Коментари - Маталурзи от ОЦК пак блокираха Кърджали, двама се сбиха | dnes.dir.bg
назад

Маталурзи от ОЦК пак блокираха Кърджали, двама се сбиха

Около 50 работници от ОЦК-Кърджали блокираха за час тази сутрин възлово кръстовище в центъра на града, недоволни от неяснотата по преговорите между банките кредитори и собственика на комбината. На протеста двама работници се сбиха за кратко.

Обратно в новината

Коментари - Маталурзи от ОЦК пак блокираха Кърджали, двама се сбиха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки се разтревожва, когато му запари под дупето. Така по реда си минаха и Плама и Балкан, Химко, Кремиковци и сега ОЦК, също и Сопот и т.н. Като антилопите- като изяде лъвът една, другите се успокояват, че не са на нейно място. После идва и техният ред... Не мислехме за такава демокрация, когато се възмущавахме от предишната система.

Аз искам ЛЪВ да ме изяде, а не разни помияри, чакали и хиени.

А, вече започнаха да бият,ако открито си кажеш мнението за Б. Борисов!

Какво да го правим този ятаган? Да го предадат за скрап? Ай сектир с тези тъпи подмятания.

Не ятаган, ами със сигурност ще е "ЕСКАЛИБУР". Ония, с ятаганите, ще "пътуват към Азия, след удара на меча.

Мелиха, айде пиши си в аз подкрепям ахмед доган и ако си слободясала иди се обръсни.

Истината е, че от комсомолски и партийни кадри бизнесмени не стават! Успяха да изшмекерят приватизациите, налапаха се с предприятия, попродадоха това онова, но Видов ден наближава. И няма да е, като Виденов де, ще е доста по-агресивно и безкомпромисно.

Ей, колко много истини се съдържат само в едно изречение: "Къде са турските депутати, защо нито веднъж не дойдоха при нас?" Лапсусът е абсолютно верен. Както и цялата риторичност на въпроса. На този човек искам да стисна ръката и да го почерпя една бира!

Да поясня: мАталургът(дир.бг!!) с репликата: "Бойко Борисов да не строи магистрали, а да дава пари", също е прав. Защото всичко опира до разпределение на средствата, а не до тяхната липса! Само не одобрявам ръчно-силовите обяснения.

Не знам какво ритате срещу тия магистрали като почти всички Българи шофират редовно. И какви пари иска от Бойко служител на частна компания само той си знае...

Правилно си го е казал човека "турски депутати". Те са си такива, депутати на Турция в българския парламента. Пета колона!

Сбъркани хора са. Не че искат и те да са така, ама такъв е халът им. Иначе корабите в морето ги държат котвите. Ако махнем кръстовете и полумесеците и звездите, кво ни остана. По един гол тумбак.

Кога ще направят магистрала или високоскоростна ЖП-линия от Смолян -Златоград -Кърджали-Димитровград- Стара Загора

когато направят и тунел под Петрохан и линията СОфия- Видин

Синдикалистите са биещото сърце на властта, а вече и биещите ръце! Честито!

Ще вземем ОЦК ,ама първо Муту Шикера да си плати 300-те млн.,а после да обясни на някои тъпанари,кой му позволи да вземе няколко структуроопределящи предприятия и да ги забие за сметка на офшорката си.

"Бойко Борисов да не строи магистрали, а да дава пари" е повод "синдикалист" да бие работника, който е казал тази реплика?!? Заплати няма от м. Февруари, другарю "синдикалист"!

А,вече започнаха да бият,ако открито си кажеш мнението за Тиквоча!Е вече сме Северна Корея!

Много по-изостанали сме даже.

Хидромириоратора Доган ши ги опрай

То вече се погрижи! Даде ми Тиквата за премиер и остави в тях убеждението,че го наказват!

По типичен тертип на комундета някои хора знаят само да искта пари. Откъде ще дойдат тези пари не ги интересува. Ами като са толкова ербап да отидат при собственика - червения олигарх Валентин Захариев. Оня дето съсипа "Кремиковци" . И който по свяка вероятност ще съсипе и ОЦК Кърджали. Работниците искат някой друг да им свърши работата. Но този път няма да им помогнат нито измислените синдикати, нито някакви протести. Къде бяха те докато са се трупали 300 млн дългове? Тия дългове на са натрупани за 2-3 месеца - това етрупано с години. Или докато са си получавали заплатите са си мълчали. И са си кротували. А всеки който иска да напусне може да го направи. Защо чак сега, а не още през м. февруари? Ами защото никой не иска да остане без работа в тези трудни времена. Нормално, но когато искаш да получиш нещо, ще трябва да поемеш и риска. Държавата - това сме всички ние дето плащаме данъци. И ако някой иска да се разпорежда с парите дето аз плащам, да бъде така любезен да ме пита мен. И останалите, дето плащат. А не само да иска.

