Широка лъка на протест заради деца бежанци

Жителите на Широка лъка остро реагираха срещу настаняването на деца бежанци в селото и се заканиха да блокират пътища, съобщи БНТ.

Обратно в новината

Коментари - Широка лъка на протест заради деца бежанци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То и 11 годишни циганета обраха стар човек от село.

TRİ MİLİONA SA V TURSİYA,KOLKO SA UVAS,GLADEN Sİ İNE MOJEŞ DA MİSLİŞ NORMALNO.

Норвежци приемате ли в Широка лъка? Чисто бели, като Брейвик.

KAKVO E TOVA BE,DVE NEPILNOLETNİ DESA BEZ RODİTELİ,KAK NEGİ İSKAT,ÇE TAM E ÇOVEŞTİNATA,İ TOVA Mİ BİLİ POMASİ-MÜSÜLMANİ.

Да ги връщат в мюсюлманските страни! Никой не иска тая изменения в БГ.

Фатих , в Широка лъка са българи християни, мислиш ли че помаци ще постъпят така?

широка лъка е българско село.

Има и по-човечен ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ начин да се оттървем от тях.Той се казва ЕВТАНАЗИЯ. Прас една спринцовка и готово

АКО БЪЛГАРИЯ БЕ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА, тези две "деца" щяха да са добре приети и щяха ниастина да се интегрират. Но те не е. В нормалната държава децата ги приемат с документи по -еди-нично. Всеки случай се разглежда с месеци, понякога три години, а понякога и десет и накрая ги връщат от там от където са дошли поради лиспа на доказателство че са бежанци, без значение че за такъв преиод от веме те вече са научили езика, порядките и най-вероятно се чуствуват щастливи там. Остават тези които имат наистина причини да се считат за бежанци. ;;;;; А ТЕЗИ "ДЕЦА" тук са опасни. Поради много причини, една от които е, във всяко село "техен" човек, да докладава, какво става, когато българите се вдигнат на бунт срещу въпросните добрномареени партийки; или когато партийктие решат да властват в това градче.

А през тези 2-3 години вече са се омешали с в нашите деца момичета!! Вън на излетна!

А аз си мислех, че хората от онзи Родопски край са с големи сърца...

Просто си забравила да забележиш, че имат и ум. ТЕЗИ МЛАДЕЖИ НЕ СА БЕЖАНЦИ. КАКВО ПРАВЯТ АФГАНИСТАНЦИ В БЪЛГАРИЯ? ТРЯБВА ДА СЕ ДЕПОРТИРАТ НЕЗАБАВНО !

Лелей, какво говедо е българинаа... И все друг му е виновен.

Ей, тъмнозелелния, говедо ще викаш на баща си, задето е ползвал спукан презерватив като те е правил!

"Територията на България се подготвя за външно заселване" - видео - има го в "Поглед Инфо". "България след българите"- доклад на Йоханес Хан от ЕК през април 2013, преди изборите - не е шега, истински е!

Ще си строшат зъбите. Ние от турско оцеляхме. Ще се спасим и от продажни еврогейове и евреи - сатанисти.

Не го намерих в" Поглед Инфо"

Намирих го,в "Аналитичен преглед".

Ха-ха! Веднъж младежи, веднъж деца - какви са в крайна сметка? И как са доказали, че са "деца"? В Швеция и Великобритания се доказа (чрез зъбна експертиза), че около 70% от "непридружаваните деца" са всъщност доста над 18 години, като някои даже гонят 35 - 40.

Да ги пращат от там от където са дошли а които ги защитава да си ги вземе във тях тиа изроди

това са деца идиоти скапани, нищо човешко не е останало във вас. Промити мозъци.

Вземи ги у вас като си толкова човечен!

как ще са деца като са на по минимум 16-17 години? вече са изградени личности. и като цяло пропускането на куцо, кьораво, сакато и то без какъвто и да е контрол е доста притеснително

вземи си ги у вас тия деца по на 16-17 години (щото те така казват) от афганистан.

За първите 5 твои думи без запетайката след третата съм напълно съгласен

Браво! София е с Вас! Имам предвид Народът! Българският само!

