”Тихото мнозинство” в Барселона срещу сепаратизма (Видео)

Улиците на Барселона се изпълниха с хора, излезли на шествие, рекламирано като "най-големия в историята" протест срещу отцепването на Каталуния от Испания.

Обратно в новината

Коментари - ”Тихото мнозинство” в Барселона срещу сепаратизма (Видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

https://link "Yet, the government in Madrid pretends that this rally was an expression of purely Catalan opinion. At the start of this rent-a-mob rally, the organizers claimed that 950,000 people had shown up. The Guardia Civil claimed that 350,000 people were there. Both of these claims are fraudulent. Other observers made a scientific estimate of the crowd and concluded that it was about 150,000 strong. That is still big, but not near the inflated estimates given out by the organizers. Why did they have to lie? Because they know they are frauds. "

Ако референдумът в Каталуния се беше провел по правилата на истинската , а не на западната демокрация, ако не бяха затворени над 300 секции за гласуване , ако мадридската полиция не спираше достъпът на избирателите до секциите за гласуване и не изземваше бюлетините,ако не беше пролята кръвта на стотици хора, чийто единствена вина е , че искат да изразят своето мнение и бяха постигнати същите резултати на референдума, то сега нямаше да има нужда от цяла Испания да се събира това "тихо мнозинство" за да протестира срещу сепаратизма. Уви, нещата в Каталуния не се случиха така поради злощастното стечение на две обстоятелства- от една страна действията на неадекватното и уплашено до смърт правителство в Мадрид, начело с Рахой и от друга страна бездействието на най-безличните ръководители от ЕС и ЕК. Не случайно най-напред от Брюксел обявиха, че това е вътрешен проблем на Испания, след това призоваха за диалог между Мадрид и Барселона, а след това след дълъг размисъл с половин уста осъдиха и насилието по време на референдума. но всичко вече е извършено, както се казва жребият е вече хвърлен. Какъвто и да бъде резултатът Испания вече не е същата и никога няма да бъде.

Честа стратегия на реферндум е да се блокира като непредставителен, направихме го и ние на референдума за АЕЦ Козлудуй, също и с референдима на Слави, като не гласувахме. Направиха го и каталунците, още повече техния беше незаконен и няма правно значение. Как сега ще претендират отделяне като мнозинството не си е казало мнението, а само под 40 процента са изразили воля за отделяне. Така отцепниците, които са малцинство според всички проучвания сами влязоха в собствения си капан, който готвеха на мнозинството , че и вероятно лидерите им ще лежат в затвора за противоконституционна дейност и държавна измяна.

Империята отвръща на удара. Айде, тия ги нормализираха. "Ситуацията е стабилизирана." "Положението се връща под контрол." "Анализът на събитията е едно недоразумение." "Разумът надделя." Това да не ви е Косово, момчета. Прекалено близо до Брюксел сте.

ТИХОТО МНОЗИНСТВО НЕ Е ОТ БАРСЕЛОНА А ОТ МАДРИД ,БРЮКСЕЛ ,НО НЕ И ОТ БИЛБАО ,СОСИЕДАТ НИТО ОТ ШОТЛАНДИЯ

Ма много знаете вие в на Савушкина.

Тихото мнозинство е това, което блокира референдума- болшинството от каталунците. Не ми разправяй как докарали един милион, тия моабети в селската кръчма и партийното клубче , не пред нас.

Тихото мнозонство е като красивите и умни проетстиращи у нас - надничари на правителството на Рахой. Много познато - спонтанно хиляди се събират по организиран ред...

Тук се подвизава някаква отрепка Кире, Корг, Кори и т.н.т., която непрекъснато повтаря , че не били гласували 60% и те задължително са против референдума! Абе К.., ти не си ли чувал, че човек може да не гласува по много причини! Ама явно вас в партийната централа към съюза на дебилите, могат да ви учат само да повтаряте папагалски до припадък! А за "броенето на участниците в митинги", дори не си заслужава да се коментира.

