”Арабската пролет” срещу Уолстрийт - таен план на Сорос?

Протестиращите срещу Уолстрийт казват, че богатите стават все по-богати, докато средностатическите американци изпитват затруднения. Възможно е обаче групата, която започна всичко това, да се е облагодетелствала индиректно от щедростта на един от най-богатите хора в света.

Обратно в новината

Коментари - ”Арабската пролет” срещу Уолстрийт - таен план на Сорос? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цялото това движение има много добре прикрит организационен момент. Сорос когато нещо прави ,то винаги е под егидата на ЦРУ. Така че цялата тази работа в крайна ще обслужи американските интереси в средносрочен и дългосрочен план. Следейки действията на Сорос виждаш стратегическите интереси на САЩ във времето. Сорос нигане е бил човек на ЦРУ под прикритие. Вече стратегическите цели са прикрити зад фондации и частни лица,но такива движения от нищото не се раждаг. Америка по-скоро се стеми към по-благоприятна позиция при бъдещите събития,свързани със загубването на лидерските позиции на САЩ.

И според мен замисля някоя спекула. Другия вариант е, да прихванат, канализират и управляват народното недоволство. Леко и зад кадър, в подходяща посока. Това в амплоато му на финансово острие на ЦРУ. САЩ използват добре замаскирани и опаковани, но брутални методи за разправа с инакомислещите. Оставят ги да говорят толкова, колкото от тях нищо да не зависи. Но ако рекат да стават фактор, просто си заминават. Както се случи с Мартин Лутер и Кенеди. За това там няма деседенти, не че си умират от колективно щастие. Контрола е добър. Може пък да е започнало вътрешно финансово преразпределение на Уолстрийт. Събитията ще си покажат.

Мисленето ти е с категориите на тоталитарната държава и затова е неприложимо за САЩ.

Хахаха, абе ти по-далеч от носа си виждаш ли? Това движение започна в Канада и се прехвърли в САЩ. Логично е да се прихване, за да не смущава покоя на елита и да не създава прецеденти. С протестите у нас преди няколко години беше същата отработена схема. Като чета, точно твоето мислене е съвършено тоталитарно, когато САЩ се считаше за образец на демокрацията, американската мечта и ала-бала. Ето тук си заседнал във времето. Границите паднаха, хората пътуват и лъсна голия д... на САЩ. Една империя с тотален контрол върху хората. Демокрацията е на думи и до толкова е позволена, доколкото няма да наруши установения ред. Това е жалката истина. Също толкова демокрация има и в Русия. В малки граници е оправдано, защото огромни територии трудно ще се управляват без засилен централизиран контрол.

Ебаси тъпата статия. Някой чул, друг недоразбрал... Агенция ЕЖК отвсякъде (Една Жена ми Каза). И какво били дали? 100хилки? Че със сто хилки един вестник не може да си почеше ташата.

Инсценирана пушилка! Единствената сила, която може да промени нещо в света в момента е Китай! Не случайно Обама пищи за юана! С техните камъни по техните глави! Само това може да съсипе Wallstreet! Време е и тази стена да бъде срутена!

За същността на този "протест" писах отдавна. Беше ясно , че се инспирира в Ню Йорк представление, аналогично на арабските събития. Все по-ясно става, че хазартният банков мениджмънт ръка за ръка с такива като Сорос се опитват и ще се опитват да променят курса в своя полза чрез тежестта на финансовите инструменти... Това налага ЕС сериозно да погледне на динамиката в движението на паричните ресурси. В противен случай ще се задълбочи кризата.

Хахахха тоя ме кефи. Доларчето за 1 седмица, падна с 5 стотинки, а тези протести са именно от толкова време. Според мен пак спекулира нещо :))))))) Браво, страшен е :)

Сорос - морос, Великата Американска Социалистическа Революция (ВАСР) идва!

А това какво общо има с темата? СПАМ.

Сорос е само един от спонсорите на тези протести, а Раш Лимбо просто казва това, което доста други хора и медии казаха преди него. Цялото това протестно движение е добре организирана инициатива на левичарите за противопоставяне на Tea Party. Това е отчаян опит на левандурите да отклонят вниманието на хората (преди изборите догодина) от истинските проблеми - пълния провал на икономическата политика на обонго, и да го насочат в грешна посока - срещу финансовите институции. Лявопедерастичните медии се скъсаха да анализират протестите, но никоя (медия) от тях не смее да излъчи интервю със самите протестиращи. Защото тогава ще им лъснат червените задници.

До сега не знаех, че компартия управлява САЩ! Добре, че ме светна! Значи, това е била идеята на китайците с изкупуването на земята там.... И сега какво? Израеливите чеда ще дойдат да спасят земята на янките, ли?

Точно така Обонго докара кризата а финансовите институции спасяват данакоплатците от фалит.

този дедо от снимката го спрягаха навремето като финансист на палежа на партииния дом казват че след като парламента ни спрял милиони за негова неправителствена организация защитаваща правата на човека тоя хубостник раздал по някои лев на агитките и еи ти на смяна на правителството-таи че знаем си го нии хамериканците да му сарбат попарата сега

eвреи като Сорос трябва да бъдат съдени за престъпления срещу човечеството. Те са виновни и стоят в основата на всички революции и войни в Европа, виновни са и за геноцида над бялото християнско население, за превръщане на континента ни в 3 Свят и населяването му от туземци с права. "Отворено общество" и другите организации за правата на човека насаждат етническа омраза като дават права на цигани и примитиви за сметка на местното население.

това важи най-вече за еврейските банкери от Ню Йорк, които управляват САЩ още от 1913 г.(когато тайно на о. Джекил взимат решение за създаване на Федералната резервна система, която и до ден днешен е предимно частна и под техен конрол), а оттам тероризират целия свят; дори успяха с плана за създаване на световно правителство, естествено контролирано от тях - ООН; това са фамилиите Морган, Родшилд, Рокфелер и още няколко; към тях след това се добавят Буш - общо по-малко от 10 фамилии; тези протести обаче са насочени точно срещу тяхната дейност, назависимо какъв е Сорос

Има една тънка разлика между "инвеститор" и "спекулант".

Каква разлика, какви пет лева има между инвеститорите и спекулантите, когато винаги става дума за възможно по-голяма и без значение как е постигната ПЕЧАЛБА? Просто в лоното на господстващия капитализъм "инвеститор" е по-благозвучното "хуманизирано" название на същия по своята хищност и крадливост спекулант.

Нито инвеститора, нито спекуланта са мръсни думи в съвременната икономока. Цялата разлика е в риска, който поемат едните и другите. Инвеститорите търсят 'нормална' счетоводна печалба, или нулева икономическа, а спекулантите търсят супернормална икономическа. Риска, който инвеститорите поемат, е определян като 'разумен', а спекулантите поемат 'голям' риск. Предвид естеството на икономическите инструменти, най-характерната разлика между двата вида е тяхният хоризонт на инвестиране (при инвеститорите се счита че е нормално да е дълъг, а при спекулантите - къс). Много хора определят Сорос като спекулант. На практика, той НЕ Е такъв. Въпреки, че използва спекулативни подходи, при него рискът Е МНОГО ДОБРЕ ПРЕМЕРЕН. Което не го прави по-хубав. На мен много повече ми допада системата на Бъфет, отколкото на Сорос. аз, лично, бих определил Сорос като голям интригант.