Проверяват пренареждането на жълтите павета ежедневно, за 10 дни са готови само 150 кв. м (снимки)

Няма да се бърза, въпреки че ще се опитаме за първия учебен ден ремонтът да приключи, заяви зам.-кметът по строителните дейности в Столична община

Обратно в новината

Коментари - Проверяват пренареждането на жълтите павета ежедневно, за 10 дни са готови само 150 кв. м (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

покажете им снимки от преди 100 години да видят как са наредени! :)

ТЕЗИ ПАВЕТА СЕ ПРЕНАРЕЖДАТ ВСЕКИ ПЪТ КОГАТО ИМА ПРЕНАРЕЖДАНЕ НА ,,ВЛАСТТА

ЗАТОВА СА ТОЛКОВА ЕМБЛЕМАТИЧНИ

От хубавата страна. Като Посолствата стартират зариването на територията, некадърно наредените павета ще са безценнен подарък за възстановяване на Демокрацията и гоненен на Окупантите от Краваристан, Островистан и Израелстан.

Ай стига с тия павета. Турите му един асфалт с AI и готово. Баси паветата. Това ли е най-големия проблем на София...?

Други държави имат космически програми и балистични ракети, а ние не можем да подредим едни павета. Едва ли ще стане с нещо качествено със самоуки общаци, които не могат да напишат името си без правописна грешка. Трябва да се тегли асфалта, а паветата да си ги раздадат депутати и генерали да си ги сложат по вилите и хотелите си.

Путин пак ще ги размести, защото не обича жълтопаветниците.

Лесно е , основата трябва да е пръст и пясък 1:2 пръска се с вода да слегне (не на локви и кал) , после се заравнява, валира става бетон, реди се плътно на диагонал за нисък шум от гумите, или като паркет. За фугиране пак пясък и пръст и се мокри , като изсъхне се добавя отгоре защото се свива . Пясъка сят речен . Фугата отгоре може да се запечати .

Ни са прави на майстор. Ни та бива

И как ще се отводнява и къде ще отиде водата, влязла през фугите и останала под павето......и какво става зимата, когато замръзва и разширява обема си......Моля Ви не е нужно всеки да разбира от всичко

Глупости.

Поне като са ги свалили, да ги бяха почистили от боята и мизерията, а те си ги редят с тях...

В Лисабон преди 12 години как за време за кафе и торта там наредиха павета на един площад 5 човека около 100 кв.м Бг е една пробита държава пълна с прошляци и нещастници - от обикновения на улицата човек до висшестоящите в парламента плашипутарници!!!!

се циментират едно към гьотере Арматура наполовина по-тънка от нужната, само отдолу, не и отстрани на релсата, а циментират до средата на релсата. После отгоре един тъничък асфалтец на кьопавия бетон и цялата хубост цъфва и се разбива за ремонт на ремонта след няма и 10г. Справка последния ремонт там беше 2004г, изтрая няма и 20 години. Сега вече не изкарва и 10 - справка Стамболийски. Вижте #Пълен абсурд във фейсбук. Пълни крадци! Въе Виена биха ни завидели, как ремонтораме едни и същи трасета през няма и 20г., щото се правят кьопаво и не държат и 20...

Не съм специалист, но съм кореняк софиянец и помня, че някога паветата бяха фугирани с битум. Хем поема вибрациите, хем никаква вода не влиза и не отмива пясъка. Проблем имаше само лятото за дамите с тънките високи токчета.

150 метра за 10 дни? муахаххахахахаха

И това пренареждане ще е провал. Дори на снимките се вижда че се прави неравно. После като започнат да минават автомобилите ще стане още по-зле. Не разбирам защо се започва нещо след като работниците нямат нужните умения.

Би трябвало да има водачи, по които да се изравнят камъчките първо. Така ще си играят 6 месеца и пак ще стане криво като минат 2 камиона..

Колко пари са потрошени на вятъра за тези жълти павета само…а с тях можеше да се оправят тротуарите в София, които са в ужасно състояние

В общината се водят на работа десетки хиляди търтеи (пардон чиновници). Трупат си трудов стаж (някои от тях не са стъпвали в София с месеци), назначени са по партийна,сексуална или най-често по шуро-баджанашка линия. Ако има възможност (макар че се води публична информация) нека журналистите проверят бюджета, приходи, разходи и размер на парите за работни заплати там, за да стане на всички ясно - МРЪСНАТА ЧИНОВНИЧЕСКА МЪРЗЕЛИВА И НЕКОМПЕТЕНТНА СГАН Е НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО за България.

