Коментари - Платили сме за ток една трета повече | dnes.dir.bg
назад

Платили сме за ток една трета повече

Всички институции, които имат отношение към високите сметки за ток, са започнали проверка. Плащаме декември плюс част от януари - тоест една трета повече, отколкото е трябвало, каза енергийният министър Делян Добрев. Проверява се финансовото състояние на ЕРП-тата.

Обратно в новината

Коментари - Платили сме за ток една трета повече | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Конкуренция. 1.ЗАЩО НЯМАМ ПРАВО ДА ИЗПОЛЗУВАМ КОНКУРЕНТНА ЕНЕРГИЯ. Аз не желая да използувам зелена енергия. ЗАЩО МИ Я НАТРИСАТ НА СМЕТКИТЕ. ТОВА НЕ Е КОНКУРЕНЦИЯ - ОЩЕ ЛИ СМЕ В КОМУНИЗМА. 2.Не желая високоефективно комбинирано производство защото ми е скъпо. Защо ми натрисат и това.то не е конкурентно. 3 Какво е това невъзстановяеми разходи. Къде отиват амортизационните разходи. Нали са включени в стойноста на активната енергия. 4. Защо електромерите не са приети и заверени по БДС. Той е законния стандарт в страната БЪЛГАРИЯ. Откъде накъде ще се приемат по другоземен стандарт. Стандарта на страната от където са крадците- Чехия или...

Поредната лъжа! То не бе времето по-студено, то не бе по-дълъг период.. какви ли не ги насъчиняваха вече! Вън тия долни обирджии ЧЕЗ, ЕОН и ЕВН от България, а за тия дето ни ги докараха - затвор!

да се премахнат всички допълнителни такси незабавно за тока!Какво става с цените на лекарствата, защо не падат?

Трябват по - високи заплати!!!!!!!

Да бе и аз така си помислих,само,че декември 30% отгоре,но януари още 60% отгоре,фервуари ще е 100%.

Сметка за Ноември - 61 лева. Сметка за Декември - 45 лева. Ок... Аз съм пас :)

не знам дали си пас ...но погледни цифрите на електромера и сравни с тези от фактурата...успех!

Истината е че отвсякъде ни крадат. Един крадец докато не го хванещ и не му счупиш ръцете, няма да престане.

Царя и компания продадоха ел.разпределителните дружества .Кои ли - Милен Велчев ,Николай Василев ,Даниел Вълчев - правителството на ЦАРя - а сега искате национализация ... търсете царя и неговите тъпанари ...взели комисионните ...

Какви несъбирами сметки слагат на всички потребители и излиза че получават свърхсъбираемост като ги платим.А хилядите дела срещу длъжници от които си ги получават с лихвите.Я моля,а като си съберат задълженията ще ни върнат ли парите наглеците?И кой им е разрешил по този начин да се калкулира цената ,както останалите компоненти реални ли са като цена?

ПЛАТИЛИ СМЕ НЕАДЕКВАТНО СКЪП ТОК ЗА СТАНДАРТА НА БЪЛГАРИЯ! ДА НЕ БИ ЕВН ДА ПЛАЩА НА СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ В БЪЛГАРИЯ ЗАПАДНИ ЗАПЛАТИ - ДРЪЖКИ!

Никой не може да ме убеди че е нормално при 21 лева за консумация на ел.енергия да има още 2шлева за услугата доставка на тази ел. енергия...

НАРОДА МОЖЕ ДА Е НЕГРАМОТЕН А ТИ СИ НАРОДООМРАЗНИК. КОЕ Е ПО-ЛОШО?

Трафопост, който захранва три села.....пич, ти си много зле!

