Родители поискаха по-високо майчинство и детски надбавки

Родители от цялата страна протестираха срещу водената от правителството политика по отношение на децата и техните майки. Недоволството е предизвикано от замразяването на майчинските и на детските добавки, както и от недостига на места в детски градини и ясли.

Обратно в новината

Коментари - Родители поискаха по-високо майчинство и детски надбавки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, нека да има пари за децата. Но само за тези, чиито родители се грижат. Не да хрантутим разни дето раждат по 4, 5, 6 ги изпращат да крадат, а те ядат от детските.

Малко им били парите през втората година на майчинството.АМИ ВЪРНЕТЕ СЕ НА РАБОТА,КАКТО ПРАВЯТ ХИЛЯДИ БЪЛГАРСКИ ЖЕНИ.ДА АМА НЕ КОЙ ЩЕ ДЕБЕЛЕЕ ТОГАВА В КЪЩИ ПО ДИВАНИТЕ И ТУРСКИТЕ СЕРИАЛИ???

ДОСТОЙНИ ДЕТСКИ И МАЙЧИНСТВО ДО ВТОРО ДЕТЕ!!!!! ЗА ДА НЕ СТАВА РАЖДАНЕТО НА ДЕЦА ЗА РОМИТЕ - ПРОФЕСИЯ ЗА ПРЕПИТАНИЕ!!!! ЗА ДА МОГАТ ОБРАЗОВАНИТЕ ДА РАЖДАТ И ОТГЛЕЖДАТ ДЕЦА!!!!!!!!

Ако не си циганини и трайно безработен, държавата не се грижи по никакъв начин за детето ти. След първата и втората година от майчинството, в които получаваш някакви пари от държавата, няма повече грижа за децата. Нито получаваш детски, нито има места в детските заведения, нито има хубави градинки и паркове за децата. Нищо. Ако все пак детето ти се класира за ДЯ или ДГ, то на повечето места, персонала не се грижи добре за детето, защото няма мотивация. А децата на данъколпадците са бъдещи данъкопладци. Децата на цоганите са бъдещи паразити. Каквото и да пишем, никой няма да ни вземе насериозно. Който може да бяга с детето си в по-добра държава, да бяга. Ни на Бойко, ни на Дянков им пука за децата. В държавата се дават пари само за пътища, за да може ББ да се фука колко е велик.

За съжаление в България се подпомагат само циганите и децата им. Това е самата истина...... Аз имам две деца и никога не съм взимала детски. Не съм спирала да работя след навършване на две години за всяко едно от децата ми. Защо трябва циганките, които никога не се работили да взимат детски за децата си. Значи аз се трудя и не получавам детски, а циганката лижи и само си вдига краката за поредното дете и получава детски. Къде е правдата??????????????

Българките не раждат не от сега.Ако бяха раждали сега нямаше 47% от децата в училищна възраст да имат за майчин не български език.Просто сега видяха, че им дават възможност да протестират.И по този начин искат да дадат възможност на един етнос да превърне раждането в професия.Като се правят майките на европейки,нека да видят как стоят нещата в другите европейски страни.

Как пък този комунизъмя нама да си отиде най-накрая. :-( Толкова години само някой си прави експерименти на гърба на работешите млади хора. Хайде вече дъртите да спрат своя социален експеримент, не им ли стигнаха тези години да лъжат че неще могат да направят. Добре имаха своето време, опитаха, проавилиха се.... ми хайде вече спрете се... омръзна ми. Моята майка е член на БСП, но самата тя реши да не гласува, защото младите трябва да сме тези които определят управлението. А всеки родител-пенсионер сам да си направи изводите какви деца е отгледал и с какво тези деца сега му помагат.

Не мога да разбера какво общо има БСП и т н с нашия протест. Става дума за социални права, а не политика. До тук нито едно правителство не е направило нещо значимо. Последното направо ни срина!!!

Децата на България са приоритет на цялата нация, трябва да се спре насърчаването на циганската популация която в сегашните обстоятелства е изключително стимулирана правят 7 до 10 деца осакатяват част от тях или средата ги прави инвалиди 1-2 степен и после ползват 300 лв на дете за инвалидност + всички останали субсидии и така си го карат, а българските майки работят и пак не могат да изгледат децата си нормално, моля да сложим край на тази изродска машина за унищожаване на Българският народ!

