Проверка в мини ”Бобов дол” за нарушаване на човешки права

Инспекцията по труда провери мини "Бобов дол" по искане на омбудсмана Константин Пенчев заради "безогледно нарушаване на права" на работниците.

Обратно в новината

Коментари - Проверка в мини ”Бобов дол” за нарушаване на човешки права | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора нали сте сигурни, че нищо няма да се промени за тези крепосни хора в Бобовдол Докато този Ковашки не го вкарат в затвора и конфискуват имотите и париТЕ МУ нищо няма да се случи Купени са и ИТ нАГЛЕЦ

Мини Бобов дол са емблема на БСП. Ето това е съшнотта на уродите! Махйате ги от страната ни!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! С бой и ъс закон!!!!!!

наблюдавайки събитията от послледните години, човек може напълно мрачно да констатира, че червените избиратели (в същност те нищо не избират) са просто едни мазохисти, докато техните повелители са чисти садисти-рецидивисти- защото са социалисти. както се казва, че бедният няма какво да губи, то вярно е, че бедният има и много страхове - ами ако загуби и онова, дето го нема?а? но обеднените и духом нямат никаква жажда към/за свобода, за тях само робството е наслада. а авгиеви обори не се изриват с думи.

само да добавя още по-мрачно, че тук нали няма верващи, които верват, че тази инспекция лие, комисия лие, конституц. съд лие, прокуратура лие-без значение - няма да направи абсолютно нищо по случая, освен да ни направи за пореден път на луди и идиоти.

Диктатора Ковачки трябваше отдавна да е в затвора, а не да тормози толкова много хора. Но благодарение на тъпите и алчни комуняги той все още дерибейства.

Е като ГЕРБ бяха на власт, защо не го опандизиха? Каква е разликата между едните мутрозащитници и другите обикновени мутри?

въобще не намесвайте политиката в случая защото това не е изолиран случай масово се нарушават провата на работещите поне в 80% от фирмите но бъбете сигурни че затова е виновна само държавата защото тя е тази която позволява на разни набедени "бизнесмени"да правят каквото си искат и да се държат като робовладетели забравете за кодекс на труда трудова инспекция синдикати и тн всичко е една голяма лъжа бих написал дисертация по тази тема но ми е трудно писането

От това става отлична туристическа атракция! Сантиментално пътуване в соц-миналото. Празен и мръсен магазин, метални кошнички, опашка, изнервени и обезверени хорица, продоволствен дефицит, ядно врещяща всемогъща касиерка с лекьосана престилка, готова да окачи табелката РЕВИЗИЯ, ако турим и осран от мухите портрет на бай Тошо, - картината е пълна! Много хора ще се радват да си върнат тези спомени за да се убедят колко е хубаво, че погребахме поне онзи свят.

Оскотяване на народа - ето това е лайт мотива на политиката на комунистите от край време...Така, че Бобов дол си се вписва идеално в червената стратегия. Че не помните ли до какво оскотяване, до каква мизерия ни доведоха - пенсия 3-5 долара, заплата - 10-15 долара? Забравихте ли, та отново (някои) посягат към "червената" бюлетина?

Не са виновни миньорите! Виновна е червената партия, която е проводник на това заробване в 21 век! Та не беше ли цялата страна Бобов дол преди 1989? Не се ли трепехме за кило маслини или портокали по Нова година? Нямаше ли концлагери за инакомислещите? Не даваха ли изтерзаните трупове на свинете в тези комунистически концлагери? Младите си мислят, че това са врели-не кипели, че са измислици. Не, това Беше България по времето, когато бащата на СС и шайката му дерибействаха над душите и телата ни! И сега, наметнали обчи кожи, се маскират като демократи и социалисти...Но народът ги разпозна!

Ето че и червените се надигнаха. КапитализЪма е виновен. За ваша информоция, червенички, в нито една демократична страна такова положение не би се търпяло. Позаинтересувайте се какви са надниците на миньорите в Полша, например. Там един работник получава между 20 и 25 евро ....НА ЧАС

Нали Ковачки е спонсор на БСП! Е как комунягите ще се откажат от спонсора си?! Едно време какво стана със спонсорите на Първанов?!! Аи нали видяхте че ЦИК е комунистическа - всичко и нвсякъде е под тоталния контрол на БСП!!!

