Протест срещу модела ”КОЙ” за КТБ

Национален протест срещу законопроект за оздравяване на КТБ е организиран вечерта от "Протестна мрежа". Мотото на протеста бе сменено след гласуване в НС.

Обратно в новината

Коментари - Протест срещу модела ”КОЙ” за КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има ли някой компетентен и добре информиран ,който да каже ,защо е сменена методиката, по която се определя дали един кредит трябва да се обезцени и с колко.Относно какво и колко дълго трябва да плащаме всички за КТБ ,СЪЩО НЕ МИ Е ЯСНО.Ако не вдигнат данъците (това е малко вероятно ) и не ми намалят заплатата -в частния сектор (това също ) как тогава щели да ми бръкнат в джоба.Сигурно ще се редуцират разходите в бюджета , но това е полезно и не се отразява дирктно на хората.

че това ни върши нищо. 50,500, 1000 Протести за уважения са с събирания над 10.000 - 15.000 протестиращи. Всичко друго е боза, лимонада. за пресмиване е.

ПЪРВА МЯРКА ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ТРЯБВА ДА БЪДЕ: 1. РАЗКОЛАЧВАНЕ НА КУКЛИТЕ ОТ ПРЕХОДА!!!!!!! 2. РЕСТАРТ НА ПРОМИШЛЕНОСТТА 3. ЗАЕТОСТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ. 4. ПРОВЕРКА ЗА БАНКА БИОХИМ - КОЙ И С КАКВИ ПАРИ УЖ Я СПАСИ. - ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ ХИПЕРИНФЛАЦИЯТА ОТ 1997 ГОДИНА СПАСИ ПАРИТЕ НА КОСТОВ, СОФИЯНСКИ И КОМПАНИЯ.

И сега никой няма да търси невърнатите кредити. Колко умно и добре дошло за някой!

Проблемът е един и същ от преходът на комунизъма към демокрация вече 25 години-(Куче влачи- диря няма!),тоест престъпление има следа няма,да сте видели партиен лидер,народен представител,бивш президент и тн осъдени за измами и престъление срещу българските интереси!!

Платени са петдесетината протестъри. Платена е и медията която ги отразява. Съвсем честно си изкарва парите.

Тия от протестна мрежа не им вярвам защото сигурно имат големи кредити тия,,,,

Протестна мрежа-платени нещастници! Кой не скача е червен,а кой скача е платен! Има и вярващи между тях,че се борят за справедливостта. Абе,блудни деца,това е капитализма-силен е богатия!

целта е 100000 депозита да преминат в чужди банки, а бизнесите в чужди джобове. протещиращите искат това.

КОЙ наду балона КТБ? КОЙ го спука ? КОЙ ви плаща г-да проституиращи, пардон протестни ? Зад отговорите на тия прости въпроси, се крие ключа за палатката....

Балона го надуха алчните за лихви малоучници. Най-страхливите от тях го спукаха като си изтеглиха парите. Най-тъпите, които си оставиха парите в потъващия кораб, ще платят. Задоволен ли си от отговорите?

Вие не разбирате, че ако КТБ бъде спасено, то тя след това ще бъде фалирана?! Това ще е двойно потупване по джоба на българина. Ти овчи трябва да си ненормално глупав да се довериш отново на тази банка.

Явно и ти си много глупав щом като имаш сметка в българска банка която е била фалирана през 96-97г.

Днес осчетоводяват загубата, до една седмица БНБ взима лиценза и до края на месеца Фонда изплаща гарантираните депозити. За целта трябва държавата да даде заем на Фонда от 1,5 милиарда. Според доклада на одиторите в банката има останали 2,5 милиарда читави активи (от които 700 милиона ДЦК и кеш), значи Фонда спокойно ще си върне кредита към държавата до една година и ще му остане 1 милиард. Чиста работа.

И после фонда се оказва офшорка и оп и тези пари ги няма...

Фонда за гаратиране на депозитите е офшорка ?! Ти да не си прекалил с гъбите?

Като влязат в джоба ми няма как да изчезнат,но активите лесно ще се подарят на наши хора при сегашното положение,каквото беше и целта на сценаристите.

Днес еди какво си,но утре като се събудиш ще видиш,че си в Бг-то,първото нещо утре внесено от герб в парламента ще е одобрение на заем от 6млрд. за разплащане с вложителите.Вдругиден пък съдия-изпълнителите ще подарят за лев-два активите на КТБ на стойност от 5млрд. а такива като теб и мен ще остане да платим сметката.Ха сега НАЗДРАВЕ!

