Магистратите заплашиха с всеобщ протест заради заплатите

Съдии, прокурори и следователи ще излязат на протест, ако финансовият министър не оттегли предложението си заплатите им да бъдат определяни от Закона за бюджета

Обратно в новината

Коментари - Магистратите заплашиха с всеобщ протест заради заплатите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Търся или наемам един брой червена съдийска тога. Ще си я наметна на гърба и по цял ден ще я рязвявам по коридорите на съдилищата за голяма заплата.

А няма ли опасност с вдитането на заплатите им да се вдигне и прага на рушветите в системата?! А може и да няма рушвети и аз само да си фантазирам?! Не говоря за всички щото навсякъде има и честни хора!!!

ДА ПРОТЕСТИРАТ - С ТЯХ И БЕЗ ТЯХ ЕФЕКТ НЯМА !!! ЗА ПАРИТЕ, КОИТО И СЕГА ПОЛУЧАВАТ, ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СЛЕДВАШЕ ДА СА ПО ЗАТВОРИТЕ !! И ДА ИМ НАПРАВЯТ ЗАПЛАТИТЕ 5000 ЛВ, СЪЩИТЕ БАСТУНИ ЩЕ СА!!! СЪКРАЩАВАЙТЕ ГИ И НОВИ КОНКУРСИ НАВСЯКЪДЕ!!!

Кой пази пазачите?

да не ви гледаме в паничките - това искате, но и да гледаме - у вас и хляба и ножа - няма кой да ви осъди. Какво плюеш българите бе миндил? Като не ти харесва - свят широк, нали сте много знаещи - тъпанари. Но на вън няма кой да лъжете - тука ви е живота, но няма от кой да крадете и лъжете народът обедня или се изнесе. А вие тук ще пукнете.

Много глупости си написал на малко място. Толкова ли не ти стига акъла, че малката заплата предполага искане на рушвети или клякане пред всеки властимащ, да не те уволнят. И не съм казал само за магистратите - насъскват всички професии едни срещу други. А такива като теб, дето само подканят всички други да се махат от България са ми най-готини. И като останеш тука сам с министър Горанов, какво ще правите?

Дали някой ще публикува какви са заплатите им в момента?! А и при тях не е толкова трудно- просто стават адвокати и толкоз!!! Като е ниско заплащането - напускат!!! Да, ама не, нали?!

магистратка по една телевизия като отворила едни уста, но можеш я спряк. Какво каза - че по-кадърни, по-работливи от тях няма - те са огледалото ни за пред света. А май точно обратното пишат в писмата си от ЕС - слаба правораздавателна система. Нагли ненаситници - та кой преди 20 години бяха съдии и прокурори - само комуняги. Сега са те и тяхните отрочета - ненакрали и ненаяли се - социално слаби с места по морето като такива - срам нямат.

Българите сме странни хора. Все гледаме със завист в паницата на другия и а е поискал нещо, а скачаме, като ужилени. То затова и нещата са на този хал - учители срещу медицински сестри, те заедно срещу полицаите и военните, и всички срещу съдиите, прокурорите и следователите. Това се използва ловко по предназначение от политиците, на които и без това не може да се разбере от къде всъщност са им доходите. Само искам да запитам министър Горанов за какво всъщност непрестанно тегли милиардни заеми? Твърди, че е за увеличаване на заплатите, а същевременно постоянно обяснява как няма пари за такова увеличаване.

Докато аз пълня въпросната паница с данъците си, а тия на паницата един на друг си бичат условни присъди за взет рушвет и дела се точат с години, въобще не ми изваждай разсъждения какви странни сме били българите и кой срещу кого бил използвал ловко.

Това с пълненето на паниците малко не минава. Сигурен съм, че даже и да си бизнесмен плащаш по-малък данък "доход" от който и да е "чиновник". А за останалото казах, странен народ сме българите.

като писахте молби за назначение , не видяхте ли какви ще ви са заплатите ? или намаляха рушветите и подкупите които прибирате ?? за калпавата дейност която извършвате и това което получавати ви е много !

Като са им ниски - да напускат. За тези топли местенца веднага ще има наплив от желаещи. Само Софийският университет произвежда по 300 на година.

ТЪЖНО! ОСКОТЯВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е ДОСТИГНАЛО ЕКСТРЕМАЛЕН МАКСИМУМ!!!!!

