Протестиращи щурмуваха и запалиха шведското посолство в Багдад (видео)

Всички служители на посолството са невредими. Протестът е бил организиран от симпатизанти на шиитския религиозен лидер Муктада Садр преди очаквано изгаряне на екземпляр на Корана в Швеция

Обратно в новината

Коментари - Протестиращи щурмуваха и запалиха шведското посолство в Багдад (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама нали утрепахте Саддам и демократизирахте Ирак с мирни натовски бомби!? Що ревете сега, че ви палят посолството? Посолството на кандидат члена на НАТО.

тепърва почнаха да осъзнават колко "хубав и човечен" е ислямът, но няма да са достатъчни да го спрат. Вместо да се води война с/между Русия и Украйна (без значение от посоката на действие) би било добре да се положат максимални усилия и от двата политически лагера интересите да се пренасочат към тотално възпиране на всякакви ислямски влияния в Европа. Видимо ислямистки настроени субекти да бъдат изхвърлени от ЕС заедно със семействата им в рамките на 3 дни, дори за сметка на данъкоплатците, и без значение къде и какво работят. За компенсация на това ислямските държави Запада да ги остави на мира да живеят както си искат, стига да не прехвърлят простотията във взаимоотношенията си в наша (европейска) посока.

А на фащ кога?

Шведското правителство одобри действията на иракчанина който запали корана в Швеция, дори министъра на вътрешните работи прати полиция за да го пази... щото имал право да изрази мнението си, но шведското правителство остро протестира когато група иракчани в Швеция, все още територията на посолствата на държавите се считат за част от територията на тези държави, изразяват мнението си като палят сградата на тези които не одобряват;)

Ще сърбаме попарата на Меркел, докара ни всякакви туземци, араби, сомалийци и сега ние искаме Европа е няма ще станеме всички нации като Франция от всякаде мюсюлмани честито поздравете Германия и Америка.

Исляма е религията на мира. Доказано е. И пак ни го напомниха!

Масова депортация и черни печати за радикално настроени тарамбуки у Швеция(11 години Шведското общество бе подложено на терор от страна на разни незадоволени неинтегриралиисе радикали примати с сериозни ментални отклонения.....заради хипертолерастията сред шведските ЛГБТ-политици които успешно извиваха ръцете на службите и полицията........тоест радикли лумпени убийци изнасилвачи с статут недосегаеми.....) ПОДОБНА СТАТИЯ НА БЪЛГАРСКИ НЕ ОТКРИХ..... поступающие в полицию Швеции заявления в связи с насилием, угрозами, поджогами и другими преступлениями, фигурантами которых являются мигранты, засекречены для журналистов и общественности, сообщила в среду шведская газета Дагенс нюхетер. «Каждое заявление, где жертва, подозреваемый или допрашиваемый являются мигрантами, должны быть помечены специальным кодом «291», — пишет газета, со ссылкой на директиву для внутреннего пользования, предназначенную для сотрудников отделов полиции по связям с общественностью. Одним из поводов для введения специального кода, пишет газета, стали многочисленные вызовы полиции в связи с беженцами и местами их размещения. Проблема стала особенно ощутимой для правоохранительных органов осенью — тогда и ввели код. Решение о засекречивании принято в отделе по чрезвычайным ситуациям полицейского управления, и его автор, комиссар полиции Хокан Нильссон, не стал уточнять, каким образом он пришел к своим выводам. «Необходимости в дальнейших комментариях нет», — сказал он газете.

шведското посолство, да са използвали за целта поне 1000 бройки на корана!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Щяла да бъде изгорена книга, никой не е пострадал, не е възникнал пожар. Какъв е проблема? Човек може да се разпорежда с книгите, които си е купил. Предтекст за грабеж и безредици. Ако някой изгори библия християните трябва да обяват кръстоносен поход ли? А, забравих, че християните са кротки и толерантни. Приемат всичко и понасят всичко. И едно запалено посолство ще преглътнат. Даже ще обяват квота за мюсулмани фанатици за Швеция, за да се извинят и да потушат религиозния гняв. Овцете са слаби животни.

Мислителю ...... А помниш ли когато българин ритна на земята американското знаме..... То бяха разследвания, телевизии, глоби и т.н Това че християните са овце не е вярно. Такива ни правят институциите в Брюксел.

Беше доказано, че тоя, дето изгори корана, е русоидна гнида. Поредната провокация на мусковитите подчовешки гадове, за да разпалват радикализма в Близкия Изток. Все пак да не забравяме, че службите на сесесере създадоха всички радикални исламски групи. С две думи - Русия е ТУМОР.

И личната карта на Путин са намерили....

Марфа, разбира ти газъ, сигурно си много млад и не знаеш че всички терористи идват от емигранти в Америка завербувани също като Бин Ладен.

Запалили посолството заради корана да за тях е свещенна книга въпреки че няма пострадали иракчани или обявени за убиване.А тук украинското посолство е цяло ,хохли необезпокоявани нагли и нахални крачат по улиците и събират данни за Български граждани за убиване и правителство съгласувано с тях и въпреки това народа не се дигне да ги изнесе .А се правят митинги против Русия ,че и е дошло до гуша да ги трепа .Такива нагли хохли съвместно с продажни Български граждани правят митинги пред президенството и вилнеят необезпокоявани в градовете когато нещо не им изнася и народа мълчи и търпи докато изчезне.