От ГЕРБ и РБ зависи решението на проблема! Одитирай отново и ревизирай, но Не фалирай преди това! Послушай поне Мартин Димитров от РБ! Това е разумното решение! Поправи закона като директивата и изплати гарантираните депозити! "Закопчай" виновните и помагачите им! Това е справедливост! Стана "сблъсък" при подялба на "империя" между "олигарси"! Протестна мрежа даде на прокурор Пеевски, Василев и Бареков, но никой не направи нищо! Няма кой да ги "чуе" гражданите! А "бедничкото мамино с(в)инче", дето няма нищо, как тъй с(а)тана, че "да води за носа" цялата държава", да го угоява! Сега е станало глиган и си точи зъбите за цели 4.2 милиарда! И неЗависимите квестори - одитори му правят "коледен подарък" - обезценка 4.2 милиарда, гласят одиторските мнения, формирани според вътрешното убеждение на одиторите по "тяхна преценка" на база на "извадка" на "избрани кредити и фирми", а няма пълна ревизия! Ами ако разликите се окажат временни и кредитите бъдат събрани след покана на длъжниците, тогава какво ще стане? Собстеникът може да осъди държавата пред европейския съд и тогава данъкоплатецът ще бъде принуден отново да плаща! за прищевките на олигарсите! Ами ако независими европейски ( международни) лицензирани оценители, както и "истински" независими одитори, оценят активите на банката (онези активи, за които се говори, че се гласят да изкупят на безценица олигарсите), както и пасивите и се окаже, че капиталът е повече от положителен и "дупката е фалшива", тогава какво ще стане??? Съд, прокуратура, ДАНС, която му беше "поднесена" на тепсия и хората протестираха, БНБ, която затвори банката и назначи квестори, а сега прехвърли "топката" на парламента - всички органи му "служат", вместо да го изправят пред детектор на лъжата и да го "закопчаят"! Ще си каже и "майчиното мляко" и "аферата" ще се разплете и Държавата ще се "отърве" от "мурафетите и рушветите" на тоз "угоен Шопар". Идва Коледа, време е за "свинско"! Но идва време и за европейския "доклад"!

При толкова прост народ за пеевски е детска игра да прилапа активите на КТБ.Болшинството от простият народ се радва,че ще бъде окраден от дебелата свиня,но в крайна сметка не е виновен този дето яде зелника.Прост народ слаба държава.

ДОКОГА ВИНОВНИТЕ ,ЗА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ НА БАНКАТА,ЗАЕМАЩИ ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ И ПОЛУЧАВАЩИ БАСНОСЛОВНИ СУМИ ,КАТО ЗАПЛАТИ ,КОМИСИОННИ И ДРУГ ВИД ПЛАЩАНИЯ ,НЯМА ДА НОСЯТ НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ И ЕВЕНТУАЛНО ЩЕ ОСТАНАТ НЕНАКАЗАНИ ПО НИКАКЪВ НАЧИН,ОСВЕН ЕВЕНТУАЛНО ДА ПОДАДАТ ОСТАВКА.

Докогато Стартираме ---> Двустъпковата ! Ние. Всички. Заедно.

ИМА ЛИ МЕЖДУ ВАС,ПИШЕЩИТЕ,КОЙТО ДА ЗНАЕ НА КАКВИ УСЛОВИЯ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯШ,ЗА ДА СТАНЕШ КЛИЕНТ НА БАНКАТА /КОЛКО ПАРИ ТРЯБВА ДА ИМАШ/. ЗАЩОТО СЪМ ЧУВАЛ,ЧЕНЕ ВСЕКИ МОЖЕ ДА СТАНЕ КЛИЕНТ НА КТБ

ЗАЩО Е ТОЗИ МИНУС,АЗ САМО ПИТАМ ЗА ИНФОРМАЦИЯ

Ако позволите, Колега : - като Воистине-Вложител - Абсолютно-Всеки НО ! - като кредитоПолучател по онез-там 'условия' - Единствено-И-Само 'наште'.

ЗАЩО НЕ ПАДНЕ БАНКОВАТА ТАЙНА И НЕ ОПОВЕСТЯТ КОЙ КОЛКО МИЛИОНИ ИМА В КТБ? НА КОГО СА КУХИТЕ ФИРМИ,КОИТО СА БИЛИ КРЕДИТИРАНИ И В ЧИЙ ДЖОБ СА СЕГА ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ? КОИ СА АКТИВИТЕ НА БАНКАТА. НА КОГО И КОЛКО БАНКАТА Е ПЛАЩАЛА ЗА КОНСУЛТАНТСКИ И ДРУГ ВИД УСЛУГИ?