Станно ама този път съм съгласен с теб. 100%

Подкрепям ги! СТИГА СМЕ ТЪРПЕЛИ ТОЗИ ГНЕТ!!! Не заблуждавайте хората,че предприятията са частни - да не би приватизациите да са прозрачни! Властимащите си поделят и владеят - това го разбирайте под приватизация!

Я провери кога е станала приватизацията, че тогава май Бойко още беше гард а шеф беше Командира/Костов/

Чети и мисли преди да репликираш! Влизаш в ролята на гузен негонен бяга! Ми, излагаш любимия си бивш гард!

ОЦК Кърджали е часно предприятие. Какви пари да им изплаща държавата. От къде на къде? Да си искат парите от работодателя. Не парите на пенсионери, образование и здравеопазване. Не може държавата да дундурка всеки който е решил да граби да фалира. Има си съд. Милиционерът защо подвежда хората и се прави на велик? А и нямаше ли Цв. Бориславова пръст в предприятието.? Държавата да си гледа пенсионерите а не часните фирми. Никой не им е длъжен.

Ходих миналата година в Кърджали и се запознах с много мили,дружелюбни хора. Може би ,защото са добри и наивни им се качиха на главите!А от "турските"депутати ще чакат внимание преди избори..........

Той бил подведен.Глупаци! ТОЙ Е ЛЪЖЕЦ БЕ!

КАК СИ МИСИЛИ В ЯПОНИЯ - АЗ АКО НЕ ИДА НА РАБОТА ФИРМАТА МИ МОЖЕ ДА ФАЛИРА И СЕМЕЙСТВОТО МИ МОЖЕ ДА ОСТАНЕ ГЛАДЕН В БЪЛГАРИЯ - АЗ ДА НЕ ИДА РАБОТА ИЛИ ДА СИ ВЗЕМА ПО ДОБРЕ БОЛНИЧЕН ДО ВЕЧЕРА ЩЕ ДАВАТ МАЧ ИЛИ ЩЕ ИДА НА МИТИНГ ИЛИ РЯЗАНЕ НА ЛЕНТИ СТЯГАЙТЕ СЕ В ОЦЗ АКО ИМА ПАТРОНА ПАРИ И ВИЕ ИМАТЕ АКО СТЕ ИСКАРАЛИ КАЧЕСТВЕНА СТОКА И КОЛИЧЕСТВО ЩЕ ИМАТЕ ПАРИ ВИЕ НЕ РАБОТИТЕ САМО СТЕ ПО СТАЧКИ КОЙ ЩЕ ВИ ПЛАЩА ДАЖЕ ТИЯ ПАРИ КОИТО БАТ БОЙКО ВИ ДАДЕ ДА ГИ ВРЪЩАТЕ ТИЯ СА НАШИ ПАРИ ОТ ДАНЪЦИТЕ НИ АКО ИЗКАРАШ КАРТОФИ ИМАШ ПАРИ АКО НЕ ИЗКАРАШ КАРТОФИ БАТ БОЙКО ТИ ДАВА ПО Х ЛВ ТОВО ЛИ ДАЧАКАТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СТЯГАЙТЕ ДУПЕТАТ И УТРЕ НА РАБОТА И КОЙТО ЗАТВОРИ ПЪТИЩАТА ДА СИ НОСИ ОТГОВОРНОСТА КАКВО КАТО РАБОТЯТ ТАМ

"...АКО ИЗКАРАШ КАРТОФИ ИМАШ ПАРИ АКО НЕ ИЗКАРАШ КАРТОФИ, БАТ'ти БОЙКО ТИ ДАВА ПО ХХL ЛВ..." не е вярна такава теза. Бат' Бойко внася субсидирани от ЕС и турската държава картофи, без мито, и подбива пазара за българските картофи. Освен това продавачите на пазара казват, че картофите са български, а те са извадени от турската или полската земя. Юре аман от клакьорите на душманите ни. Но и за тях си има колай, колкото повече се "омажат" с пари, толкова по-голям казък-грамада-погребална пирамида ще си заслужат, като баш фараони.

Не разбирам, защо гербаджиите реагирате така остро на изказванията на металурзите. Не беше ли вашето Слънце, който с помощта на медиите от сутрин до вечер насажда усещането в матряла, че лично ще му реши всеки проблем!!!

+10

Това е същината на проблемът - Борисов да дойде и да им даде пари! И по бира и три кебабчета на човек! И да спре с тези магистрали, ами да им намаже и по филия с лютеница!

