Журналисти протестираха с празни столове пред МС (снимки)

Журналисти излязоха на протест пред Министерски съвет. Акцията бе организирана в защита на правото им да работят свободно и професионално.

Обратно в новината

Коментари - Журналисти протестираха с празни столове пред МС (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прочетете коментариите и осъзнайте какво е реномето ви! Никакво! А сте нахални и нагли!

Абсолютно продажните журналя протестират за "свободата на словото".Съществува ли медия у нас, в която да работят истински човеци-радетели, изобличители, хора, които да разчепкат един проблем до дъно, така, че той да се реши за добруването на хората? Малко ли са примерите на лъжливите, до дъното на душата си корумпирани журналя? Та Николайчо бараката, та росен петров, та славчо с голото теме. И всички те се пишат репресирани, мачкани, унижавани. Един Лъчезар Цветков също, с голямо самочувствие, от микрофоните на БНРадио ни чете Евангелие за ползата от свободата на словото. Абре, Лъчезарко, абре душо, защо ни говориш тия щуротии, след като ти си въвел абсолютна цензура във всички рубрики, където и да те сложат. Ти не даваш на обикновените женици да си искажат своите си болки и терзания, а ги прекъсваш още в началото и им затваряш телефона. Ти не можеш да се наричаш журналист и мястото ти е да пасеш кравите. А другите, които коленичат и приемат с раболепие всички поставени им условия, заради шумящите хартийки? Тях с багер да ги ринеш. Па такива са почти всички журналя.

Словото в Бълхария няма. Така наречените журналисти могат да питат и пишат каквото си пожелаят ,добре. НО когато отговорите не им харесват подскачат. Ами отговора "еби се "съвсем не означава действие, но свободата на словото е точно в това имаш правото да отговориш в стила на въпроса.

НЯМА

Смешници,а не журналисти!

В момента анкетата дали има независима журналистика е показателна - 93 % казват, че няма такава. Затова тези празни столове са пореден журналистически цирк. Явно не само сред магистратите има гнили ябълки. Може би при "журналистите" ще трябва да се въведе понятието гнили слънчогледи.

Журналисти или слугиня са лица, които дават трибуна за медийни изяви на престъпници като трафиканта Кирчо от бсп, Гоцето Сефефчов от дс, Муйо фонтана, Бригадир Аспарухов, Митьо гестапото от дс?

Що така бре, баце? Тпрууу, недей с рогу! Я кажи, байо, какви са пък тези, дето дават трибуна за медийни изяви на (все още недоказани по съдебен път) не-престъпници като Боце, Цецо 6-те апартамента, шуро-баджанака Делянчо и т.н.? Нарочно написах "все още не доказани по съдебен път" - всичките те, както и още много знайни и незнайни воини от ПП ГРОБ са обект на прокурорски проверки и на спрени временно дела срещу тях (като например за нелегална фабрика за цигари срещу един от тях, действал в съдружие с известна бизнес-дама и банкерка, подсказвам - Цв... Бор... Кар...). А и нали ти е ясно, че все някога Видовден идва?

Смешен опит да се изправят от положение "пълзешком напред". Столчетата ви са празни по принцип.

Тъжно е, но истината е една. В България в момента няма никакви журналисти. Има някакви хора, които четат от аутокюто каквото са им надробили господарите. Специално пък за Виктор Николаев като почна в БНТ на времето го взеха да чете за времето, но излезе разпореждане сутрин да почват по трима водещи и го сложиха на стола в студиото ... да чете от аутокюто. А че са способни за един календар и две химикалки да напишат каквото искаш където искаш - това е обществена "тайна".

Журналиста Петко Бучаров, лека му пръст в едно предаване беше казал- днешните журналисти са ЖУРНАЛЯ. Така че протестирайте уважаеми, а се натискайте да си вземате заплатите.

Ако джурналистите бяха в полза на народа и правдата то те щяха на кръст да разпъват политиците ни вместо да ги четкат с лезене по медиите!!!!!!!!!!И тогава когато изпържите политиците то те ще бягат от медийни изяви като дявол от тамян!!!!!!!!!!!Поне проветрявате ли си студията след обилното присъствие на политпомиярите!!!!!!!!!!!!???

