17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българите са много прост и смешен народ. В САЩ една трета от програмистите са на марихуана, друга трета са на адерал, това са хора които създават продукти за милиарди, и вие същите дебили които плюете по марихуаната после пиратствате труда им и се мислите за голямата работа.

Давам +1, но това с адерал-а си е проблем.

Изпушването на само една цигара канабис увеличава опасността от умствено заболяване с 40%. Съществува огромен риск да се пуши канабис, разкрива ново изследване. Само една цигара канабис увеличава риска от шизофрения с повече от 40%. Това изследване, поръчано от правителството на Великобритания, установява също така че приемането на наркотика редовно увеличава повече от два пъти риска от сериозни умствени заболявания. Най-общо може да се каже, че на канабиса се дължи всяко седмо заболяване от шизофрения и други съсипващи живота умствени заболявания.

Прочети доклада на Световната Здравна Организация по темата с канабиса ! Не пиши измишльотини и не вярна информация пусната от фармацевтичните компании.

Искат да легализират създаването на зомбита. След две-три години консумация на марихуана хората стават едни баааавни, и плааавни и общо взето се превръщат в амеби. Лично наблюдение на пушещи. А миризмата е отвратителна. Не смятам, че е необходимо легализиране на тази отрова.

Западните ценности настъпват все по-агресивно, то не беха гей паради, то не бе чалка, то не бе съвместно съжителство, само и само да не се създават семейства и да не се раждат деца, сега и опиати, за да са сигурни, че ще ни унищожат.

Цяла Европа и Америка го легализира а те са много по зле от нас явно. Германия,Франция ,Чехия,Португалия,Англия,Швеция,Холандия даже Румъния ,Македония и Сърбия. Викаш там са само зомбита. Приятел прочети първо кой защо , и поради каква причина забраняват канабиса и защо сега цял свят го легализира. Заради такива като теб сме последни и винаги ще бъдем последни по всичко в тази скапана държава стандарт на живот ,заплати и каквото се сетиш още.

Интересно ми е ти какво консумираш , за да станеш такова зомби ?

Има 3 вида наркотици на тази планета и те са : Опияти,Стимуланти,Халициогени. Алкохола е опият както хероина ,морфина,никотина и е легален независимо ,че от него умират най много хора на година. От канабиса жертвите са 0 на година! Правете си сметката сами. Погледнете статистиката на държавите легализирали канабиса и други опияти 50% спад в пестъпнноста свързана с наркотици като кражби и битова престъпност драстично намаляване на употребата от малолетни на всякакви видове наркотици! Факти има ги черно на бяло...ама тъпанарите ще се друсат с легалния твърд опият алкохола и викат наркомани на другите които са избрали да употребяват 100 пъти по безвреден опият който не влияе на поведението , не предизвиква агресивност,не предизвиква зависимост физическа, не влияе на здравето негативно както алкохола и други твърди наркотици.

Евала ама Ганьо бие минуси , докато отпива от ракийката. :)

МВР да ги арестува тези наркомани поне са се събрали накуп.

Наркотиците, силни усещания и така нататък освобождавали хормона допамин. Реално се придобива допаминова зависимост. Само че това никога не стига, а и се свиквало със сътоянието. Не случайно при будистите се считало, че човек има проблем и това са неговите желания. Някой се счита за наркозависим, когато свикне с дадено вещество и УЖ не може без него. Те нямат воля да се откажат! А негативният ефект и от легалните наркотици тютюна и алкохола се виждат и са много. После ще броим например убитите и осакатените при ПТП след употреба на марихуана. Както съвсем пресният пример с онази блъснала 10 коли в София.

Доста контрастно се разцепваме на два лагера само дето не мога да определя процентите. Тези дето драпат за легазизация не мога да ги разбера, като искате да пушите парвете си го тайно гледайте си саксийката и не парадирайте. Сигурен съм че за грамче никой няма да ви закауши, както си е досега. Ние сме българи, не сме холандци на първо четене имаме си традиции тази с ракийката нека си остане така. Модерния свят хич не е модерен в тази си насока, даже е упадъчен, утайката почва да мирише. Модерния Рим така се е модернизирал, че разделението и разврата взели връх. Модерните страни с висок стандарт и по голяма консумация на дрога имат проблем с прираста и подмладяване на населението. Не се хващайте на хоро дето не знаете какви са последствията след 20 год. , мислете национално и отговорно, ако днес направим живота си лесен с победа за дръпка джойнт и всичко ще е фан, то утрешния ден ще бъде по мизерен макар и с джойнт.

