Съдът разреши настаняване в психиатрия на Асен Цолов за месец

Софийският градски съд прие искането на прокуратурата за настаняване в психиатрично лечебно заведение на задържания за инцидента в столичното метро Асен Цолов, съобщиха БТА и "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - Съдът разреши настаняване в психиатрия на Асен Цолов за месец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бих желал да структурирам проблемите на психично болните: 1. Семейна среда. Роднините се срамуват, избягват да признаят заболяването, смятат че могат да се оправят без специализирана намеса. 2. Отвратително състояние на психиатриите. Болшинството от тях. 3. Бавна процедура по настаняване за задължително лечение. 4. Трудна социализация след лечението.

Абе, този изрод, ако беше"здрав", защото аз лично се съмнявам да е болен, та ако бечше здрав колко щяха да му дадат? Ами като е "болен" нека си излежи присъдата в психиатрията. Така и за всички останали убийци, щом са "луди" - В ЛУДНИЦАТА!

Ще повярвам във власта , ако осъдят лекаря пуснал идиота на "свобода"... Докато няма осъдени лекари за подобни изцепки няма оправия...

Да го лекуват????? С парите от осигуровките на жената, която за малко не е убил! Лайф и а бич! :) както казват някои хора!

великят христо ботев е казал преди век и половина, че в балгария нормалните хора се считат за луди, а лудите за нормални. какво гениялно прозрение?

сащият този шизофреник беше влезнал в парламента и беше хварлил няколко бомбички? дали щяха да го пратят да се лекува или щяха да го грамнат? вчера в ню йорк случая в софииското метро се повтори по аналогичен начи. в куинс жена бласна маж под метровлака и тои загина на място. дали тези бласкания не са някакав международен заговор на лудите?

Предполагам, че "параноидна шизофрения" е запазена диагноза за крадци-наркомани...

Човек не смее да влезе в метрото. Вчера до перона се бяха осмелили да стоят само няколко яки мъжаги и то в поза "разкрачен стоеж". всички останали - младежи, пенсионери, жени - скупчени по средата.

Защото така е по-лесно, да полежи няколкоо месеца в психиатрия и после на свобода. За такива трябва да има повече заведения като в Ловеч със строг режим и лечение, не да бягат от обикновенните психиатрии и пак да посегнат на някой. А и не би трябвало на такива хора да им се позволява да имат деца, болестта е наследствена. Аз работя в такава болница и при нас лежат цели фамилии.. какво да ви кажа, такъв е закона, а ние след всяка смяна сме благодарни че се прибираме живи в къщи

Абе, ти идиот ли си??? Не може да работиш в психиатрично заведение и да говориш топ идиотии... Освен, ако не си параджия в лудницата. Това е отвратителна болест, която никой не знае как се получава, никой не е застрахован от нея, но има прекрасни лекарства, които свеждат проявите до 0. Проблемът при нея е отказът от доброволно лечение и бавната процедура по принудително настаняване. Наследствени са ти 2-те гънки в главата:((

"Съдът разреши..." Защо съдът не вземе решение самите съдии да се полекуват поне месец в психиатрията?

В държава, управлявана все от престъпници, всеки престъпник е цар и всеки цар - престъпник.

Преди 3-4 години бях в Париж и домакините ни ни казаха задължително да сме далече от релсите, докато чакаме влака, защото имало луди, които блъскат хората. Това ми е останало в главата и макар досега да не е имало подобни инциденти в София аз винаги стоя далече. Хора, пазете се сами, защото няма кой да ни опази :(

Обществото не бива да се примирява с 'има луди които блъскат', като гравитацията 'има гравитация и нищо не може да се направи'. Да се пробва някой да ме блъсне само да не иде той по релсите

Някоя "симпатяга" гледам, че пуска отрицателен вот за всеки един от коментарите... явно подкрепя случилото се, чудесно просто! :X

Деяне, че ти как установи това? С какви средства разполагаш?

Деянчо, ти администратор на сайта ли си, или представител на ЦвъЦвъ?

Всъщност съм най-обикновено момче и поглеждайки долните коментари забелязах прекалено много негативен вот, което ми се стори странно..та дори ненормално за дадената ситуация, но какво знам аз- един 18 годишен хлапак. :)

Не трябва да го лекуват , а да го екзекутират...помислихте ли за травмата на наевинната жена? а ако остане парализирана, а този идиот го пуснат отново по улиците?