Бойко и неговия свят в който живее незнае въобще за нашия свят в който ние живеем.

Хора , защо сте толкова злобни към българските майки? Искам да попитам всички , които ни плюят как се кара с майчинство с 240+35лв 2-та година? Вие наясно ли сте , че едни обувки са от 25-55лв , една блузка намалена е 10лв, памперси +кухня+каши 80лв и още куп неща(ток. вода и т.н. ), защо след като са ми удържали осигуровки и си плащам сметките трябва да ме приравнявате към циганите и да карате майките и децата им да се чувстват 2 ръка хора. Ние живеем в 21в и така искам да се чувствам. Само който има деца в днешно време ще ме разбере за какво говоря...ИСТИНАТА ДА ИМАШ ДЕТЕ В БЪЛГАРИЯ Е ЛУКС!!!

Веднага ще Ви обяснят от чужбина, там как е. Но няма да Ви кажат защо са там, като тук, видите ли , се живее евтино и прекрасно. После ще Ви кажат че сте от БСП, а накрая и циганка ще Ви нарекат. Просто стигам до извода, че тук стоят едни и същи хора с различни никове и са платени от правителството! Не си губете времето. то се вижда че пак ще се излиза на масов протест!

Защото повечето от тях пушат като циганки пък искат по-високи надбавки. Какво да им плащаме цигарите ли? Виж ги по градинките с децата и количките.

Ами започни работа да си получаваш цялата заплата.Щом лежиш в къщи,значи всичко ти е ОК.

Жените работят цял живот, освен , че отглеждат и децата си, подложени са на дискриминация да работят на половин бройка, където мъжете работят на цяла, тормозят ги, когато са бременни или ги съкращават, когато имат малко дете, за да не излизат в болнични. Вземат обичайно по-ниска заплата. Няма да изброявам семейните задачи, които са умножени по две от тези на мъжа. Хайде стига демагогствахте. Вие ходете на работа! Аз ще гледам детето си колкото и както трябва. вашето ако стане наркоман и пропаднал тип - си е Ваша работа!

Това, драга, са ПОМОЩИ. Повтарям за бавноразвиващите се - ПОМОЩИ. Има разлика между ИЗДРЪЖКА и ПОМОЩИ. И не забравяй, че тези ПОМОЩИ идват от някъде. Основно от тези, които НЕ вземат ПОМОЩИ, въпреки, че също имат деца!

ако имаш дете тогава говори...ако нямаш по-добре замалчи *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

в испаня маичинството е само 2 месеца,стига ревахте,работете,само за пари ревете....аи сиктир от тука...

Аз да та барна ше ти дам една Испания !!! :((((((((

kgb777kgb

Повече от 10 години говоря СЪЩОТО и знаеш ли какво ще получиш и ти - обиди , плюнки и омраза !!! Толкова са тъпи и комплексирани , че самата мисъл да се справяш сам с живота и да се научиш да си правиш сметката ги изкарва от равновесие , почти до лудост !!! Ако имаме нормална държава , НИКАКВИ детски - на края на годината отстъпка от данъците на РАБОТЕЩ родител и ще се окаже че детските не са 35 лв. , а може и над 100 лв. да станат !!! Ама тия са толкова тъпи и некадърни , че всяко изречение в живота им започва с "дай" , " да даде " , "дават " !!! Какво да се прави - червен електорат знае само да иска !!!

Прав си. И аз това повтарям, но винаги съм бил оплют! Не трябва по никакъв повод да се дават пари кеш. Щом са помощи - хляб, боб, консерви, памперси и др. Пари - само под форма на данъчни облекчения. За безработица - срещу поне 20 часа на седмица общественополезен труд!

А според тебе тъпако не се ли оправяме сами,а...Или си толкова тъп,че си мислиш,че от тия 35лв.ги докарваме.Това е помощ,а не заплата,а и за твое сведение със заплата от 350-400лв.няма как да се отглеждат две деца.А на идиота от по-горе ще кажа,че е пълен малоумник-кой нормален родител си представя,че може да купи нещо марково на децата си.Влезте в нормален бълг.детски магазин и вижте какви са цените.Освен за пелени и мляко за нищо друго не стигат.И не сме цигани разбрахте ли,а и е очевадно,че с тази политика досега циганската популация не намалява,значи трябва да се измисли нещо друго,а не като се спират детските и на българчетата.Не заслужавате да сте родители.Смятам повече да не чета тези порнографски коментари-вие просто не сте нормални.Не дай си Боже от вас да зависи управлението на държавата ни.

