Коментари - Пуснаха под гаранция от 1000 лева шофьора, прегазил дете в Лясковец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази сутрин по телевизията говори една жена/доколкото си спомням май е в управата на Лясковeц/, но тя каза, че са пътували със съпруга си в кола по същото време и са видели детето / до почива в мир/ , видели са го на тротоара с колелото. След като са го отминали, малко след това са чули удара . Излиза, че детето е слязло от тротоара на пътното платно или пък колата се е качила там.

то и на осветена улица е трудно да се види пешеходец, ако скоростта не е съобразена. Експертизата ще покаже дали шофьорът се е движел с 40 в заселено място и евентуално е невинен. Всяка скорост над позволената - вината е при шофьора

Енциклопедичен пример за това как може от играчка да се случи плачка. Погледнете само децата днес какво правят. Колелета, ролери, тротинетки се карат без грам акъл навсякъде, по всяко време на денонощието, без светлоотразителни елементи, без каски, без да се оглеждат. Въобще при децата е пълна и тотална анархия. Родителите са зазяпали телефона или пият парцуца и не им дреме за децата. Нали са им дали таблет или тротинетка там да не им пилят по главата и да им е спокойно. Те ще се оправят сами. Така си мислят повечето и накрая реват, че станал сакатлък. Какво прави това дете в тъмното по това време без нужните познания и екипировка? Велосипедът също е превозно средство, а велосипедистът също е участник в движението. След като няма нужните познания за правилата на движение и колелото и колоездача няма светлоотразителни елементи това означава, че няма да са на пътя или ако са на пътя и ги хванат трябва да им скъсат гъза от глоби и здраво чукане, за да знаят, че не става така. Сега родителите са глобени по най-ужасния начин. На няколко пъти последните зими ми се е случвала идентична ситуация с разни тъпаци дето са яхнали колело без каквито и да е светлоотразители и разбира се облечени в тъмни дрехи. Или облечени с тъмни дрехи и ходещи неправилно в тъмното по платното. Добре, че карам вниманително иначе ги виждаш в последния момент на 5 метра от теб. Трябва да си пиян, малоумен или завършен олигофрен, за да се придвижваш така в тъмницата. И нека написаното не звучи като оправдание за липсата на осветление или за превишената скорост с която евентуално се е движела колата. Просто споделям мнение като активен шофьор с дългогодишен стаж. Есента, зимата, при сняг, при дъжд, карайте по внимателно, малко по-бавно, с добри спирачки, с хубави (за предпочитане нови) гуми и очите на 4. Пешеходци, деца, велосипедисти изскачат отвсякъде без да мислят грам. После обикновено ние опираме пешкира.

Двама родители-олигофрени са се разпознали и са ти сложили минус щото не могат да носят на критика. Свикнали са само с лайкове в социалките.

Първо какво прави 10 годишно дете в тъмначата част на деня, на велосипед в неосветена улица, пък била тя и главна. Не ми обяснявайте, че времената са други. Да други са, ако е преди е било относително безопасно за деца, вече съвсем не е.

В Ляскуец на околовръстният прав 4 лентов път ограничението е 40 км в час. Точно по средата в посока Елена винаги има астричка с радар. За сметка на това по централната улица на града може да си караш със 100 км/ч и няма кой да санкционира

Главната улица на града представлява прав път 2-3 километра. От години се използва от местни пишман шофьори като скоростна отсечка, където да блеснат с висока скорост, дрифтене и други глупости. Това направо е закон през тъмната част на денонощието. ГЕРБерската кметица сега да не се прави на изненадана и невинна. Хората негодуват отдавна. Няколко легнали полицая щяха да решат проблема. Жалко за детето.

С кмет от ГЕРБ толкова!

Никой не е длъжен да вижда велосипед заради липса или наличие на осветление. Велосипеда и велосипедиста трябва да имат достатъчно осветителни и отразяващи елементи за да ги виждат колите. Родителите да понесат отговорност.

Бате, ако няма какво да отразяват жилетката и каската, заеби ти незначителната липса на осветление. Осветлението е комунална услуга, няма причина да липсва, без значение колко струва. Ако трябва в кметството няма да се топлят, но лампите ще светят вечер.