А небългарският сволоч слага минусите.

Българския Хелзинкнски комитет - единствената организация, защитаваща истински интересите на хората у нас, вече се е самосезирал. За решителен отпор на родопските ксенофоби, говорещи с езика на омразата!

ххахахахахаха БХК защитава само и единствено правата на роми/ цигани, не и тези на БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД!

Бо Бо

Положението на жителите на Широка лъка е само капка в морето от случващото се в заобикалящата ни действителност. Защото ситуацията и в Широка лъка е следствие от действията на Евроатлантика и политиците ни, които са кукли на конци. Фактите от ООН доказват, че всичко сторено в България за последните 27 години е с/у интересите на самия българин и на България. Българинът не може да избира, защото за съжаление е последна дупка на кавала. И освен да си ближе раните, няма други алтернативи... Това е тъжната истина, не само за хората от Широка лъка, но и за всички преживяващи в България.

Още малко и ще почнат да ги разселват и по къщите ни

Преди да се занимавате с робската тема "туризъм" трябва да се изследва явлението "изпомпване на читави хора от източна европа към западна". Защо възлюбеният ви нов прицидент не повдига темата за Българите в чужбина? А тия бежанци са част от същия план.

Чужденците повдигнаха нивото на българския футбол! Чужденците ще решат и икономическите и демографски проблеми на България! На бизнеса му трябва евтина работна ръка!

че ние си имаме работна ръка, само дето никой не може да я накара да хване работа. та как смятате, че хора без език, образование и квалификация ще работят тук. образованите отдавна са се ориентирали

По закон са деца, да, ама в Афганистан на тая възраст имат по две- три жени и са бойци- талибани с доста подвизи... Та полека с определението, че и нашите цигани раждат на по 12-13 и ни шокират, ама културни особености... Тук си трябва 24 часа надзор и много внимание за да не стане белята.

НЕ СА ТОЛКОВА МЛАДИ И ЧЕ НИКОЙ НЕ Е УСПЯЛ ДА РАЗБЕРЕ ИСТИНСКАТА ИМ ВЪЗРАСТ-НАЛИ СА БЕЗ ДОКУМЕНТИ!!! И МОЖЕ И ДА НЕ СА АФГАНИСТАНЦИ ИЗОБЩО!!!

И това ли ви е най-големият проблем в България? Две деца?... В Германия има хиляди такива и държавата се справя! И е пример за всички държави по света как трябва да се процедира в такива ситуации!!!

Видя се колко се справя държавата- изнасилени немкини по площадите и в общежитията...просто,беше по-удобно да си затворят очите и устите. И са деца,ако са на 4-5, тия вече са изградени личности,с неясно какви ценности

Искрено Ви съжалявам. Вие вече не можете да разсъждавате трезво след достатъчно промиване на мозъка. Кръщелникът ми е програмист в Германия вече 10 години и след това с цигните обмисля сериозно връщане. Тук смята че е по-добре, а преди 10 г. не смяташе така.

Като се справя толко добре да си ги взема и тия двете деца - а и те тия също може да имат деца. На нас не ни трябват. И без това в Родопите българско село не остана. То така се започва 2 деца, майка с брада после малко семайдтво 50-60 души и слагаме бурки и путури че ятагана е наточен

Германец, вземи талибаните у вас. Хората от Широка лъка ще ти бъдат благодарни. За разлика от теб те знаят, че един афганец на такава възраст изнасили, удуши и хвърли в реката млада немкиня преди няколко месеца.

вдигайте се,тия утре ще направят поразии на българите,много агресия има в тях,не ги искаме,водете ги в Банкя,ББсе грижи за тях....

На тази възраст могат да направят много пакости, да не говорим, че са травмирани явно от изнасилвания в бежанския лагер, щом са под полицейска закрила. Такава беля си натресохме на главите с тия имигранти, че няма управия вече, а управляващите говорят само за пари, пари, пари.

А в Широка лъка кой има потенциала да се занимава с тези афганистанчета?! Никой не знае езика им. Само като дървета ли ще ги засадят в Широка лъка?!