ЗА ! Тотална Яснота, Прозрачност и Отчетност.

Защото си в България затова.Относно активите цяла България ги знае-Виваков,Петрол,Булгартабак,ТВ7,Нюз-7,винарна Телиш,завод за стъкло в Сърбия,ТБ Виктория и самата КТБ,но в медиите това е табу.Явно има депеш да не се споменават активите в медиите за да може по-лесно да се окрадат каквото беше и първоначалната идея на сценаристите.Вместо 5млрд. каквото е минималната им стойност сега говорят за 200млн. сиреч готви се голямото ограбване!

НИКАКВО СЪМНЕНИЕ,ТАЗИ БАНКА Е БИЛА СЪЗДАДЕНА СА ДА ИЗПЕРЕ ПАРИТЕ НА ОЛИГАРСИТЕ.НИКОЙ НЕ Е ИСКАЛ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОИЗХОД НА ПАРИТЕ.ЗАТОВА ВСИЧКИ "ВЛОЖИТЕЛИ"СА ДОСТА СЪМНИТЕЛНИ.

А какво лошо има в това да падне банковата тайна за тези, които са взимали кредити без покритие? Защо РФ не иска това? Защо да не узнаем имената им? Защо не предложи вариант това да остане в закона?

Йорданка Фандъкова също ще трябва да дава отговори на следствието: Защо допусна тези ЛАФКИ НА Д.ПЕЕВСКИ ДА СЕ ШИРЯТ ИЗ СОФИЯ? Как той купи всички места- земя и разни павилиони като изгони наемателите. Срина малките фирми по този начин и ги направи ЛАФКИ?ЗАЩО НЕПРЕКЪСНАТО ГИ РЕКЛАМИРА НЕ КОЯ ДА Е А СТОЛИЧНА ОБЩИНА? Фандъкова-Тя е свикнала да и пускат ръка не само по краката по точно между краката.Щом това го прави най- "големия"- Председателя на ЕНП. Така се прави кариера и прикриват престъпления.Какво продава ЛАФКАТА? Конфискуваните цигари без бандерол вече с фалшив, алкохола и т.н. ЩЕ РАЗБЕРЕМ И "СВЕТИЦАТА" СКОРО.

Пазарна икономика. Общината обявява търг. Който даде най-много - печели. Законът за обществените поръчки е такъв. Кметицата няма право да режисира търговете. Прасчо дава най-добрата оферта и печели. Това е жестоката истина. Другото ще е противозаконно.

Контролът по Деонтология на търговете ?

Ами да, като са имали предварителна уговорка, естествено, че прасчо ще даде най-хубавата оферта! Журналистите вече разриха как се прави. А ти, Юрист, защо се правиш на "гърмян заек" както казва народът, т.е., че не ги разбираш тези работи?

Е, много умно! Да ти каже г -жа Фандъкова защо има " Лафка " във Варна, Пловдив, ..... Що за простотия!

ВСИЧКИ СМЕ НАЯСНО ,ЧЕ ЛИЦЕНЗА НА БАНКАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТНЕТ! Друг е въпроса, отнемайки лиценза и признавайки фалита това до какво ще доведе? Преди всичко ДАНС, прокуратурата и всички високоотговорни ТРЯБВА ДА РАЗКРИЯТ ВСИЧКИ,КОИТО ИМАТ КРЕДИТИ, ПРЕХВЪРЛЯНИЯ И ДА ПОНЕСАТ ОТГОВОРНОСТТА И ПАРИТЕ КОИТО ДЪРЖАТ ТАМ.ЗА МЕН ТЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ!Цялата клика най-вече точно вносителят на закона- Делян Пеевски, Бойко Борисов и сие- Йорданка Фандъкова последователка на неговата пагубна политика на Столична община.Да напомня на всички ,че тази банка заедно с "високоотговорния " -Цветан Василев е продукт на Бойко Борисов когато беше кмет на столична община.Той разиграваше "печелившето тото " с Оманския фонд"и най- вече с фирмата по чистотата. Забравиха ли това ? Не случайно г-н Близнашки каза, след внасянето на законопроекта на Д. Пеевски за разкриване на всички лица фирми на КТБ,цитирам:"Тогава ще настъпи НОВ ДЕСЕТИ НОЕМВРИ".НИ ЕИСКАМЕ ТОЗИ НОВ 10-ТИ НОЕМВРИ! ЗНАЕМЕ КАК бОРИСОВ ОТЛАГАШЕ ВЗЕМАНЕТО НО РЕШЕНИЯТА ДО ИДВАНЕТО МУ НА ВЛАСТ. СЕГА КАК ИЗВЪРТА И ИСКА ПРАВИТЕЛСТВО НА МАЛЦИНСТВОТО ,ЗА ДА РЕШАВА САМО ТОЙ И ЗАЕДНО С ДПС ДА УПРАВЛЯВА ,ЗАЩО ЗАЕДНО СА ИЗТОЧИЛИ БАНКАТА. ТОВА ,КОЕТО ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА НАСТОЯВАМЕ Е РАЗКРИВАНЕТО НА ВСИЧКИ И СЛЕД ТОВА ВРЪЩАНЕ НА ПАРИТЕ.Да не забравяме и ДРУГИЯ ИГРАЧ, КОЙТО ЗАЕДНО С ПЕЕВСКИ СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАШЕ-НИКОЛАЙ БАРЕКОВ.Сега се скри зад тъпата Европейска администрация.

