Над 300 железничари на протест, готови за стачка

Над 300 железничари се събраха на митинг-протест на гара Горна Оряховица. Протестът е под мотото - "Не на глада, не на мизерията. Искаме редовно изплащане на заплати", съобщи Дарик.

Обратно в новината

Коментари - Над 300 железничари на протест, готови за стачка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама то и синдикати ли сме имали?От 19 години за сефте чувам.Вярно бе,нали всеки месец ни удьржат членски внос.

Известно е че железницата се съсипва умишлено от много години насам. Азбучна истина е , че влаковете са удобен , бързи и икономичен транспорт. За съжаление тук не се инвестира в обновлението на техниката. Няма начин да има добри заплати ако няма добри приходи. А добрите приходи се свързват с добра услуга, каквато в момента няма. При бързи и удобни влакове, с разписание, което допълва останалия транспорт нещата биха изглеждали друго яче. Но винаги рибата мирише откъм главата... Особено неприятно впечатление ми направи премахването на купетата при пътуване към морето. Пуснали някакви конски вагони - общо помещение, няма уют, няма нищо...Друго - Разписанието на влаковете е така направено, че да не можеш да се комбинираш с рейсовете...трагедия няма да стане....

До Глупаците, които непрекъснато по форумите призовават - железничарите да не били железничари, лекарите да не били лекари, учителите да не са учители, полицаите да не били полицаи и т.н. А какви да са? За да функционира една държава сравнително нормално трябва да си има и железничари и лекари и учители и полиция и т.н. Вие просто сте много глупави да го разберете, затова просто само четете може нещо и да запомните.

Господа жлезничари!Говорите за стачка а? А къде бяха машинистите от Горна,от Пловдив , Бургас... когато стачкувахме за увеличение , взехте ни влаковете и още се лакумите даже...Нямало къде да работите.. и си трайкате, ми трайкаите си и сега , нека ви тъпчат и подиграват, защото ням къде да работите, нека детето ви пита , тате днес защо няма хляб...

Железничари,а по времето на др.Мутафчиев защо мълчахте?!...

Chtom BSP ne e na vlast,razbira se,she chte poshvame stashkite.Nie sme sabotiori na vsiako pravitelstvo koe ne e komunistishesko 100%.

Niama upravia v skapanite jeleznitzi - spasiavayte se , hora !!!!!!!!

И аз искам много неще, ама няма. Който не му изнася, да хваща мотиката и да ходи на село да копа. Никой не ги е завързал за железниците.

В цял свят ЖП транспорта е приоритет, защото е най-бързият, безопасен и евтин сухопътен транспорт. В холандия напр. има мрежа от хубави бързи влакове, с които за не повече от 2 часа може да стигнеш до всяка точка на страната. Ние сме единствената страна, в която хората предпочитат да пътуват в претъпкани рейсове из задръстените пътища, като същите рейсове създават значителен риск от произшествия, принуждавайки автомобилите да ги изпреварват. И това защото влаковете са ужасно бавни, стари, мръсни и пълни с хора от ниските социални слоеве (клошари и циагани). В ЖП транспорта трябва да се инвестира за да се подобри придвижването на хората из страната и намалят ПТП. Ако има хубав, чист и бърз влак, който стига до морето за 4 часа напр. надали толкова хора ще тръгнат с колите си по пътищата. Както по цял свят хората слизат от колите в градовете заради метрото, същото е и с влаковете. Но ние винаги сме били наопаки на целия свят. Та нека да фалираме и БДЖ за да я продадем после на безценица на някой инвеститор.

Дежа вю с кремиковци!!! Айд стига вече. Ние ги лъжем че работим те ни лъжат че ни плащат да престане най накрая!!!! Реформат Дянков да реже на месо!