А ти чувал ли си , че нежелаещите отделянето умишлено блокираха референдума , защото не може който му скимне без закон да прави референдум , че и да определя дневния ред и да те принуждава да гласуваш и да се връзваш на авантюрите му и всеки , който участва му става съучастник в плана. Или и се правиш на шантав и ли не искаш да го проумееш. Чувал ли си, че според прочванията, само под 40 процента искат отделяне и авантюрата с референдума се направи , за да се радикализират нещата и привлекат допълнително отцепници, а цели 59 процента не желаят отделяне. Вчера ги видя и пак спамиш.

Пълни глупости. Повечето хора не гласуваха от страх от полициейските сили, от невъзможност да гласуват заради блокиране на местата за гласуване и изземане на урните. Ха стига ръси глупости!

Ами не гласуваха не по много причини и по мнение на родни централи, а по стратегия единни и с една цел само - да провалят незаконния референдум . И именно щото са единни и действат по стратегия имат ясно мнение вчера пак единни направиха милионен митинг , най -големия в историята си и казаха ясно не на отделянето от Испания.

A някой от "вас" да е чувал за техниките за манипулиране "card stacking" и "cherry picking"?

Оценките може да не са точни, ако например полицията е предотвратила гласуване по места. Тоест подкрепата за отделяне да е по-голяма.

Чакам разбирачите и отворковците да обяснят , къде се изпари " борещия се за свобода каталонски народ" , което напомня формули на Коминтерна, който всъщност се окзаа , че 60 процента не одобрява отцепването и блокира незаконния референдум , че направи и най-големия митинг , който съм виждал с над милион учасници срещу отцепниците и иска затвор за организатора им Пучедемон. Аман от селски разбирачи и зарзаватчии, дето всичко им ясно и наторяват форумите с фашкии.

Абе не ясно колко е и откъде е това т.нар. "Тихото мнозинство" в Барселона срещу сепаратизма", ама по цял свят се разбра що е "демокрация" и европейски "ценности": "Мадрид избра пътя на силата. Каучукови куршуми, палки, насилие над жени и старци, иззети от секциите урни...", писа френският седмичник L'Obs (бившият Льо Нувел обсерватьор) под заглавието "Референдум в Каталония: стотици ранени и жестоки полицейски насилия" ("Référendum en Catalogne : des centaines de blessés et de graves violences policières", le 01 octobre 2017, L'Obs). И понеже на "демократите" им се струва, че полицията е недостатъчна: "Испанското правителство изпраща войски в Каталония", според както пише канадският Мондиализасион ("Le gouvernement espagnol envoie des troupes en Catalogne", Par Paul Mitchell, Mondialisation, 06 octobre 2017). Е, не ми се иска да вярвам, че може да стане както в Донбас, ама кой знае, неведоми са пътищата демократични!

Успокой се не се бой за каталунците и правата им , а избора си го направиха ясно, като 60 процента не уважиха измисления референдум и вчера си изразиха желанията направиха най-големия митинг в историята си . Ти като събереш 20 хиляди да си искажат мнението тук, тогава се грижи за мнението и избора на другите. Търси си други онеправдани, от чието име да говориш, тези си казаха желанието без твоя помощ.Те ако слушаха насоките на Москва сега щяха да се борят за 100 евро пенсия като в Българоя , а не да взимат минимум 700 и щеше още да ги управляват червено отпадъци и престъпници по опрни точки от Москва.

60 процента, ама след як кютек! А за тия, които не били уважили "измисления референдум" и "направиха най-големия митинг в историята си", ги разправяйте на баба ми!

Има начин за самоопределяне, и той се нарича "РЕФЕРЕНДУМ". Останалото е демагогия.

Точно така. А си има и ЗАКОН И ПРАВИЛА по който се прави РЕФЕРЕНДУМ и са много далече от ДОПИТВАНЕ. Не се прави референдум в окръг а в ДЪРЖАВА и се инициира от ПАРЛАМЕНТА НА ДЪРЖАВАТА.