Закона е такъв ,че няма значение с какво количество те хванят влизаш у ареста и оттам солена глоба + разноски + петно за цял живот и почти невъзможно да си намериш работа повече !

То така се почва: махируана, после детско порно, после сатаниснки ритуали с жертвоприношения..... Свобода, свободия, сатанизъм!

Чета коментари и не мога да повярвам как може да има толкова ограничени хора. Единственото вещество с психоактивно действие, което употребявам е алкохол и то доста рядко (само по случаи). Марихуана не консумирам. Това обаче не означава, че не подкрепям декриминализацията ѝ. Повечето неподкрепящи хора си мислят, че подобен акт би донесъл анархия и пълен хаос, но това няма да стане и е страшно жалко да си го мислиш. Хората, които пушат трева няма да почнат да носят у себе си чували с трева, а хората като мен, които не пушат, едва ли ще започнат да си харчат парите, ако не ги влече. За жалост подкрепящите идеята също не са прави в аргумента си, че ще зачезнат малките дилърчета около училищата. Това няма да стане, защото ако се декриминализира марихуаната, то ще се създаде нова законосъобразна бизнес ниша, която ще подлежи на регулация, такси, акцизи и съответно легалната цена на единица количество ще е по-скъпа. Кой нормален келеш в 11 клас ще си купи грам на цена Х от аптека например, вместо да си го купи за цена Х/2 от друг келеш покрай училище? Според мен най-голямата полза би била за хора, боледуващи от болести, които подлежат на облекчение и дори терапия с конопени растения. Естествено новия закон трябва да е съобразен и с ефекта върху шофирането и да има някакъв регламент за това. Просто аргумента "леката дрога е вратата към тежката дрога" е абсурден, защото и леката и тежката дрога вече си ги има така или иначе.

Пропагандата, приятелю, по точно западната пропаганда и всичкото парадиране че е фан се отразява кофти на нацията ако все още има такава. Не става въпрос колко безобидна е тревата, за културата и възпитанието на населението става въпрос. Вижда се че чалгализацията води до изпростяване, знаем че гейпарадите водят до децентрализираност, защо трябва да тупаме по рамото и тревата щот така било на запад???

Хора, обезболяващи средства на основата или със съставки от "наркотични" разтения са се използвали и до сега. Води се зверска война против цигарите а в същото време започва пропаганда в полза на наркотиците като използват болните хора за лице на тази уж хуманна цел. Не се ли сещате за крайната цел.

Да но потокът на твоите мисли, нещо ми убягва. Атова за болните е вярно - за хиляди болни в България тревата би била единственалтернативен лек или облекчение, което подобрява в пъти нелечимите им състояния. Занамго от собствен опит и се моля все помалко от нас да го разбиат по този начин, включително и ти.

Явно тревата е взела своя дан при теб.

Имаше някъде една статия преди време, в която пишеше, че официално наркозависимите в България са над 350 000. Това са хора, които използват нелегални субстанции. И някой трупа доста пари от тези хора.

НАРКО КАНАЛИТЕ бяха създадени по времето на КОМУНИЗМА и ДС ги държеше основно ! Всички партии произлизат от БКП И ДС под една или друга форма т.е. същите които държаха нарко каналите или техните наследници или приятели пак те ги държат и никой не ги закача ни от Запад , ни от Изток понеже явно им вършат услуги и на тях !

Дата не се изписва по този начин.

ония държави са просперирали не заради марихуаната, деби.ли , а с трудът на нормалните хора!

Просперират защото много хора емигрират в тях, където могат да осъществят своите мечти. Да си чувал случайно за пословичната Американска мечта?

Дебил си ти. Икономическото развитие води до морално и духовно такова. Може и обратното, но винаги са заедно. А това с трудът не важи дори за маймуните - трябва и акъл.

Къде се пише първо месеца, след това деня и накрая годината?

Има го навсякъде като възможност. Това, че на теб нещо ти изглежда криво, не значи, че е така. Пък и няма нищо общо с темата и поста ти изглежда глупаво.

Готви се за след обед не се прави на трол.

У щатите, питай протестърите.

Най висшата форма на разпускане за българските наркомани е 5 кукурузени реда по 2 км ,с мотика №5 при 35 градуса ,12 часа на ден,за дневен надник - 2 счупени сопи в гърбината!

