмп с каквото се захване все в милиони и злато се превръща а помним ислямиста Хюсеин барак обама само войни,смърт и ислямска държава че и нобел за мир му подариха соросоидите

истинската империя на злото все повече се изпуска и скоро ще и избиоят зъбите:П

Всичко казано от Трамп има единствена квалификация-отвличане с цел откуп (финансови отстьпки в т.н. тьрговски война).