Цацаров разпореди допълнителна проверка в енергетиката

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил да бъде разширен обхватът на проверката в енергетиката. Решението е взето след внесения сигнал на министъра на икономиката в оставка Делян Добрев, че сметките на потребителите са били използвани като залог за взимане на кредити от американски енергийни фирми.

Обратно в новината

Коментари - Цацаров разпореди допълнителна проверка в енергетиката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе какъв контрол, какви заблуди. Може ли да има огромни загуби, а в същото време заплати от милион.

В пловдивско сметките за ток поскъпнали с 200-300 % и никъде никой още не разкрил как е станало, няма наказания няма нищо вече повече от месец.....умрели ли сте в прокуратурата спите зимен сън ли ами айде направете нещо най-накрая....напълно неадекватна прокуратура за сега....

баба се чешля. (китайска народна поговорка)

Евала! Сега ше залебат още няколко прокурорчета. От тая държава нищо не става. Военните да взимат власта и Бесепари, Седесари ,Гербери, Депесари и цялата измет на стената. Друг изход няма. През десетина години трябва да се прави отстрел на крадците.

Проверката да бъде придружена от хора с маски и леко стрелково оръжие,т.е. от съответните служби, които трябва да гарантират, че престъпниците няма да имат възможност да се измъкнат...

"Румен Овчаров заяви на пресконференция в парламента, че няма нищо общо с договорите за ТЕЦ "Марица Изток" 1 и 3. " ТОЗИ НА СЕРИОЗНО ЛИ ГОВОРИ ИЛИ ТОВА Е ЧАСТ ОТ ХУМОРИСТИЧНО ПРЕДАВАНЕ??? АМИ ВЗЕМЕТО МУ ЗАПЛАТИТЕ ЗА ВРЕМЕТО КОГАТО Е БИЛ МИНИСТЪР-НО С ЛИХВЕНИЯ ПРОЦЕНТ НА "ТОПЛОФИКАЦИЯ"

Е продажно псе и не трябва да му се вярва за нищо. Самият той е толкова зависим (и купен-продаден), че не можете да очаквате от него обектива оценка за каквото и да е било. Това човече е олицетворение (заедно с Костов-Станишев...) на продажните предатели на Р. България и народа й.

разпоредил проверка и ....като цъфнат налъмите в банята, ще има резултат от цацаров!...клишета...

Цацаров,и какво като направите допълнителни проверки. Мислиш ли че ще промените нещо? Разобличителя

"Меморандум-дипломатически документ,който излага подробно становището на дадено правителство,по един въпрос." - Това е подписано по времето на Костов.От намерения до договорни задължения има доста разлика.

Васил Анастасов, а не Атанасов. Поне името му напишете правилно!

Време е вече някой да направи нещо в тази държава.Цацаров не трябва да спира ,докато не изкара всички мръсни далавери на бял свят.А ние ще ви подкрепим,г-н Цацаров.Вие сте човека.

ЗАКОН за особените залози бр. 42 от 5.05.1999 г.- актуалният текст към 2002г. Чл. 17. (1) Залогът на вземане има действие спрямо длъжника по заложеното вземане след съобщаването му. (2) Съобщението може да се направи както от залогодателя, така и от заложния кредитор и съдържа: 1. изявление, че вземането се залага; 2. описание на вземането и на заложената част; 3. данните за вписването на залога в регистъра. (3) Залогодателят събира заложеното вземане и неговите плодове до получаване на съобщението по чл. 33, ал. 1 .

Олигарси,крадци,богаташи,мутри и т.н.,стягайте си куфарите и изчезвайте.Припознати сте и няма да дишате повече нашия въздух.Г-н Цацаров,помогнете им-НИЕ сме с ВАС.

Каквото и да проверяват - няма нищо нередно от законова гледна точка. Ако един договор е морално укорим, то това не го прави незаконен. Иначе има много какво да се проверява в енергетикате... Всички дружества от енергетиката биват точени то който където свърне...

"..Ако един договор е морално укорим, то това не го прави незаконен... Нищожност и унищожаемост на договори:) ЗЗД Чл. 26. (Ал. 1 изм. - ДВ, бр. 12 от 1993 г.) Нищожни са договорите, които противоречат на закона или го заобикалят, както и договорите, които накърняват добрите нрави, включително и договорите върху неоткрити наследства. Нищожни са и договорите, които имат невъзможен предмет, договорите, при които липсва съгласие, предписана от закона форма, основание, както и привидните договори. Основанието се предполага до доказване на противното.

