Пукнатини и дупки на новоремонтирания бул. "Константин Величков"

Активистите разпространиха снимки, показващи разпадащата се асфалтова настилка на столичния булевард. От Столична община заявиха, че ремонтът още не е приключил

Обратно в новината

Коментари - Пукнатини и дупки на новоремонтирания бул. "Константин Величков" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пукнатините се получили от трафика. Ами да спрат трафика. И да се движим само по пантофи.

Ми да обуят пантофи и на трамвая :)

Крадливите селски калинки в действие

Едно свястно нещо не са свършили гробарите! Упорито НАДГРАЖДАТ! До КОГА? Само простотии и грабежи!

Този асфалт се е напукал не заради времето ами заради некадърното изпълнение на пластовете под него. Сега ще го фрезоват, ще го подменят и след 6 месеца ще е същата история

И не забравяйте ремонта е извършен по "европейските стандарти" и всички изисквания са спазени перфектно!Нищо че не издръжа и едно тримесечие асфалта,но за това нямат вина строителите,вина имат само метеорологичните условия!Макар това да означава,че работата не е била перфектна или качествена вярвайте само на инженерът,които упорито твърди обратното!!!

ОС-ТАВ-КА! НОВ НАРОДЕН СЪД!!! МОДЕРАТОРЕ, И ТИ ЛИ БРУТЕ???

"пукнатините са се получили от трафика"??? От кой трафик - от въздушния? Този път музеен експонат ли е та му пречи трафика?

не са толкова големи пукнатините. Най-обикновени софийски "новоремонтирани" улици. Дето се казва, квот можаха осраха и давай нататък ......

Този асфалт е огледарния образ на вулгапистатеца- тъп, с две ръце в гъза, крадлив..

Прецакаха целият булевард!Изядоха едното платно за движение сега са страхотни задръствания нищо в нашата ДЪРЖАВА НЕ СЕ ПРАВИ ЗА ОЛЕСНЕНИЕ НА НАРОДА А ОБРАТНОТО!Като искате да ремонтирате ми преместете релсите до бордюра както е насякъде из Европа!!!Оп забравих ние не сме европейци само за субсидийте сме!

Пак времето ви е виновно ...

Не истина , ремонта имал 2г. гаранция , а не издържа и 2месеца , трафика им бил виновен , ами и пешеходна зона да го направите пак ще се напука , просо толкова си можете , а даскалицата ми е интересно с какво ново оправдание ще изскочи .

Пукнатините са причинени от трафика? Буахахаха. Откъде ги намирате такива слабоумни гербаджии? А какво се очакваше, да няма трафик и уличното платно да стои като арт-инсталация ли?

Според мен пукнатините са от лош проект - няма как асфалт, сложен директно до релсите, да не се напука. Релсов път се прави върху бетонова основа с коловози, в коловозите се слага антивибрационна подложка и асфалт се полага до бетона. А тук пукнатините са били предизвестени. Не знам обаче чия е вината - ако заданието е било по готов проект и е предвиждало такъв ремонт виновен е поръчителят. Ако заданието е включвало и проект, виновен е изпълнителят. Ама тогава по-виновен е ЗОП, понеже гледа само ниската цена. И значи пак виновен е поръчителят ;-)

"Според Сава Десподов, който отговаря за ремонтираното трасе, пукнатините са се получили от трафика." Голям трафик на тези трамваи!

Че Фандъкова е за смяна е факт. Не може даскалица филоложка да е кмет. Но защо мълчи общинският съвет и партиите в него.

оставка!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Що се косите, бе, хора? Сутринта по една от телевизиите, един от общината и един от изпълнителите колективно заявиха, че всичко е ОК - от проекта, до изпълнението. И който трябва им вярва. И защо не, след като е приемал обекта с широко затворени очи, а комисионните и рушветите с широко отворени ръце.

Това въобще неможе да бъде новина за София ащото е ежедневие да виждаме как скъпоструващите ни ''ремонти'' ревър до месец за следващ ремонт...

Лицемерието при гербераските приказки е че сякаш изпълнителят не е знаел какво трябва да прави и си е мислил че ще асфалтира уличките около бимбашиите на София а не трасе по което вървят коли и трамваи и за това се чудят че имало трафик...

Къде е прокуратурата? Защо мълчи.

Хубаво е, но не е готово.

Сега ще дотичат групата дето топи дзифт в тенекия да завърши ремонта. Нищо не заслужавате тва Софиянци, само мрънкате.