прасето квичи най-вече,когато му опре ножа до врата! притиснете го до стената и само му покажете ножа и...глей ко става!!! ако има български политик,който наистина милее за родината си,то точно сега е моментът да се докаже престъпната доганова дейност и веднъж завинаги да се извади дпс от "играта"!!!

ИСКРОВ до 14-я ден от затварянето на банката ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ИЗВИКАТ ДВАМАТА ДРУГИ АКЦИОНЕРИ В КТБ и да се каже - ЕТО ВИ БАНКАТА! ОПРАВЯЙТЕ СЕ! ВИЕ СИ ТЪРСЕТЕ ПАРИТЕ!!!! Сега - даде им се право ЗАЕДНО С ОБЛИГАЦИОНЕРИТЕ НА КТБ ДА СИ ТЪРСЯТ ПАРИТЕ В АРБИТРАЖА НА СВЕТОВНАТА БАНКА!!! И ЩЕ НИ ОСЪДЯТ ЗА ЕКСПРОПРИАЦИЯ!!!

Никакво съмнение безусловно няма, че КТБ е съсипана от КГБ. А самият Путин е бил автор на проекта и дори е бил спуснат от КГБейски самолет една нощ за 2-3 часа над София, за да огледа лично на място банката , преди да пусне в сила пъкления си план за разрухата на тази благородна финансова институция.

казваш, че ДЯНКОФФФФ ЦУНКА ДЖИДЖИТО??? В БОРДА НА ЧИЯ БАНКА???? Я си провери дали не си ПИСАЛ - ТОВА Е БАНКАТА НА ПУТИН!!! И си провери пак - КОЙ СИ ГО ДУНДУРКА ПОЧТИ ЧЕТИРИ ГОДИНИ КАТО МИНИСТЪР!!!!

Извинете, Колега - Не е в путиноПодчинената, а ! - в Единствената-там която Не му цепи басма. (Извинете !)

за ,,историята,, и само: Всички подозираха, Бойко Борисов отричаше. Четирите години, през които медиите на Делян Пеевски славославяха бившия премиер на България, са били осигурени чрез няколко реверанса към ДПС и нейната Корпоративна търговска банка. Сделката е била проста - Борисов оставя парите да си текат към ДПС безпрепятствено, партията на Доган получава възможност да си финансира всякакви сделки, включително да изкупува медии на килограм. В замяна същите купени от Делян Пеевски медии не закачат, а хвалят през глас Борисов. Ей това, в момент на откровение, изпусна тези дни Вежди Рашидов??????????

интересни са ми минусите!!! показвам ви една ,,истина,, и не сте съгласни!!! да ,,забравим,, историята??? затова сме в това положение защото ,,политиците,, ни искат да забравим какви са били в миналото!!!

Обсъжда се нещо, ЗА КОЕТО ОТ ТРИБУНАТА НА ПАРЛАМЕНТА СЕ КАЗВА - НЯМАМЕ ДАННИ КОЛКО ЩЕ НИ СТРУВА!!! НЯМАМЕ ДАННИ, КОЛКО ЩЕ СТРУВА ФАЛИТА!!! НЯМАМЕ ДАННИ, КОЛКО ЩЕ СТРУВА ОЗДРАВЯВАНЕТО!!! ИМА ПОРЕДНАТА ГОВОРИЛНЯ, НАРЕЧЕНА 43 СЕЗОН НА ЦИРК "Льо КОМЕДИ БАЛКАНЕЗЕ БЪЛГЕРИЪН"

Абсолютно точно! Какво правиха БНБ, одиторите на КТБ и служебният финансов министър ПЕТ МЕСЕЦА?!? За какво получават тлъстите си заплати тези нагли плужеци?!? Още през юли тези долни зависими от мафията боклуци трябваше да са дали ПОНЕ ПЕТ ВАРИАНТА за спасяване на банката и не с пари от бюджета!!! Защото там има и държавни пари, и пари на хиляди обикновени граждани! Вместо това, същите тези гниди бездействаха и държаха затворена банката (докато за ПИБ се дадоха средства!), ерго - сега трябва да носят отговорност като СЪУЧАСТНИЦИ във ФАЛИТА на КТБ!!!