Такова падение българската държава не познава, да няма пътни специалисти и квалифицирани работници за павиране, вместо това да наема неквалифицирани цигани за отбиване на номера. Абе идиоти, бетонирайте основата и след това редете шибаните жълти павета, защото водата ще размести паважа върху пясъка.

па ти си много умен, бетон ! Двойна работа...В Холандия все бетон подлагат ! Повечето тук май идея нямат, ама акъл бол !

няколко неща: 1. отново ги редят с фуга между тях, т.е. отново ще се "търкалят" уж от колите, като си оберат взаимно фугите; 2. отново ги редят без да се съобразяват с фабричните изпъкналости по паветата, които им позволяват да се захващат едно за друго и да не приплъзват странично; 3. отново варовиков трошляк от финния, който като се намокри се свива, а при вибрации на паветата се превърща в кал и дъжда го отмива... 4. отново същите приятели от боята се занимават с това, колко пъти трябва едно и също да го пробват; дефиницията на лудостта знаят ли я - да правиш едно и също и да очакваш различни резултати... Предполагам, че след най-много нова година пак ще трябва да се пренареждат, а това вече НЕ е просто неумност или невъзможност, вероятно някой си ги е заплюл и ще предложат асфалт на мястото на паветата, а паветата ще заминат някъде за бърза далавера...

Не се редят павета и тротуарни плочи върху пясък без фугиране с битум или цимент, защото водата ще влиза под тях и ще ги размества. Това не научиха софийските общинари и техническите им съветници, които са политически лица и нямат техническа култура. Най добре би било улиците да се асфалтират, защото асфалта не позволява водата да влиза под него и сцеплението с гумите на автомобилите е много по добро. Паваж с жълти павета да се прави само на пешеходни места.

Тези павета са хлъзгави и не са добре за пешеходни места. При дъжд и сняг става пързалка. Минало им е времето.

На времето бай Тошо ги пренареждаше всяка година за 9 септември. Такъв упадък и неграмотност не е имало.

СО община работи на принципа, съсипваме нещо, после връщаме старото положение и всички са доволни, коко е хубаво. И не, няма да стане за 1-вия учебен ден, ще стане за изборите. Това е част от предизборната кампания.

За първия учебен ден!!! А данъкоплатците в задръстванията до тогава Вашата мамка бездарна, а?

Много ми е тъжно и ме е срам, че от 1954 година живея в София.Таква имптентност на управление на града не бях виждал!Цигоирен технолоджи!Инженерите карат таксита или са ощаци в съдебна медицина, а управлението на града, както и на държавата е поверно на хора с ценз - "Връзки с общественноста', "Публична администрация", Митническо комерсиерство", и други, акто"Рини ме отзад".Това е за софиянци и българи!ВИКАЙТЕ КИТАЙЦИТЕ!

Праснете един асфалт, от хубавия, че само се излагаме, бе.. :)

един маѝстор или половн за 15квадрата

Карате тези от чистотата да редят павета?

Ами те не знаели, че требе се редят павета. Чули чавета, па се записали доброволно.

Що сте без каски ?

как се затриват обществени пари във вид на павета .

даже не се затриват , ами живо си се пренасочват ...

С тази скорост преди да са приклюили ще се наложи да започнат редене "лято 2024" .... За качество не говорим въобще, очевидно е че пак си оставят ръцете и резултатът ще е същият ... Мерси , даскалице ...

няма да стигнат паветата !

Мн ясно. Яко се е крало пак.

Най-добрите павьори са в Афганистан и Узбекистан !

са си оставили ръцете , мърляви . Нивелирал две спукани павета по средата , за ъглите ще троши нови !

Поне ще имаме арт инсталация свидетелство на кражбите на ГЕРБ.

какво е това пренареждане на пясък? трябваше да има бетонна основа отдолу, после 1-2см пясък и паветата.. така със сигурност ще пропаднат пак - 1 по-тежка машина трябва да мине само. това не е тротоат, а път, по който минават всекидневно тежки автомобили, с по 500+кг натоварване на колело. Тия нареждат с гумено чукче от 0.7кг. да си представят , че някой пренарежда паветата след тях с гумен чук с 500 кг... дали няма да има разместване?

