Тренд: 53% от българите твърдят, че са оптимисти

Оптимистите за развитието на България се увеличават, причината за това може да се търси в смяната на сезоните.

Обратно в новината

Коментари - Тренд: 53% от българите твърдят, че са оптимисти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-голям оптимист от мен за България няма. И ПО-ЛОШО ЩЕ СТАНЕ! Последните десетина години все това разправям и се хората казват "верно е".

ПРОСТО ПЕСИМИСТЪТ Е ДОБРЕ ИНФОРМИРАН ОПТИМИСТ ! :-)

Хахаха! Пролет пукна - ние не.

процента , които живеят в паралелна Вселена ! Плюс "обнародвалият" това като текст !

Ама дали наистина 5 пъти по-ниската покупателна способност на българите спрямо други страни от ЕС е извън темата за оптимизма на българското население? Ей на това му се вика продажна журналистика!

Твоя ГАЗ не е от ПРАЗ и тая ШИЯ не е от ТУРШИЯ...

Поредната манипулация. Къде са тези оптимисти, покажете ги. Стига с тези фалшиви новини и статистики. Абсурдни лъжи! Оптимисти може би са само занимаващите се с обществени поръчки и разни други далавери.

През 1989-та 95% от Българите бяха оптимисти. Вярваха в демокрацията, надяваха се да живеят като средна класа и да развият собствен бизнес. След десетина години започнаха да се надяват някой поне да накаже крадците. След още 10 години всеки се надяваше да си намери работа в чужбина, а по-песимистичните се надяваха да си намерят работа изобщо. Сега оптимисти са само платените клакьори и платените медии, новинари и политици. Останалите 80% ги знаем вече. Чудно ми е те на какво се надяват, освен да цъфнат лалетата (и налъмите).

По голяма лъжа не съм чела. Оптимизъм от какво да дойде?Пуснете една анкета в Дира и ще видите ,а ние също.

Ако си на бюджетна хранилка, политик, един от 2000 професори в България и други храненици, не си пенсионер сигурно си оптимист.

с ЧЕЗ и приетите куци закони... а най вече закона за КТБ на Пеевски... и другите измишльотини.... Тия резултати са силно преувеличени според мен. А рейтинга на Борисов и особено на Каракачанов....е пълен трепач!

Стига с тези измислени от ГЕРБ и Цветанов статистики, омръзнахте ни вече !!!! Отидете да целувате и дирника на Бойко ако щете ама спрете !!!!

кой си плаща на тези от Изследователски център Тренд

Пълни глупости

Смяната на сезона тавя е смешно:).аз обаче искрено се надявам да се развиваме към по добро дори с темпове на охлюв

Той и Иван Шишман българоубиец е бил оптимист, докато е предавал България. Даже е уредил сина си Александър на турска служба.

у социологите.... Усещане за корупция....у управляващите.... Абе ние още не пасем трева. А рейтинга на Каракачанов...кърти миФки.

Оптимист съм ,че Русия или Руската федерация остатък от СССР няма да ни освобождава за Четвърти път

Оптимисти са разбира се. Като ония виц за песимиста и оптимиста, в който песимиста казал: "По-лошо от това няма как да стане!", а оптимиста му отвърнал: "А, може, как да не може!". Ето такива "ОПТИМИСТИ" сме всичките! Първо реших да напиша, че сме толкова ударили дъното, че всеки си мисли, че няма как да стане по-зле, ама се сетих за вица и реших, че има накъде все пак... за съжаление.

Все пак, какво бъдеще виждате вие за България? Никакво, не ме ли разбрахте, България вече не съществува, няма я. Мога да ви кажа, какво бъдеще виждам за територията, която някога е била наричана България. До десет години, вие не само няма да отворите седми блок на АЕЦ Козлодуй, но ще закриете централата и ще сложите кръст на атомната енергетика и ще внасяте руски енергийни ресурси от Турция. Богатствата на земята ви ще бъдат източени от чуждестранни концесионери, а нивите ви отровени от сондажи за шистов газ. Населението доколкото го има, ще се изхранва с вносни ГМО продукти, а децата ви няма да знаят, че дедите им някога са се наричали българи. Ще изчезнете не просто като държава, не само като народ, но и като страница в историята на света, а територията ви ще бъде използвана като плацдарм за реализиране на различни геополитически цели. - И, какво трябва да направим за да променим това? - Да направите ли, че вие сте неспособни на каквото и да е действие, ако то не е заплатено от някого, а никой няма да ви плати за да бъдете народ, още по-малко пък държава. Първо трябва да разберете, какво означават понятията чест и достойнство, идеал и саможертва. И да не ги бъркате с гордост и самочувствие, желание и безумие. - Да не би да намеквате за революция? - Говоря ви за ценности, за това, че трябва да се научите да различавате, кога едно нещо се прави за пари и кога в името на националния интерес. И когато видите, че някой прави нещо само в името на парите, или само защото му е платено за да го направи, то да го изолирате от каквото и да е участие в управлението на държавата ви, ако се наложи дори с цената на неговия или вашия живот.