Тъпак си ти.... кой те кара да правиш две деца като няма как да ги гледаш... или за твоите деца трябва да се грижи държавата, демек и аз.... е... аз си имам свое за гледане....

ДА искат оставки -и смяна на гражданство !!!!!!!!!!! СТИГА ПРОСИИИ -СКАСАХА НИ ОТ ДАНАЦИ- ВСЯКА ГОДИНА ГИ ВДИГАТ !!!! ТОВА СА НАШИТЕ ПАРИ ДЕТ ГИ ИСКАТ , НЕ СА НА БОРИСОВ НА МАИКА МУ !!!!!!!!!!!

"Oт всекиго според способностите, на всекиму според потребностите" така можем да стигнем само до фалит. . . това не го ли пробвахме вече?

Айде глупости нямали пари майките. Като си сменяхме апартамента, три месеца давах постоянни обяви, че подарявам два детски кревата с матраци по форумите за раждане и майки- леглата бяха супер качество, от масивно дърво, абсолютно запазени, подходящи и за новородено, и за по-големи деца. Никой не ги взе, накрая успяхме да ги дадем за ПОДПАЛКИ на някакви, дето имали печки с дърва. Хич не ми обяснявайте, че майките нямали пари, били бедни, и прочие, и да се мъчиш да подариш маркова детска дреха, качествени детски мебел, няма кой да ги вземе, предпочитат да дават хилядарки за да си купят съвсем нови.

До нас наблизо има малка градина. И наблюдавам младите майки(кеф ми е), облечени като манекени, количките коя от коя по-скъпи-до тук бива. Но това, че 80% от тези мами пушат като комини, а плачат за детски добавки??!! Всеки, който пуши знае колко харчи на месец един среден пушач. Повече ноу комент.

Кой ги подкокоросва тези неграмотни майки които искат да раждат и по цял ден да лежат в къщи докато децата са им и на детска градина. А като се приберат от работа мъжете им правят вечеря. А тя се стяга за следващото оплождане.

3 месеца е майчинството в Швейцария. Българките са разглезени - 2 години им плащат, а те недоволни.

Когато заплатите станат като в Швейцария, нека и майчинството да е 3 месеца. Не говори едностранчиво!

ЗА КАКВО СА ПРОТЕСТИТЕ,КАТО ОТ 2005 ГОД. ДЕТСКИ ДОБАВКИ НЯМА - ПОЛУЧАВАТ СЕ СЕМЕИНИ ПОМОЩИ ЗА ДЕЦА.ПРОМЯНАТА БЕШЕ ПЪРВОТО НЕЩО,КОЕТО НАПРАВИ ДРУГАРКАТА МАСЛАРОВА,КОГАТО ОГЛАВИ НАЩЕТО МИНИСТЕРСТВО. ТАКА,ЧЕ БЛАГОДАРЕТЕ НА НЕЯ.ОТ ТОГАВА СЕ ВЪВЕДОХА И ОГРАНИЧЕНИЯТА В ДОХОДИТЕ И ВСИЧКО ДРУГО.ТАКА,ЧЕ ЗА КАКВО ИЗРАВНЯВАНЕ ГОВОРИТЕ.ЧЕТЕТЕ МОЛБИТЕ,КОИТО ПОДАВАТЕ ЗА КАКВО СЕ МОЛИТЕ - ЗА С Е М Е И Н И П О М О Щ И.

Кой ги подкокоросва тези майки?.От както свят светува ,който създаде дете, е длъжен да го отглежда, а не да чака някой друг да го храни.

СТИГААА.... престанете да се оплаквате. Цял живот някой друг Ви е виновен. Като не ви стигат парите работете повече. Като не ви оттърват управляващите сменете ги. Нека да дойдат истински политици, които ще направят и най-бедния българин милионер. А вместо колибите ще ни построят палати. Дайте да дадем още веднъж шанс на изминалите през 20-те години преход политици. Убеден съм, че ако им дадем вече 4-ти шанс няма как да не ни направят милионери. Не се оплаквайте от страната ни, защото БЪЛГАРИЯ ТОВА СИ ТИ. P.S. Няколко съвета за забогатяване: Работете повече, Учете повече, Купувайте български стоки.

