И електронните цигари са вредни

Eлектронните цигари, призвани да откажат заклетите пушачи от вредния им навик, не са безопасни за здравето, предупредиха британски здравни служби, цитирани от в. "Дейли мейл".

Обратно в новината

Коментари - И електронните цигари са вредни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е много, много скъпа кампания, подета от група бизнесмени, чиито финансови интереси са силно увредени от "преминаването" на дял от потребителите на тютюневи изделия в друга (не тяхна) пазарна ниша. Става въпрос за милиарди. Очебийно е съвпадението, че изведнъж и много рязко мрежата се заля с 2-3 еднакви статии, при това - все убеждаващи хората, колко вредни са електронните цигари. Кампанията се поръчва от подставени лица, така че няма как да узнаем кои са истинските поръчители. Такъв подход разчита на страха на хората за тяхното здраве. По принцип взаимства подходи като в илюзионизма. Разчита на сляпото доверие на хората в медиите. Ако обаче този подход не сработи задоволително, тези хора имат толкова голямо влияние (пари и връзки), че ще прибегнат до забранителни законови разпоредби относно търговията с електронни цигари. Наистина, противоречиво някак си с другата - предишната забрана - за тютюнопушенето на обществени места...

-lv

Бях запитал в мой коментар днес link, поръчкова ли е тази статия? Защо свалихте коментарът ми, колеги? Питам пак, поръчкова ли е тази статия? И ако е, от кого е платена?

E не всичко е за ядене! Спри да ги ядеш!

Определено манипулативен репортаж.А иначе всеки си има гледна точка.За мен като непушач електронните цигари са по добри-не ми пречат да дишам.За заклетите пушачи въпроса е като темата със или без презерватив е по добре.Всеки сам си решава-живота си е ваш.

на мен пък мрънкащите непушачи почнаха вече много да ми пречат....

Съгласен съм с Г-жа Таня Димитрова. Тази статия е чист пиар. При това, с характерните безочливи лъжи. Интереси... Понякога пиарите са предназначени за да управляват пазара, но когато става въпрос за твърде големи, стигащи до социални навици, то тогава пазарът е по силен от какъвто и да е пиар. Относно мненията по-долу, че въпросните писания са на хора от правителството и прочие. Нека не изпадаме в грешката и лъжите на амторите на такива статии. От друга страна... акцизи, Бойко, правителство... ами, нека който го може, да го може... Няма ние да оправим света.

В википедия на английски са описани много подробно ограниченията и вредите от тях.

Безкофеиновото кафе, безалкохолната бира и електронните цигари са вредни с това, че са първата стъпка към надуваемата жена ;-) Майтапа настрана, не знаех, че никотинът точно предизвиква рак. Преди се твърдеше друго. Явно тютюневата мафия е засегната...

Първо електронната цигара не съдържа никотин, никотина се съдържа в течностите и е с различно точно установено съдържание. Второ да се сравнява ел.цигарата по вредност с истинската е смехотворно, в истинската има 4000 канцерогенни съставки, като най-големия бич е катрана, който се натрупва в дробовете. Течностите за ел. цигари съдържат точно три съставки, които се съдържат във храни,козметични препарати, пасти за зъби и са съвсем безопасни. За всеки е лесно да провери, това, като може да изпати проба от течността на лаборатория, не е скъпо.

да,дори с една от съставките правят антифриз.Хора,пушете истински цигари и се радвайте на живота,защото никой не е вечен

Не правят антифриз, а го добавят за да не замръзва. Става въпрос за глюкозата. Умник!

Ти пък много знаеш че в електронните цигари има само три съставки ... кой знае в кой хамбар ги правят и с какво ги пълнят ... то понеже китайските стоки са със зйсилен контрол затова и преди година или две избухна скандала с отровното бебешко адаптирано мляко .... многознайко си голям ... явно много вярваш на написаното по етикетите .... пък може и на китайски да четеш

Платена публикация, пълна с лъжи. Електронната цигара не е вредна за хората които я ползват, а е вредна за производителите и продавачите на цигари. Намаляха им драстично купувачите на качак със и без бандерол. В Америка изобщо никой никъде не ги е забранявал, даже напротив - за три години от 10 милиона ел. пушачи, цифрата е скочила на 80 милиона.