Браво ! ---- Предложението от мен-сиромаха към Всички Воистине-Вложители бе Изказано Йощ в Началото, и ! - Е СвръхПростичко : --> Ние-Всички да Отворим И тези Целево-залостени двери !

КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН ВСЕКИ ДЕН ЩЕ Е ТАКА ДО ПОБЕДАТА

Всичко може да се реши без протести.Да се извика главния прокурор в НС и да се обявят имената на кредитополучателите на които целия български народ дължи парите които те откраднаха.Ака не са му ясни и неможе да ги назове да потърси отговорност от тези които трябва да знаят и да контролират капитала на нацията. Т.е. накрая да се затворят в следствения арест Борисов и Орешарски за бездействие и бестопанственост и умишлено унищожаване на нацията.Там като са затворени ще си кажат на кой са раздавали пари и какви са схемите.Там са и Иван костов и Плевналиев и Първанов и всички престъпници о т прехода виновни за мизерията на народа.

колега това което описа...НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ БЕЗ ПРОТЕСТИ хаха

Ivan

Да питам ? Защо маршалът от Пожарната охрана все още не е арестуван . Този мръсник оцапа държавата и банките ни пред света. Не може един простак не прави разлика между кофпомпа и банка. Няколко дни се търкаля по всички телевизии и неспирно бращолевеше, за банкрут, за нови кредити..... Защо не е арестуван ? Защо го охраняват за сметка да държавата ? Какво от това , че България ще остане без още една тъпа мутра ?

Защото не е трябвало да те пускат от Карлуково.Рано ти е още!

Протестиращите са прави! Това е безобразие, да се оздравява банката с държавни пари, особено когато е разкрито че 70% от магистратите ни са участвали в това източване на банката. Така се закриват следите на дейците,а и отваря прозовец за още по безобразни схеми,. Този закон се приема не защото е европейска практика, а защото повечето депутати които ще гласуват за него или имат големи вложения в КТБ или те самите са набъркани в тази срамна за България схема. Не одобрявах предишните протести, защото бяха неясни и искаха оставка без нищо конкретно след това. Но сега виждам ,че имат цел и не само това, напълно оправдани аргументи ! Щом се върна в София ще се присъединя !

Нали ви стана ясно КОЙ е източил КТБ, ТОЗИ който иска да я оздрави с вашите пари и замете следите !!

Не била да се позволяват тези протести - искам полицията да ги задържи всички за 72 часа минимум!

обясни защо да се забранят, аз например не искам да платя източените 10 милиарда по времето на олигарски и новите 10 с които ще пълнят дупките в държавата, поради присвоените пари в личните джобове на шепа уроди Б А С Т А този път няма да стане вие като иската си плащайте, аз няма да платя с моя живот

какви 10 милиарда при Орешарски бе, простако? Когато Орешарски искаше да вземе 2,5 млрд кредит оревахте орталъка, сега, когато Тиквата иска още 6 милиарда, мълчите като п...ки!

Да се внушава :" Борисов иска да вземе пари от народа и да ги даде за КТБ и по този начин да прикрие безобразията извършени в банката за сметка на бедния многострадален народ "! Ай тролчета изроди мои, покажете как се мятате!

Подпорна плочка!

,,балон,, като герб и дпс не се ,,подпира,, а се ,,пука,,!!!

Мечо Пух върви из гората и гледа на едно дърво кошер. Качва се и почва да яде мед като бърка с лапи в кошера. Тръгва да слиза но от меда залепнал за дървото. Не щеш ли по пътеката се задава Прасчо... Мечо Пух се провиква: - Прасчо, Прасчооо, моля ти се отпори ме! Прасчо го отпрал... ... след няколко часа завалял дъжд и Мечо Пух сам паднал от дървото.