1 . ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ НАЦИОНАЛНОТО ДВИЖЕНИЕ " НЯМА ДА ПЛАТИМ , НЯМА ДА ПЛАТИМ " И НЕ ПЛАЩАЙТЕ СМЕТКИТЕ НА МОНОПОЛИСТИТЕ , ТАКА ЩЕ ГИ ФАЛИРАМЕ А И НЕ МОГАТ ДА СПРАТ УСЛУГИТЕ НА ВСИЧКИ . ТОВА Е НАЙ-БЪРЗИЯ НАЧИН ДА ГИ ИЗГОНИМ . 2 . ПОДПИШЕТЕ СЕ ЗА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЗАКРИВАНРЕ НА МОНОПОЛИТЕ , КАКВИТО И ДА СА ТЕ . 3 . ГЛАСУВАЙТЕ , ГЛАСУВАЙТЕ , ГЛАСУВАЙТЕ ВИНАГИ И ВСЯКОГА НА ВСИЧКИ ИЗБОРИ ГЛАСУВАЙТЕ ВСИЧКИ . АКО НЕ ВИ ХАРЕСВАТ КАНДИДАТИТЕ , НАПИШЕТЕ ВЪРХУ ИМЕНАТА НА ВСИЧКИ " НЕ " НО ГЛАСЪУВАЙТЕ , ПОЛИТИЦИТЕ ТРЯБВА ДА РАЗБЕРАТ , ЧЕ СМЕ ОСЪЗНАТИ АКТИВНИ ГРАЖДАНИ , ЧЕ СМЕ НАРОД А НЕ МЪРША , ГЛАСУВАЙТЕ И СКОРО ЩЕ СЕ ПОЯВЯТ ПО-СВЕСНИ ПОЛИТИЦИ КОИТО ЩЕ РАБОТЯТ ЗА НАРОДА А НЕ ЗА ОЛИГАРСИТЕ И МОНОПОЛИТЕ !!!

НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ! НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ! НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ!

РЕФЕРЕНДУМ ВСЯКА СЕДМИЦА !!!!! ДА СЕ ЗАМРАЗЯТ ДАНАЦИТЕ -ДА СЕ ОТЗОВАВАТ ПРОКУРОРИ И САДИ+КМЕТОВЕ МИНИСТРИ И ПРЕЗИДЕНТИ-ДА НАЦИОНАЛИЗИРАТ И ОБЩТЕСТВЕНИЯ ТРАНСПОРТ +МОБИЛНИТЕ ОПЕРАТОРИ!!!! ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ !!!! САЩТО ДА СЕ НАМАЛИ АДМИНИСТРАЦИЯТА НА 50,70 % -И ТОГАЖА Ж БЮДЖЕТА ЩТЕ ИМА МНОГО ПАРИ !!!!!!!!!

Аз също си правя сметката и знам колко харча, трябва да кажа че не отчитам нередности още повече че имам достъп да си видя показанията. ЕВН в случая намали драстично кражбите на ток в ромските махали и сред българите разбира се. Оказа се че и много българи са крали ток с десетилетия и трябва да кажа че повечето са военни . Да казва някой знам колко горя, без да си гледам електромера е смешно. Освен това ме дразни факта че ромите се възползват от протеста и БСП разбира се .

ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ НА МОНОПОЛИСТИТЕ! САМО ДЪРЖАВНИ МОНОПОЛИ И ПЕЧАЛБИТЕ ДА ОТИВАТ ЗА ДЕТСКИ И ПЕНСИИ!

Като всичко друго и добрата идея за зелена енергия опорочиха. Идеята е всеки малък потребител да си санира врати , стени и прозорци и да си сложи на 5 м от къщата малък комбиниран от слънце и вятър генератор за да си намали сметката за ток. Така е в Германия , а в Австралия просто електомера се върти на обратно когато малкия потребител/производител произвежда и продава енергия. Но тук в Б-я присъединяването е почти невъзможно . Глобалните компании с мого MW и рушвети изграждат мощности с гарантирани високи изкупни цени , които ще плаща кой..... , ние.

Да не би да си избиват парите от енергийния референдум и Дянков да е замесен.Ле ле ле й!Срамота!Да си съобразят цените с минималната работна заплата и пенсия.Недопустимо е сметките да надвишават приходите и да няма социална политика в тази насока.Но сега надписването е свръх явно и трябва да се намери причината,която не е тази която изтъкват.Протестите да продължат,докато има ясен отговор.Преди нямаше" пренос превоз" и всичко беше нормално и допустимо ,а с тези измишльотини и картели се извършват измами.