Ами като не може да сложи ред , поне кебапчета да дава!При такова кадърно управление кьорав инвеститор няма, а измамниците и при неговото както и при предишните управления си развяват байрака!

Дреме му на боко тиквата за ОЦК и работниците, за него много по-важен е мача довечера между аматьорските му футболни клубчета!

БРЦК

Ако бехме америка Захариев да е увиснал на некой стълб преди поне 5 години. И никой нямаше да може да го спаси от тълпата.

Въпроса тук съвсем не е така маловажен какно изглежда от пръв поглед.Източил бил един доказан бандит завода и нека работниците се оправят с него.Това е едно производство което беше национална гордост.И печалба разбира се.Произведеният от завода цинк беше с най-висока чистота и се продаваше на лондонската борса без сертификат за качество.То самото беше еталон за качество.И какво сега стана.Нито производството му е нужно някому нито съдбата на завода го интерсува.А това че тия хора и семействата им остават без препитание не е ли политически въпрос от първостепенно значение.Съвсем вярно е че тук Бойко няма никаква вина.Ако в града съществува някакъв остатък от СДС или още по точно от ДСБ нека стачниците попитат ръководителите им или пък лично апологета на приватизацията Иван Костов да им повтори как държавата е много лош собствение а пък капиталиста е ангел небесен.Ако в тоя град политиците бяха поне малко читави начело на стачкуващите трябваше да бъде и кмета и областният както и всички останали.

Аз не мога да разбера какво протестират. Това е частна фирма. Като не им изнася да напускат и да си търсят работа. Да съдят Захариев в съда ида си търсят парите. Защо държавата трябва да се занимава с тях. Не може всеки да чака държавата да му даде. Соца свърши. Сега е демокрация.

"В сряда изтече срокът, в който металурзите се надяваха премиерът Бойко Борисов да намери изход от кризата в комбината. .." Ама нали "бащицата" ББ и още известен като "Цара-Слънце" им беше обещал? Що ходи тогаз 2х в Кърджали? ... Да се повози по разбитите пътища, или за ТВ-камерите? Щото в тоя край няма нищо та да се "режат лентички"... хаха

"който металурзите се НАДЯВАХА". Не знам дали е царя- слънце ама не всички надежди се осъществяват. Да речем, че Борисов се е пробвал и не е успял. Ама поне е пробвал. Какво направих през това време работниците? Нищо! Чакат в къщи някой да им реши проблемите. Да си чул някой да заведе дело? Някой от работниците дето стачкуват да свърши нещо? Някой от синдикатите дето са там да направи нещо? Щото аз не съм.

Аз не разбирам защо чакат Бойко Борисов да им намери изход от кризата. Захариев фалира, методично източвайки го, поредното голямо българско предприятие и както стана с Кремиковци, затварят го и толкова. По-скоро трябва да се потърси отговорност на Захариев и банкерите, дали му огромни, необезпечени или по-точно обезпечени с едно и също нещо кредити

Бойко е зает човек и няма време да се занимава с проблемите на металурзите. Ми така де днес ще ходи чак до Разград за да порита мачле. Че и поне 10 министъра ще заведе, от тези същите дето си вдигат заплатите заради много работа

А според теб Бойко трябва да се занимава лично със всяка фирма която фалира ли? Знаеш ли колко фирми фалираха от кризата. Защо металурзите не вземат да се занимаят сами със свойте проблеми и да си ги решат вместо да чакат някой да го направи вместо тях.

Ами тогава защо са ни тия министри? Да ритат мач? Каква им е ролята ? За какво вземат заплати?!Умишления фалит не е ли наказуем? Неплащането на осигуровки и заплати не е ли наказуемо? Глобите събрани ли са от лицето овреме?

По Канадската телевизия CBC даваха едно много хубаво филмче. Казва се "Новите конквистадори" и разказва за Канадските минни компании които копаят злато в Латинска Америка и чукат местното население .... Така че вместо в центъра на Кърджали , металурзите да ходят да си търсят открсднатото имане на Ада тепе в Крумовград .... Интересно, че Доган не ги съветва? ...

Да народа започва да показва своята "любов", към управляващите! Поздрави към ГЕРБ и привържениците им /всичките четирима/ със "Пътнико свиден, пътнико млад".

Какво общо има тук ГЕРБ бе тъпак. ОЦК е частно предприятие. Знаеш ли колко фирми затвориха врати благодарение на кризата дето според Станишко я нямаше. Що никой не реве за тях

Защо не си извадиш за мъничко главата от задника на бащицата и не погледнеш реално? ОЦК да не фалира при Станишев и политиката му? Точно така НЕ! Фалира при управлението на Бойко и шайката му от некадърници и крадци!