В МЕХАНАТА Пием, пеем буйни песни и зъбим се на тирана; механите са нам тесни - крещим: "Хайде на Балкана!" Крещим, но щом изтрезнеем, забравяме думи, клетви, и немеем и се смеем пред народни свети жертви! А тиранинът върлува и безчести край наш роден: коли, беси, бие, псува и глоби народ поробен! О, налейте! Ще да пия! На душа ми да олекне, чувства трезви да убия, ръка мъжка да омекне! Ще да пия на пук врагу, на пук и вам, патриоти, аз вече нямам мило, драго, а вий... вий сте идиоти!

Кирил Домузчиев е прав - на България и е необходима евтина работна ръка. И то много. Поне 5 милиона имигранти трябва да бъдат внесени за да има някаква икономика. Прости селяндури не й трабват.

Добре, ама ти какво правиш още тук?

Щото са останали много такива като теб, дето хем от икономика не разбират, хем пак прости и крадливи селяндури избират!

Само аз да бях .... Интересно ти какъв си? Сигурно си умен и красив. Протестър ли си?

Накъде по-евтина от сегашната? Или мислиш. че някой арабел ще се метне да работи въобще нещо, още повече за по-малко пари отколкото работим българите? Спирай хапчетата!

много ми се иска тия решения да си имат автор а сега те просто се случват на тия граждани.... все едно господ ги наказва за дето са се родили в БГ но като цяло ги наказва някой си анонимен пенчо дето е взел решението да ги настани там.... БГ Държава- организация на чудовища и злодеи....

Уважаеми журналисти! Да Ви напомня, че в Афганистан има войници на други държави, че май и наши, които се грижат там да има мир! Така че бежанци от Афганистан няма, иначе за какво им плащаме на тия войници???!!!

Голяма работа.Най-много тези мирни бежанци да искат да си построят джамия в Широка Лъка..

16,17 годишни магароци вече узрели за опасни игри! Изход от ситуацията - кметството в селото да назначи на щат поне един човек, който да ги следи!!!!

Бе няма какво да ги следи. Да ги изпращат в Афганистан. АЗ ще им купя билети и много други биха го направили.

РОДОПЧАНИ НЯМА ДА СЕ ОСТАВЯТ ДА ИМ ХВЪРЛЯТ ПРАХ В ОЧИТЕ!!! ТЕ СА ИЗСТРАДАЛИ ХОРА И ЗНАЯТ КАКВО ЗНАЧИ МЮСЮЛМАНСКО НАШЕСТВИЕ! ТОВА СА ПРИКАЗКИ ЗА ПРИСПИВАНЕ НА СОФИЙСКИТЕ ЕВРОТОЛЕРАСТИ!

каква джамия те гони бе.

Вече и страх от децата имат някои! Ами по-добре няколко циганчета да настанят, тогава ще се чувствате по-спокойни и по-добре!

Цървула си е цървул,няма националност и е готов да продаде майка си за облага,а може би си педал и мечтаеш за арабско отношение?

Ама кои са тези стратези .Научете техните имена и ги линчувайте.Искат да загомнят и най чистото кътче останало на България.

Както и едно време - само из планините са останали истински българи, другите сме рая!

за жалост си адски прав....

Спомнете си преди две години как малко градче, не беше ли Розино, се надигнаха и изхвърлиха натрапниците. Сороската преса се скъса да ги плюе, че искали "чисто село", но хората отстояха ПРАВОТО си. Българи, НАШЕ ПРАВО Е ДА НЕ ИСКАМЕ НАТРАПНИЦИ! СЪБУДЕТЕ СЕ!

Трябва да се обединим. А това няма как да стане, като са ни натресли 100 партийни лидера, които да разкъсват нишките помежду ни, да ни отслабват и лесно да ни налагат волята и желанията си. Ако размислите, всички легални партии, в крайна сметка, слугуват, на един и същи господар. А ние се ядем помежду си, коя е правилната, коя, не е. Не осъзнаем ли това, твоето предложение няма да се сбъдне.

