Проучване сред българските младежи оспорва негативните резултати на PISA

Здравословният начин на живот, качеството на образованието и неравенството между половете са сред са сред социално значимите теми на анкетираните

Обратно в новината

Коментари - Проучване сред българските младежи оспорва негативните резултати на PISA | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нищо не сте разбрали от статията.Фокуса изобщо не е образованието, а "доброволчеството" и то ще бъде наложено много хитро, така че ще си длъжен да се включиш и просто да нямаш избор, така както е в сащ. Прочетете добре и спуснатите задачи към общините, щото само чрез тях могат да се обхванат всички, като мрежа, коя хвърляш да ловиш рибата. А ключа в "доброволчеството" е не благородната помощ, която очакваме от тях, а да ги вдигат масово на протести, както казват в "цялата страна, кога мутро-фашисткото ни правителство иска да прокара закончета и опозицията пречи. Тогаз тия "доброволци" ще бъдат активирани и те като всяка облъчена младеж наистина много дейно ще се включат. Така че тази "доброволческа" програма е поредната демократска примка, от която за съжаление няма измъкване.

неуки лесно се управляват

"Така бе насочено вниманието на обществото към КРИТИЧЕН, а не БУКВАЛЕН прочит на резултатите, публикувани от Програмата за международно оценяване на учениците (PISA), с които постави българските ученици на едно от последните места в Европа."?! Резултатите от PISA са ПЛАЧЕВНИ.

Е високо технологична и развита държава но там са издигнали в култ образованието. И не са на изчезване като над.

Всички викат колко е важно да можеш да комуникираш ... да, но само като допълнение към научните знания, които имаш, инак ще ставаш само за продавач на пазара или измамник в затвора.

Цитат от статията:"получаването на знания в учебно заведение или формалното учене само по себе си не е достатъчно". Дотук добре /не е достатъчно!/, но по-нататък, с празни приказки се омаловажава напълно ролята на знанията! Тази статия е вредна!

Никакви резултати не оспорва, напротив - става ясно защо са трагични. За учениците и техните родители много отдавна образованието не е цел. Гонят се лесни пари по всякакви начини - меки умения, разбираш ли, социалност, комуникативност, дрън-дрън. Като ми стане такъв подчинен, хвърчи на втория ден, понеже е неспособен да свърши каквото и да било, защото нищо не знае и не може да мисли.

Днес колега ми изпрати задача по химия за 7ми клас: Li + …..... -> CsCl. Аз имам степен по химия и я реших по 4 начина. Хайде сега нека някой ми каже как се решава това със знанията на седмокласник. И после да обясни как да накараме децата на които дават идиотско домашно да обичат предмета.

Седмокласниците точно това учат. Чавето явно яко го мързи и не учи. Много по-лесно е да ти напише някой домашното , пък ти да цъкаш на телефона.

Разбрах, не трябва да си образован. Трява да имаш меки умения.

Сегашните тинейджъри да вземат да седнат и да учат Математика (Царицата на всички науки), а не да висят по цял ден у Тик-Ток и Инстаграм. Инак много добре риват как били "умни и технологични", ама на ПИЗА са кръгли нули в сравнение с техните връстници от преди 20 години, отделно че на сегашните ако им дам един бял лист да напишат есе / съчинение на свободна тема - над 90% не могат да напишат и 5 изречения на кръст, но риват че били много "умни и технологични" ... Сър, това са овце за стригане, обикновенни консуматори, Сър!