Протест за декриминализиране на марихуаната ще се проведе днес от 16 до 20 часа пред парламента. Целта е да бъде разрешено всеки човек да може да си отглежда по две растения канабис и да носи по 1 грам за лична употреба.

"Какво ме накара да организирам протеста ли? Най-вече това, че съм живял в държава, в която използването на марихуаната както за лична употреба, така и за средство за правене на бизнес, е нещо съвсем нормално. Защо да не вървим по пътя на преуспели държави като Холандия, Чехия, Сащ? Законите в България са толкова безумни, не говоря само за конопа, изостанали сме във всяка сфера. Толкова ли е трудно да сравним нашите със законите в другите държави? Навсякъде системата куца и това дава възможност на политиците да си правят задкулисните игри. Нормално ли е да заключват хора с по един джойнт, а престъпници, крадци, убиици да се разхождат на свобода?", коментира пред Dir.bg организаторът на протеста В. Матов-Големия.

"Дали ще успеем с начинанието е въпрос на време, а успехът се постига с постоянство. Заявилите във Facebook, че ще дойдат, са над 12 000 хиляди, очакваме да присъстват още повече, но колко ще са, ще разберем в 16 часа", каза още той.

Матов уточни, че ако протестът няма ефект, на същата дата и в същия час догодина, пред Народното събрание пак ще се съберат още демонстранти.

Само след месец пък - на 19 май, пред три министерства ще се проведе марш Свобода за конопа и концерт на известни изпълнители, които подкрепят каузата на организаторите - Либертарианското общество.

Liberty420: Разрешат ли употребата на марихуана, ще ударят опасната дрога

Вижте историята на млад мъж, болен от множествена склероза, който се лекува с марихуана, но е задържан и сега го съдят.

 

АНКЕТА: Да бъде ли декриминализирана употребата на марихуана?