Никоя от сегашните партии не е антисистемна. Наистина не знам за кого да гласувам. И Радев е много далеч от Орбан.

Твойта "будна съвест" вдява ли, колко българи- натрапници има по света? Защо съвестта ти мълчи за обратният казус? Цял свят видя , как чистокръвен българин изрита жена в берлинското метро и и причини телесна повреда! Някой да е чул призиви за гонене и линч на българите от Берлин?

...чистокръвен Сиганин изрита жена в берлинското метро и ѝ причини телесна повреда!

Село Розово, до Казанлък.

Какво стана, Радев нали щеше да отменя 208-о постановление, прието от продажната мутра?

Е, той и до Румъния щеше да ходи за съдебната реформа, и пенсиите да вдигне.. Ама това като се върне от шопинга! Следващият мандат.

Само дето на тази възраст в Авганистан ги броят за възрастни и могат да са войници.

Не ни се вярваше, но нашествието вече започна! Сега накъде???!!!

На бой или на мушкуване и даване на акъл по форумите,изборът е твой.

Дано не е късно.....

ДОМА ЗА ДЕЦА ЛИШЕНИ ОТ РОДИТЕЛСКИ ГРИЖИ В ШИРОКА ЛЪКА Е ЕДНО МНОГО ДОБРЕ УСТРОЕНО МЯСТО ЗА ДЕЦА, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ДИРЕКТОРА СТАНИСЛАВ ШИКОВ И САМИТЕ ШИРОКОЛЪЧАНИ. В ДОМА ИМА ВСИЧКИ УДОБСТВА ЗА ДЕЦАТА НАСТАНЕНИ ТАМ, ИНТЕРНЕТ ЗАЛА, ВСЯКО ЛЯТО СЕ ПРАВЯТ ТЕАТРАЛНИ АКАДЕМИИ ЗА ИЗОСТАВЕНИТЕ ДЕЦА НЕ САМО ОТ ДОМА НО И ОТ ДРУГИ ТАКИВА ДОМОВЕ. ЗАЩО ВМЕСТО АФГАНИСТАНЦИ НЕ НАСТАНЯВАТ ДЕЦА ОТ ДРУГИ ДОМОВЕ КОИТО ЗАКРИВАТ. РОДОПИТЕ СА ЛЮЛКА НА БЪЛГАРЩИНАТА И ТАКИВА ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ.

Тия няма да останат в селото. Хората не ги искат, ще ги принудят да се махнат, бъдете сигурни. Шанс да бъдат приети и да се впишат- нулев. Най-много след година, а по-вероятно щом се стопли напролет, ще си плюят на петите и хайде към София. Така ще направят всички диваци, настанени в някое малко градче или село. Но на какво ще заприлича София, е вече друг въпрос. Защото тия, като всички други примати, са със стадно чувство. Събират се на големи групи, викат му диаспора. Не трябва да се допуска да си създадат диаспора афганските талибани в България. Ако успеем, постепенно ще се изнесат по един, по двама към мечтания западен рай. Създадат ли диаспора, проблемите са завинаги. Засега само сирийците имат диаспора тук и то тези, които тук учиха и работят сега, по-културни са. Тия обаче не трябва да ги допускаме в никой случай.

Теглете на афганистанските боклуци по един куршум - тъкмо няма да трошите държавни пари за издръжка на боклуци!

Ах, как лекичко играят по тънката струна на душата на хората - дечица заселваме, приемете ги, сирачета са, бежанчета, нещастни, гладнички... А българинът може да е всякакъв, но е състрадателен стане ли дума за дечица и някой яко се възползва от това. Но това ще е само началото - ще прокарат децата, а след тях ще ни натресат и възрастни "бежанци".