Като гледам колко много тъпи изказвания има срещу марихуаната стигам до извода, че има много дебили в България. Не случайно сме толкова смотана и изостанала селска васолна държавица. Пийте си си ракията, яжте джумерки и мятайте бомби по мачове, дебили с дебили.

На какъв език е думата "джумерки", в българския не съществува такава дума.

Аз и Димитър Дилчев организираме в студентски град довечера протест за легализация на амфетамина, !!!!

разбрах ти намека, ше донесем бело.

А вие къде си криете тревата rofl :D

Няма да се промени статуквото с марихуаната докато определени кръгове хора блажат много от нелегалната продажба.

Това ли е новата мода сред "либералните" елити? Насърчаването на наркоманиите като цяло и легализирането на опиат причиняващ шизофрения сред подрастващите в частност? Май белият геноцид не е нещо което се привижда на алт-десните.

Когато някой говори за нещо, което непознава изглежда нелепо. Но е нормално за повърхностните хора, за които светът е двуцветен, защото ако допуснатповече цветове, ограниченият им мозък, ще блокира.

Чудя се има ли смисъл да цитирам тоновете изследвания в тази посока или уврежданията са в такава степен необратими, че е нужен психиатър за изясняване на реалността. https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/almost-a-quarter-of-new-psychosis-cases-linked-to-strong-skunk-like-cannabis-10047716.html

Имаме какво да се учим от китайците - таман ще е съберат на едно място, и хайде на година-две трудова терапия по общественополезни обекти. И организмът се прочиства, и мислите, и правилен поглед върху живота се оформя, пък и магистралите ще излязат по-евтини...Макар че не знам кой от тия боклуци е хващал кирка или лопата. Ама има шанс!

Дир, подобна реклама хич не ви прави чест.

Леката дрога е вратата към тежката дрога. Съгласен съм че съществува и медицинско приложение но нека то да става с лекарско предписание и не на публично място.

Като се говори за леки и тежки дроги, да е ясно, че във всички дебели книги (учебници по психиатрия напр.) марихуаната класирана като по-лека дрога от алкохола.

Много тъп пример.Даже човек даприеме че алкохола е дрога то градация при него няма докато при марихуаната има и то фатална!

Не е верно Кин... за насилие свързано с алкохола примери колкото щеш... и не знам за каква градация говориш, още повече пък "фатална". Хората искат да декриминализират марихуаната, не да я правят задължителна :)

Има 3 вида наркотици на тази палнета и те са : Опияти,Стимоланти,Халициогени. Алкохола е опият както хероина ,морфина,никотина и е легален независимо ,че от него умират най много хора на година. От канабиса жетвите са 0 на година! Правете си сметката сами.

НАРКОМАНИ-МАНИ

Малии голяма глупост това с въвеждането ще стане мамата си джаса. Не става въпрос толкова за ползите от тревата, директно говоря за културната вреда, що трябва да се правим на холандци нали еталон беше Швейцария. Тези дето си гледат по саксийка полицията така или иначе не ги закача, тези дето мъкнат в джобчето си козче не съм чул да има осъдени. Ама не то трябва и от кръчмите да смърди на джойнт, по спирките да не говоря. В нашия край вече мангалите без нито ден трудов стаж се правят на дилъри, представяте ли си как ще им порасне нахалния бизнес. Само негативи виждам, анархия и безхаберие остава и един гейпарад да спретнем и сме вързали.

заслужава си да ошеташ протеста с 10-20 ръчни гранати и неколко пълнителя от ак47

Заслужава си да ти проверят IP адреса....социопат

Така ли се пише датата на Български или новината се диктува от някой?

Проверката на наркоманите!

Нарко дилърите потриват ръце от кеф и сладко очакване бизнеса им да се увеличи.... Нито едно от изказванията не показва и намек за разбиране на медицинските свойства на марихуаната. Медицинската марихуана не се пуши и халюциногенния елемент и ефект е премахнат.

В голяма грешка си, дилъри няма да има ако се продава легално по магазините и се облага с акциз. Ще стане като с цигарите и алкохола. Ще има нелегални и без "бандерол" но като цяло какво би си купил нещо, минало през проверки и точна схема на производство или нещо от мангала от катуница не знайно с какво е поливано ?