СЕГА КОЛКО СА ИМ ЗАПЛАТИТЕ?

skud

БРАВО, магистрати защитавайте си статуса за да не стане както във МО и МВР там базата също БЕ средна бюджетна/сега около 900лв/, ГРОБ я "овърза" инфлацията я "изяде" падна на минималната за 2016г. тия от ГРОБ планират базата да е 380лв! по - малка от минималната която ще е 420лв!! и около 250% по- малка от средната бюджетна. ЗАЩИТАВАЙТЕ СИ интересите не се давайте на министру, той ще си отиде но загубеното никой няма да ви върне!

Горанов е прав, както и Борисов.Заплатите на магистратите май са по-високи от тези на министър- председателя.След като българския народ живее в недоимък и магистратите няма да имат увеличение на заплатите им, които и при това са около2 000 лв.в районните съдилища и прокуратури, в окръжните -около 3000 лв., а във върховните съдилища са над 4000 лв.Техния собствен бюджет се приема от НС и е част от бюджета на държавата, защото ВСС не е над държавата или извън нея.

Алчни, гнусни, корумпирани същества. Ненаяли се. Всъщност, защо пък да не им спретнем един контрапротест, те и без това защитават само върхушката в страната ни, значи няма какво да губим.

Хей, не се наядохте. Не ви ли стигат рушоветите?

Предлагам да им дават по една минимална заплата на месец + система за бонуси за добре и ефективно свършена работа.

Е те и сега си я имат системата за бонуси при добре свършена работа. Нарича се "рушвет".

Е, как ще сте доволни от съдебната система, вие тук дето сутринта плюете жлъч, или сте подсъдни, или сте загубили дело, или имате неплатени данъци, които искате лекичко да избегнете, или точите ДДС, или пък искате да се снабдите по незаконен начин с нещо, и т.н. Не ви е изгодно да прибягвате до съда, щото ще ви се наложи наказание, пък го не е изгодно за вас, нали. Затова не ви оттърва съдебната система, затова я плюете.

Охаа, настъпихме май някой по болното мазолче. Знаем че е безсмислено да спориш с юрист, той винаги ще извади от 10 кладенеца вода и ще си измие ръцете, в крайна сметка. Ясне сте на всички, не ви плюят тези, които имат присъди, неплатени данъци и пр., плюят ви тези, които са пострадали от вас или техни близки, пострадали от продажността ви и корупцията ширеща се щастливо в редиците ви.

Не е безсмислено да спориш с юрист,той поне борави с доводи,на които да отвърнеш,ако имаш малко ум в главата.Безсмислено е да спориш с тъпанари и злобари,каквито са повечето от пишещите тук-жалки,завистливи човечета,които обичат да плюят по всичко,за да избиват комплекси.

Б(р)атко, ти ли си? Или може би оная съдийка, дето за взимане на рушвет я наказаха само условно колегите ѝ?

Съдебната с-ма е убежище и хранилка на комунистическия отпадък, там се приютяват и куцо и сакато, неграмотни , прости и невежи, присъствал съм на дела, умишлено ги протакат , симулират работа , но за грамотния човек е видно , че са илитерати и само имитират дейност. Не случайно от ЕС има изискване за съдебната с-ма, но нищо не се прави, нито Горанов нито Борисов смее да ги пипне, заплатите са им необосновано високи, всички полицаи си купуват дипломи за да могат да се уредят следователи, защото заплатите са баснословни.

Ти много знаеш за съдебната система моето момче /момиче/. Я си шмръкни още една магистралка и се успокой, че си много нервничък!

Предлагам всички вместо да протестирате, да напуснете. Така или иначе, правосъдната система е под всякаква критика, поне да спестим от заплати

Тогава ти ли ще влезеш в съда да правораздаваш? Или най-добре с тоягата да се правораздава, щото то и без това държава няма. Хабер си нямате какво се работи в съд, ама по български си плюете. Майната ви, то и без това държавата си е заминала. Скоро тук ще са орките и няма да имате нужда от прокурори и съдии, щото ще се прилага шериата.

Тоя бил корумпиран, оня бил корумпиран, а нашего брата хейтър- чист като девича сълза! Що давате, бре? Защо не сезирате компетентните власти за борба с корупцията? Или и те са корумпирани? Както казах- чист е само наш брат хейтър.