Това си е чист рекет и картелно споразумение.Не може 120лв. увеличение,както е при мен да се счита за 1/3,при предишно 72лв.И не могат да се оправдават с 6 почивни дни,особено при пенсионерите които са си постоянно в къщи ,а други хора са отсъствали от дома по празниците,а дори и да са били в къщи ,пак е невъзможно,да са използвали 3 пъти повече елекроенергия ,защото всеки е наясно и пести.Малко са протестите,има друга машинация и трябва да бъдат изобличени,възможно най-бързо.Ако сега се замаже ,оставаме излъгани завинаги.Всяка година ги правят тези номера на наш гръб,но край вече,това минава границите на допустимото и е нагло.

Сметките няма да ги плащаме РАЗСРОЧЕНО , а защото са НЕДЕЙСТВИТЕЛНИ и НЯМА ОТ къде/тока се увеличи повече от пенсиите/-ИЗОБЩО НЯМА ДА ГИ ПЛАЩАМЕ ,докато не се махнат тия чужди монополисти-ПОСРЕДНИЦИ, ТРУПАЩИ МИЛЯРДИ ПЕЧАЛБИ-годишно ЗА СМЕТКА НА БЪЛГАРСКИЯ ПОТРЕБИТЕЛ...!

Не е вярно това, за по дългия период. Токът ми е засечен от 06.12 до 07.07. Всичко е измислено, за да заблудят хората. Истината е една . Ниските доходи на българина.

Десните гробари унищожават народа и държавата с крадене инекадърност. Видовден иде. Край с диктата на ЕНП в България и с гадния монетарен експеримент на Дянков. Напред о роби на труда.

Гиди мерзавци и мързеливци, топлете се на газ, дърва и въглища. В България тока е в пъти по-евтин от всяка друга страна в ЕС. Но въпреки това не е нормално да се грееш на ток. Това си е лукс и е само за богатите. Бедняците цепат дърва и се греят с тях. В което няма лошо.

Глупав си.

и то е образуващия се дим. Ужас е в градовете. Това е много вредно. В едно е село с няколкостотин къщи на рядко може , но друго е голям град - там дима се концентрира и е много по-опасен. Чисто технически бълг. гора не може да даде дърва за 7 милиона души.

ШАРО ИСКАШ ДА СИ ОТРОВИМ РОДИНАТА СЪС СЯРНА КИСЕЛИНА И ДА СИ ОТРОВИМ ГОРИТЕ И ПОЛЕТАТА С КИСЕЛИННИ ДЪЖДОВЕ ЛИ? ТАКИВА ТЪПАЦИ КАТО ТЕБ СИ ПЛЮЯТ РОДИНАТА И СЪНАРОДНИЦИТЕ. А ПОСЛЕ ПИЩЯТ ЗА ПОМОЩ ДА ГИ СПАСЯВА РОДИНАТА!

А ти знаеш ли цената на твърдите горива?!?!

Пази боже от такива измикяри като теб. Колко ти плащат бе говедо да пишеш глупотворения. Пък си оправи и правописа ,който показва неграмотността ти .да не говоря за нещо друго .

ИЗОБЩО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ДАЛИ СЪМ ЗАВИСИМ ОТ РУСИЯ, АМЕРИКА, ГВАТЕМАЛА, ЮАР ИЛИ ДРУГИ. ПУКА МИ. ИСКАМ ЕВТИН ТОК!

Сутринта гледах тая гад Добрев!Същите мародери са като Топлофикация!Колко пари трябва да плащаш за кабели доставка на ток!Същите историй като за парното !Такса сграда,за тръбите ,които минават през апартамента!Мошенници,мародери !Защо ли имам усещане,че скоро ще хвърчат глави!То ,търпението има граници!Побъркахте народа мръсни гадове!

