Новият кмет на ”Младост” вика ДАНС в общината

Новият кмет на квартал "Младост" ще вика ДАНС в общината. Ще се проверяват разрешителните за строеж, както и търговските сделки, които са направени.

Обратно в новината

Коментари - Новият кмет на ”Младост” вика ДАНС в общината | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко това е екстра. Само, че питам: 1. Тези дето настояват за спиране на всички строежи до приключване на "ревизията" ли ще платят за неустойките от забавянето на сроковете? 2. Кметицата наясно ли е, че строителните дейности се регламентират със закон а не с местни инициативи? 3. Протестиращите наясно ли са, че техните панелки също са построени на нечия нива? Че преди 50-70 години някой дядо е плакъл като дете, че му взимат земята?

Новият кмет нищо не казва за правата на собствениците на поземлени имоти. Идват съседите ти от съседните на имота ти блокове и ти казва, товя имот е моя градинка/на блока/ и няма да го застрояваш, и няма нищо да го правиш. Ние ще го ползвам за паркоместа или за детски площадки. А ти ще си плащаш данъците и такса смет на общината. Това разпореждане с чужда собственост също е беззаконие.Това да забраниш на някой да си застроява имота, да го огражда или пък да не му отговарят от общината за заявление за разрешение за строеж с години също е корупция и рекет само, че на собствениците. Ти не отиваш и не им казваш как да си ползват апартамента или автомобила примерно. Не искаш общината да им забрани примерно да си ползват апартамента и да не влизат в тях. За всички собственици трябва да важат еднакви правила. В момента закона не третира всички еднакво вероятно и защото общинари нагло не ги спазват. И защото съдебната система е разнебитена и корумпирана, а прокуратурата я изпозлват едни хора за да се саморазправят с политическите си опоненти сдали власта. Когато осъдиш общината за нещо има човек работещ в общината, който стои зад това закононарушение. Този общинският чиновни станал причина за нарушението, не носи никаква лична отговорност. Няма кой да му я потърси. Дори минимална глоба няма за него, аз ако мина на червено веднага ме глобяват примерно 50 лв. А за общински и държавни служители за тормоз и ратакаване на граждани или некадърност няма никакви наказания, дори и 1 лв. глоба. Най-малкото при повтарящи се безобразия на общински служители, кметов и архитекти. Общината трябва да ги уволнява и не само. Ами и трябва да им се забрани поне за 5 или 10 г. да могат да работят в Общини и в държавната администрация. Същото да въжи и за държавни служители и за лекари и обслужващ персонал в болниците.

Съдът е отказал регистрация на Кадиевата партия. Много интересно сега кой ще подкрепя протестиращото недоразумение Деси, дето стана кмет?!

Популизма на Кадиев и измислената му партийка не познават граници! Погазва правото на частна собственост.

Според тях отказът от регистрация е акт на политическа репресия в условията на предстоящи парламентарни избори. "ПП Нормална държава се учреди като антисистемна партия, която се бори с корупцията и липсата на справедливост на всички нива и тази заявка за промяна очевидно не устройва партиите на статуквото и задкулисните кръгове продължават да оказват натиск върху съдебната система. Опитите да бъдем административно отстранени само потвърждават, че заинтересовани политически субекти ще направят всичко възможно да спрат появата на политическата сцена на партия, която ще работи за реформа в държавата. Показателен факт е, че това се случва след като ПП Нормална държава се пребори с политическите назначения, подкрепяйки независима гражданска кандидатура в изборите за кмет на район Младост"", смятат още от партията на Кадиев. ПП Нормална Държава ще обжалва отказа пред ВКС: "Вярваме, че регистрацията на партията ни ще стане факт. Противното би означавало само едно - нарушаване на конституционното право на политическо сдружаване и победа на олигархията над нормалното функциониране на държавата", заявяват от там.

"Според нас мотивите на СГС са безпочвени и нарушават процесуалните правила, тъй като учредителните документи на партията покриват всички необходими изисквания на Закона за политическите партии, както и на Конституцията на Република България, каквото е и становището на Прокуратурата. Съдът е достигнал до необоснованите си изводи, след като по наше мнение са нарушени съдопроизводствените правила, за което подробни мотиви ПП Нормална държава ще изложи пред ВКС. Събраните по делото доказателства и представените документи по никакъв начин не могат да доведат до извод, че ПП Нормална държава във връзка с регистрацията си не покрива всички необходими изисквания на Закона за политическите партии, както и на Конституцията на Република България, а напротив - е партия изцяло подчиняваща дейността си на Конституцията и законите на РБ, в полза на гражданите", пишат от партията.

ЧЕТЕТЕ: На 22 ноември Нормална държава на Георги Кадиев е получила отказ от Софийски градски съд да бъде регистрирана в Публичния регистър на политическите партии. Като мотиви съдът е посочил, че в Устава на партията не са включени никакви принципи, от които ще се води партията при извършване на дейността си и какви цели ще се стреми да постигне, съответно не са посочени средствата, които ще бъдат използвани за постигането на тези цели.

КАДИЕВ Е ПОПУЛИСТ, А ТОВА С ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ И ПРЕТЕНЦИИТЕ ЗА НЕЯ Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО!

Данс да разследва Столична община за продадения терен на кино Сердика,за безотчетните пари от синя ,зелена зона,неправилно паркиране и умишлено сложени табели паркирането забранено,както топлофикация и цялата схема на продажба на общински имоти на територията на София

Неграмотно написано, аман от идиоти!

