Проучване: Висша храброст е да кажеш на шефа, че греши

Навремето за проява на храброст се е смятало да се окичиш с оръжия и да се опълчиш на врага, дори с цената на живота си.

Обратно в новината

Коментари - Проучване: Висша храброст е да кажеш на шефа, че греши | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

т.1-Шефът винаги е прав! т.2-когато не е прав виж т.1

Всички знаем ,че да се греши е човешко. Хубаво е да има и кой да посочи, да ни каже за грешката по подходящия начин. Разумния човек би го оценил.

Именно - разумния. Повечето не са.

Напротив. Поне в частният сектор, болшинството шефове са разумни, защото грешките струват скъпо. В държавният сектор, където се назаначават по роднинска линия, може би е по-различно.

Ммммне. Висша храброст е шефът да приеме консруктивната критика като "мъж" а не да се гърчи и да се чуди как да натири подчинения в кучи г*з.

3dfx

Резултатите от това проучване са много тъжни...

храбра! Казвам и на шефа, че греши и се излага, не губя времето си в фейсбук, инстаграм, туитър, когато е студено спокойно ходя с чорапогащник, не ми пука от всякакви п-си и кухи лейки. Уважавам себе си.

Аз съмна 59 години, бял мъж с две магистратури и съм безработен, защото казах на шефа си,че греши. И сега съм храбрец, но гладен храбрец!

Ако БЯЛ МЪЖ с ДВЕ магистратури (на т'ва ОБРАЗОВАНИЕ не давам много вяра), на 59-годишна възраст НЕ МОЖЕ да ОБЯСНИ АРГУМЕНТИРАНО грешката на шефа си, ПО НАЧИН съобразен с умственото ниво на шефа, то ТОЙ трябва да се запита КОЛКО струват дипломите му и 59-те години жизнен опит.

аз пък съм сигурен, че 'белият мъж" казва самата истина, не за друго, а понеже от опит занм какво представлява т.н. български "бизнесмен". Все пак т.н. "български бизнесмени" много успешно прогониха от станата около 3 милиона работоспособно население, а от това по-голямо доказателство за "качествата" им няма!

"За жените истинска проява на храброст е да..... носят публично чорапогащи. " WTF ??? Къде се носят чорапогащите? Непублично?

Аааа, печатна грешка е. Искали са да кажат "мъжете" :)))

Свободата Санчо, е едно от най ценните блага, с които Бог дарява хората. С нея не могат да се сравнят нито съкровищата, които крие земята, нито тези, които таи морето. За свободата, както и за честта, може и трябва да се жертва животът и обратно, лишаването от свобода е най-голямото зло, което може да сполети човека.

Прочетох статията, като видях какво се счита днешно време за храброст и се засмях, макар че е тъжно. Радвам се че съм независим от шефове и от тези глупости и не ми се налага да съм дребна душа и лицемер.

в тоя свят на объркани ценности май най голямата храброст е да се опълчиш на обратните,щото те са толерирани отвсякъде,а нормалните вече не сме на мода,така че не се учудвам на британските простотии

Грешка! Висша храброст е да потиснеш Гордостта и Егото си!

Грешка! Това не е висша храброст а висше самоосъзнаване. Но е трудно. Много по-лесно е да обвиниш "ония горе" и то в интернет, защото иначе си е храброст. 99.9% от писалите тук храбреци са го правили само на сън или пред жена си, когато шефа го няма. Колкото за мен - 2 пъти съм го правил и 2 пъти съм си губил работата. Но съм го правил с ясното съзнание, че трябва да го направя. Проблемът ми е, че сега съм шеф и не дай си боже някой да не е съгласен с мен :)

Не виждам какъв е проблема да кажеш на шефа, че греши. Но трябва да се прави само в случаите, когата става въпрос за работа, в която сте по-компетентни от него и с аргументи.

То дали е храброст е едно на ръка, ама проблема е когато останеш нечут. Тогава се чудиш дали да напуснеш или да си го преместиш в другия крачол, че да си спестиш нерви, или друго от същия сорт. А когато се случи няколко пъти, явно нещата отиват на зле за фирмата.