Протестиращи искат нов пакет от мерки срещу мръсния въздух

Билетът за градския транспорт да е безплатен при многократно превишаване на допустимите норми за фини прахови частици, да спре раздаването наенергийни помощи, включващи твърдо гориво

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крусев е виновен, но Фандъкова не, тя се кани да гори отпадъци в София всекидневно, софиянци нямат думата, защото са прости и не знаят руски.

Ikoottva

Вятърът най - добре изчиства въздуха. Протестърите вместо да се разхождат и викат , да духат

Дано да е голям пакета... иначе няма да сте доволни. Ама наистина голям.. ако ме разбирате.

Нищо не може да се сравни с топлината и оюта на горящата камина в хола. Протестирщите с фалшивите им измерватели мога само и единствено да подпомагат вятъра със силно и равномерно духан !!!

И да протестират и да не протестират, човек когато му е студено и няма алтернатива (пари) пали каквото му падне. Виж общината може да почне за разнообразие да мие улиците и да спре застрояването на всяка зелена площ

Въпросът е следният: Кой плаща на "протестиращите" и кому е изгодно всички да минат на газ? А защо не забранят движението на автомобили в центъра на София, а в мъгливите дни- в целия град? А ако от Евросъюза наредят да се бесим, те ли ще ни изпратят въженцата, или пак сами трябва да си ги купуваме?

Да се разследва какво точно се гори в ТЕЦове и др. заводи около София и дали имат подходящи инсталации за това.

BRCK

Като за начало да направят адския транспорт безплатен и да забранят въглищата. След това да мият по често улиците и да глобяват строежите които цапат неконтролируемо. Това е достатъчно за начало. Другото е да изринат циганите от незаконните им коптори, където горят каквото си искат.

Безплатен билет е най-добрата идея. Тогава уредите за измерване завинаги ще показват "правилни" стойности.. И няма да ни занимават с глупости.

Тецовете в София са само на газ

Мрънкащи 80%

"автомобилите" изхвърлящи сажди!!!

дишащи - 100%

BRCK

Няма как да стане. Просто да затегнат ГТП контрола. Дизеляците намаляват така или иначе. Да направят данъка на колите на ГАЗ наполовина и акциза на ГАЗ наполовина и съвсем ще намалеят.

Да не искаш да ме убедиш, че българина кара на газ, защото мисли за екологията. Я стига глупости!!!

Абе не разбрахте ли че на този свят нищо не е безплатно, стига демагогия!

Безразборните строежи през последните 30-на години запушиха зоните на естествено проветряване на София и затова смогът няма накъде да се "оттече" при безветрие. Днес вятърът го отнесе и въздухът се изчисти. Но си мисля също, че в голяма част от жилищните блокове се използва твърдо гориво - там, където са предвидени комини. Нека някой, който знае, да сподели.

Тези протести са като викане на неволята от приказката. Няма кой друг в критичните дни да направи по-чист въздуха освен самите протестиращи и други чакащи неволята. И общественият превоз замърсява въздуха. По-добре слизайте от колите си и който отива далеч, поне част от пътя си да мине пеша. Останалата част с трамвай, метро, колело. Който има работа на близо, само пеша. Друг начин няма и е като "залъгалки за дечица малки".

си останат на село и не си карат селските коли и не ми дават наклон как да живея здравословно въздухът ще е по чист!