Типично за БГ чиновниците: Не ми е в правомощията, ще направим проверка, чакат се резултати, има някои дребни нарушения. И на врабчетата е ясно, че става въпрос за заробване. Тези хора са толкова обедняли, че са се превърнали в скотове. Така е ЕС, НАТО и при победила демокрация. Така в правовата държава БГ.

BaiK

Ето ви капитализъм! Ето ви го в целия негов блясък, поклоници на западни мизантропи такива! Превръщат ви в робска сган. Това ли искате?

Абе гьонсурат с гьонсурат, това не е капитализъм, това е много по-зле - това е робовладелски строй - а робовладелеца е от вашите червените олигарси - Ковачки. Вие хората за майнуми с триминутна памет като вас ли ги имате? Човек като види, че са му лъснали простоиите ПРЕД ВСИЧКИ поне за мъничко млъква, навежда глава от срам и поне за малко не се обажда. Да не говорим, ако има поне малко достойнство се и извинява. Ама вие сте оперирани от срам, с промита черепна кухина, пълна с бетон и чугун - къде ти място за човешки качества в такава мизерия?

Това е капитализъм. Който му харесва капитализъм, да не ридае така лицемерно.

Това е робовладелство - червено.

Да-само,че тази система е измислена от плантаторите в Калифорния-ИДИОТ... Много слабичка ракийка си... И леееееко лицемерен,нали...... П.П. Много често правя коментари срещу БСП-тези които наричаш червени... НО-какво да очаква човек от долен дебил като теб-освен хвърляне на кал!! Я сега след като Кунева стана евродепутат в Гърция-да видя идиот такъв-как ще пишеш небивалиците за "Византия"и незачитането на другите нации...

Ама айде да уточним коя Кунева? - онази, на която трябва да "благодарим" за спрените 1,2,3 и 4-ти блок на АЕЦ Козлодуй (то при тия земетресения може накрая наистина да се наложи да и благодарим де) или Кунева - профсъюзния деятел в Атина, дето толкова добре защитаваше интересите на работещите в метрото, че едни помияри, недоволни от това, я заляха с киселина, ама след това всички гърци застанаха зад нея. Тая - другата Кунева е ЕДИНСТВЕНИЯ евродепутат в Гърция, дето не е гръцки гражданин. Та, нека уточним, за да е ясно.

"социалната" партия бсп .....

социаГлисти.......

Ковашки... да се вдигнат миньорите и да изхвърлят мутрите му от Бобов Дол, после да идат в неговата къща и да го бойкотират, както другия мангал Киро. Ако се чуе че става нещо подобно, ще дойда да се присъединия.

ЗАЩО ДИРА ПУСКА 2 та КЛИПА НА НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ??!!

А следната новина сигурно е поредното отмъщение към нас данъкоплатците: Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) е дал положително становище за разсрочване на задълженията на Въгледобив "Бобов дол" в размер на 41 млн. лв.

Аз пък дочух, че в мина Станинци са давали по 40 лв. за гласуване на изборите за комунистите. И напомняли на миньорите "Нали знаете, че на 26-ти трябва да вземате заплати".

50, а не 40

Мили съграждани, докато обяснявате, че всички са маскари и не гласувате това ще продължава, вместо червената сган да е натикана отдавна. Нямаме избор трябва да се гласува дори и за по-малкото зло докато тази партия не потъне в забрава. По-лошо от нея няма!

Стига дъвка глупости.

В България сле 25 години рухва митът, че държавата е лош стопанин, а бизнесмените са ключа към възход на икономиката и повишаване на доходите. Щом като заможни предприемачи "замразяват" фирмите си и се натискат за държавната ясла, спукана ни е работата.