Нарко дилърите потриват ръце от кеф и сладко очакване бизнеса им да се увеличи.... Нито едно от изказванията не показва и намек за разбиране на медицинските свойства на марихуаната. Медицинската марихуана не се пуши и халюциногенния елемент и ефект е премахнат.

Никога отрова няма да се продава свободно ! Хората за храна нямат пари тези наркомани за марихуана мечтаят !

Вземи това Паве и си го разбий в главата, може да ти дойде акъл в главата !

Бркъш съ! Продава се алкохол, кренвирши, безалкохолно и сладкиши с подсладители, лютениза и какво ли не с модифицирано нишесте и още хиляди отрови,, които наистина са такива, а тревата е лек опиат, който може да помогне на хиляди болни с психични онкологични и неврологични проблеми.

Така се почва ,първо марихуана поле кока легализират ! Неможе да се разрешава такава отрова свободно да се продава ! Искам да се извиня на Цветанка Ризова за това че написах че трябва да я изгонят от БТВ за това че е дала трибуна на Плевналиев ! Другия път подбирайте нормални уважавани от Българите хора !

Значии хероина и морфина са били легални медикаменти в началото (морфина още е и се ползва). Хората са видяли че има зависимост и привикване и са ги забранили от свободна продажба. При марихуаната е точно обратното, откриват се много полезни ефекти, зависимост няма. Бай Ганьо пуши по две кутии цигари и изпива 2-3 големи ракии... на ден... обаче е против марихуаната :))) Някои хора печелят много пари от тая работа, точно както от алкохол по време на сухия режим в САЩ.

Евала Пешка, ама Ганя не разбира.....

Връщайте стария дизайн!:))))) ..тоя , дето е правил новия е бил на нещо много по-тежко от марихуана!:)))))

А сега да видим, има ли полиция в България. Куп наркомани на едно място - сладка работа!

Какви наркомани, какви 5 лева бе ? Ще ме арестуват , че съм изпушил една цигара марихуана ли ???? Вие съвсем се забравихте хора....Колкото пушачите на марихуана са Наркомани, толково и хората , които пият бира са Алкохолици......Вземи се поинтересувай малко, пък може и направо да пушиш един коз и да разбереш....

Това е ЪПСУРТно!

Нали уж старата версия щеше да се пази?! К'во стана, нарочно не се слага бутонче за връщане към бея, но иначе се пазела....

Тези искащи марихуаната извършват следните престъпления: 1. Нарушават умишлено закона; 2. Дори в малки дози, те си ги доставят от такива с по-големи дози и прикриват тази информация, което е също престъпление; 3. Рекламирането го. Дори тук, сега! Така че те хич не са невинни, както се опитват да ги изкарат. Това е без всички останали вреди които ще се появят, като ПТП-та. Неадекватност. Че от почти всички наркотици се оглупява. Както и че се преминава от един наркотик към друг. Накрая за набавяне на средства започват част и да крадат. Да вземем разрешените наркотици (тютюн и алкохол) до какво водят: 1. Здравни проблеми (цироза, рак на белият дроб и т.н.); 2. Живеят средно десетина години по-малко; 3. Тровят околните с цигарите и им късат нервите; 4. Пожари от хвърлени фасове; 5. Замърсяване от хвърлени фасове и на места до тротоарите на тревата на квадратен метър има по примерно 20 фаса; 6. Заради последното има безмислен труд за чистене, както и самото производство, както и за здраве; 7. ПТП с убити, ранени и инвалиди; 8. Насилие след употреба на алкохол - включително домашно; 9. Общо пропадане. Съпътстващо домашни проблеми, финансови, дори някой стигат до ровене по кофите за боклук; 10. Преминават към други наркотици; 11. За набавяне на средства за тях, започват с кражби, а от там могат да минат на други престъпления; 12. Може би бирата прави мъже гейове - тя съдържа женскии хормони. Та тези недостатъци не ни стигат ли? Искаме едно бъдещо още по глупаво общество?

Не те и е добре да знаеш, но забеляза ли колко негативи си написал за цигари и алкохол. Май сам си отговаряш кое е по вредно.

Да забранят и тях! Но да не разрешават още наркотици. От наркотиците не следва нищо полезно. Не после като онази с марихуаната блъснала 10 коли в София. После ще броим убитите на пътя от това. Гледах ги преди по телевизията на някакъв протест. Бяха абсолютно неадекватни хлапета с някакви забавени реакции. Сигурно е вярно това дето коментират, че ставали идиоти.

