Протестиращи искат нов пакет от мерки срещу мръсния въздух

Билетът за градския транспорт да е безплатен при многократно превишаване на допустимите норми за фини прахови частици, да спре раздаването наенергийни помощи, включващи твърдо гориво

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

си останат на село и не си карат селските коли и не ми дават наклон как да живея здравословно въздухът ще е по чист!

Тези протести са като викане на неволята от приказката. Няма кой друг в критичните дни да направи по-чист въздуха освен самите протестиращи и други чакащи неволята. И общественият превоз замърсява въздуха. По-добре слизайте от колите си и който отива далеч, поне част от пътя си да мине пеша. Останалата част с трамвай, метро, колело. Който има работа на близо, само пеша. Друг начин няма и е като "залъгалки за дечица малки".

Безразборните строежи през последните 30-на години запушиха зоните на естествено проветряване на София и затова смогът няма накъде да се "оттече" при безветрие. Днес вятърът го отнесе и въздухът се изчисти. Но си мисля също, че в голяма част от жилищните блокове се използва твърдо гориво - там, където са предвидени комини. Нека някой, който знае, да сподели.

Мрънкащи 80%

дишащи - 100%

Безплатен билет е най-добрата идея. Тогава уредите за измерване завинаги ще показват "правилни" стойности.. И няма да ни занимават с глупости.

Абе не разбрахте ли че на този свят нищо не е безплатно, стига демагогия!

BRCK

Като за начало да направят адския транспорт безплатен и да забранят въглищата. След това да мият по често улиците и да глобяват строежите които цапат неконтролируемо. Това е достатъчно за начало. Другото е да изринат циганите от незаконните им коптори, където горят каквото си искат.

"автомобилите" изхвърлящи сажди!!!

BRCK

Няма как да стане. Просто да затегнат ГТП контрола. Дизеляците намаляват така или иначе. Да направят данъка на колите на ГАЗ наполовина и акциза на ГАЗ наполовина и съвсем ще намалеят.

Да не искаш да ме убедиш, че българина кара на газ, защото мисли за екологията. Я стига глупости!!!

Да се разследва какво точно се гори в ТЕЦове и др. заводи около София и дали имат подходящи инсталации за това.

Тецовете в София са само на газ

Въпросът е следният: Кой плаща на "протестиращите" и кому е изгодно всички да минат на газ? А защо не забранят движението на автомобили в центъра на София, а в мъгливите дни- в целия град? А ако от Евросъюза наредят да се бесим, те ли ще ни изпратят въженцата, или пак сами трябва да си ги купуваме?

И да протестират и да не протестират, човек когато му е студено и няма алтернатива (пари) пали каквото му падне. Виж общината може да почне за разнообразие да мие улиците и да спре застрояването на всяка зелена площ

Нищо не може да се сравни с топлината и оюта на горящата камина в хола. Протестирщите с фалшивите им измерватели мога само и единствено да подпомагат вятъра със силно и равномерно духан !!!

Дано да е голям пакета... иначе няма да сте доволни. Ама наистина голям.. ако ме разбирате.

Ikoottva

Вятърът най - добре изчиства въздуха. Протестърите вместо да се разхождат и викат , да духат

Крусев е виновен, но Фандъкова не, тя се кани да гори отпадъци в София всекидневно, софиянци нямат думата, защото са прости и не знаят руски.