Пак ще напиша- почти всички журналисти, които днес протестираха са служители на ЧАСТНИ фирми ( телевизии, сайтове). Като такива те са длъжни да следват напътствията на тяхното ръководство и на собствениците. Така че, да не ми говорят за свобода на словото и т.н. Ако искат да са свободни, напускат, забравят за заплата от по 8000-10000 лв. и се борят с корупцията и всички други недъзи, които са инспирирани всъщност от олигархията. Все пак ми се струва, че заплата от 8000 лв. си е жив подкуп.

Платени мишки ,без твърда позиция ,треперещи за мястото си и Коритаров го каза ,това е цирк !!!

Всеки избира какво да работи. Като не им изнася, да си сменят професията. Кой им пречи да задават адекватни и смислени въпроси на политиците, да ги притискат с факти, с достатъчни доводи? Самите журналисти са се превърнали в подлоги на силните на деня. Менкат ги от една телевизия в друга, говорят неправилно (да видиМЕ, да провериМЕ и т.н.), но са с големи претенции. Дадоха им големи заплати и се взеха много на сериозно. Я вижте колко души са на протеста-тези, които са решили, че са най-добрите. Смях и плач.

ето ви няколко имена от хилядите възможни-ориана фалачи, уудуърд и бърнстейн(аферата "уотъргейт"), анна политковская...и хиляди други от този КАЛИБЪР. това са ЖУРНАЛИСТИ, смели, талантливи, мислещи...истински! ето ви и българско име, за да не кажете, че само чужди цитирам-райко алексиев, например! а това, видяното днес, тая лигава, самовлюбена, неталантлива, но продажна плява, срам, срам, срам за високата и трудна професия, която дори коства животите на някои от гореспоменатите жалони на журналистиката! само като ги видиш тия, разлигавени от "праведен гняв", разпенени от собственото си нищожество, занимаващи се предимно със себе си, но гордо предвождани от жената на прокопиев...журналисти ли?! абе, яяяя!!!

Б.г журналистите, искат да вземат пари, откъдето могат да правят, каквото си искат и никой да не им държи сметка за това!-Това било "свобода на словото" според тях!?- Само че! НЕ дяволът които те въвежда в грях е виновен а ТОЗИ, който се е подал на грехопадението?

ДА КАЗВА, ЧЕ ОТ УТРЕ ЩЯЛ ДА ГОВОРИ ПО-РАЗБИРАЕМО .

Журналята не заслужавате никаква милост. Вие сте мръсна, лъжлива, продажна сган. Само бой за вас. Който ви даде парички и веднага тичате да му напишете статия или да му направите репортаж.

Сгрешил си майката - БКП е;)) И, досущ шавлива "ромка", толкова ги е натръшкала вече, че сами се изяждат помежду си;)

охо... дали пък не бе режисирано всичко, за да може Ани Цолова да се върне на бял кон след изнесените съмнения за поръчкова журналистика от нейна страна?!?! ако се случи - ББ е мноого добър... :)

От сто тв програми,, нова тв ,, ми е последна грижа! На политика мястото му е в Парламентаза това съм гласувал !

така ги наричме, а те да помислят защо? Каква е причната? Плямпат и наричат тези простащини - журналистика. Изваждат от констекста думи или променят смисъла на казаното от интервюирание само за да си направят манипулативния репортаж. Пускат слухове, лъжат, а след това не се извиняват. За тях няма съд за клевета, въпреки, че всичките им репортажи са откровени клевети. Ровят в боклука на държавата и честио набеждават някой, който и хабер си няма за какво става дума. Трябваше да се съберат и да си направят Кодекс на журналиста, но не. Не могат и не искат. Кодекса им пречи, защото няма да могат да вадят кирливи ризи. Та боя и еб..то са си го заслужили.

Кой нарече свини инако мислещете спрямо там където тече река Волга по нацонално радио ,ден преди деня на Независимост ?

Класация на страните "Свобода на словото" от "Репортери без граници": 2009 г. - България - 68 място 2014 г. - България - 100 място 2016 г. - България - 113 място 2017 г. - България - 109 място ............................................

ЖУРНАЛИСТ СТИГА ДАЛЕЧЕ ! НЯКОИ ГИ ПУСКАТ ДОРИ ПО ЧЕХЛИ ПРИ ВАЛИЯТА :-))

Това ми прилича като на ...съдии протестират за справедливост...!Какъв протест бе...нагаждачи! Бедни и празни души купени с пари!