Има 3 вида наркотици на тази палнета и те са : Опияти,Стимоланти,Халициогени. Алкохола е опият както хероина ,морфина,никотина и е легален независимо ,че от него умират най много хора на година. От канабиса жетвите са 0 на година! Правете си сметката сами.

Минуса е от мен заради неграмотността ти

Приятелю , всичко което си написал е в следствие на Алкохол(опият ) така ,че хавани и се обаразовай малко. Прочети първо кой първи в света забранява канабиса и поради какви причини и ще ти стане ясно . Предполагам обичаш да пиеш (друсаш) алкохол както повечето тъпанари които са против вдигането на забраната. Проучванията показват ,че това което си написал не отговаря на истината. Можеш да провериш и да продължиш да се друсаш с ракия ,водка ,уиски итн.

Много си в грешка. Не пия, не пуша и не ходя по жени. ;) Само като се погледна в огледалото, не си виждам ореола. ;) Отказвам бонбони, защото в съдържанието виждам под 1% алкохол. Не пия бира. Не пия и кафе. Голяма част от написаното бе свързано с цигарите. Проблема е, че никога човек не се задоволява! После това няма да му стига, но ще стане зависим и ще си го набавя, за да се чувства нормално - според чуто. Това е от освобождаване на хормони в мозъка. Май допамин - хормонът на зависимостите.

Онази татуирана силиконка, дето помля 10 автомобила ще бъде ли там...

Тя добро момиче, не прави такива неща ;) /Така рекоха техните/

Рядко глупави хора, викаш това е причината да размаже 10 автомобила ? Защото се е напушила ? смях

Онази дето помля колите в Пловдив преди да пуши е "удари" 150 мл. водка....това защо го пропускате като иформация.

Твърдо подкрепям разрешаването на марихуаната.... така хората ще си пазаруват безопасно от аптеката с гарантирано качество (разбира се над 18 г. както цигарите и алкохола), вместо да се свързват със съмнителни дилъри. Дилърите освен марихуана предлагат и хероин. Марихуаната не е по-опасна от алкохола или от масовите транквиланти. При свободна продажба на марихуана ще намалее броят на дилърите около училищата.

Съгласен. Така ще се повиши и качеството , както и контрола .

Виждам, че ДИРА открито пропагандира наркоманията !? Хора отворете си очите!

Каква наркомания бе ? Я си сипи едно и не се занимавай с глупости.....тъпанари

Значи, не знам дали имаш деца.. но почти 90 % от младежите опитват марихуана. Как предпочиташ, твоето дете да пробва безопасна билка от аптеката... или некви друсани боклуци от улицата. Преди години 16 годишно момиче умря от такава цигара...

Цъфнахме и вързахме, а сега и на наркомани те да угаждаме. Разбирам за медицински нужди, но да гледаш на улицата килеши с кървясал поглед, текат му лигите и се смее без причина като олигофрен...

Какви лиги текат бе ? Прон;емът ти е , че на някой са му зачервени очите и се смее ? Трябва целият свят да се смее, а не да се злобее.

Явно друсаш и ти а? Проблема ми е, че вместо да вършите нещо смислено и полезно вие се държите неадекватно 3/4 от деняи само ви интересува кога ще ста е време за следващия джойнт... И не ми ги разправяй специално на мен какви не сте, понеже годи и съм се нагледал на поведението на тревомани около мен!

В понеделник ще протестират и ще искат да може всеки да има по 2 жени и да може веднъж седмично да изнасилват ученичка. То и това е нормално в някоя и друга държава. Тъпа и малоумна мобилна версия!

са платени от хора, които искат да клатят държавата и искат предсрочни избори... Събират всякакви хора отвсякъде и им плащат да правят протести за какво ли не. На сина ми лично са му давали 50 лв за да участва в протест за нещо, което изобщо не го интересува.

Утре утрепките да направят простест за чалгата- да е национална култура. Боли ме. Боли ме като гледам как застроиха академичното градче и го превърнаха в свърталище, боли ме за това, как съсипаха всичко. Първо започнаха от образованието и обезглавяването на научния потенициал с измислените титли.

Тези превъртяха. Ще излезна против тези ХОРА.

Кое е превъртял ?? Времето се променя, не живеем в соц. 60те......

Още един бъг ви намерих - в мобилната версия, когато отвориш статия, чертичките най-горе, най-ляво (за падащото меню) не работят. Само статията се презарежда.