За работенето работим - за 400лв. За ученето - висшисти сме и ценени специалисти, но в провинцията, в която сме 400 лв е средната заплата. А кои български стоки да купуваме - деликатес Булка, Рефан със ... на Азис, ментета меса, млека и хляб ли?!

Аз искам някой да прекопае царевицата, не искам специалисти. Ще ми ядете бахура с вашите специалности.

То пък се завихрили едни работни места! Само дето на сегашната работа не са ни били шута! Безработица голяма, вие давате неприложими съвети. Явно живеете в един от големите богопомазани градове и си мислите, че се бият за нас да работим, а ние мързеливите и неучени стоим. С висше образование в малките градчета няма нужда да сме!!!! Няма производство, няма нужда от инженери и физици!

Първо: Нямам намерение да се конфронтирам с никой от този форум. Играем от един отбор. И аз като Вас искам България да е богата, и покрай нея всички ние. Второ: Не съм от столицата. Но работя на няколко работи за да си докарам прилични доходи. Трето: Самия факт, че сте пред компютъра означава, че имате свободно време в което може да работите. Щом имате и компютър занчи може да правите Web сайтове, да програмирате, да се занимавате с онлайн бизнес или нещо друго. Четвърто: Аз сам съм се учил да програмирам, и други неща за да мога да работя, не е сложно, просто човек трябва да има желание да се учи и работи. Пето: Като не купуваме български неща, ще загубим и малките доходи които имаме, бизнесите ще фалират, ще ни съкратят, няма кой да плаща данаци, и следователно няма да има и помощи за безработни, а ние ще станем такива. Просто бъдете Българи, обичайте държавата защото, това сме ние, а не шепата управляващи. P.S. Много български фирми произвеждат качествени неща, та нали вие работите в тези фирми.

тъпчо

мързелив улук

След месец ще имам внуче. Детска количка 300 лева - най-евтината. Кошарка - 250. Дрешки за преобличане общо 500 лева. Коритце, леген, дрънкалки, термометър, дъска за преобличане съм 100 лева. Памперси - 40 лева на седмица. Храна, ако майката няма мляко 28 лева на седмица. Ужасих се!

Честито. Децата се правят от този който може да СИ ги отгледа.

Едно време нямаше колички (за какво ви са?) кошара нямаше, термометър???, дъска за преобличане?????????? Абе вие луди ли сте? Баба ви с дъска за преобличане са я отгледали, санким. А са били 5 братя и 3 сестри.

Малко сте се 'поизхвърли'. Аз имам 3 деца. Най-малкият е на 1 год. За количка ОК, но кошара - 250 лв са дървените. Купете си сгъваема за 80-120 лв и гледайте да има дупка с цип. Като стане на 2 год само ще влиза в кошарата. 500 лв за дрешки, при положение, че боди и блузки са по 10 лв в магазин Бо.ал - за 500 лв - около 70-80 дрешки + космонават + комплект за изписване. Памперси. Един пакет Пуфис е 24 лв. 96 бройки. Стигат за около 2 седмици. 50 лв са за месец, а не за седмица. Мляко - една кутия НАН е 10 лв. Стига за около 2 седмици. Не знам кое е 28 лв на седмица. 28 на седмица ще стане с пюретата - като почне да яде по 4-5 на ден за по 3 лв. Малки деца - малки проблеми

Моите пораснаха без тези екстри щото държавата не дава, пък и те се пръкваха едно през друго; сега и аз съм млада баба на много сиганета, ама пак такива работи не ползваме - опитай, хем нема да те боли глава от притеснение.

Данък " циганин " е много голям , то се знае. По 2 кубика вода на месец по "разпределение" , сметка за тока " несъбираеми", майчинските /на циганите са многократно по големи отколкото на българите/, няма данък сгради, смет и т.н. Не плащат за транспорт.Държавата ги учи без пари /даже им се моли /, усвояват маса европари уж за "интерграция" и още много, много. Мнооого голям е данък "циганин" . Срещу него трябва да се борим .

Еей, и дрехите от гърба ни искат да вземат, а вие ръкопляскате. Напълно сте се бъгнали, хора, зомбирани сте. Сами си копаете гроба.