Що за въпрос е това? Корумпирани са очевидно, ти не следи ли случая с корумпираната съдийка? Да не мислиш, че ония дембели ще позволят да съществува структура, която може да им свие сармите?

Нечувана наглост!Вижте им колите къщите и къде учат децата им!Там за да те назначат си плащаш!Всеи българин може да изброи поне 100 случая за абсурдни решения на българския съд!Безполезници и хрантутници!Същото положение е и в Полицията!

Хейтър Груйо, с писане по форуми и мрънкане, богат не се става. Бягай да бачкаш. И ти да имаш.

Я да видим на кой мама или тате са съдии!А може и двамата!Хранят ли те малкия пакостник!Брей че защитник на прогнилата Темида!

Тия пък от кога разчитат на заплатка?

В края на месеца. Не знаеш ли кога се дават заплати?

Ама в съда и прокуратурата и заплати ли дават?

Смешковци, я да ви питам- като сте толкова големи спецове по съдебната система, колксо от вас са подали сигнали за корупция срещу конкретен магистрат? Познавате ли въобще магистрати? Или това няма значение, важното е да се "храчи"?

Ходи провери как свърши делото за корупция срещу съдия Анелия Цветкова, и по-точно каква присъда ѝ дадоха, та да си отговориш сам на въпроса си.

Голяма наглост! За каква независимост става въпрос? Нима съдебната система не се издържа от джоба на данъкоплатеца в България!

Явно независимостта ги интересува, само когато става дума за парите. Във всеки друг аспект обичат да са зависими. Всъщност пка по отношение на пари, но не под формата на заплата. Съдебната система требва да се промени издъно и изцяло, за да почне да работи. Сегашните й представители нямат срам и чес за 5 ст. Какво говоря пък аз за срам и чест, като една част са чисти рпестъпници. Посткомунизъм в законова рамка.

Ще те питам какво ще говориш, когато магистратите спрат работа само за два дни? Държавата ще изпадне в колапс и тогава всички хейтъри ще запеете друга песен.

Не може нещо което не съществува да изпадне в каквото и да е състояние.

zeddd

То държава няма бе. Точно заради тези корумпирани магистрати, съдии и следователи!

Мразещите и себе си, съдилищата само ПРИЛАГАТ законите, които СА ПРИЕТИ ОТ ДРУГИ.

Я аз да питам - това са тези, които: 1. За прегазени деца на пешеходни пътеки дават условни присъди! 2. За смазани на тротоара деца от дрогирани, дават 4 години! 3. За прегазени 2-ма души на тротоар дават условна - опа тука водача е на "колега" син (да не се разглежда примера)!!! 4. За убити по особено мъчителен начин страци по селата, делата се влачат с години и/или виновни няма и - примери още МИЛИОНИ !!! Парите им били МАЛКО, а!? Е па предвид, колко СПРАВЕДЛИВОСТ е раздадена?! Сигур са им малко....ама парите ли, тоягите ли........пак се обърках.... Та какво искат - СПРАВЕДЛИВОСТ ли?! Ще има - и за тях ще има!

На първо място тези магистрати са човешки същество, също с емоции. На второ място същите тези магистрати имат ЗАДЪЛЖЕНИЕТО да потиснат емоциите си и да спазят законите. Трето - законите се прилагат от магистратите, а се приемат в Народното събрание. Там качеството на нормотворците е доста съмнително! Четвърто прави разграничение от разследване и правораздаване, защото първото се извършва от изпълнителната власт в лицето на МВР. Там количеството е огромно, но качеството на разследващите изключително неграмотно. Четвърто, когато в хода на разследването се оплескат нещата, съдията (магистрата) не може да си затвори очите, защото и подсъдимия има права, които ако бъдат потъпкани от съда, следва дело в Страсбург. За сведение магистратите в Съда на ЕС взимат по - високи възнаграждения от комисарите на ЕК. За труда, който се полага и знанията, които са необходими възнагражденията са безбожно ниски.

Остави, колега, няма да те разберат. Това е и целта- "Разделяй и владей". А бе...Закривай държавата. Всъщност, тя сама ще се закрие като се изпоядат

Като са безбожно ниски възнагражденията - напускаш и отиващ да копаеш картофи. Там са по високи.

