Кога започва старостта?

Ако животът започва на 40, той продължава по-малко от 20 години. Това показа изследване, според което на 59 вече се чувстваме стари, съобщава БНТ.

Обратно в новината

Коментари - Кога започва старостта? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въпрос към радио "Ереван": - Кога разбираш че си остарял? Отговор на радиото: - Когато свещичките са по скъпи от тортата...

Няма старост - има мързел, болести и излизане от форма. Което понякога става и на 16 години.

Следователно, мъжете да се пенсионират на 58, а жените на 60 години.

До " чувате ли?" Ами, да! Пенсии на 58 и 60 год.?!? Тодор ТАТОТО, правеше своите хора(от МВР, разузнавачи, военни) пенсионери на 45 години.И те после пак работеха и вземаха двойни заплати, докато "враговете", работеха още 15 години. Затова днес на всеки работещ има по един пенсионер плюс двама "болни". Когато пишете нещо- мислете. А ако не можете да мислите - се скрийте.

Доработват, за да могат и те да си купят собствено жилище поне на 60, или да издържат второто си семейство защото първото е било загубено, докато са пазили дебелия ти гъз

Съклет би ме хванал ,когато би ми липсвал мерак.А той ,пустият ,нараства с възрастта .Започна като туристическа пътека ,превърна се в друм ,а днес напира като магистрала.

Мерак за какво? :)

Погледнете философски на казуса. Верно - по добре стар и жив, отколкото млад и мъртав. Аз бих казъл - стар, жив и здрав. Защото живот без здраве не е живот. Трябва да се примирим с това, че всички умираме, най-добре стари.

Сега да си "алчен пенсионер", е по-лошо от това, да си погребан.

Ами току що се върнах от минипоходче от 10-15 километра по снежната Витоша/я,останал е един откачил дето ходи по природата,нали?!/.И минавам край къщи и блокове дето щастливите остаряващи и млади собственици се зверят в манипулиращия ги телевизор,пият си ментето и се джафкат с половинката си,децата си че и внуците си от неосъзнат съклет/турцизъм-скука,притеснение/.Хайде да ми се смеете че не се притеснявам за моите 64 години,за банковата си сметка,за здравето си,за фирмата и печалбите си,за това дали ще спечели ББ,дали ще строим АЕЦ/пардон,ЯЕЦ!!!/.Никоя горска пътека не води в аптека!Ха наздраве от един дъртак!

Поздравления за мирогледа ти! Обаче преди 20 години едва ли си гледал така на нещата...

Браво, Колега !

Аз съм стар! Аз съм много стар! Аз съм суперстар!

:) Бъди star- не old!

А ! .... как беше онова-там 'you and I ... We will fly..so high... Will be (еди-какви-си) ! :-)))) Ей-сега ще сложа Pieces of Eights и едно (или повечко) ;-)

С написаното съм съгласен. Баща ми казваше:"НЕОБХОДИМО СОЦИАЛНО ЗЛО!". Цял живот търся за себе си изход от ситуацията. Това което намерих е, "ПОЗНАЙ СЕБЕ СИ!".

Старостта започва, когато се появи високо кръвно, диабет, артрит, ревматизъм и др. подобни заболявания.

А леталният изход се появява, с МЛАДА ЖЕНА.

На наборната комисия /18-ГОДИШЕН/ми определиха диагноза "високо кръвно налягане" и го имам и сега /на 76 години/.Чувствам се добре и не се нтересувам от подобни писания.Живейте си живота, хора, с усмивка и оптимизъм!ЧНГ на всички съфорумци! нд

Браво !

Не съм го написала два пъти, понякога излиза така на моя компютър

За да не се напрягат днешните ни измислени журналисти, /някои от които миски, продавачки, манекенки, плейменки и пр./, да правят журналистически разследвания в полза на обществото, аналитични материали и др., те препечатват всяка глупост, излязла в долнопробните наши и чужди издания. Използвани предимно за видиотяване на лумпените и аутсайдерите. Дори в цензурираната преса преди имаше по-стойностни материали и творци. Жалко...Защо ручахме жабетата, за да ни опростяват ежедневно, при това с успех...