Значи преди 10 години се роди 1 ми дета , а преди 3 години второто.Общо взето парите и при двете от детски и майчинството на жена ми отиваха за памперси , млека , дрешки и тн .И в двата случая и при двете ми деца бяха парите бяха в помощ на семейството.При днешния размер на детски и добавки се сьмнявам че тез около 300 лв долу горе общо ще стигнат и за една седмица на едно нормално семейство. Така че управляващите да не си правят оглушки и да вдигнат тези пари, коита са жизненоважни в пьрвите 2 години от живота на 1 дете.

А твоята роля къде беше? Защо аз да ти плащам за децата?

АБЕ ПРИЯТЕЛ ДАН СЬМ РАЗЧИТАЛ НА ТЕБ БЕ-ЗА ДРУГО ГОВОРЯ

Нищо чудно, че сме държавата с най-много доносници и досиета. За нас и вица с казана с катран в ада е показателен и емблематичен! Не е нужно да се борим за по-добро бъдеще! Все някой ще с....е на метеното! Никога няма да достигнем високия стандарт на западните страни, от които понякога надменно ни дават акъл или пример избягали по икономически причини сънародници!

От активни мероприятия на другарите!

Ето го живото доказателство - другари, та другари! И ти си от тия дето слагат съчки под казана! Я отиди си вземи заплатката от щаба!

180 7 1 Анонимен преди 7 минути уроди, разберете, че раждаемостта и увеличението на населението не зависи от доходите, пример - Сомалия 2000 г 7 млн 2012 10 млн, как става а , или вие се мислите за богове и без мерцедес и три къщи дете не раждате изроди манипулативни, прости като сомалийци пък искат като германци, трагичен вътрешен конфликт - и така хем бедни хем бездетни

Ние сме феномен, народ от ангелчета, който не знам защо ражда политици-дяволи. Абе, смешници, къде другаде политиците са баш от народа, т.е от село. Данеби да падат с парашути отнякъде, или да са ги правили в Сиера Леоне. Наши цървули са ги правили, най-често в пияно състояние, както впрочем повечето...Лумпените, крякащи не по площадите, както правят другите народи, а само пред компютрите, да се освестят. Те ни натресоха псевдодемократите, те само мрънкат и хвърлят грозна пяна наоколо, те са страхливците, които като са анонимници, са много ербап, но ако хипотетично дойде предишната власт, първи ще се юрнат за партийни книжки. Не всеки народ е излъчил над милион доносници, а само такъв, пълен със страхливци и раболепници. Мишки, на които всеки ден им подхвърлят по някоя партенка и те като озверяла глупица се нахвърлят помежду си, докато хитреците изпапат сиренцето. Нещастници....

Ани ТИ, бе калъф, чий го крепиш в дир-а, а не си на площада?

В интернет има статия"Ромите в България били 870000 ,според ЦРУ"Щом го казват,значи е така.

Колко струват едни обувки за дете примерно на две години? Ами, ако имаш две?! .....

Ами ако имаш 10 - заминавай за Алжир - да тичат боси! Га прай децата ни рива, а? Ся що ривеш?

амии ,ти луд ли си бре,никой не ти говори за безотговорност..

Синът ми е на 50 години. Не си спомням да са давали майчински, може би защото тогава не работех. Имаше също много голяма безработица. Затова заминахме за Изтчна Германия. Когато се върнах след 10 години слава Богу си намерих работа. Сигурно детските са били безобразн малко,защото не си ги спомням.Сега всички са озверели за пари.Какво значи да се дават пари независимо доходите на родителите?Дотам ли са стигнали състоятелните хора та да вземат от мен пари да си гледат децата.Това просто е позор.Ние сме бедна страна в криза.Но БСП ги подучва.

Пълни глупости.

Да не хващаш старческа деменция???Дъщеря ми е на 40 години. Родих я в университета. Имах 110 тогавашни лева стипендия, семейно общежитие за 3 лева на месец, безплатен ток, безплатни лекарства за детето и трите останали години от следването ми ги признават за майчинство.

Не са пълни глупости, това е истината, никога в тази държава, че и в околните, не е имало толкова социални придобивки колкото сега....и за какво ревът не ми е ясно, кой по точно искат да плаща за децата на някой си

Аз сън ма 40 г. Ама не си спомням да са ми купували безплатни лекарства, да ми е бил безплатен тока и т.н. То всъщност кой ги плаща тия безплатни работи? Едва ли е дядо Господ...И - три години следване с бебе на ръцете, признато за стаж.... После се чудим що се късат стените на язовирите и производството ни е скапано! И сега плащаме пенсия на някой, който си е седял в къщи да си гледа детето и така си е натрупал стажа. После парите не стигали....