Да,от законова гледна точка,договорите може би са перфектни.Тогава: Какво правим с тези които са изготвили този закон и с тези които са го приели. Писна ми да слушам разни-мазни дебили сдобили се с дипломи за юристи и крещейки колко са велики,безпогрешни и недосегаеми.Тези изроди вече 24 години си правят експерименти на гърба на нацията и пищят като заклани ако някой изеази нещо против съдебна система и юристи.Аз лично бих започнал от тях и бих ги заставил да изядат всеки по един комплект от обслужващи мафията закони барабар с папките.От тези правни комисии трябва да се започне и се стигне до Фидосова.Юристите трябва да бъдат поставени под особено наблюдение и всеки персонално да носи отговорност за деянията си.И да им бъде забранено да искат да са независими,защото те никога не са били такива,няма и да бъдат.НАй-зависими са от парите,така,че и ако бъдат зависими от обществото,не виждам нищо лошо в това.Независими,но не и безотговорни.И да се въведе правило .ако в семейството има юрист,следващия да бъде след две поколения.Фамилни юристи=лешпер и корумпиран длавераджия.

"Lex specialis derogat legi generali" - Законът за особените залози явява ли се специален закон спрямо ЗЗД при учредяване на особен залог към 2002г.?:)

ТАЗИ ПЕПЕЛЯНКА НЯКОГА ДА Е КАЗВАЛА ИСТИНА - ТОЙ НИКОГА НЕ Е НАПРАВИЛ НИЩО ЛОШО САМО Е УВЕЛИЧИЛ БАНКОВАТА СИ СМЕТКА - ХАИР ДА НЕ ВИДИ АМА И СТАНИШЕВ ДА ГО ОТНЕСЕ И ЦЯЛОТО ИМ ОБКРЪЖЕНИЕ - ИЗРОДИ

Айде Цацаров - вкарвай Овчаров и всички престъпници тоест цялата партия БСП в панделата!

Гарван гарвану око не вади ......

Не сме народ, не сме народ, а мърша, хора, дето нищо не щат да вършат. Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас. И не знаем, не можеме, не щеме да работим за себе си със време. Само знаем и можеме, и щеме един други злобно да се ядеме... Помежду си лихи, буйни, топорни, пред други сме тихи, мирни, покорни... Все нас тъпчат кой отдето завърне, щот сме туткун, щото не сме кадърни... Всякой вика "Яман ни е нам хала!" - а всякому мерамът е развала... Не сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще да свърша. 1875 Петко Славейков

Това стихотворение не трябва да се рецитира приятелю То трябва да се тръби, да се крещи ........... та макар и по 7дни ТВ Бог да пази българите........

По-скоро г-н Цацаров ще подаде ОСТАВКА,отколкото да свърши някаква работа!

Къде е Лара???

Г-н Цацаров, цяла България сега вази гледа! Надяваме се на компетентност и справедливост!

нов на отговорния пост,но надявам се да се справи достатъчно добре,защото досегашните главни прокурори не свършиха много работа!Обектите на проверка са много ,защото енергетиката е място ,където циркулират доволно количество пари и това е особено съблазнителен факт!Имам особеното усещане,а и не само аз,че "човекът който се смее"/Не е по Виктор Юго/,има особено голям принос за съществуващото положение в Енергетиката,а и не само там!До каквото се е докоснал този,"честен"човек, с особено голям "професионализъм",там "трева не никне"!

Айде свършете една работа като хората бе защо само ви издържаме и да ни цоцате и да ни крадете пък като опре до институциите който трябва да работят за хората нищо !

Отново парлами, нищо няма да стане.Всички са от едно тесто. Защото ако не беше тка, нямаше да сме на това дереже .

Първата работа на новото Правителство е да постанови прекратяване на тази проверка, защото е очевидно, че тя цели да компрометира Партията точно преди изборите. Наистина никога не е било такова полицейско насилие и тормоз, както и вадене на кирливи риза! И то да беше поне нещо сериозно - щях да разбера герберите! А то нЕкви 13 милиарда! СмЕх!

