Провали се протестът на майките в София

Протестът на майките в София се провали, тъй като пред Столична община се събраха 5-6 жени, които да защитят исканията си, предаде БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - Провали се протестът на майките в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абсолютно подкрепям идеята за данъчни облекчения, а не добавки за деца. Майка съм на 2 деца; работя, за да си изкарам парите. В същото време някои мами само се правят на всезнайки по форумите или висят в градинките и по кафенетата и не си търсят работа. Майки, която уж си гледат децата в къщи, а по цял ден висят по форумите - явно има кой да им сготви, изглади, да им дундурка децата. Не искам да издържам нито циганките; нито българките, които си висят в къщи и харчат детските си добавки за цигари...

Абсолютно съм против увеличение на децките надбавки. Не искам вече да ги плащам на циганорите и тези дето укриват доходи а в същото време изкарват в пъти повече от мен. Моето дете е без надбавки защото се осигурявам на пълната си заплата,а скоро разбрах случайно,че зъболекарката при която ходя,се възползва от тях,а според мен заработава 2 - 3 хилядарки месечно. Видях доста разумни мения тук и моето съвпада с тях. Премахване на децките и въвеждане на данъчни облекчения за деца на работещи родители. Да получава само този,който има данъчен принос. Другите ако искат - работетееее и то не в сивия сектор!!!!!

+1

И ако се махне минималния праг какво? Пак ли да гледаме как циганетата раждат деца само заради помощите? Това не е правилно и не трябва да се маха минималния праг! Който не е в състояние да осигури бъдеще на семейството си да не го създава. Лесно е все да чакаш нещо да ти падне, но парите все някой трябва да ги изкарва.

то плащането не е на доброволни начала, недей плаща тя държавата пак ще си ги вземе

Браво. Не съм очаквал от българин такива мъдри слова. Напълно подкрепям. Колкото по-малко данъци плащаме, толкова по-добре.

да се вурне данучното облекчение за сем. с деза !!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Стига сте изнудвали държавата, все държавата Ви е длъжна за това, за онова. Стига с тази социална политика, които не работи няма да яде.

Тези до 35 лева ли са допрели, преди да се правят деца, трябва да са си направили сметката могат ли да ги издържат или не и ако е не.... ясно... вдигането ще стимулира и ромската раждаемост, която се крепи на детските и други надбавки... да си ги гледат и без тези пари и да са живи и здрави...

Като провш деца, трябва да знаеш, че ще можеш да ги издържаш. Иначе става циганската - аз си правя кефа, другите ще ми ги гледат. Е, не съм съгласен с такава липса на мисъл. Или пък от висене вкъще са изкукуригали?

Майка съм на две деца и не подкрепям исканията за изплащане на 35 лева за всяко дете! Повечето искания са абсурдни и няма да доведат до съществена промяна. Ето защо на този протест му липсва по-голяма подкрепа!

Тия майки мъже нямат ли да ги издържат и да им хранят децата? Кат са праили деца да са мислели с главата си. Защо от моите данъци ще им давам помощи?

тъпи путки и това е .един протест не могат да организират,а се чудят защо държавата ги отсвирва.

Така е...във форумите мамите са големи пенкилери и пишат по цял ден, но да си дигнат задника и РЕАЛНО да сторят нещо...няма никой.

Абсолютно вярно!

А така! Еете си майките вие майките! Защото не подкрепихте нито един граждански протест, а само плюяте и квалифицирате хората, които се борят и за ваше добро! Все побеснялите нормални хора, които излизат да протестират, все майчиците ги изкарват купени, манипулатори и прочие! Виждате ли сега, че децата ви не протестират за хйови глави, а се нуждаят от вашата подкрепа всеки път когато излезнат на улицата? Те имат нужда от вашата подкрепа, но вие ги квалифицирате и "цъкате" неодобрително.. Нека сега ви се връща за безхаберието!

Помощиъе са за стимулиране на циганската раждаемост. Не трябва да има детски, а да се намаляват данъците, и не с 35 а със 150 лева на дете. Това е стимул работещите хора да имат деца-а мързеливите майки които само висят по кафетата-те реват за помощи!!!

Между другото, идеята ти е много добра! Лесно осъществима и работеща. :)

Аз също подкрепям подобна идея, дори вече съм я чела от някой друг изразил я някъде. Това ще бъде дисциплинираща мярка.

ВСИЧКИ ПРОТЕСТИ СА ОБРЕЧЕНИ. ПРОСТО НЯМА СМИСЪЛ.ПРИПОМНЕТЕ СИ НЯКОИ ТВОРЕНИЯ НА НАШИТЕ КЛАСИЦИ. ПО-ДОБРЕ СИ КРОТУВАЙТЕ.НЯМА ДА ИМАТЕ ПОДКРЕПА. АКО МОЖЕТЕ ИЗБЯГАЙТЕ.

Да пишеш в нета и да искаш е лесно. Но да излезеш и отстояваш, не става. Как не ви е срам "МАЙКИ"?

Ние, работещите искаме по-голяма справедливост при разпределението на средствата от бюджета на социалното министерство. България е страната с най-дългото платено майчинство. Това трябва незабавно да се прекрати или да се намали до 3 месеца. Парите за майчинство също да се спрат - и без това казват, че били подигравка. Нека спрем тази подигравка. Не може при капитализъм да я караме по комунистически. Просто това не работи. Те иска ли. Че откъде? От нас работещите, разбира се. А нас питат ли ни, дали искаме да ги дадем - не. И какво става - 1 работещ издържа... още 2 пенсионери, 3 майки, 4 циганина и т.н. Е...как да стане? Докога? Ще създавате деца, само когато имате средствата да ги отглеждате!

Аз пък съм против това всички деца да получават пари. Не може майката на 12-годишна родилка да продължава да получава детски за нея?!?!?! Тя също за бебето си. Има хора с милиони или поне изкарващи повече от прилични заплати. На тях 30-те или 60-те лева ли им решават бюджета. Такива майки, като изброените по-горе, да не им се изплащат детски. Не е честно спрямо останалите и безработни, и с мизерни заплати.

боже боже .. тук сигурно някое дете трябва да умре за да станат протести. но така е и аз нямам дете , но наистина ме накара да се замисля що за народ сме? и мисля да се попрая.. а да не говорим какви детски са това ..в Германия детските са 400 евро.

срам и позор,засрамете се ,може ли от хиляди майки само 5-6 да се явят? всички лаете,обиждате,но като доиде време за нещо сериозно и бягате.................

аз си защитих моето дете като емигрирахме от бг, за жалост това е истината

винаги се намират "ъпотребени" от политиците, но маиките не клавнаха на .... браво. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Натискът от Герб е огромен... България не е демократична държава.Бившият управител на НОИ Христина Митрева: Имаше огромен натиск за назначаване на неподготвени хора от ГЕРБ. "Спускаха ни списъци с имена на" ...Атаката срещу Ваньо Танов от страна на депутати от ГЕРБ е страшна. Фидосова и Менда натискат Танов, той не се дава ...