Половината от списвачите тук не са виждали швед или дори не знаят къде се намира тая държава! Чували за "шведи" из столипиново и си мислят за тях. Швеция е това в икономическо отношение:БВП на човек (ППС) 63 877 щ.д. (на 17-о място) За сравнение ето къде сме ние в БГ: БВП на човек (ППС) 27 890 щ.д. (на 55-о място) и мама Раша БВП на човек (ППС) 30 013 щ.д. (на 58-о място) Швеция е слабо-населена държава с висок жизнен стандарт, свобода и предимно градско население. И ако предложите паспорт на тия от багдат (пък и на повечето от вас вкл.) през глава ще идете натам, но иначе са шведите са отрепки и либерални идеоти нали? Ах, Достовески какви идиоти има по света!

Швеция е една клоака вече за съжаление, в половината квартали в Стокхолм и големите градове законите не важат, новите шведи (бежанци) изнасилват наред и ако не се лъжа са на първо място по изнасилвания в света, миналата година са застреляни 60 човека. Шведите бягат в съседните страни вече.

Чудно какво правиш в тая клоака ... Връщай се! Родината те чака.

Изпратете сметката на онзи "творец" дето запали Корана. А иракчани не са нападнали посолството, а са направили перформанс. Имат право на това, що ревете!

Хайде вече и с приматите сме солидарни само и само да сме срещу лошия Запад.

Швеция е толкова демократична страна, такива хубави евроатлантически ценности изповядва, а вие ще им протестирате пред посолството и ще им изгаряте знамето. Бива ли така да се отнасяте към един от символите на демокрацията?!

аз питам, бива ли да си толкова прост? ако им предложиш паспорт всчики тия протестиращи на мига ще хукнат през глава за там....

Виж си минусите тъпчо Мислиш ли, че повечето са лупави, за разлика от тебе - "умния" Айсиктир

В Китай изгориха стотици корани, убиват и гонят мюсюлманите, но не виждам алахакбарите да нападат китайското посолство. Очевидно спонсорът на световния тероризъм Империята на злото вече известна като Руслямска държава, добре е обработил арабите последните 100 години мотивирайки и насочвайки джихадистите по света.

Като ги гледам какви животни са тези, май Китай добре прави....

Allahuakbar

Не виждам нищо лошо в това да изгориш корана! Това е един акт на протест в една свободна и демократична страна, която се придържа стриктно към спазването на закона и евроатлантическите ценности!

Това не е свободен акт,а насаждане на религиозна омраза.Ако някой изгори ЛГБТ знамето ще пищят до небесата>Лицемерието на Запада няма граници

Няма нужда отново да намесваме ЛГБТИ+ в този преекспониран казус. Всеки здравомислещ, млад столичанин разбра написаното от мен по-горе!

Ами не, няма. Стига знамето да не е собственост на някой, който е против. В Швеция няма закон, който да забранява горенето на парчета плат или хартия, независимо каква символика носят буквите и/или шарките за някого. Естествено, трябва да се спазват противопожарноте правила и да се почистят отпадъците след това. Няма правни проблеми да изгориш шведско знаме, снимка на краля или каквото там ти хрумне. Отделна тема е, че като цяло хората смятат за глупав всеки, който изразява протеста си по такъв глупав и неефективен начин. Да си глупав, обаче, не е незаконно. Другият "проблем" на Швеция е, че полицията няма право да се намеси, ако не нарушаваш закона, независимо колко засегнат може да се чувства някой някъде там.

Здравомислещ млад столичанин?? Ай стига уе...

Шведската водка И най вече Шведските тройки

Как ще се възприеме горенето на Библията? Или майната му на християнството, както се беше изразил Соломон Паси за Православието!

Правилно

Шведите правят аутодафе, като художникът от Австрия, а после се чудят защо така

В Швеция вече са толкова морално пропаднали хората, че си избиват комплексите като горят свещената книга за мюсюлманите - Корана. Толкова пропаднали и деградирали хора не съм виждал просто! Те само насаждат омраза и разделение. Така какво доказват? Защо им е да горят Корана? Кво искат да стане? Умишлено настройват хората едни срещу други и после се изкарват жертвите! Нямам думи...

ти шведска маса не си виждал селянино, как успя да им оцениш бита и живота не знам!

Забрави да напишеш "Венсеремос"

ви честити новите "шведи"

Явно и разбираемо една религиозна група се чувства обидена и наскърбена от такъв акт. Защо шведската държава позволява на един индивид да се гаври публично с много хора?

Тия с тънките моливчета не стават за нищо освен за гей пропаганда!

Русофилската простотия е безгранична.

калъф

Не мога да разбера какво доказваш. Като изгориш една книга.

само в българия като чуят "запад" се нагъзват веднага

Човечеството е военолюбиво. Сами се делим на групи и се изтрепваме.