не е лошо и вие да питате - 1. За превключване на тарифирането на електромер от еднотарифно измерване към двойнотарифн /при положение, че електромерът, който ТЕ монтират си е двойнотарифен/, е необходимо да се заплати цена от 23 лв!!! Както и да го мисля, това превключване не би могло да се прави с нещо повече от елементарно цъкване на някой терминал на нощната тарифа - нищо повече! Е .... това цъкане се оказва най-високо платената работа в света .. За да дойдат ени юнаци и да включат прекъснато електрзахранване, която операция може да свърши и всеки повтарач от техникум, барабар с поставянето на пломба - 40 лв. Нека 10 да са за транспорт, 5 да са за инструменти, за 5 минути работа, барабар с влизанет и излизането до електромера, остават 25 лв!!!!

Не мога да разбера десните. Четири години властта е в ръцете на РПУ, на сините фуражки и недоучените чукундури в кафяво, напуснали полицията и отдали се на държавен грабеж. При това, вместо да се извинят на народа си, на старците ни, те псуват някакви митични комунисти, лишени от власт, сила и подкрепа, и като идиоти са се вперили с нацисткия си пъп. Само че това не води нито до висок стандарт, нито до държава от кафяви катили. Това е държава на абсурда, реставрацията на фашизма и на недобитите тъмни остатъци от едно садистично, перверзно и невероятно мръсно кафяво минало. Те няма да ви платят следващите сметки за ток и парно. Те готвят страшен сценарий. Ще плащат и бившите другари, днешните калитковци. С главите си.

И каква стана тя...изхарчили сме 2 пъти повече ток отколкото тия са произвели. Няма ли алгоритъм....да се съберат мегаватите начислени на хората и да се сравнят с произведената и пусната към българския потребител стока-ток

обаче случаят е такъв, че при цена на маршрутката от 1.50 ти искат 5-10 лв за един превоз ... малко на око са ги определили сметките

селяни за бензин имате пари,за скъпи гсм-и имате пари,за заведеня и пиячка имате пари...как така само за ток нямате?

Забрави да кажеш че Селяните и за квартири имат пари,а за Ток нямат.климатиците на 6,а после ах няма парса за тока,надписали са ме.

Абе, неграмотни тролове, я не мърсете форума!

Кажи бе грамотния,какво само се оплаквате бе селяни,че токът ви е скъп,колкото харчите ще си плащате както за едни така и за други,аз съм си доволен от сметката,130лв за Декември,толкова съм изгорил,ще си го платя и точка,а вие искате хем да ви е готино топличко,плазмата да работи непрекъснато и климатика,и после ревете че ви било скъпо,свърши авантата и кражбите през комунизма.

Искаш ли да седнеш на селски морков и да се завъртиш като електромер?

КАТО НАЦИОНАЛИЗИРАМЕ ДРУЖЕСТВАТА ПАК ЩЕ ИМАШ РАБОТА СТИГА СИ ДЖАФКАЛ ПО СЪНАРОДНИЦИТЕ СИ НЯМА ДА СИ ЗАГУБИШ ХЛЯБА. ПРАЗНОГЛАВ.......

Дянков лъже! Сметкятя е от 6 декември до 8 януари

предлагам на всички селяни които не могат да си контролират приходите и разходите тока да им се продава предварително на ваучери както е във всички нормални държави.така и селянина ще се научи да се разпростира според възможностите и да пласта според потребностите !!!

Аз ти предлагам да си избереш некое место по-височко и да се хвърлиш от там НЕЩАСНИК !

Добро предложение, но чарът му се губи от лошият правопис. Другия път напишете "нещасТник" (от липса на щасТие).

ВЕЧЕ ТИ КАЗАХ ЧЕ КАТО НАЦИОНАЛИЗИРАМЕ ДРУЖЕСТВАТА ПАК ЩЕ ИМА НУЖДА ОТ РАБОТНИЦИ СТИГА СИ ПЛЮЛ СЪНАРОДНИЦИТЕ СИ НЯМА ДА ОСТАНЕШ ГЛАДЕН. НЕ СТАВАЙ ПРОТИВЕН И ЖАЛЪК ЧЕ ЩЕ ОПОВРЪЩАМЕ КЛАВИАТУРАТА КАТО ТЕ ГЛЕДАМЕ КАК ПЪЛЗИШ ЗА ЕДИН КЪШЕЙ ХЛЯБ!