Бойко, ако искаш да спечелиш изборите, консултирай се, давай надбавки и социални само ако и двамата родители имат завършено средно образование. Отрежи останалите. Така за образованите семейства ще има повече пари а за необразованите няма да има. Така трябва да се действа . Инак проблема ще се задълбочава с времето.

Бойко наш бог всемогущии- ти ако искаше да спечелиш изборите ще ше да вдигнеш бюджетните заплати .... СРАМ ....гл.асистент - преподавател във университет - 220 евро.......

За чий си ми преподавателю главен асистенте? Няма кой да набере една кошница ябълки, седнал си ми асистент да ми се пишеш. Кво ще ми ядеш на зима? Цървулите ли? И едно евро няма да ти дам.

Ами те всички партии това правят. Надпреварват се да ват пари на ... ОСОБЕНО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ. За това сме на тоя хал. За това само ... раждат!

За какво е цялата врява? Тези 35 лева на месец да станат 40? За 60 лв на година. Общо за 1000 лв за 18 години?!?!?! Страшен стимул за раждане, няма що! И после не бил политически митинг за 60 лв. Дрън дрън. Къде са ви мъжете, че не могат да изкарат 60 лева горница на година? Какви деца ще отглеждате, като мъжете ви киснат в кръчмите, а вие гледате дете с 35 лв на месец? На какво ще го научите? Да чака пари от небето и да ги опраска в кръчмата? Мерси! Няма нужда. Имаме си достатъчно безделници в малката си държава, че да се правят нови!

Евророма дава по двадесет лева на ромче!Да си пишем децата за ромчета,така детските стават 55!

Циганите точно това чакат.

Никой не смее да им каже - учете, работете и ще имате пари.

на тази даргава хора не им трябва,само карлеги. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Грешиш.Пенсионерите не са толкова глупави ,за да пишат коментари срещу майките.Тук пишат платени,с чуждо самосъзнание ,хора които не искат да има просперитет в България.

Основна цел на настоящето българско правителство е да създава емигранти. Защото след като изгони чуждите инвеститори или те сами напуснаха, се оказа, че освен подаянията на ЕС, най-голямо перо в оборота на парички в България имат емигрантите! На Борисов и Дянков това им е пределно ясно и за да има в мелничката пари, след като те съсипаха производството в държавата, трябва да изпратят възможно най-много българи навън. Един от най-лесните начини е да убедиш младите , че в България не можеш да имаш деца! Това прави всички мислещи разумно младежи потенциални емигранти! Тяхното оцеляване в България е направено нарочно невъзможно, не това на циганите, а тяхното! Защото дами и господа, вие не сте нужни тук. Няма от къде да изкарате пари, но можете да се пласирате навън и да вкарвате пари в България! И ще го направите. Заради ГЕРБ! Още пет месеца!

Всичко описано от теб, барабар със заключенията е абсолютно вярно. С една малка подробност - тоя процес започна още преди 20 г. и не е спирал и до днес. Да вменявате на ГЕРБ неща които започнаха вашите (социалисто-комунисто-мутро-ченгесарскии) лидери много отдавна е адски тъпо. Държавата е съсипана отдавна и кадърните и млади (вече не толкова млади) българи отдавна са навън, създали са семейства и отглеждат деца в чужди държави. Една част от тези деца дори не знаят български, а някой са вече студенти! И затова ли ти е крив ГЕРБ? Ама така ви изнася да пеете - да прехвърляте собствената си вина на другите! Защото сте социалисти! П.С. След 5 месеца много яко ще ревете! Вервайте ми!

Да втълпяваш , че желанието да имаш и да отглеждаш деца е комунистическа пропаганда, а грижата за подрастващите от страна на държавата е упадъно действие е достойно за съжаление. Но като познаваме главните действащи лица в управлението ни е пределно ясно защо дописниците им са на това ниво! Раждаемостта е статистика на надеждата. ФАКТ е , че при ГЕРБ у хората няма надежда! Дори след война , надеждата е по-голяма. Пресмятай с плоския си калкулатор, колко ще реве народа на България , когато партията еднодневка излъже още някой от нас!