вика той-щото толкова си може. да се оправдава после с данс дето и те разбират от зут и тз колкото прабаба ми.

Вземете кажете какво правим с незаконните гаражни клетки! Най-грозното и пошло творение на ''кореняците софиянци''! Защо например 10 коли паркират на място за 20 и на всичко отгоре в някакви отвратително грозни и порутени бункери, около които винаги е обрасло с храсти и треволяк?

И ДА ОБЯВИ МЕТРОТО ЗА НЕЗАКОННО!

Каква некомпетентост, Боже мой! 1. Ще извикам ДАНС да направят данъчна ревизия и проверка на всички строителни разрешения. ДАНС няма такива правомощия, а и служителите там нямат нито необходимите познания, нито необходимата квалификация и за двете дейности. 2. Общински съветници ще предложат законови промени така щото да може да се разрешава или забранява строителство след допитване до гражданите. Тук има две грешки. 1. Общинските съветници нямат правомощия за законодателна инициатива. 2. Гражданите не могат да се произнасят по законосъобразността на даден инвестиционен проект. Тяхното участие се изчерпва с произнасяне само по целесъобразността на проекти с обществено значение. Произнасяне по законосъобразност от граждани по който и да е въпрос е възвръщане на народните съдилища.

Надявам се и на нея някой да й го обясни.. Но, все пак, положителното е, че такова разриване на Общината ще постресне служителите й. А че няма как да спре строеж на частен имот, без да наруши Конституцията е ясно и да децата..

и как по точно гражданите се произнасят по целесъобразността като това е правомощие на административния орган?

sps_hrsf@abv.bg

С С4! КАК.....

правилно решение ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ФРИЗЬОРКАТА ГОВОРИ ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ И ЛАКЪРДИИ, КАК ЩЕ СЕ СТРОИ ВЪРХУ ТОПЛОПРОВОДИТЕ БЕ, ГОСПОЖА, КЪДЕ ГО ВИДЯХТЕ ТОВА, ДОРИ И В НАЙ-МРАЧНИТЕ МУТРЕНСКИ ВРЕМЕНА НЕ МОЖЕШЕ ДА СЕ СТРОИ, ТА СЕГА ЛИ. ВЕРОЯТНО СТАВА ВЪПРОС ЗА НЯКОЯ БАРАКА, КОЯТО Е СЛОЖЕНА ВЪРХУ ТОПЛОПРОВОД И ГОСПОЖАТА СЕГА ЗАРАДИ НЕЯ ЩЕ СЕ ИЗКАРА ГЕРОИНЯ.

Десислава Иванчева се казва кметицата на Младост!

ДАНС да провели и групичката за рекет за уж неправилно паркиралите коли,на които им слагат жълти листчета под чистачките !!

Ся Пуследно Десислава или Даниела се казва кметицата?

Внимание!!!!Гробарите са бесни и това което им е в ръцете общини и фирми към тях топлофикация,градска мобилност и др вероятно им е разпоредено да притискат населението в отмъщение за загубения вот.Усещайки че губят почва Топлофикациите звънят и тормозят хората за дължими суми от порядъка на 10-20 лева а идиотите от градска мобилност се заяждат с хората за щяло или нещяло.Та не улици ще прекръстят и градинки ще застрояват бързат защото знаят че им е за последно.Само разрушаването на емблематичното кино Сердика вместо да бъде ремонтирано е разрушено и дадено мястото за построяване на Американски хотел?

Много бързо замете герберите, не се радвай толкова, нито топлофикация го прави от сега, нито градска мобилност. Това с градинките е много спорно, кое е градинка, кое не е? Има си ПУП, той е приет, ама законът като не те устройва си срещу него и плямпаш за далавери, ако пък беше твое мястото, щеше да пищиш как герберите вършат своеволия и не ти позволяват на теб да строиш. Червен Боклук!!!

Много ме радва всяка искрица от гражданско съзнание! Ако този протест е мащабен - 10, 20, 30 000 човека, строежите ще бъдат спряни на следващия ден. Но има и нещо друго - няма как да стане презастрояване, ако няма интерес към новите имоти. Докато се редят на опашка, за да платят по 1200 евро на квадрат в презастроен квартал, ще има и собственици на имоти, дето ги дават срещу обезщетение.

ей затва како, най-си е гот у гетото. НИКОГА, ПОВТАРЯВ НИКОГА, НЕ МОЖ ДА СТАНЕ ОТВРАТ КАТО МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ И ДИАНАБАД. Младост, вие с4 за незаконно построени сгради, немате ли?

Дианабад е един от най запазените квартали от към презастрояване. Това е пълна глупост.

То дъй саму младус!!!!! Сичките май ги напрайха таквиз!!!!! Я одете и виште онзи квалитетниу квъртаал льозенец???? Там квой?????

Мутрогерб за 10 години успяха да уредят имотите на свои обръчи включително и от други градове, които сега налазват София и започват панически да леят бетон.

Подкрепям гражданите! Мутрите и мутресите вън от Столичното кметство! Стига корупция, стига мутренско-фандъшки безобразия. Тя щяла да прави проверка. Сама на себе си!

контра от Столична община... масови глоби за незаконно остъкляване, саниране, висящи климатици, сателитни чинии и гащи... осрани градинки