Не разбирате ли, че всичко това се прави целенасочено....Ниски заплати, мизерстващи пенсионери, лош живот...И за всичко това е виновен....РАЗБИРА СЕ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ. Забелязвате ли как се набива в главите тази идея!!! А къде са сега Полша, Унгария, Словакия, Чехия...Имахме почти равен старт. Важното е да хулим ЕС, за да може бавничко, полека, по Лиловски, с разни потоци, да се приобщим към уж славните "братя". За да може още 45 години да ни мачкат....

ЕРП в Чехия са държавни и даже имат колониална собственост - у нас. Ето един мощен пример от многото защо онези са така, а ние - онака.

Luna0102

Важното е че сме социалисти и мислим за хората като ги подпомагаме предизборно с 20 лева, не като Боко дето му е влязла змия в кесията.

Там ще трябва пълна проверка! Комплексна проверка ама безпристрастна! А сега такава май няма!

Абе хора, явно много от вас незнаят, а други си траят, че в мини Бобов дол вилнеят мутрите на Ковачки и ако някой гъкне го пребиват като куче. Явно и не проумявате, че тези мини са единственият поминък на хората от региона. На практика тези хора са обречени от самото си раждане. Единствено по-зле е във Видинския регион.

Ницше има една велика мисъл-"на роба не му трябва свобода,а камшик".Не бързайте да ги съжалявате,на тези"хора"това им харесва.ако не се чустваха добре Ковачки щеше да е набит на кол досега!

Къде са синдикатите? Миналата есен изкараха миньорите на улиците под строй, а сега се спотайват в миша дупка. Питам се чии интереси защитават?

А ИМА ЛИ ТАКИВА В БГ!

Жалко за тоя народ български, майката му разказа сволочите червени....

Тотално вече няма държава! Период на пълен разпад! Инспекциите по труда спят зимен сън, а работодателите знаейки това си правят каквото им душа иска с работниците! И профсъюзите спят и не случайно спят! БГ картинка пред разпад!

фейсбук група "Бойкот на магазини "Европа" заради униженията в/у бобовдолските миньори"

koвачки отдавна трябваше да е в затвора. И да не излезе от там.

Магазина е в Бобовдол, а собственика естествено е ! Стига го крихте!!! Същия този е виден спонсор на БСП и интересно защо присъства на рождения ден на Ахмед Доган!!! Абсолютен престъпник, който продължава да укрива данъци и да извършва престъпления под носа на държавата.......

И не случайно е заспала държавата ... Случайни неща НЯМА!

Махнахте името на магазина от коментара ок, но защо и името на Ковачки го махнахте?!?!? Да не би да Ви се обади неговата ПР-ка Деси? Вече Ви казах стига го крихте!!!

Инспекцията по труда никога не я е имало! Това е служба,която бездейства ,а взема заплати.Работодателите се научиха,че няма кой да ги притесни и тормозят работниците си тотално и масово.Работното време е по 10ч. 6 дни в седмицата,заплатите се бавят,осигуровките са на мин. заплата или на половин работен ден.И няма кой копче да каже!

Сградата на народното събрание трябва да гори! И трябва да гори скоро! Нови протести или еднопосочни билети! Няма друга алтернатива! Но преди билета лично ще се оверя че парламента ГОРИ!

Vitomir

съгласен съм. докато няма бесило и убийства на политици, няма нищо да се промени....

Скъпи миньори , вместо да се биете по между си за коравия къшей хляб , който сте заплатили с потта и здравето си , работейки при нечовешки условия , по-добре се организирайте и осъзнайте силата си !

Не мога да повярвам в каква държава живеем. БСП връща България в средновековието. Такова крепосничество не вярвах, че е възможно в 21век. После ми обяснявайте, че нямало смисъл да се гласува, или пък гласувайте за БСП или Светлио Витков. И се чудете защо пак има купони и празни магазини? Комунизмът не си е търгвал, събодете се мили деца!

Светльо Витков пък кво ти пречи?

НЯМА ЛИ КОЙ ДА СПРЕ ИЗДЕВАТАЛТИВАТА НА ТОВА ГОВЕДО ВЪРХУ ГРАЖДАНИТЕ Р.Б.

Инспекцията по труда и профсъюзите досега бяха за круши.