Вие сте изперкали тотално, кой ремонт не е приключил, като се вижда, че асфалтът е чисто нов и вече напукан. За затвора сте всички, ей!

Ааааа, нека ни е, скъпи съграждани! Малко ни е! Гъгнещата даскалица отново ще изгъгне нещо в стил "Ама аз, ама те, ама ВИЕ!" И водата пет лева ще направи тая. И паркирането по скалните масиви около министерство на земеделието ще направи по три и петдесет... за десет минути. Докато я траем, няма да се оплакваме.

нормално, като са инкрустирали релсите в асфалта... едно време слагаха подложки, антивибрационни гуми и т.н... тука изглежда като просто да са сложили релсите и да са ги минали с асфалта...

Защото си делят едни десетки милиони всяко тримесечие! Бюджетът на София е милиард и половина лева. 30% корупционни, МИНИМУМ!

и това ли е "фотошоп"

Запазената марка на Софииска община - "Ремонт на Ремонта"!

Пак ще се кандидатира за кмет. Да ви е честита, не че ако изберат друг гербагжия ще по-различно.

Шефът на Роснефт е преводач а на Роскосмос- журналист.

Добре, само че пропуснахте името на фирмата изпълнител, или това е тайна?

мдам, да не говорим, че 2 години гаранция за такива ремонти е смешно, тостерите имат повече гаранция...

дАНЧЕ ОСТАВКА КОГА?

С кметица даскалица, толкова.

Ами ще се напука. В България липсва какъвто и да е професионализъм. Никой не се развива, а само ламти. В крайна сметка такива дейности се оставят в ръцете на Хасан и Исмаил. Какво може да се очаква.

От коментарите разбрах, че Фандъкова е полагала асфалта. Явно не се е постарала. А иначе все някой трябва да е виновен за некомпетентността българска. Един асфалт не можем да поставим, а все ревем за заплати и европейски стандарт. И на какво отгоре. На некадърността българска.

Лошото време настъпи много рано?! Абе тоя идиот ли е? След безкрайно дълго сухо и топло време (идеално за ремонти) едва в края на ноември започнаха валежи, а тези в общината си оправдават некадърността с времето.

А ако не е гробаджийче , ще се носят кашончета по колите .

Не е приключил ремонта, за това се е напукало! А когато приключи---- Жална ви майка!!

На Прасчо и на Тиквата фирмичките така работят ;)

Защо се започва ремонт (или етап от ремонт) който няма да може да бъде завършен при подходящите климатични условия? До кога ще минават такива изтъркани лъжи?

Хейстърии, стога сте смущавали съвършения свят на арх.Иво Пантелеев! Лоши, лоши хора- взимате му залъка от устата! Подлеци, знаете ли колко е трудно да се добере човек до поръчка , а вие пускате снимки.това не е от тази улиа, от друг град от друга държава ще да е! Хейтити! Стига сти хейтили! София е столицата, кули няма и улици скоро няма да има!

Жалка работа! Тия крадци са все по-тъпи, но и все по-нагли. Така ще е като няма кой да им напука кухите тикви. Но, нищо, само още малко и само такива ще останат и ще се крадат и трепят едни други и с останалия им мургав неработещ електорат.

може артист (Роналд Рейгън) да е президент. Не е проблем бившата професия, а възможностите и желанието. Много хора сега завършват едно а работят съвсем друго. Някои успешно, други не толкова. Не че одобрявам такова нещо - винаги е добре да можеш да използваш наученото в работата си (ако изобщо нещо са научили в училище/университет). Но пак - не факта, че е бивша учителка, е причината. Тя е в цялата ни система и в търпимостта на народа в България към всички, които то тъпчат, екслпоатират, лъжат, и .т.н

от какво искат да се получат пукнатини - от музиката в операта ли? Разбира се, че ще има натиск от трафик. Това е улица. И затова се правят изчисления и се слага подходящ материал. Но както навсякъде в БГ - много неща се спестяват (разбирай присвояват) и това е резултата.

Тези фотоси учудват ли още някого? Бих се изненадал,ако след лошите атмосферни условия,новият асфалт беше оцелял.

Прав е Баце! Герб наистина надгражда! Ето: Веднъж имаме ремонт, после - ремонт на ремонта, а вече следва и ремонт на ремонта на ремонта....!

И на времето, когато тиквата кметуваше, практиката беше същата, да си припомним вълнообразното Цариградско шосе... Съсипаха хубавия град, алчни гадини.