Протест заради сечта в Борисовата градина, Фандъкова обясни казуса пред СОС

Председателят на СОС привика кметът на район "Средец" и столичният градоначалник и собственика на имота да дадат обяснения пред общинския съвет по случая с изсичането на дърветата

Обратно в новината

Коментари - Протест заради сечта в Борисовата градина, Фандъкова обясни казуса пред СОС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По важното е, дали сега тази територия, Ще бъде официално залесена и защитена зона? Трябва да бъде взето официално решение

Смятате ли че руменчо вълка ще позволи?!? Той си е направил друга сметка

Комундетаа никакъв Борисов не е давял къпалнята на Мутрите , а мошенниците Антоан Никалов и Стефан Софиянски .

Щом е Борисова градина, Значи Борисов я е дал Как иначе да е? Ало беше Курнелина градина, То тогава...

да най-алчните мутри. То друго в София няма.

Тази вечер Трайчо при Цветанка ризова каза на тази фирма,която е унищожила парка само да им се отнеме разрешителното да не се занимават повече с тази работа и нищо не казва за подсъдното действие на мутрите. Ако имаме правителство тези веднага да се дадат на прокуратурата.

Боко 20 години управлява, ама ако гласувате за него догодина и Къпалнята ще ни върне, и стадиони ще построи и бандитите в затвора ще вкара, бензина ще е левче....

Вярваш ли си.Мутра ще вкара в затвора мутри??

Фандъкова и Борисов подариха МАрия Луиза на мутрите сега се правят на загрижени....

Не разбрах за какво парково изкуство става дума... Разходете се по горната част на Борисовата градина и ще ви се стъжни душата за гората.... Хиляди дървета са изпопадали, изсъхнали, изгнили. Гората загива... Нито т..ата кметица, нито еколожката отговаряща за този парк си нямат абер от парково изкуство. В един парк всяко дърво, храст, тревичка трябва да си е на мястото и да има слънце и въздух. Сега е една полу влажна гора на която и трябва клечка кибрит през лятото.

изсичането на дърветата е с разрешение на кмета на община Средец Трайко Трайков от ДБ, един от "спасителите на София", да не забравяме - "маджо се обади, после ще говорим"

така се твърди, но според районния кемт разрешението е за няколко дървета. Обикновенно се разрешава сечта на 5 дървета и то ако са изсъхнали. Очевидно някой нещо е нарушил. Всичко би трябвало да е на хартия и да е лесно установимо. Разбира се журналистите нямат енргия или са им платили да не вникват в дълбочината на проблема и скоро очаквам всичко да утихне. Мен ми е много чудно директорана Общинско предприятие Паркове и градски градини Милена Васева защо до сега не е казала една дума? Тази сртуктура отговаря за зелената система. Да дойд е да каже има разрешително за еди нкакво си изсечено е еди какво баси за 5 фиданки ако не може да се разбере кой какво не знам за някое сложно престъпление какво се случва....