съм към резултатите на агенция Тренд. Често гледам политолога и Димитър Ганев да коментира политически събития и ми прави впечатление че е пристрастен към Герб. Четох че в края на миналата година са печелили и обществена поръчка за 57000лв към МВР за изследване....и ставам още по -скептична. Алфа Рисърч и Боряна Димитрова са най близо до истината спред мен.

"Всеки втори българин зъзне през зимата Енергийно бедните у нас 4,5 пъти повече от средното в ЕС Почти половината българи нямат възможност да отопляват задоволително жилищата си през зимата. Това става ясно от информация на европейската статистическа агенция Евростат." Оптимисти :(

Е зимата свърши де.

ще се хванем за зелено и и ще оцелеем и тази година, ама го затрупа едно бело , дет не като онова дет вдъхва оптимизма..та не знам.

те на глупостта казват оптимизъм, та и ние тук се напълнихме с ... оптимисти по тяхно подобие!

Българите са оптимисти, че тъпунгери и простаци ни управляват и само крадат... Една магистрала до Дунав мост 2 не могат да направят, а тировете всеки ден аварират и правят катастрофи по селския български път до Моста за Западна Европа. Всички сме оптимисти за управниците ни и депутатите, че трупат несметни богатсва за сметка на бъдещето на народа си.

Другите са тъпунчери и простаци, само ти си от добрите. Ми кандидатирай се, да те изберем ти да ни управляваш бе.

с напълно орязани сациални права и оптимисти. сигурно са щастливи затова, че дупетатите и министрите си вдигнаха заплатите и ги направиха по 10 000 лева на месец иначе не знам за какво друго има да се радват и оптимистичат....цели сектори от индустрията не съществуват в българия, само шофьори, келнери и камериерки са обявите за работа по сайтовете......никой няма да може да с епенсионира тука в българия, та дори и прословудите социопати наречени ИТ специалисти.....

отново сме върха на балканите! заплатите се вдигат, почивки в чужбина, от европа идват тук за работа, тип топ сме

Очевидно големият брой оптимисти говори за добра работа на медиите и пропагандата, които умело втълпяват в главите на хората лъжлива информация. На практика не съществува нито един обективен показател за това, че България би могла в обозримо бъдеще да напусне последното место в европейските класации! Отдавна дълбаем в дъното!

Коментарът е скрит, защото призовава към противообществени прояви! Българите вече са достигнали до такова ниво на мислене, че могат да бъдат манипулирани по-най елементарен начин. Политиците ни действат винаги в ущърб на България. Защото именно техните действие доведоха до там, че всички високоразвити държави изпитват към България и българите, нищо друго освен презрение. Българските политици са неспособни на каквото и да е действие, ако то не е заплатено от някого, те нямат ценности и за това не различават, кога едно нещо се прави за пари и кога в името на националния интерес. Българския политик прави нещо само в името на парите, или само защото му е платено за да го направи. България бе продадена от алчността на управниците и от егоизма и страха на обикновения човек. Робът не може да бъде освободен, освен ако сам не пожелае това, както и свободният не може да бъде поробен, освен ако сам не го допусне. Ние българите не ценим свободата, нито се стремим към нея, ние ценим сигурността, и предпочитаме да се осланяте на благосклонността на господарите си, а не на собствените си сили. Българите живеем само в настоящето, страхувайки се за бъдещето, отричайки миналото. Ние оцеляваме поединично, като смятаме, че го правим за децата си, докато всъщност продаваме тяхното бъдеще, защото живот и оцеляване са различни, дори противоположни неща. България вече не съществува като държава и което е по-страшно , умира като народ. На картата на света, по която ще учат бъдещите ученици, там където би трябвало да е България ще пише ЕС. България е първата истински претопена държава, каквито трябва да станат всички останали членки на съюза. Българите, някак си много леко и спокойно приеха, че единственият им шанс да се развивате, е като се пръснат по света в търсене на личен успех и сигурност, за сметка на борбата за общото благо, която сплотява един народ.

Нагласени статистики- нямат нищо обще с реалността...

Хич и не ви вярваме.В България е като след втората световна,пълна разруха,намаляващо население,фалит на болници и училища,безработица,затваряне на производства!Само циганите се множат под вещата закрила на ГЕРБ и ЕС! Гледайте какво става в Асеновград ,Лом,Дряново,Габрово и да не изброявам други градове,за селата е пълен мор!Каква е тази иозмишльотина която пишете,вие сте откъснати от реалността!Единствена радостна новина е преизбирането на Путин,другото е трагедия!!!

и 100 % са дебили

После нямало платена журналистика... Отричането на проблема, не го решава, каквото и да ви казват наглосакските идеолози и "психолози"!

ти си платен рубладжия, от най-долните

А ти си безплатен тъпанар?

Снимката е от София като гледам. Проучването също. Идете в провинцията за проучвания. Там голяма част от населението се състои от пенсионери.

Давайте подобни вицове докато ви спуснат поредната ''опорна точка'':)))))

Колко от тези 53% българи, са цигани?

Глупости! Всички виждат, че сме на прага на гладната смърт.

Чибураш стига бе , не ви ли хранят ?!

С твоите 110 кила си изцъклен от глад ши знаеш.