Отговора на ,,Z" изчерпва всички въпроси

има едно лечение измислено още преди ...около 72....73 години лекарството се нарича ЦИКЛОН Б и се прилага в помещение досущ приличащо на баня....за да не се преизвиква агресия при пациентите Патентовано е от д-р Менгеле, д-р Борман, д-р Аихман и други световно познати личности,като ефекта е 100% гарантиран

За такива ПСЕВДО луди точно това е лечението. Да видиш колко бързо и истински лудите ще започнат да предпочитат затвора пред... лечението;)

Обръщам се не само към Вас. А знаете ли, че хората от психиатриите ги пускат на улицата, а нови много трудно приемат - задължително с придружител! Тоест, ако имате близък болен си заръзвате работата и ставате санитар в лудницата... А после, ставате безработен, който трябва някак си да се грижи за своя психично болен близък!!! И лекарства да му купува... Защо това е така? Защо няма пари за лечението на тези наши нещастни съграждани! Защото наистина НЯМА ДЪРЖАВА! НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! Няма такава държава, в която всяка година броят на милионерите да се увеличава с още 106 бройки, а в същото време 90% от хората да живеят на ръба или под ръба на бедността!!!! И едни и същи муцуни, кой знае защо наречени ЕЛИТ, разхождат скъпи пръстени, часовници, вратовръзки, маркови костюми, рокли, фусти и безвкусни съпруги и любовници по ежевечерни соарета!!!! А лудите, поради липса на средства в тази мутренска държава, са на улицата! е, затова пък се режат лентички!!!!

Има една ключова дума в цялата работа.Думата е "разстрел".Истината е, че все повече хора го заслужават.Политици,полицай,прокурори,съдий,мутри,измамници,изнасилвачи,педофили... да не продължавам.Проблема е, че се правим на големите демократи а се случват неща по-страшни отколкото в режими на диктатура. Проблема е на цяла европа не само на България.Пример: Брейвик.Застреля 90 деца и сега има 15 годишна присъда във затвор със всички екстри даже се оплаквал, че няма нон стоп достъп до интернет.Какво да говорим.

Хайде сега се изкара психично болен-много удобно... Че чак и отказва лечение и настаняване, как може изобщо да има право на глас?! И кой, ако не той, е нужно да понесе отговорност за деянията му, които утре може да са с фатален изход?!

луд, ама се сетил да краде чантата на жената, та даже да се опита да я убие! На такива някога им се викаше "луд за пенсия".

тази маика му дето го е родила и занесла експертизите да го оневинява,,то нека да иде тя в затвора.

или да влезе д-р Менгеле... И защо само тях - същата е логиката спрямо бездомните, "здравите" престъпници, както и всички нелечими болести, т.е. хронично болните. В края на тази идея е - "има човек - има проблем". Да припомня само, че евтаназията не е разрешена дори за бездомните животни.

Пак ний ли ще храним престъпниците.До кога бе хора!

Щом е токова луд защо е избягал ? Значи е осъзнавал ,че върши нещо нередно . Защо да не се носи наказателна отговорност , ако действието е осъзнато. Как се третира бягството на луд ,като осъзнато или неосъзнато действие ?

Този не трябва да излиза от психиатрията.За да се излекува или още повече ще изперка, но там му е мястото!

...на законите.щом е луд,при лудите.

да вземе да бутне жената,голямо черпене го чака...

Ейййй ти нормален човек ли си .

Нима някой е очаквал нещо друго? Колко е луд, като в първоначалната информация пишеше,че се опитал да грабне чантата на жената и като не успял, тогава я блъснал. Защо това се забрави и повече не се споменава, или просто така е по-изгодно?

Чийо ли. "детенце" на "мутра" е тоя изверг нечестив.

Защо не го лекувахте до сега? След, като е диспансеризиран и опасен за околните, къде бяхте психиатрите до сега или и Вие сте от "кадърните доктори-диагностици". Сега да подведат под съдебна отговорност психиатрите, които са го пуснали на улицата. не се ли сетихте малко късно да го лекувате, а задали ли сте си въпроса, колко са психично болните, които кръстосват улиците и са също обществено опасни?

щом настойникът му гарантира и поема отговорност за поведението му в обществото, да отива той на съд!

Този колко невинни трябва да бутне под влака. за да го вкарат в затвора?!

Преди да се шашкаш, вземи да почетеш малко! Вероятно ще разбереш...

Като е луд, що не е скочил той под влака, а бута жената, а?

И данъците ни ще се вдигат петкратно за да е възможно такова активно лечение на всеки болен мозък...

болен бил, не можели да го съдят - ОК, ама поне го разкрайте от улиците, че той утре пак ще направи някоя поразия защото не си пил хапчетата

Бившата президентша А. Стоянова беше казала в медийте: "Колко е хубаво психично болните да се разхождат по улиците и да се социализирали между хората" ....Пък съгласно конституцията той ако не иска никой насила не може да го накара да си пие хапчетата?...