не може някаква дакслаица от Самоков да я сложат на поста да управлява столицата. За да си успешен кмет трябва да си местен, семейството ти е да е местно и да познаваш всичките особености и проблеми на града първо като жител и гражданин и после като кмет за да можеш да ги решаваш. Освен това Фандъкова е поставено лице. Други хора управялават, столичната община е парцелирана между заместниците на фандъкова и всеки си има ресор и си възлага поръчките на фирми, които им се каже. Така функционира столичната община. Фандъкова няма власт над заместниците си нито над районните кметове. Всичко е разделяй и владей и като не може да ги контролира не мое и да ги санкционира. Работил съм в обществените поръчки на столичната община, в прогнозната стойност на големите поръчки се залага в цената и стойността на глобите, те винаги имат таван. Примерно на договор 1милион се слагат 100000 лева за глоби. така на практика изпълнителя не е ощетен щото парите за глобите му се дават предварително. Ако сгафи ги дава на общината ако не си ги делят за зор заман директори, заместници, съветници и прочие. Схемата е измислена отдавна, краденето е брутално. И това са все схеми на ГЕРБ и Борисов. Преди Борисов да стане кмет на Столична община нещата бяха по прилични 10% беше норланото да е заделя. След Борисов процента скочи от 30 до 50%. Сметнете на 2 милиарада колко е. И това е във всичките герберски общини. Натрупали са такъв фнансов ресур че 20 прокуратури могат да си ги вземат на издръжка и пак няма да ги усетят сиреч главния каскет не може да ги пипне никак ама никак. Защото става въпрос за ужасно много пари пред които не може да устои ни прокурор ни съдия, да не говорим за държавните чиновници. Това е жалката съдба на бедните и слабо развити страни. Никой и нищо не може да промени нещата. А тука няколко дръвчета хахах ще се пошуми 3 4 дена и всичко ще утихне. Просто се търсят алармаджиите, които вдигат и са вдигнали врявата. Ще им се плати и ще спрат да вдигат врява, а всички вие, притиснати от ежедневните си проблеми ще забравите много, ама много бързо за няколко дръвчета. :)

Хахаха. Значи общината е съсобственик на терена, но не знае какво се случва на него и какви са намеренията на другия съсобственик - интересно. В същото време теренът е собственик на човекът, който получава най-големия приход от бюджета на общината - такса събиране на отпадъци. Мнотго е разочарована кметичката, ама налага нищожна глоба на фона на над 200 млн. лв, които общината годишно превежда за смет.

_stankow

Че може ли да се поддържа градски парк без да се отсече нито едно дърво ? Ми той за 20-на години ще заприлича на джунгла, хората къде ще се разхождат ? Изобщо тези зелени не са "за" гората, ами са "против". Против когото им кажат. Против този, за когото им платят грантове.

... а ти в бяло... Поне си трай!

Фъкдукесата да обясни ... не ме разсмивайте бе хора ... тази едноклетъчна амеба е олицетворение на гербастаката клептократична "калинка-кристалинка"

По-правилно е да се спомене, че госпожата се е опитала да обясни казуса. Но не й се е отдало.

само борис бонев ще оправи софия, след градския транспорт

Както винаги Фандъкова последна научава за нарушения в София,но поне знае ли кой е продал или подарил този парцел на някого и това не е ли кражба от държавата.

Усмихнатото Лице на Корупция даде Къпалнята на мутрите, а Витоша на други мутри.

Тия па решили да скочат на мутрите...... Нали след едно обаждане "отгоре" , веднага ще им се разреши ако искат и МОЛ да си построят там ....

Освен глобата, да засадят дървета на мястото на отсечените, това трябва да е наказанието!

SS-Nebel

Да засадят, но 30-40 годишни! Ноят, засаждат! Не фиданки да боднат!

Интересно , кой идиот продаде къпалнята на мутрите . Няма ли начин сделката да се развали и софиянци да могат да ползват мястото като някога.

Да не се получи така, че Бонев да бъде промотиран, като "защитник" от "собствениците" на къпалнята за една мижава глобичка! Идват избори не забравяйте! Тая игра вече я гладахме с преДАй България и Росенец!

Айде стига демагогия и слугинаж. Защо същите тези народни защитници не протестират в Княжево срещу сметосъбиращото депо от коли на сметосъбираща фирма, близка до тази госпожа. Смрад, течове, боклуци срещу 26 училище. Превърна Княжево в строителна площадка за "нашите".

фандъчка ВИНАГИ върви след събитията със сополив, овчи поглед. Тя ще наложи глобичка по стар изпитан обичай

На тоя спонтанен протест от загрижени граждани, що са им такива еднакви лозУнгите?

За по голяма масовост няма пари. А и предизборната кампания за кмет започна от сега нататък ще се нагледаме на подобни "спонтанни" протести.