Абе, мушмороци, стига сте се упражнявали в писане на тъпотии. Първо, никой няма да ви бръкне в джоба и да вземе от вас, човек по човек, дарения за изплащане на гарантираните влогове! Второ, това е европейски закон, и шикалкавенето у нас с вече 4 месеца бавене на изпълнението му, даде бонус на крадците да си прехвърлят откраднатите кредити на лели, вуйчовци, чужди банки и офшорки, и сега ще е твърде късно да се извади истината наяве. Трето, прокуратура и полиция трябва веднага да озаптят крадците, колкото и да са се прикрили и да са прехвърлили краденото другаде - веднага да лъснат имената им и да се приберат в следствието. Четвърто, тези лумпенизирани протестъри изпълняват поръчка или на червените термити, или на заинтересованите крадци, защото протестът им обслужва именно кредитните милионери! В тъпите им кратуни не им светва, че трябва да искат мигновено обявяване на имена и кредити на крадците, а не да злобеят срещу редовните дребни вложители. Протестът ви, драги лумпени, го насочете срещу крадците, а не срещу обикновените българи, сложили в тази банка мизерно спестените си левчета!!! Защото палачинката може да се обърне и вие да влезете в лайната на всяка друга банка!!!

и ти си тъп та знае ли се... почна се с искана промяна на ДОД. тегли се нов ЗАЕМ- засега от снощи 6 милиарда, кой ще го връща умнико, може би марсианците или путин.. а отговори с колко процента ще увеличат косвения данък-вноска за нои през 2015, щото на 70 години извъземните ще вземат пенсия много ми е интересно според теб държавата от къде се издържа, от къде раздава пари, от къде плаща за т.н. обществени поръчки.. а сетих се, не от нашите джобове, не от нас човек по човек, а добива мангизи от марс И мунчо, един амо много прост пример: дедесето, данък добавена стойност, двайсетте процента върху всичко - и стоки и услуги, КОСВЕНИЯ ДАНЪК СЕ ПЛАЩА, МУНЧО ОТ ВСЕКИ ДЖОБ. останалите преки и косвени данъци и такси също от всеки джоб, нетъпчо

БНБ наистина е длъжна да подкрепи банка в ликвидна криза, но НЕ С ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА, а със СВОИ СРЕДСТВА, на самата БНБ. Както коментират компетентни лица, такива средства БНБ има, около 15 милиарда, но те стоят в ЧУЖДИ банки и подписаният договор за валутен борд НЕ ПОЗВОЛЯВА на БНБ да ползва своя резерв в случаи като този с КТБ. Нека компетентните финансисти, банкери и пр. специалисти да кажат как със СРЕДСТВА НА БНБ и други български банки може да се оздрави КТБ без да се посяга на бюджетни средства. Отделно от това трябва да тече РАЗСЛЕДВАНЕ какво е вършено в КТБ и къде са парите. ПП. И нека г-н Близнашки каже пред цяла България какво означават думите му, че ако се разкрие истината за КТБ, ще има НОВ 10-ТИ НОЕМВРИ ??!!??

Сега Протестна мрежа, дето и плащаше Борисов, почна да протестира срещу него ли? :)) Тоя ББ много прост излезе. Плаща за протести срещу себе си. Или Сорос го плаща това? Ама той не беше ли от американците, дето инструктират ББ? Нещо, много сложна конспирация взе да става. Да се чудиш, как Той не е завладял света вече. ;)

в булгаристан на доган обикновените к........ви все плащане сънуват и все не могат да со доберат до платените мангизи. Е аз ще протестирам днес без да съм купуна к.......а, няма да платя източените милиарди от държавата и ктб в личните джобове на престънците на модела кой- бея,гея и злодея с поставените пеевски. Няма да плащам 20 милиара и това, пък който иска да ме нарича платен, проситутка и соросоид, поне не съм евтина доганова и безгласна к......ва

как ЦВЪЦКО И ТЕТКА ЦАЧЕВИЦА ПРОТЕСТИРАХА ПО КРЪСТОВИЩАТА В БАНСКО!!! Срещу закона за ГОРИТЕ, който ДУПЕТАТИТЕ НА ГРОБ ГЛАСУВАХА!!! Щото на ЮЛЕН с този закон не му даваха да си построи ВТОРИО ЛИФТ!! Пък преди четири месеца на БАНКАТА НА ЮЛЕН ДАДОХА НЯКАКЪВ СИ 1,2 МИЛИАРД ЗАЕМ да и подкрепат ЛИКВИДНОСТТА! Това, което отказаха на КТБ!!! При разрешение от ЕС ЗА ТРИ МИЛИАРДА ДЪРЖАВНА ПОДКРЕПА!!! ЗА ЕДНИ - МОЖЕ!!! ЗА ДРУГИ - НЕ МОЖЕ...

Истински маскарад по американски образец,побългарен от не българи. Главния "Фенер" се страхува да поеме отговорност защото е наясно,че партийно-икономическите му,дрОгари,са намазали динената кора от долу обилно с мас.подхлъзването е сигурно и падането назад е гарантирано,а отзад сянката на дръндарския дисидент дебне.....следва аморален,брутален секс на живо за ужас на зрителя-избирател,който прескъпо ще плати за това политическо порно.