А кой от общината проверява дали основата е изравнена и трамбована преди да положат паветата? Фъндъка си беше нещастна калинка на конци на Биби и такава си остана до края.

Като гледам как ги редят от сега мога да заложа 100 лева, че фугите пак ще цъфнат и ще вържат най-късно до октомври/ноември. И това става като били проверявали всеки ден. Ами да отворят някоя архивна снимка в общината как са редени паветата по бай Тошово време и какви ги вършат сега. Тогава са били на рибена кост супер плънтно и са се зацепвали едно в друго. Сега ги редят на линийки като и без да се вглежда човек се вижда, че остават фуги, които като се приплъзнат и пак ще зейнат дупките. Фънди да си завлече четирибуквието да види какви ги върши избраната от ГЕРБ ГеПи Груп.

Не са Ге Пи Груп, а Трейс, но то е пак същото кажи-речи.

Елементарни неща не се спазват. Първо основата не е равна, а освен да е равна трябва да е правилно трамбована. Трябва да има много добра предварителна подготовка преди да започнат да се редят павета. На снимките се виждат вече наредени павета с останали следи от цимент: https://static.dir.bg/uploads/images/2023/08/03/2590117/orig.jpg?_=1691049141 Поне да изгледат малко видео клипове в youtube, как се редят павета. Достъпно е за всеки https://www.youtube.com/watch?v=Z-Au0RnKgmg

Половината павета са наредени на обратно. С тъмната страна отгоре. И имат наглостта да се хвалят с контрол?!!!!! Наесен трябва да бъдат измерени.

Дори от снимките си личи, че пак ще се разместят и ще станат на вълни за нула време. Едно време са ги редили на рибена кост, има причина да са така, а сега ги редят в права линия. Работниците, самите павьори, които поставят паветата не трябва да стъпват на пясъка, а на паветата, като стъпват на пясъка развалят заравняването му. Трагедия, другата година май пак ще затварят за пренареждане.

По света технологията на редене на павета е известна от времето когато тук калдъръма е бил лукс. Днес управниците се занимават с космоса и високите технологии само нашите малоумници контролират мангалите как редят павета. Ами толкова могат жълтопаветниците.

Община София, я дерат герберите от близо 20 години

"Нямало да се бърза" - тя и оная спринтьорка с най-бавен резултат на 100 метра си е мислела същото! Тия павета самите те са за Гинес по най-голям брой пренареждания по най-крив начин и за най-дълго време, всичкото на квадратен метър, разбира се!

Тия жълти павета много черни бре Нямам предвид работниците (дето и те все черни поради някаква причина)

ujabg

Че то на снимките се вижда, че не са наредени правилно... "Ушите " на павето не се слагат срещу фуга!

Шведска му работа.

Слагат един качествен асфалт, и се приключва. Павета та павета…. Били са нещо преди да измислят асфалта.

Слагаш здрава арматура, наливаш яко бетон, щамповаш и боядисваш жълто. За един ден си се сдобил с вечни жълти павета. При това си спокоен че няма да полетят към некадърната ти крадлива глава.

После бетон и в главицата ти, а на челото ти с маркер ще напишем: Вътре има мозък. Вервайте ми!

Потърсих стари снимки, за да видя как са наредени паветата. Там са положени на ,,рибена кост'' както преди редяха паркет. Всеки може да намери стари снимки от София и да провери. Това от снимката е нареждане в линия. Няма как да стане устойчиво - резултатът ще е същия като последното пренареждане - плачевен, свързан с още по-мощна кражба на пари. И, разбира се, пореден ремонт на ремонта на ремонта на ремонта.

точно Жорко, някой неща са измислени ! Сега просто някой търсят мекото и лекото !

Крадливци и некадърници от ГЕРБ : https://www.youtube.com/shorts/0yFDe1JV47E

Джоргов, пълен идиоте, махай се бързо

Извикайте чуждестранни експерти да ви наредят паветата. Може и да направите комисия, която да направи компютърен модел, как да се наредят паветата. А може и да се гръмнете ... Некадърници!

Иска мислене , иска гледане , някой път не можеш го измисли затова иска гледане ! Работата учи, кога няма зор ! На пролет вече ще разберат ко да праят . Редих павета пред нас самичък , не са мръднали .

Редете, редете, кога мине чичката с 38 тона бетоновоз пак ще има за редене...