Тази система-на купони за храна,само от определен магазин собственост на работодателя-е от по миналия Век,и се смята за най долна експлоатация на човешкия труд и за гавра с човешкия разум!!! АКО Е ВЯРНО-ДОЖИВОТНА КАТОРГА ЗА РОБОВЛАДЕЛЕЦА!!!!!!! П.П. И да не е вярно-точно него,има хиляди други причини да го пъхнат на топло.....СРАМ ЗА ЧОВЕШКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ.....СРАМ И ПОЗОР!!!!!

Aбе къде са профсъюзите на тия скапани мини (не миниорите), а мините на Kовачки са скапани .Hещо никакви не се чуват ? Cамо омбудсмана ли има отношение по въпроса със съвременното робство в една уж европеиска страна?

Те и профсъюзите са на Ковачки.

Манталитета на хората които работят там е робски,с тях не се ли държиш като с куче,май не им е кеф.Да си сърбат попарата като са стахливци и никога няма да бъдат бели хора,те явно предпочитат да си останат животи.

Pобовладелчество в 21 век по бесепарски. Hо да не се заблуждаваме по селата и градчетата завладени от дпс е същото. бедна, бедна унизена родина!- и български уж "граждани", a всъщност-роби. борете се, бе ! направете нещо. стига сте се завирали като какавиди в полите на жените си!

то да е само това и да е само там с мед да го намажеж, я вижте в Белла България как се работи като роби за 400-500 лева.смного извънредни чсове .Дори и да мине проверка всичко е фалшиво дават се фалшиви графици..само на книга ,а в дийствителност се работи по 26-27 работни дни без извънареден труд

От гафа в Бобов дол лъсват няколко тъжни истини: Върхушката на БСП след като ограби България доведе до мизерия пролетариите и ги третира като роби на труда Миньорите и семействата им мизерстват а Ковачки краде милиони но не го съдят Мизерията и пълната зависимост от благоволението червените мафиоти са превърнати в покорни овце. ...................... СРАМ!!!

Най-трагичното е,че тази капиталистическа партия(на едрия капитал и олигарсите) парадира,че е социалистическа и основната и грижа е грижата за човека.Долни,червени пиявици.

Новина от OFF NEWS: "Държавата се отблагодари на Христо Ковачки за гласуването "под строй" на миньорите от Бобов дол за БСП, като разсрочи дълговете му, които са в размер на 41 милиона лева. Надзорният съвет на Националния осигурителен институт взе решението за разсрочване задълженията на Въгледобив Бобов дол преди минути. То трябва да бъде потвърдено и от НАП, преди да стане факт, но вероятността приходната агенция да го осуети клони към нула. 41 млн. лв. са задълженията на предприятието към държавата за осигурителни вноски."......

НАЙ ДОБРЕ Е ДА МИНАТ В БОБОВ ДОЛ НА ФОТОСИНТЕЗА! КАКТО И ВСИЧКИ НИЕ, С ТИЯ ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТИ!

Май е време Ковачки да е в затвора!

Време е Ковачки и цялата клика, за която работи да са на бесилото. Затвора е за по дребни престъпления.

В БОБОВ ДОЛ ДА ТРЕНИРАТ ДА КОСЯТ ТРЕВА И ДА ЗОБЯТ! ДА ПИТАТ ПЕНСИОНЕРИТЕ- ТЕ СА ПОЧТИ НА ТОЯ ЕТАП! И ТЕ ЗА БСП ГЛАСУВАТ! ГЛАСУВАШ ЗА БСП-ГЛАДУВАШ! ПРОСТО!

Миньорите от Бобов дол излязоха с декларация, че никой не им е упражнявал натиск за евровота, но резултатите от изборите показаха, че там са гласували масово за Коалиция за България. Просто са им упражнили натиск , да декларират че няма натиск.

Не бе приятел, декларацията е от упражняващите натиск. Другите нямат глас. Засега!

Напълно ясно, че за БСП ще гласуват. Да не искаш за прокопиев, дето ще заменя евтините въглища с ВЕИ?