ГЕРБ - ЧИСТОТА, МС - ЧИСТОТА, НДК - ЧИСТОТА, ОБЩИНИ - ЧИСТОТА ... нали така красавецо ...

спомнете си и отрязаната глава в ефир , обичаме ДС , повече отрязани глави трябва да ги страхуваме всичките

Когато "отразяваха" "протеста" срещу Орешарски, всичко беше наред ... така ли ... сега "олеле мале сакън" да не пипаме най ЧИСТАТА "партия" ГЕРБ и БЕЗАЛТЕРНАТИВНИЯТ Борисов ... талка ли ... красавец мамин ...

Именно де - той и затова не си го съдира;))

наи голямото зло в бг е комунистическата сган...и жорналята са техните подлоги

Антон Тодоров щял да става журналист - колега, демек, на протестиращите;)) Абе що не го поканите човека - ей на столчето на Ани Цолова в Нова е вакантно;) И в екипа на бТВ ще се вписва идеално, според мен! Канал 3 и другите шишовски медии - също могат да преразгледат отношението си към колегата Тодоров. Няма да стои гладен "новоизлюпения журналист", я - подайте му ръка!;)

БЕГОМ НА ОПЕРАТИВКАТА ШЕФЪТ ДА СВЕДЕ НОРМАТА ЗА НОВИНИТЕ, ЩОТО Е ПЛАТЕНО ВЕЧЕ!

Помним. Помним как независимия журналист Николай Бареков си направи партия, помном как независимия журналист Росен Петров обяви в ефир ,че става политик. Сега гледаме как Слави Трифонов практикува независима журналистика. После виновни са Валери Симеонов и Антон Тодоров, че говорят истината която всички споделяме.

от толкова голям напан за "свода на словото" им останаха студята празни тази сутрин... нова започнаха да пускат от немаи каде танцуващи котки за да си запалнят програмата...селяндурщината в бг е безкраина другари юрналя...;)

Най- доброто нещо което направих последната една година - спрях да гледам ТВ. Понякога влизам в дира, да видя не е ли пламнала някоя война и до там. 21 век е, имате комп и нет, имате целия свят на тепсия пред вас. Насочете вниманието и енергията си на там. И политици и медии са едни палячовци, които ви разиграват.

ПРАЗНИ СТОЛОВЕ , ЗАЩОТО БОЛШИНСТВОТО ЖУРНАЛИСТИ СА МРЪНКАЩИ, "Ъ"-КАЩИ, НЯМА ИЗКАЗ НИ НА СЛОВО, НИ НА ПИСАНЕ ! ДА НЕ ГОВОРИМ КОЛКО СА ПРОСТО НЕГРАМОТНИ !!! ТА, ПРАЗНИТЕ СТОЛЧЕТА СА ПРЕТЕНЦИОЗНО ПРИКРИТИЕ НА ФРУСТРАЦИЯТА ИМ ! НО ТЕ СИ ГО ЗНАЯТ ДОБРЕ :-)

си мислех, че на столчетата трябва да си оставят и дипломите, да видим къде са могли да ги научат на неграмотност и лизачество в такъв колосален размер.

Мно-го сме...сил-ни сме!!!

Ха, ха, ха. Кои ми били на хранилка в "Позитано"

Само лъжи и пропаганда бълват тези продажници. Как не ги е срам не знам.

Тук става дума за двуцветния тъпир, дето, по инерция, го направи в ефир. Просто не се сдържа, по навик. И си набий в тролското съзнание, че отговорността е персонална. Грешките се плащат. Лошо е, ако се навиваш да плащаш чужди, но и това вече е професия у нас, за пари. Та замисли се, преди да пишеш.

щом научавам новините от вас по телевизията с един ден закъснение!

Повлияла ли е Илияна Йотва в избора на сестра и Румяна, за шеф на Здравната каса и не е ли това най- висша степен на шуробаджанащина ? Ей така, да задоволи обществения интерес да попитат, не за друго.

РАЗКРЕПОСТЕНА , СВОБОДНА И ЧЕСТНА ЖУРНАЛИСТИКА ОТ В. НИКОЛАЕВ ОТ ТОЗИ МОМЕНТ НАТАМ ?