Да живей най- великия хидроинженер Доган ! Да живей евреина - комунист Станишев! Да живей ЦАР СИМЕОН! Да живеят, но най- добре в затвора, където им е мястото........ И крайно време е ние вместо да си драскаме по форумите да прочетем стихотворението на Дядо Славейков от 1875г "Не сме Народ".............. там всичко е казано отдавна

станишев докара 27 милиарда инвестиции без да продаде и едно предприятие без да затвори едно предприятие и цените на тока намаляха, плюите и рушете друго не можете. за сравнение Бойко има 3 милиарда инвестиции за същото време, срина няколко преокта в които бе инвестирано с пари спечелени от предното правителство не с пари на данъкоплатеца, унищожи българските стоки, няма го вече българския плод или месо. Построи по малко магистрали от станишев, закри сумати болници, готови построени, даде кремиквци за вторични суровини, нек задлъжня по негово време, бдж задлъжня по негово време преди това беше на печалба. единственото което прави е да с е оправдава, а да уеврофондовеж течаха към нас ама и тях не сме взели , да позная ли с кой ще се опрвдае, като не ги вземе

Може ли източник на информацията? Искам да прочета по-подробно.

Ааа тия внушения не на нас!

Значи тези от Агенцията за приватизация лъжат мамка им, щото публикуват явно "неверни" данни, че за периода 2006-2008 г. от приватизационни сделки в бюджета са постъпили 1,5 млрд лева

А милиардите за Россатом за локвата в Белене Милиарди аванс БЕЗ подписан договор

чакаше ни готов реактор и готова инфраструктура само един профан може да твърди, че е локва . ДПС беше против белене, американските тецове се страхуваха от белене защото ако го имаше, нямаше кой да им купува тока, щяхме да имаме алтернатива, а за тези 3 години щеше да го има.

Да, ще платим за построяването на Белене, за да може Боби Манчев и сие да изнасят ток за цяла Европа и да печелят милиарди. Хайде стига чужда пита помен!

Е, те сега вече , ще се съдиме!!!

ЦАЦАРР Е ИСПУСНАТ !! Прессцентр на МВФ.

които е крал ни е ебал. сега е наш ред.

Добрев не е казвал че овчаров има нещо общо с мариците каза го умишлено в погрешен контекст нещо което е като мед и масло за подлите душички, които бранят интересите на американските тецове какъв по добър начин на елиминираш първия който повдигна думата за американските тецове

Проверка на работата на ДКЕВР за последните 6 години: от 1.3.2007 дневна = 0.07966 лв/кВтч нощна = 0.0355 лв/кВтч за разпределение = 0.042 лв/кВтч от 1.3.2013 дневна = 0.08472 лв/кВтч (+ 6.35 %) нощна = 0.02723 лв/кВтч (-23.30 %) за разпределение = 0.08041 лв/кВтч (+91.45 %)????

Хванете ме де ! Не съм виждал и не съм пипал нищо, само лек гъдел на евтинея ток.

Локуми, локуми......А през това време някой много ни се смее... и богатее ли богатее....

стига проверки ван, ерпе-тата,момополите, ,страшно страхливи! само на кокоска вадят! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

и нали знаете как завършват тези проверки- '' няма данни за извършено престъпление" -не се научихте че тия проверки са само прах в очите на хората

Не съм съгласна. Разгледах документите , публикувани в сайта парламент.бг от 19.02.2013г. на страницата на парламентарната анкетна комисия на янев.От прочетеното там видях доста неща, за които може да се търси наказателна отговорност по членове от НК. Въпросът е тези договори действително да бъдат анализирани от лица, които не са забравили, че са юристи, и да им се направи съответният анализ.

много добре знаеш какъв анализ ще им направят, аз не ти казвам кое е правилно ,а какво ще стане

Браво котле, един път да съм съгласен с теб. Ти жена ли си, хубава ли си, нещо амур ако искаш? П.П. : само да не излезеш, някой караконджул, да се е.а в коцкара ...

До дир.бг- не съм наблюдаващ прокурор по досъдебното производство, не съм страна по досъдебното производство; не съм защитник на страна по досъдебното производство; не участвам по никакъв начин в това досъдебно производство и мога свободно да го коментирам.

Разбира се, че можеш. Много си ни полезна даже на нас, четящите коментарите в дира.

Другарко Шарно котле, вие да не сте Мая Манолова? Просто питам.