Някой друг Александър Томовец или Ковачки сигурно се е намърдал да управлява железничарите. Като ги слушам проблемите им започват да приличат доста на миньорите и на работниците от Кремиковци. Тука пък кой дебел олигарски гъз богатее за сметка на работниците? Как може всичко в тая държава да бъде довеждано рано или късно до фалит? Та железопътния транспорт в западна Европа е един от най-използваните и развиващи се услуги. Мисля че нехайството и бавенето на новото правителство по толкова много болни теми в обществото ще му изиграе лоша шега. Господа от ГЕРБ, ще дойдат избори скоро. Сигурни ли сте вашата гениална кандидтка за кметица на София ше бъде избрана. Да не съжалява, че не си е останала министърка? Май постепенно изгубихте много от електората си, включително и мене.

доколкото съм осведомен още при Василев новите мотриси са закупени от заплатите на работниците в бдж и поради ежемесечните погасителни вноски заплатите за замразени в тоя сектор същото положение е със закупените стари рециклирани спални вагони.

Скоро всички ЩЕ СИ ХОДИМ! Така че да не се тревожат, ами да си наточат МОТИКИТЕ! 2012 НАБЛИЖАВА!

Намери ти работа за повече пари в тази криза. В провинцията не е като в столицата. А що се отнася до състоянието не железниците търсете причината в тези които я окрадоха, а не в работещите там.

Мисля че изказванията Ви са абсурдни при положение, че тези хора които си чакат парите от БДЪРЖАВНИЖ (умишлено наблегнах на Д), нямат нищо общо със състоянието на железниците и инфраструктурата. Няма значение дали говорим за това или друго предприятие, всеки е в правото си да си иска парите на време! На теб ако ти забавят заплатите с 3-4 месеца и ако разчиташ само на тези пари за семейството какво ще направиш? Говорите толкова наизуст, че чак сте смешни! Писнало ми е от такива мишки , които си стоят и чакат кротко и се надяват да им падне от някъде! Докато си мълчим дори за най-малката безредица ще ни мачкат, ще чакаме с нетърпение заплати, ще работим за по 400лв с 2 до 3 чужди езика и висше образование! Евала на хората, че са се дигнали и показват, че имат мнение по въпроса. Българският народ не е никак тъп, напротив, просто с годините сме научени да контролират мисленето ни и да ни подтискат, защото много добре знаят на какво е способен българина!

Положението ще се подобри само когато държавата престане да съсипва българските железници, за да може поредният мафиот да се налапа. В цял свят железопътният транпспорт е приоритет - само в България един друг вид...

Да, бе - то и аз искам много неща, ама като се замисля май няма да ме огрее. Никой не ги кара тия т.нар железничари да стоят и да работят за 200-300 лв ( което според мен е абсурдно) и да си чакат заплатите. Изинявайте , но каквото е състоянието на железниците, такива са ви и заплатите.

по-високи заплати ще има , когато БДЖ има по-високи приходи...а за тази цел трябват човешки условия във влаковете. Не тоалетни- дупки в пода,от които се виждат релсите и в които са опикани даже и стените. Не купета, в който са наблъскани по 8 души и тн. Нови влакове-> Нови клиенти-> Нови приходи-> По-високи заплати. Това е... просто, кратко и ясно.

Ало синдикатите-СЖБ,НЖС и ФТР-Подкрепа-що само ни лъжете-айде де организирайте стачка!!!

Някой друг Александър Томовец или Ковачки сигурно се е намърдал да управлява железничарите. Като ги слушам проблемите им започват да приличат доста на миньорите и на работниците от Кремиковци. Тука пък кой дебел олигарски гъз богатее за сметка на работниците? Как може всичко в тая държава да бъде довеждано рано или късно до фалит? Та железопътният транспорт в западна Европа е един от най-използваните и развиващи се услуги. Мисля че нехайството и бавенето на новото правителство по толкова много болни теми в обществото ще му изиграе лоша шега. Господа от ГЕРБ, ще дойдат избори скоро. Сигурни ли сте вашата гениална кандидтка за кметица на София ше бъде избрана? Да не съжалява, че не си е останала министърка? Май постепенно изгубихте много от електората си, включително и мене.