Kalin

Не ми пука за общо взето продажната ни и слаба журналистика.Въпроса тук е друг дали депутат може да се държи и говори по начина по който го прави Тодоров и дали Симеонов на бланка на Министерски съвет може да дава ултиматуми.И двете неща не са допустими в една нормална държава и двете личности които са си го позволили би трябвало да си подадат я оставка я.......

А защо тези журналисти не протестираха когато техен колега беше уволнен от Първанов.Тогава да не би да имаше свобода на словото.Или пък когато изритаха В.Николаев от БТВ за реплика срещу Орешарски.Но когато кажеш една дума против журналист скачат като ужилени.Значи и те като политиците мерят според тоягата.

Ми, всъщност, и медиите и журналистите в България са 100% свободни. И за това се продават на всеки, който е готов да плати най-много. Това проличава и от днешния им "протест". Защото пак реват за пари. Дигат си цената. Като са толкова "верни на журналистическия си дълг", ми да стачкуват бе! Да спрат да отразяват за една седмица политици и властници и народът ще ги подкрепи. Ама не, те просто се опитват да покажат на властниците, че т.нар. "основни" медии пропадат. Но не казват защо. А то е, защото са се превърнали в инструмент на същите тези властници, в тяхно оръжие в хибридната и информационната война срещу собствения им народ. Хората отдавна не им вярват и събират из нет-а информация за да си съставят мнение сами. Цивренето на журналюти/журналютки като споменатите в статията е смешно. Щото "медиа" означава среда, посредничество - уж, между власти и политици и обществото. Те са се превърнали от "посредник" в платен пропагандатор от комунистически тип. Дори и по времето на соц-а такива ги считаха за долни слуги. Като не щат да им отговарят политиците, ами да питат хората - на улицата, в градинката, в кръчмата. Да ги питат, какво мислят за икономиката, здравеопазването, образованието, за миграцията, за НАТО, за Русия, за ЕС, за каквото искат да питат - хората ще им отговорят. Ама пари няма да им дадат. А и самите журналюти/ки презират хората. Щото се разглеждат като по-висши от тях... Слугинаж.

"каквото сам си направиш, друг не може да ти го направи"-това се отнася до журналистите!През последните 2 десетилетия медиите са място за безгръбначни уж -коментатори, които не смеят 1 въпрос да зададат,ако не отговаря на "правата линия", да не говорим за анализ, и за "дамички", които си дрънкат като на "фьйф о, клок".Гражданска позиция, доблест, смелост,дори само желание за вникване в проблемите - забрави!Да не би тези две персони-Тодоров и Симеонов - да са първите, които ви се подиграват като "невинно" ви заплашват?!Както може би знаете "...свободата е на върха на копието", а при вас копия няма, те за заменени с най-обикновени "преклонени главици!Никой отдавна не ви вярва,така че не плачете.

Както се пее в песента: А пред кабинетите ги чакат журналистите, Такива журналистки само да искате. Още не са я качили в джипа, а тя вече посяга и сваля му ципа. Такъв е живота. Поздравлявам всички вестници и главните редактори и техните заместници. Всеки пише за всичко, а нищо не разбира. Толкова е гнусно, че не ми се коментира.

Празният стол е отражение на празната професия на празноглавия журналист.

КОЙ ИМ ПРЕЧЕШЕ ДО СЕГА, ДА ЗАДАВАТ ВАЖНИТЕ ВЪПРОСИ ЗА КТБ ? ДА ЗАДАВАТ ВЪПРОСИ ЗА НАГЛИТЕ? ДА ЗАДАВАТ ВЪПРОСИ ЗА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ? ЗА КОРУПЦИЯТА? НЕ ПИТАХА !!!! САМО ТИХИ ПОДСМЪРЧАНИЯ !!! КОЙ ИМ ПРЕЧЕШЕ ДО СЕГА ДА ЗАДАВАТ ВАЖНИТЕ ВЪПРОСИ ??!!

Ако един журналист ми зададе въпросът - ''Сестра ти лека жена ли е?'' цели 4 пъти, вие какво ще си помислите за сестра ми, въпреки,че аз 4 пъти ще кажа НЕ?:))) Сега разбрахте ли какво искаха да кажат Валери Симеонов и Антон Тодоров , с това изпускане на нервите ?!