Загледайте се, когато дават репортажи от мургавите махали в цялата страна - пълно е с....деца!!! Живеят в малки схлупени къщурки, ходят оцапани, мръсни, но когато ги показват по телевизията винаги са щастливи, танцуват, щракат с пръсти. Проблемът не е, че циганите имат много деца, защото те винаги са раждали по много. Проблемът е, че българките не раждат така както в миналото се е раждало. Има двойнственост при прилагане на законите за цигани и българи, например по отношение на ранните цигански бракове. Няма осъдени за педофилия и прочее, нали, понеже такава им била психологията на манговците? По същата логика не виждам пречка да им бъдат ограничавани правата за получаване на помощи след трето дете.

Българката не ражда, защото е отговорна, като не може да издържа 3 деца, има 1, или въобще няма деца. Циганките имат куп деца, защото получават наготово всякакви помощи за безработни, многодетни итн., данъците, сметките не ги интересуват, изобщо - пей сърце, държавата е длъжна да ги обгрижва и те се възползват от това.

По статистически данни циганите са 800000 души.Добре си направете сметката на къде върви България.Имат хиляди ромски партии,защитаващи техните права.Доста от тях имат и коли и пак получават големи помощи.Никакви задължения нямат,към държавата.Първото нещо ,което трябва да се направи да се ограничи раждаемостта между тях.Превръщаме се в циганска държава.Французите от 5000 бройки,викаха до небесата ,че не ги искат,а тука се поощрява тяхната раждаемост.После се сърдим,че не ни приемат в Шенген.Е,няма как да стане.Циганина не е научен на труд.При това положение България може и да изчезне.Властимащите не ги интересува.Техните пари са в чужди банки,а че след тяхното управление идва упадък,това тях не ги засяга.

По данни от последното преброяване като цигани са се определили 320000 . Това са фактите , не забравяй , че те имат много по-кратка продължителност на живот. И слава Богу ! Циганизация реално не ни заплашва , просто малоумни пасквили на неграмотни журналя .От страха на хората си вадят хляба . Жалки типове : )

Да бе да! Ти си първият подобен 'статистик'. Всяка друга статистика казва обратно. И я помисли малко - 20% по-малка продължителност на живота срещу 500% по-висок прираст!

АЛО,ДИ-РА ЗАЩО НЕ МИ ПУЩАТЕ КОМЕНТАРА

Как няма да строят детски градини комисионната си се получава винаги колкото по голям проект толкова по вече пари. От Софиянски насам се започнаха едни грандиозни проекти едни магистрали , надлези, подлези, а народа както са казали в Рим да го д.ха!!!

Определение за пълен идиот: "Беден, но десен!"

Циганките-джебчийки казват на майките-социалистки - БЛАГОДАРЯ!

Държавата да разработи спешни мерки за помощи на децата, за справяне с демографския срив на българите, че скоро оскъдните помощи ще отиват само за настаняващите се у нас емигранти

На протестите цигани няма.Факт. Те имат достатъчно други привилегии,така че не си измивайте ръцете с тях.Призовавам всички родители да гласуват на изборите.Пък ако им харесва-да си изберат пак Дянков...

Ако не, да изберат Доган и пред него СерГея...

Ваша, уважаеми баща, е грижата за вашите деца. Ваша и на майка им. Данъчни облекчения - да, социални помощи-не.

Като всеки нормален човек подкрепям българските майки . Както и колегите , които са видели простото решение на проблема т.е. след раждане на второ дете на циганите се спират всякакви помощи . Така ще има не само за децата на България , ще има и за старите хора , работили за страната 20-30 години. И най-важното - паразитите рязко ще намалеят : )

Като ги приказвате тия неща, мислите ли с главите си? Да спрем помощите на циганите след 2ро дете, да ги кастрираме, да ги караме да връщат ако родят 3то и т.н. идиотщини!!! Как законово ще стане това? Нали ще ни размажат в Страсбург за дискриминация! Хубави приказки приказвате, ама са абсолютно популистки! Единствено идеята за данъчни облекчения може да помогне и да ги спре да цицат социални помощи!

Законово е съвсем постижимо. Справка - Швеция ! Най- социалната държава в Европа. Последва я Финландия. Така , че има прецедент , който можем да използваме. А когато става въпрос за оцеляването на нацията , мнението на брюксел не е на дневен ред ; ) Да повторя - вече има прецедент .

"в последните три години в България новородените са намалели с 20 000" като се има впредвид, че циганите не спират да се множат (все пак ние им плащаме за да си гледат децата), смятайте за какво става въпрос!