Ти продаваш ел. цигари ли?Личи.

Нищо подобно! Ползвам ел. цигара и чета за разлика от теб.

може би са вредни конкретните китайски ментаци течноста която пува аз се произвежда в европа и съдърща точно 3 съставки, които са абсолютно безврдни, както за мен така и за хората около мен

"Някои марки електронни цигари съдържат много високи концентрации на никотин" - Дори и само това като го прочетеш ти става ясно колко е проверено преди да се напише статията. Цигарите не съдържат никотин - никотиновите течности съдържат никотин и в зависимост от това каква си закупил определяш сам никотиновото си съдържание - за сведение има течности с нулево никотиново съдържание . А и стига с това за избухналата цигара - доказа се че човека сам си е опитвал да си направи батерия, а не фабрична цигара да гръмне. Както писа г-жа Димитрова няколко поста по нагоре - чист ПР поради простата причина,че все повече хора минават на електронни цигари и спират да наливат пари в тютюневата индустрия.

герб не ви е виновен! искате европа на ви забрани за пушача! пък колкото до избухналата цигара в лицето на американеца... ХМ!... ми да... това е дългата ръка на хизбула! :)))))

Държавните мъже и жени да заемат единна позиция , като е вредно да го криминализират , не да да ми обясняват колко е вредно и да му дигат полекичко цената, че да не изпуснат акциза.

И герб е вреден за народа .А сега к'во правим?

В това "изследване" и статия напълно прозира целенасочен PR слещу електронните цигари. Първо, не никотинът в самите цигари (и в електронните) е причина за карценоми, а смолите и катраните, също и саждите. Никотинът в умерено малки дози даже е ценен за организма. Второ, за да се твърди "електронните цигари не са безопасни за здравето" трябва да се посочи самото изследване, да се докаже, че извадката е достатъчно голяма, и да се ПОКАЖАТ резултатите изаключенията, като не се забравя да се докаже експертността на изследващия институт. Трето, много смехотворно е това с експлоадирането на емектронна цигара в лицето на мним американец... лезименене при това! Че то много хора познавам, дето както пушели тютюнева цигара и са катастрофирали... Една аржентинка даже, докато си дъвчела противоникотинова дъвка се задавила и умряла, щото падала в това време от 47-мия етаж, защото пък перилата се скъсали...

За първото съм съгласен -за останалото не съм.Най точно е ,че не са доказано безвредни или по скоро са вредни.Има изследвания по въпроса .Някой евтини модели съдържат етиленгликол дори (той е съставка на антифриза)

Мнимият американец е Том Холоуей на 57 г и инцидента е станал февруари тази година в Нешвил,Флорида.Човека е с разкъсан език,избити зъби и наранено лице.Предполага се ,че причината е в батерията

Винаги, когато нещо им пречи пишат статии срещу него. Няма никаква вреда от електронните цигари, но защо да не се купуват само цигари с бандерол, както спряха и празните гилзи и вече не се намира лесно тютюн, така искат да постъпят и този вид продукт. Всичко е популизъм !

Вредни са - на това становище е СЗО и Федаралната агенция по храните в САЩ.

НЕ СЪМ ПУШАЧ, НО ВСЕКИ ДА СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ЩЕ. КОЙТО ИСКА ДА СИ ПУШИ, ДА ИМА ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ПУШАЧИ И ТАКА....А ТЕЗИ ЦИГАРИ СА ПО-ВРЕДНИ ОТ ИСТИНСКИТЕ!

Ще си пуша истински цигари,а на следващите избори ще сложа един фас в плика с бюлетината.ГЕРБ ме разочароваха ,както и 2 милиона пушачи.