Проблема в БГ е, че ПРОВЕРКИТЕ непекъснато започват, но никога не завършват. Вече и врабчетата разбраха, че са потъпкани интересите на БЪЛГАРИТЕ, но прокурорите и съдийте не го разбраха. Няма осъдени, няма отнето имущество на предателите. Затова пък има бедност, безработица, унижения и безиходица.

Този път поставиха ясни срокове на проверките. Нека да изчакаме спокойно, а ако няма наказани, аз лично излизам на целеви протест.

Момент- не може да има "колективна вина", защото наказателната отговорност ВИНАГИ е лична, а и под договорите стоят подписите на лицата в определено тяхно качество.

в българия може виждали сме го хиляда пъти

Право е котлето- вината е у тези, които са подписали, а Костов не е между тях!

Много е просто с вината. Има подпис на някого. Той си е виновен. Ако докаже, че висшестоящите са го принудили да подпише - вината е и тяхна. Конкретно, с име и длъжност...

Не става така. Това е една от грешките на Борисов. Когато дойде обеща закон за чиновническата отговорност ама не го прие. Сега за да осъди персонално Р. Овч за неизгодните договори трябва да се докаже, че е лично облагодетелстван от договора. Когато осъдят държавта в Стразбург не осъждат магистрата дето е замотал делото а държавата.

Давайте, Господин Главен прокурор, Направете първо "операция чисти ръце" в прокуратурата. Разледвайте наред. Стигнете до всички. Не се задоволявайте с Овчаров. Погнете и Станишев, и Борисов и Доган... И за разнообразие спазете сроковете и процедурите и накрая да видим няколко осъдени.

viktor

СТРУВА МИ СЕ ЧЕ И ТОЯ ЩЕ ВЗЕМЕ ПАРИЧКИ И ЩЕ СИ ЗАТВОРИ ОЧИТЕ.

така ще даде господин прокурора ,че нищо няма да се разбере

не желая да ползвам зелената енергия на цветалина бориславова , по простата причина че не разбирам какво придава тя на моя ток да ми свети посилно ли , какво ли ? Искам да ми бъде изключена от сметката за тока и други подобни неразбираеми.

ТЯ ПРИДАВА НА БАНКОВИТЕ СМЕТКИ НА ЧИФУТКАТА- ПРОСТО Е!

Зелената енергия е свързана със запазването на околната среда. Европейския съюз ни задължава постепенно да я въведем в енергийния микс. Станишев, обаче, предложи огромни цени на изкупуване и се стекоха прекалено много инвеститори. В началото на мандата си, Бойко Борисов намали драстично цената на изкупуване!

Така направените зелени производства не щадят околната среда, защото панелите засенчват хектари плодородна земя, която без наличието на слънчева светлина ще стане на пустиня! Много зелено нали? Много по-екологично е да се засадят фастъци или пшеница на тези територии. А фотоволтаици само на покривите в градовете, както е в Германия примерно. Фотоволтаици върху чернозем трябва да бъдат разрушени! Иначе в цената на тока ще трябва да се включи и еко-акциз заради унищожаването на природата.

да но в германия, стана същото каквото и в бг, станишев е въведе както в германия, и по времето на бойко се нароиха повече от необходимите зелени мощности както и в германия, в германия сумата изплащана за тези мощности остана същата, разпределиха си е на повече играчи, всеки играч получи по малко в бг играчите се увеличиха по времето на бойко и сумата се увеличи проблема не в зелените мощности а в това че не реагирахме като германците

Зелената енергия е заслуга на правителството на Станишев, Б.Борисов драстично намали цените на изкупуване и напрактика спря изграждането на нови мощности! Това са фактите!

Какво общо има Цветелина Бориславова. Станишев им даде такива цени, че всички се втурнаха да правят паркове. Цената беше 700+ и лева за малки и 500+ за големи паркове. Имаше и връштане на пари по ЕС. До 70%. Това правеше тази инвестиция най-бързо възвръщаемата в енергетиката. и за няколка години имахме в системата 900 MW при необходими 300 MW и то до 2020година. За какво е виновна Цветелина? Че се възползвала от възможността дадена от Станишко. Проверета колко от кръга на Станишев и Доган са в този бизнес. За сведение Борисов намали цените наполвина. Проверете колко мощностти са включени в мрежата след 06,2012 година. Аз да ви кажа 65 MW. Това са две малки централи които не са успели да се вместят в срока преди 06,2012 година и малко инвеститори направили парк за лично ползване и продоват остъка на НЕК. Защото и тук като при Марица 1 и 3 цените са гарантирани и не се пипат. Затова "благодарете" ан Станишев и компания а не викайте по Борислава.