Атаката срещу КТБ беше политическа поръчка, осъществена с участието на прокуратурата, БНБ, Министерството на финансите и правителството на Орешарски, ДАНС, и др. държавни институции. Тези дивотии, които услужливо се тиражират от слугинските медии, "избрани финансисти" и някои политически фактори, за някаква "дупка" от 4,2 млрд. лева в КТБ, имат за цел окончателно срутване на доверието към банката и фалирането й. Забележете, вече никой не говори за "чувалите с откраднатите от ЦВ 206 млн. лева",за което го търсиха и намериха чрез Интерпол. Услужливо, банката беше поставена под особен надзор (затворена фактически) за повече от 4 месеца, през което време кредитите й не се обслужваха, естествено. Кредит, който не се обслужва 1-2 месеца автоматично беше вписан от "одиторите" в графата " лош кредит" Ето как към 30 октомври 2014 г. се появи "дупката" или "обезценка на кредитите" в размер на 4,2 млрд. лева. Резултат на използваната методика и целенасочените действия и престъпното бездействие на БНБ, МФ и т.н. При внимателен преглед на обезпеченията в кредитния портфейл на КТБ (повече от 5,5 млрд. лева) ще се открият модерни заводи, оранжерии, предприятия от сферата на телекомуникациите, военната промишленост, хотелски комплекси, топлофикация, "Петрол", скъпи имоти, парцели, търговски вериги и т.н. и т.н., чиято стойност е най-малко 2 пъти по-голяма от "дупката". Целта е, тези активи да бъдат прилапани на безценица от ...КОЙ мислите? Възстановяването на КТБ с държавен ЗАЕМ е по-добрият и по- евтин вариант, мисля си. Как ПИБ получи ликвидна подкрепа в размер на 1,5 млрд. лева като държавен ЗАЕМ , и след като не беше в състояние да го върне, връщането се отложи за 2015 г. ?

Шилo

Нали сме пазарна икономика: който прави глупости - фалира. Това направиха в Ирландия и сега са най-проспериращата икономика. Защото ако държавата задлъжнее с милиарди за да спаси една банка, с колко ще задлъжнее за да спаси следващата, и следващата, и следващата... Тука някои говорят за фирмите, дето сметките им били в КТБ. Ама грам не ги зъжалявайте! Пак става дума за лошо управление. Кой нормален човек си слага парите в гнилата банка на ДПС??? Това са или заблудени хора, или свързани с ДПС и фирмите на КТБ. Няма друг вариант. Трябва да си мега-кух и/или много алчен, за да си държиш парите в подобна банка. А най-лошото е, че КТБ не е единствената подобна банка. Има и други, посочи ги един бивш американски посланик, но тогава всички медии мълчаха. Затова медиите са съучастник в грабежа и в игричките на българските мафиоти!

Сигурно имаш предвид Исландия? Защото в Ирландия направиха точно обратното, "спасиха" закъсалите си банки с държавни пари, след което ЕС трябваше да спасява държавата! За съжаление при нас от ЕС едва ли биха ни покрили парите, дадени от държавата за спасяването на КТБ, така че пак ще го отнесат българските данъкоплатци!

Шилo

Да, Исландия имах предвид. Техническа грешка :-)

веднага да връщат парите теэи които са ги откраднали къщите хотелите бърэо

в гуглето: "ЕКСПРОПРИАЦИЯ, АРБИТРАЖ, ВЪЛКА, БОКЛУК, СЪГЛАСЯВА" и ЧЕТЕТЕ... Казуса КТБ няма да завърши с днешното заседание на парламента. И протест на едни ПРОСТИТУИРАЩИ... ИСКРОВ изчете едно изречение от трибуната на парламента, което е страшно. СЛЕДВАТ ДЕЛА В АРБИТРАЖА НА СВЕТОВНАТА БАНКА.. И няма да става въпрос за някакви си 57 МИЛИОНА ЕВРО и 9 МИЛИОНА АДВОКАТСКИ ХОНОРАР на СПЕЧЕЛИЛИТЕ ДЕЛОТО... А ЗА ДВА И ПОЛОВИНА МИЛИАРДА!!! Вижте дело ARB/11/3 ОТ 2012 ТАМ...

КатеБейската частушка - Е капката която Доказано преля чашата на Пословичното търпение на Мъдреците-с-Брадите. ....демек : --> тЕ Сега-Вече им се ТаковаТаковата на 'наште' !!!