Хайде стига сме социализирали и интегрирали, щото отдавна всичкини трябваше да хоспитализират, че дажи ида ни екзекутират

Дайте ми на мене да го излекувам с една тесла в тиквата!

Тук във форума виждам много хора се интересуват, защо болните от параноидна шизофрения не са прибрани в съответните заведения . Ами нали ще останем без правителство и без ръководствата на всички партии ако ги приберат!

Има много такива , обикновено се самоубиват като се хвърлят от високо, примерно от висок етаж ........но в случая не мисля, че работата е такава и че въпросният страда от това.

Нищо му няма. Да го вкарват в затвора за няколко години за опит за убийство тоя идиот!

Този нещастник, въобще не трябва да излиза от лудницата, дори това е най малкото което трябва да му се случи! Ш -б - ни откачалки!

Разстрел чрез обесване. Всичко друго е лижиме да те мажиме

"разстрел чрез обесване" ?!? Ти ли ще си "нормалния" който ще беси лудите? Да пази Господ!

Какво има да му лекуват на тоя боклук? За нормалните хора лечение няма - всичко си плащаме под масата на лекарската мафия и администрацията. За убийците и психопатите се полагат специални грижи, и то с пари от нашите осигуровки и данъци. Смърт за боклуците в БГ!

И във форума има доста полушизофреници-има ли гаранция,че няма да станат цели,а?

Като е луд, що не се хвърли той под влака? Я, стига! "Любимите " управници да вземат да си вършат работата, а стига са скитосвали у нас и в чужбина. А ония туристи-депутатите, дето харчат милиони за пътувания, за "нашето благо", да вземем да ги сведем до 100 човека при тая намаляваща и супер-бедна държава. Не е нужно да хрантутим 240 бройки - за нас това е лукс.

Абе тоя или до живот в лудницата, или съд за опит за убийство. Бал съм ви експертизите!! Утре ще метне някое дете в момент на делириум луденс! Майка му как ще върне сред живите жертвата с тая експертиза. Или да си го държи вързан, или и двамата в затвора да се обичат там. Такива по-добре на ефтаназия!

ържава трябва да вземе адекватни мерки,за да може да защити обикновените хора.Толкова многопари имав здравната каса-с тях да се построи голяма болница с 20 дка площ и там да серазхождат затворени до живот. шизофренията не се лекува и тези хора трябва да бъдат в болници.Или ще чакаме следващият луд да направи убийство.

Може да протече и с единствен пристъп, ако се лекува и наблюдава адекватно - лично, от близките и от психиатрите, но българинът е безкритичен за това и се смята за недосегаем и твърде значим, че да го споходи подобно заболяване, точно него.

смъ рт за откаченото копеле

Абе чета ти поста и се чуда кое копеле е по-откачено.

като те метне и теб под влака няма да се чудиш

престапници и луди са на свобода. псевдодаржавата се управлява от мутри. влака се движи центроустремително кам пропастта. машинистат е слязнал от влака да реже ленти и да рита топка.

В България всеки нормален човек може да изкара какъвто си иска документ. Стига да си плати. Включително може да си изкара документ, че е луд.

Естествено. Те българските съдебни "вещи лица" ще кажат и че земята е плоска ако им платиш.

ВЪВ БЪЛГАРИЯ ГОЛЯМА ПРИВИЛЕГИЯ Е ДА СИ ЛУД. ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ ТИ Е ПОЗВОЛЕНО ДА ПРАВИШ КАКВОТО СИ ИСКАШ БЕЗНАКАЗАНО. ЗНАЕТЕ ЛИ КОКЛО СА ПСИХИЧНО БОЛНИТЕ ВЪВ КАВИЧКИ И КАК НИЕ ОБИКННОВЕНИТЕ ХОРА ДА СЕ ЗАЩИТИМ ОТ ТЯХ ?

Ами ако са я играли и мамят, то тогава очевидно, че правораздаването трябва да се заеме с него или дори и с двамата. Но пак казвам - ако е бил невменяем просто няма смисъл да се губи времето на съда и е по-добре дори да бъде изолиран в лечебно заведение. Нали не мислите, че няколко години затвор (максимум) ще променят нещата повече и към по-добро, отколкото няколко години в лечебно заведение с контрол от специалист? А на майката просто може да са и поискали документа или да са я попитали дали има психични проблеми сина и - аз просто не знам нищо повече от това, което научавам от новините. Но предварително да се нахвърляме няма смисъл - тук не става въпрос за пари или делавера и смятам, че всички просто ще се опитат да си свършат работата възможно най-добре. Обратното би означавало, че те са ненормални.

Много просто, ако е бил невменяем нямало е да бяга, а ще седи и ще се хили неадекватно. ТОЗИ Е ЗЛОБЕН УРОД!