Българската демокрация го изисква, колкото по- малко образовани и нормални хора толкова по - лесно се управлява страната. Един ден БГ ще изчезне .............

Напълно подкрепям майките . Аз никога няма да забравя когато чаках с часове за кисело мляко преди 21 г. и разни бабички не ни даваха даже и предимство да минаваме пред тях,но тогава имахме пари. Но тогава ние не знаехме що е стачка ,объркани от ,,новото време'' вярвахме ,че ще дойде по ,,добро'' . Сега едно не ми е ясно защо само стотици майки протестират,нима не са хиляди. Повечето от тези майки са били бебета или малки деца през 1989 г. Какво се е променило от тогава??? Кой ще ви повярва ,че едва вързвате двата края ако не можете да се организирате ????? Не правете нашите грешки .Искайте за да получите.

Да не би живота да е само за майките и децата.Те децата се правят против желанието на майката и за наказание,така ли?Я погледнете статистиката-колко е продължителноста на живота на мъжете и жените.Ай сиктир бе.Аз като имах проблеми можех да си бия камшика и да излетяза да джиткам вече 15 години навън.Съпругата ми да опъва тук,да изуча и възпитам две деца без грам държавна помощ.детските трябва да се забранят,както и под страх от най-строго наказание държавните служители да отказват работа на млади семейства.Само с данъчни и икономически механизми може да се изкорени мързела и лентяйството налегнали нацията.Тогава нито циганите ще могат да имат претенции,нито лиглите от BG-мама ще си позволяват лигавщини.Нямате защото сте мързеливи и готовнци.Бих подкрепил протеста само ако е за осигуряване на работа и преференции за младите семейства.Това трябва да е и въпрос пред европейските партньори.Иначе всеки може до топлото дупе с ракийка и салатка.

и аз помня онова време. Сега обаче нещата стоят така. Да вдигнем парите за майчинство и циганите да продължат да живеят от помощи или да поемем грижата за всички деца от майките им и да ги оставим да работят и да се развиват професионално и ментално. Втората възможност е възприета от развитите демокрации където държавата създава условия за отглеждане на децата ит 4 месечна възраст до университета , а майките работят за да изплащат социалните придобивки които ползват

Точно така е,но колко ще проумеят това.Действителен пример.Предлагам на млад човек с висше техническо образование и малко дете работа и заплата между 4000-6000$и 4 месечен контракт(инженерна длъжност на кораб).Познайте какво ми отговори-докато детето не кажело тати,докато незнам си каво не станело и ред причини,да не ги изброявам.Е,ами опъвай тук за жълти стотинки и си пий пърцутата.Цял свят ври и пътува постоянно без да се притеснява,само нашите глезльовци реват.Научаваш един език,пообразоваш се малко и движение и бач,здрав бач-това е рецептата.Иначе не Дяняков,Ма Дянков да дойде,пак ще е същото.

Казах го по-долу и сега ще го повторя. Не. Не е нужно да се спират. Да се спрат детските в този си вид. Никъде по света никой не дава държавни помощи в кеш. Може да се опишат децата в данъчната декларация за годината на всеки родител и държавата да им направи отстъпка от данъците като подпомагане на децата. Така ако даваш в бюджета - получаваш. Ако не даваш, си търсиш друга държава да цицаш. Елементарно е и най-важното, помощите могат да се вдигнат в ПЪТИ поради намалелия брой получатели :)

Това е конструктивно предложение!

Аман от некомпетентни драскачи!!!Първо се информирайте как е по света и тогава може да лъжете хората,но сигурно имате интерес да го правите.В Германия се плащат детски ръка: Данни за 2012г. - за 1 и 2-ро дете по 184€ на месец,за 3-то 190€ ,за 4-то и следващи по 215€ .Детските се плащат до 18г.за учащи и студенти до 25г.,за безработни до 21г.Друг е въпросът за детските на циганите!Политиците трябва да променят закона: На неработещи само помощи - без детски!!!Тогава всичко ще си дойде на мястото.

Та таковам в компетентния. Как е по света а? И даде Германия за пример. Що не даде Гана или Ботсвана? А да те питам по 'света' (в Германия) имат ли си 15% цигани с огромен прираст? Що не искат да им изнесем. Ще им решат и техния демографски проблем! Компетентност . . .

Родиш 8-мо циганче - вместо помощи - глоба.