Изобщо не ме интересува цената за преноса на ток, не ме интересува нищо от измишльотините с които се опитвате да ни заблуждавате!!!!!!ИСКАМЕ НЕЗАБАВНО ИЗГОНВАНЕ НА ВСИЧКИ ЧУЖДЕНЦИ СВЪРЗАНИ С ТОКА!!!!!!НЕЗАБАВНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ВСЯКА ЦЕНА!!СЪД ЗА Р.ОВЧ. И ГРУПАТА ОТ НЕГОДНИЦИ, ПРОДАЛИ НИ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ НА РАЗНИ БАНДИТИ ОТ ЕВРОПА! НОРМАЛНИ ЦЕНИ ЗА ТОК И ПАРНО!!!

До Кен1111 - Обяснения много, но нито държавата иска, нито проверряващите желаят да направят една малка справка-заедно с кражбите. Колко ток ЧЕЗ и другите са фактурирали и колко са платили на НЕК. Всичко друго е бош лаф.

Толкова ли е трудно да се вземат няколко касови и да се раздели сумата на киловатите ток и да се види, че 1 кв.ч е .36 лв!От което значи , че за да се окъпеш трябва да платиш 2 лв.

А ми ти имаш ли акъл? Нали когато ЕРП има печалба 250% то и правителството има 250% печалба. Нали ЕРП работят за правителството и ДКЕВР ги регулира. Кой иначе ще ни пази задника: - тока е български, цените се регулират от нас а вие трябва само да плащате... : - знаете парите не ни стигат. - знаете, че на циганин повече от 52 лв. не мога да плащам за изборен глас (+2 лв. за увеличението на тока), а тока ще го плащате вие. Какво толкова? - искате да изгоним ЕРП - нали тогава ще въстанете срещу правителството?! Нека си протестират хората!правителството и ДКЕВР ги регулира. Кой иначе ще пази задника на Бойко: - знаете парите не ни стигат. - знаете, че на циганин повече от 52 лв. не мога да плащам за изборен глас (+2 лв. за увеличението на тока), а тока ще го плащате вие. Какво толкова? - искате да изгоним ЕРП - нали тогава ще въстанете срещу правителството?! Нека си протестират хората!

Абе така кат заговориха по-долу участниците във форума и аз се сетих че имам 2 ниви, дето има стълбове минаващи през тях. Понеже нивите са частна собственост смятам да си ги оградя и да засадя бръшлян точно под стълба. До 1-2 години няма изобщо да си личи че там има стълб, а върху него ще се образува малка екосистема с птички, дребни гризачи....кат се замисля цял зоопарк може да стане. Тогава всички, които искат да вляза ще плащат билетче по 1 лв. За служители на ЕВН билета е 10 000лв. като при преценка от тяхна страна, че не им е изгодно да си наглеждат грозния стълб срещу тази сума им давам възможност да го преместят извън имота ми.

Този министър, за прости ли ни смята?? Плащам не събираеми суми??? ЗАЩО?? Отгоре на всичко надчисляват в/у тях и ДДС??? Не се ли питате защо в Пловдив нямаше нито един ЦИГАНИН на протеста?? Ние ще ви кажем - ЦИГАНИН в СТОЛИПИНОВО ТОК не ПЛАЩА!! Плащаме го ние- българите!!

SH

ОБОСНОВАНО МОЖЕМ ДА ПРЕДПОЛОЖИМ, ЧЕ ДЯНКОВ И ДОБРЕВ СА ОБЕЩАЛИ НА ЕРП-ТАТА, ДА ПОТУШАТ С ДЕМАГОГИЯ И УВЪРТАНЕ ПРОТЕСТИТЕ... -((((

Комитета на Готините Баби, няма ли да си съберете коленете поне за малко. На вас ви е готино като ви влиза, сигурно и таксата, която взимате за това е добра... Нали ЕРП работят за правителството и ДКЕВР ги регулира. Кой иначе ще пази задника на Бойко: - знаете парите не ни стигат. - знаете, че на циганин повече от 52 лв. не мога да плащам за изборен глас (+2 лв. за увеличението на тока), а тока ще го плащате вие. Какво толкова? - искате да изгоним ЕРП - нали тогава ще въстанете срещу правителството?! Нека си протестират хората!