няма неискам :) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Няма нищо незаконно. Овчаров, Костов, Станишев са душички. От добро сърце гарантират хората.

Левак червен, името на Костов не се споменава при подписването и поемането на задълженията, защото това става когато на власт са червените от НДСВ и Тройната. Сега и Кунева ще дойде да те оправи!

Виж малко по-долу коментара на Шарено котле.

Чекайте ве, нали тези сделки все ги приписваха на мръсника Костов, който е виновен за всичко в българия? Тук има неква грешка!

сега.бг - 14 Юни 2001 Американски фирми ще произвеждат 25% от електроенергията у нас Подписахме договорите за "Мариците"Цените на тока от ТЕЦ-овете ще се договарят 3 пъти за 15 години.Христо Николов В присъствието на Иван Костов вчера шефовете на НЕК и на "Мини Марица-изток" Данаил Тафров и Петко Петков подписаха основните договори за проектите по ТЕЦ-овете "Марица-изток 1" и "Марица-изток 3", за които се преговаря вече четири години....Вчера бяха подписани само четири от предвидените договори - по един за изкупуване на тока от НЕК и по един за доставка на лигнитни въглища от мините. Според експерти само тези договори са поискани от банките за обезпечаване на кредитите, които ще са около $ 1,2 млрд. общо за двата проекта. Около $ 200 млн. са очаква да бъдат собствени средства на AES, които ще се вложат в построяването на два нови блока в "Марица-изток 1"..."

А защо не търсят Костов? Тук един беше те питал червен манипулаторе, но го изтриха.

Цацаров да разследва, защо Станишев гарантира на "американците" сигурни приходи дори НЕК да фалира(а това неминуемо ще стане заради Цанков Камък и разходите по БеляНЕ)! Забележете, държавната гаранция по особения залог е направена в края на 2005г. и в началото на 2009г., 2005г. НЕК е в перфектно финансово състояние, явно правителството на Станишев е било на ясно че това състояние ще се промени! Остава отворен въпроса, КАКЪВ МУ Е ИНТЕРЕСА НА СТАНИШЕВ ДА ПАЗИ ГЪРБА НА "АМЕРИКАНСКИТЕ" ОФШОРКИ инвестирали в Мариците!

Най-малкото са му платили няколко милиончета :(

Правилно.Един Главен Прокурор е облечен в премного власт.Стига да е честен,почтен и предан на българската кауза,Той може да постигне много,даже и сам.Точно така,едни съдии и прокурори започнаха епична борба с мафията в Италия и постигнаха страшно много-вековен пробив срещу структурите й.Имаха огромна обществена подкрепа.Сега я има и у нас.От него зависи-иска ли да стане национален герой и име,което ще се помни в историята.Или да се примири с парите на послушковеца и партийно призваният магистрат.Изборът си е лично негов.

ИСКАМЕ РУМЕН ОВЧАРОВ В ЗАТВОРА!!! ТОЗИ ТРЯБВА ДА ЛЕЖИ ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ ТАМ! ЦЕЛИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД СТРАДА ЗАРАДИ НАЙ ГОЛЕМИЯ КРАДЕЦ В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ - РУМЕН ОВЧАРОВ!!!

Аз също не виждам какво свързва Румен Овчаров с тези ТЕЦ-ове, освен, че им е уредил държавна гаранция за 13 милиарда ей така от добро сърце! Той е добър човек и често урежда такива неща!

Притеснява ме само факта, че ръководител на екипа е кокинов/нарочно с малка буква/.Очакваме в края на м.март 2013г. правната квалификация на СГП относно деянията, както и предявяване на обвинението на конкретни физически лица.Сега ще си проличи окончателно прокуратурата дали все още е превзета от герб или съществува дори и минимална възможност да се оттърси от политическото си овладяване.

Р Овчаров,как ехидно се усмихва на целия български народ,дето ще му плаща щастието,неговото и на семейството до девето коляно...нямат срам тия червени айдуци..затриха държавата, и това не им стига..