Излезте , магистралки ! Откога ви чакаме .. Още кинти искате , ааа .. Не ви се получават нещата . Търсете ги в синагоги/ сараи / козяци .. От Българският данъкоплатец получавате десен прав .. между очите ;:)) Аре , излизайте , чакаме ви :))

аз пък искам да протестирам(е) срещу антиправосъдното ни министерство, буквално дирижирано от мафиотите ! призовам всички честни хора отвратени от нашата наистина сляпа и глуха темида на мирен протест !

Мирен няма да ги оправи тия синковци.

Всеки ден чуваме за пуснати от ареста след 24 часа убийци, насилници,крадци и др. под. Първо да си заслужат заплатите , после да искат някакъв стандарт.Намалете престъпноста и народа ще подкрепи вашите заплати.

богатите също плачат

Тия малоумни " хотелиери " вият за още кинти от хазната .... Не е истина ! БЯЛ ДЕН ДА НЕ ВИДИТЕ , ПРОДАЖНИЦИ ! Всеки откраднат лев - за панахида ! Да бъде !

Магестралките на протест, голям смях. Ама имало закон - това което е пробутано от лобисти и гласувано от некомпетентни депутати, закон ли се казва? Магестралки, за протеста да си облечете смешните парцалки/тоги/ за които ви се дават по 2 заплати годишно, ей.

заплатите на бг "правосъдие" трябва да се определят единственно от народа , за корумпираните :специален кал и бър.за голямата риба трябва и голяма въдица !

Това с народа е страхотно. Да позная- искате правосъдие, но да на съдиите да се плаща като на магазинери. Само че и правораздаването ще е колкото е размера на заплатата. И пак няма да сте доволни.Всички тук сте страшно "компетентни". Едно е ясно 24 години облъчване срещу съдебната система и резултат има- омраза и неприязън .

Богати и нагли - право пропорционално !

Като не им харесва да подават оставки. Дай Боже да се намерят други, не така корумпирани и повече работещи.

Магистрати?!?!?! Хахаха какви магистрати сте бе? Първо ви наведоха сега ще ви орежат и заплатите-хахаха! Хак ви е!

Нямс по нагли! Вън!

Някой спомня ли си делото Борилски?

Да французите го разглеждаха, сед което принудиха нашата прокуратура да също да го разгледа, а решението на нашите беше половинчато.

Обжалване на постановление от прокурор, в СРС със срок съгласно НПК3 дни, се бави 3 месеца.Без да се притесняват трима прокурори дават съвет на четвъртият техен колега как и колко пари да вземе по дадена преписка.....ако отидем и на конкретни дела страшно ще ставе-как не ги е срам!

Трябва да шариш, иначе няма 3 дневен срок!

То бива, бива нахалство, но тяхното е безкрайно! Цял народ ги плюе и знае как съдят, но те са безочливи не само в присъдите си, но и в лакомията си!

СЪД ЗА БЪЛГАРСКИЯТ СЪД!!!

магистратите заплашиха и с цензура по форумите, за да им е по-удобно да си скрият раз ходите, пред приходите извънбюджетни, където са защитавали престъпниците, за сметка на бхк и дпс, за да могат да ни трият. трийте. нямате проблеми!, а наказанията ви не се отменят.Господ е Всевиждащ!

80 % от българските магистрате трябва да са на едни от първите редици на стадиона ако питате мене

...тези, нали са АБСОЛЮТНО НЕЗАВИСИМИ? Някъде, на метри от Господ. Никой не може да ги критикува... Срещу кого протестират, тогава? С КАКВО ЩЕ ДОКАЖАТ ПРАВАТА СИ? Че той, Българския народ е толкова толерантен. Иначе да беше им обезлюдил, виртуалната държава, която са си изградили. На негов гръб... Абе, тия докога ще се бият за КОКАЛА? Няма ли да им го вземем, най-после. И ЩЕ НАСТАНЕ ВСЕЛЕНСКИЙ МИР...

парите и'м са предостатъчни ....как може за убииства и кражби на милиони да не се иска адекватна парична гаранция и накрая всички мафиоти са оправдани или наи-много с условни присъди а в затворите само кокошкари с максимални присъди