Голяма файда от младостта, като нямаш пари и си никой. Ако евентуално спечелиш някой ден вече няма да си много млад. Абе ебан живот.

Има една сентенция,че-"Всеки иска да живее дълго,но никой не иска да бъде стар".Аз специално гледам философски на живота и изобщо не се тормозя от факта,че един ден ще остарея.Дори напротив нека дай Боже всеки му да стигне до такава възраст.Защото по-добре е да си стар и жив,отколкото млад и мъртьв.

И какво е то, в умът ти? Че дори и Джакомо Казанова, е имал същото едно наум?!

Кога започва старостта ли? - Когато свършат парите.

За срамотите, Силвио ! ... Редовно ти влизат я. Че и с хубавици. :-) --------- Ей-на в петък Фиат взе контролния пакет на Крайслер.

Какво е това старост? След три месеца започвам осемдесетата си година! Нямам усещане, че нещо ми тежи. Чувствам се отлично. Работя на компютъра с часове. Продължавам да пиша мой произведения, които ги има в интернет и се харесват. ЗА МЕН ОСТАРЯВА ОНЯ, КОИТО ИСКА ДА ОСТАРЕЕ. Съсипеш ли си тялото (алкохол, цигари, жени, прекомерно натоварване, крайности) душата, те напуска. Това е, млади хора! Духовността съхранява тялото. Естествено, видът ми не е като преди 30 години, но мисленето ми е дори по-богато. Във всеки случай далеч съм от вида на (красивата навремето) Бриджит Бардо, който просто се е превърнала на плашило(дори и в мисленето си).

Важно е как се чувстваме наистина. Годините си минават и това е неизбежно, но щом сме живи и здрави - да се радваме на това. Да се радваме на децата си и на всичко хубаво около нас. С няколко бръчки повече или посребрели коси - какво от това щом имаме поводи за радост и гордост.

съм от изключенията, но на 62 никак не се чувствам стара, а и не изглеждам като болшинството на тази възраст. Още работя и не мисля скоро да се пенсионирам, обичам да се ровя в Интернет, в YouTube и ми е интересно да живея!

ще ти се , ама щом пишеш едно и също по два пъти ...работата отива на аааа...абе на оглупяване направо

съм от изключенията, но на 62 никак не се чувствам стара, а и не изглеждам като болшинството на тази възраст. Още работя и не мисля скоро да се пенсионирам, обичам да се ровя в Интернет, в YouTube и ми е интересно да живея!

След като стане отново министър председател Бойко Борисов, ще се премахне дискриминацията към ЖЕНИТЕ. Сега жените се пенсионират на 60 години и 8 месеца, с тенденция да стигнат 63 години възраст за пенсиониране. Както знаем, мъжете след 8 години - 2020, ще се пенсионират на 65 години. За жените, които ще си изберат Бат' Бойко, 2029 - 2030 година ще работят до 65 години. Като гледам съпругата си, която е на 65 години сега, никак не завиждам на дъщерята си.

Колко е хубаво, че докато е млад човек не знае, не предполага дори, какво нещо е старостта. А като разбере ......

"А като разбере ...", не може лесно да уринира и да се изсира, но ВИЖДА НАДАЛЕЧЕ.

Приятелю, уважавай бъдещето си, защото то е много страхливо, особено в нашата красива родина превзета от политици-простаци.Който не уважава бъдещето си отива по-бързо на място дето няма болка и ....

Не е важно на колко години си или на колко се чувстваш, а колко и на колко години са почитателите ти!

Не е важно на колко си години,а на колко се чувстваш.Всичко друго е бош лаф работа.

Старостта при мъжете започва като спрат да правят ремонти, а при нас жените - като спрем да им натякваме!

хахахахаха така си е! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тъпня от всякъде!Всичко е строго индивидуално.Въпрос на комбинация от гени и психика.Стареенето започва от ума.

Искаш да кажеш, че нашите мутри тъпанари няма да остареят никога ли ?

Вярно е преди една седмица бях на 59 г. два месеца и една седмица и се чувствах млад сега направих 59 г. два месеца и две седмици и се чувствам остарял.

личен избор.