Аз също имам ниви през които минават електропроводите и никой не ми плаща за това. Значи нас могат да ни рекитират а ние не. Къде е справедливостта. Но видов ден идва, и то много скоро за виновниците!!!

Ела, ела в неделя пак на протеста, лапни микрофона и си изкажи "тезите". Ако си тръгнеш само посинен и овалян с катран и перушина, считай се за късметлия!

Никой не е казал че не иска да плаща!!!! А искаме да си платим реално изразходваната енергия.Което има голямо значение

Алкохол??!???!? Или наркотици?!?!?!??!? Кажи си наши хора сме :)))

ЗАПЛАТИТЕ НИ СТИГАТ САМО ЗА ДА ПЛАТИМ РЕКЕТА НА ЧУЖДИТЕ КОЛОНИЗАТОРИ КОИТО КАТО СОБСТВЕНИЦИ НА ЕРП-та НЕ МОГАТ ДА ВИ ОБЯСНЯТ КАКВИ ГИ ВЪРШАТ ЗА ДА ПОЛУЧАВАТ ТЕЗИ МИЛИАРДИ ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА СЪЩО НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ВИ ОБЯСНИ КАКВИ ГИ ВЪРШИ И ЗАЩО ПОЛУЧАВА ЗЕЛЕНАТА НАДБАВКА В СМЕТКИТЕ НИ ЗА ТОК В НЕЙНАТА "ЗЕЛЕНА БАНКА" КАКТО ТЯ НАРИЧА БЪЛГАРОАМЕРИКАНСКАТА КРЕДИТНА БАНКА. СТАВАЩОТО Е РЕКЕТ НА МУТРАТА КОЯТО СТОИ ЗАД БОРИСЛАВОВА И ЗАРОБВАНЕ НА ЧУЖДИТЕ КОЛОНИЗАТОРИ ОТ ЕНЕРГОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ДРУЖЕСТВА !! ТОЗИ РЕКЕТ И ТАЗИ КОЛОНИАЛНА ЗАВИСИМОСТ ДО КОИТО НИ ДОКАРАХА БОРИСОВ И НЕГОВИЯ ЦАР ПО ВРЕМЕТО НА КОЙТО БЕХА ПРИВАТИЗИРАНИ ДЪРЖАВНИТЕ ДРУЖЕСТВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕМАХНАТ. РЕАЛНАТА ЦЕНА НА ТОКА Е ДВА ПЪТИ ПО НИСКА ОТ СЕГАШНАТА!

А ми ти имаш ли акъл? Нали когато ЕРП има печалба 250% то и правителството има 250% печалба. Нали ЕРП работят за правителството и ДКЕВР ги регулира. Кой иначе ще ни пази задника: - тока е български, цените се регулират от нас а вие трябва само да плащате... : - знаете парите не ни стигат. - знаете, че на циганин повече от 52 лв. не мога да плащам за изборен глас (+2 лв. за увеличението на тока), а тока ще го плащате вие. Какво толкова? - искате да изгоним ЕРП - нали тогава ще въстанете срещу правителството?! Нека си протестират хората!

А ми ти имаш ли акъл? Нали когато ЕРП има печалба 250% то и правителството има 250% печалба. Нали ЕРП работят за правителството и ДКЕВР ги регулира. Кой иначе ще ни пази задника: - тока е български, цените се регулират от нас а вие трябва само да плащате... : - знаете парите не ни стигат. - знаете, че на циганин повече от 52 лв. не мога да плащам за изборен глас (+2 лв. за увеличението на тока), а тока ще го плащате вие. Какво толкова? - искате да изгоним ЕРП - нали тогава ще въстанете срещу правителството?! Нека си протестират хората!

Защо като плащаме 1/3 повече през януари не платихма 1/3 ПО МАЛКО рез декември. Престанете да лъжете бедните хора изроди такива