Не са "дечица" На тази възраст, там са обучени бойци. Те знаят, защо са тук. Знаят и какво да правят, до масовото нахлуването на заселниците. До тогава ще са научили езика, ще са пораснали и ще са придобили усещането, че тази земя е тяхна. Тогава, днешните наши деца, също ще са възмъжали, момичетата- узрели за плод, но няма да са по нашите (все още) земи, за да ги отстояват. Ран и Ът, не са измислили тактиката и стратегията на завладяване на територии. Правели са го още римляните, елините, викингите, дори хуните. Но хората са бранели земята си и са приемали алтернатвата -или да запазят свещеното си огнище, или, ако загубят, да умрат. Днес, това е немислимо. Либерализмът, пропил мозъците ни, ни диктува, каквото и да си хареса някой, ние да му го предоставим. Земя, жени, чест, кръв -всичко. Да живее либерастията!

утре още 22 това прави 24.Това си е цял наказателен взвод.Как ги определихА ЧЕ СА МАЛОЛЕТНИ КАТО НЯМАТ ДОКУМЕНТИ? нАЙ ТЕЖКО ЩЕ Е ЗА ДЕЦАТА НАСТАНЕНИ В ТОЗИ ДОМ.КОЙ ще ги пази? Кой че пази девойките в селото? Борисов какво ни натресе КАКВО?

Резаняците на първия самолет и обратно към Афганистан!!!

Гадо-ве-те от Агенцията за "бежанците" съвсем ЦЕЛЕНАСОЧЕНО посягат на едно прекрасно чисто българско село в Родопите. Бъдете сигурни, че това не е случаен избор - така се ЗАПОЧВА! Всичко трябва да подкрепим жителите на Широка лъка - НЯМА място за незаконно влезли мигранти в България!! НЕ на ционистките планове за подмяна на европейското ХРИСТИЯНСКО население!!

Колко удобно за властта се заселват тези в малки селца където няма държава,полиция,сигурност медии и тези могат да си правят каквото си искат,и никой няма да разбере освен местните хора.

Няма ли кой да утрепе арабските уродчета ??? а също и министъра, който иска да ги прати в селото...

" Няма ли кой да утрепе арабските уродчета". Такъв призив може да отправя човек , не само с първа сигнална система, а човек без никакви "сигнални системи"! Жалко, че имаш много "плюсове". Това показва колко ограничена е ценностната система на българина и къде му е мястото в цивилизованият свят - в задният двор, до кофите със смет.

Че плюсвете са много, именно, защото, вече са ни запратили до кофите с боклук.Или обратното -довлекли са боклука при нас.

на 16-17 години вече режат глави! Малоумници. "Непридружени" стигнали до България, сега ще ги отглеждаме, и то в Родопите! Забравихте ли "Време разделно". Защо не пробвате да ги въведете в християнската вяра, а?

Нещо май не си чел романа - главният герой във "Време разделно" - Караибрахим е българин, станал еничарин.

Някой пък не е чел историята и не знае как се "става" еничар!

срам ме е от нашите бг политици за тъпите им решения.Защо,защо в такива красиви места на БГ заселвате тези гадове,който мислят само да правят деца и за войни,оръжие,насилие!!!Дойдоха в цивилизованият свят да бъдат превъзпитани да живеят като нормални хора ,или,което е по-страшно,тихичко да промиват мозъци с тъпата им античовешка религия.Трябва да се осъзнаем и да се обединим срещу чумата на 21 век-радикалният античовешки войнствен гаден Ислям!Нямаме нужда от полумесец редом с нашите икони!!!

Ходи се засели ти там бе. Кой те спира?

d4

Б*х мааа му! Що така не "обгрижват" нуждаещите се българи? М??

Точно в Родопите ли бе, малоумници? Там и без това строят джамии като за световно! Срам нямате! Афганистан да не е във война, на 16 години вече не е дете! Не ни стиган нашите "турци", сега отвън ще внасяме?

Друго е важно: Широка Лъка е едно от малкото почти чисто български села в Родопите и браво на хората, заради протеста.

Какви деца бе? Сигурно не сте виждали какви ги вършат дори по-млади техни сънародници от ИДИЛ.

Могат да ги настанят в някое село с преобладаващо мюсюлманско население, там ще се впишат по-добре.

И това не е решение, а отстъпление. Принципът трябва да е - НУЛА мигранти.

ван от страната. нямат работа в булгаря. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.