Коментари - Британец забрани на птици да кацат по дърветата | dnes.dir.bg
назад

Британец забрани на птици да кацат по дърветата

В Англия местен собственик на имот е поставил шипове, които да пречат на птиците да кацат по дърветата в имота му, за да не цапат паркираните автомобили.

Обратно в новината

Коментари - Британец забрани на птици да кацат по дърветата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

направо да се фата за секирата и за тривоно и да го почва тва драво. после да посади на негово место кактус сагуаро

Да реже направо дървото - на този природата само му пречи.

Че това го има на много други места, все в развити държави, ама не пишат. Някой му се е нагледал на тоя.

- Вярваш ли, че мога да преместя тази маса с поглед? - Защо да не вярвам, по-умният отстъпва.

"Биха могли" да кацат другаде, ама на, не щат. Глупостта човешка няма граници, тоя не може да паркира на друго място, но птиците трябва да се съобразяват. Според мен могат да го глобят за това, че наранява птиците.

Не ги наранява .

Лошо постъпва общината като заявява че ще проучи въпроса . На някои места трябва да се узакони това поставяне на шипове . Най-добре е да стане задължение на общината . По електопроводите има подобни шипове и никъде птиците не страдат. Нищо няма да им стане ако не кацат на определени места . Прявилна и не укорима постъпка на англичанина !!

Напълно съм съгласен с теб. Аз се принудих да сложа шипове на собствения си балкона понеже живея на високо и от гълъбите до гуша ми дойде, балкона ми се превърна в курник, не смогвам да го чистя нищо не мога да изнеса там и децата не могат да си играят, пълен ужас. ДА ПОЯСНЯ - шиповете отгоре не са остри, а тъпи в никакъв случай не могат да ги наранят, само им пречат да кацат, това е!

Тия шипове няма да имат 'възпитателния' ефект с чиято цел са поставени, само ще изпонаранят птиците. Другия вариант е да отсече дърветата - аз така бих направил, а и с тия шипове изглеждат зловещо.

Не си прав , няма да ги наранят . Виждал съм подобни по стрехите на някои къщи . Птиците не кацат като ги видят . Няма никаква вреда за тях.

Чудесен повод за природозащитниците да се вдигнат на бунт и да организират протестен митинг пред посолството на Великобритания. Очакваме Дир-а да ни информира подробно за развитието на протестите, както ни информира и за резолюцията на ООН срещу решението на САЩ да преместят посолството си в Йерусалим.

Вече сме 21ви век значи това е векът на комуникациите и икономиката. Всичко е много динамично и няма време да се занимаваме с екология и природа. Подобни новини не трябва да ги има. Сериозните неща засягат пари и политика.

В двора пък пуснал 2 големи мъжки лъва да му пазят колите, някой българин да не му ги отмъкне от двора!

Имота си е негов и ще прави каквото си иска! Тази досадна, креслива мафия от зелени, еко-меко, вегани, обратни и всякаква "модерна" сган да си гледат работата.

... точно така! Мамка им на гадните чавки. Нарочно целят колите - сигурен съм. Кеф им прави. Бяма да кацат над коли, та било то дървета или латерни. Таман си измие човек колата и хоп! Умишлено избират чисти коли даже. ТОва е престъпление. Кой е казал, че само хората вършат престъпления а разните му там добитъци остават безнаказани. Дори бих открил ловния сезон за такива нахални животни. Да се съобразяват с цивилизацията. Баста!

На птичка която все пак кацнела, британеца връзвал на краката с конец едно олово тежащо 1 кг. за наказание! / не могат да го накажат, защото и еколозите връзват по животинките разни датчици и пломби за маркиране, а в ушите направо бият цели пластмасови фермани/.