Искам да се обърна към всички тъпи парчета дето имат кинти в таа банка и си ги искат без нищо друго да ги интересува. Тъпчовци,ЗА ГАРАНТИРАНИТЕ ДЕПОЗИТИ В КТБ НЕ СТИГАТ 1,5МЛРД.СЕГА У ФОНДА ИМА 2МЛРД,А ГАРАНТИРАНИТЕ ДЕПОЗИТИ СА 3,5МЛРД.Този фонд не е затакива случаи.Той е за некви козметики а не За такова ТОТАЛНО крадене.АЗ ЛИ ТРЕВА ДА ВИ ПЛАТА КИНТИТЕ.Ми аз НЕ СЪМ ВИ МАЙКА БЕ ТЪПОНЧОВЦИ.Като си искате кинтите си ги искайте от теа дето са ви ги окрали. Направете си организация, наемете си хора намерете си теа дето са ви зели кинтите и ако трева ги одерете живи но си върнете парите.Или вие искате да минете по тънката лайсна.Щото така е по лесно.Ама наистина сте тъпи говеда.

Че ги платиш, ако требе и гза си да продаеш! Затуй са гарантирани. Ай бегай на пътя да събираш кинти

Парите в фонда за гарантиране на депозитите се внасят от банките в България. Ако там сега няма достатъчно пари за покриване на гарантираните вземания на вложителите на КТБ, държавата може да изиска от банките да внесат необходимата сума там, а не държавата да покрива недостига в този фонд с пари от данъкоплатците.

Така ли мамин ерудит.Би ли ме светнал коя от банките дето ше го пълнат фонда ти е майка.Щото ако не ти е майка тя пак ше си земе теа кинти дето ше трева да полва фонда от теб .Как, тя си знае.Ма в тоа форум саде идиоти ли пишат?

Протестна мрежа се доказа като платена агитка, от два месеца такива циркове се разиграха и от ляво и от дясно, никакви ги няма, но като става въпрос за интереси и мангизи /КТБ/ са веднага готови.

се насажда мнението,че ако фалира КТБ то кредитите ще се отпишат и отново ще има кредитни милионери. Напротив- ако банката фалира то всички кредити ще станат предсрочно изискуеми и те трябва да се върнат веднага в кеш или чрез рефинансиране.По този начин веднага ще се види имат ли обезпечения раздадените кредити. Сега сме в борд и не може да се случи обезценката на кредитите както през 1996/1997 г.

Защото кредитите за сума 3.5 милиарда лева, са на имената на само 7 човека-подставени лица. Всичко назад по веригата не се лови от никой закон.

Ми което не се лови по "никой "закон може да се лови и без закон.По другия начин.Или е "нецивилизовано" а.Цивилизовано е аз да плата така ли задник

Кой ви ръчка бе нещастници? За вас работа няма ли, та нептекъснато висите по улиците? Кой ви плаща за това? Няма ли да оставите най-после някой да направи нещо за тая нещастна дътжава, в която всеки си развява байрака, както си иска?

А най-забавното е,че схемата е абсолютно същата като при другарите на Виденов.Е,това ако не е прост народ,какво е?И се чуди,що бил беден?Аз пък не се чудя.То още има тъпаци,които си мислят,че тогава са били виновни извънземните...Ама не извънземни са на плаж в Маями,ами другарят Йосифов....На Моника мъжлето бе,първото

Задължен съм Ви ! - Ей Сега Ще задействам Ицето ! (Тъй я - Стоичков)

В КТБ са парите на огромна част от фирмите,които държат българската икиномика.При фалит някой ще получи част от тази икономика - ТОВА Е ЦЕЛТА !

Да, много правилно е заклюението ти - някой иска да получи най-апетитните парчета от баницата, наречена българска икономика - Виваком (бившата БТК, Булгартабак, завода "Рубин", Родина, БЕХ........ Май зад всичко това стои ВТБ Мать России....

Защо не отидохте пред Сараите на Доган ? Висяхте два месца пред къщата на Борисов, а никой не протестира пред господин ''КОЙ'' от Сараите ? Да не би ДПС да ви плаща за тези протести ?

Изплaщaне нa депозитите до 100х.евро и фaлит нa бaнкaтa ,товa повелявa зaконa !

Долу парламента, ЕС, нато, тУРЦИЯ и САЩ. Да живее плешака Путьо и Мико МикУв

Очакваше се КТБ да стане повод за първия протест срещу това абсурдно правителство, което продължава да подценява българският народ и да прави опити за нови грабежи!! НЯМА ДА СТАНЕ!! Това няма да е единствения протест обаче, ще има и още много, много!!