Особено когато имаш възможността да си направиш какъвто закон си искаш, дори и да е незаконно...

Смятайте що автобуси, организация и платежни ще са приготвили организаторите, с директното спонсориране от Брюксел. Така де! Къде беше тоз всичкия народ по време на референдума и колко от тях са регистрирани като живеещи в Каталуния са нормални въпроси на обикновеният зрител....

Ами всичкия тоя народ блокира този незаконен референдум.Само на путинисчетата не са ви казали , че според всочки проучваня 57 процента не одобряват референдума и го провалиха, щото 40 процента гласуване няма никаква представителност , смешно малко е малцинството да цепи пряко волята на мнозинството.

НароденСъд 2

А къде беше "мнозинството" по време на гласуването за да с е избегне резултатът от 90% "ЗА" отделяне на Каталуния, както стана в Шотландия бре сине майчин?

по френската телевизия се вида как в Мадрид ги транспортират с масово с автобуси

ПРЕВОД ОТ АНГЛИЙСКИ С ГУГЪЛ ПРЕВОДАЧКАТА НА Forced disappearance From Wikipedia, the free encyclopedia ...JUMP TO SPAIN .. Работната група на ООН за правата на човека докладва през 2013 г., че в периода между испанската Гражданска война (1936-1939 г.) и края на диктатурата на Франко (1939-1975 г.), около 114 226 души "изчезнали", като били принудително отнети от официални или неофициални въоръжени групи, след което те бяха убити тайно и по-късно погребани в неразкрити места. Докладът споменава и системното отвличане и "кражба" на деца и новородени в брой, достигащи до 30 960 деца, което продължава и след края на диктатурата през 70-те и 80-те години на миналия век [99]. Изчезванията включват цели републикански военни части, като например 221-та смесена бригада. Семействата на починалите войници предполагат, че телата на изчезналите членове на това звено може да са се озовали в неизвестни масови гробове. [100] [101] Едва през 2008 г. беше направен първият опит да се отнесе въпроса към съда [102], тъй като този опит не се осъществи, а със съдията, ръководещ процеса, самият той беше обвинен и впоследствие дисквалифициран [103]. Работната група на ООН за принудително или неволно изчезване открито [104] заяви, че испанското правителство не изпълнява задълженията си по тези въпроси. От 2017 г. испанските органи активно възпрепятстват разследването на принудителните изчезвания, които се случиха по време и след гражданската война

Ами такава е реалността, 60 Процента или над 3 милиона не у важиха измисления референдума и сега виждаме 1милион от тях на улицата или 10 пъти повечето пт най-големия митинг у нас да казват не на цепенето. Иначе путинисчетата може да си обясняват за вътрешна употреба как по техен пример докарали 1 милион с рейсове, за което трябват 100 километра само улуци с рейсове за паркиране, дай боже и те да докарат 100 пъти по малко или поне 10 000 парцала рейсове на Бузлуджа, пък после да видим как се карат милион на митинг.

Даа, първо бой и еб...н и после "Тихото мнозинство"! Ама да питам все пак, като имало било мнозинство срещу сепаратизма в Барселона, що ги биха и затваряха секции, че и бюлетини изземваха? Или това е "европейският демократично-ценностен" начин за осигуряване на "Тихото мнозинство"?! Така ще да е според мен, но ако някой вижда друго логично обяснение, моля, нека каже!

Съгласен съм. Аз също ги питах, като сте мнозинство и правителството е убедено, защо не затворихте устата на Пучдемон по единствения приет начин в цивилизования свят? Чрез вот. Даже не е нужно да е признат референдума, просто допитване до хората. Вместо плашене и закани, затвори устата на сепаратистите демократично, няма да се обадят 100 години минимум. Така, че тея с мнозинството да ги разправят на баба ми. Ако го имаше въобще нямаше да създават случки и да настройват било то и част от хората срещу тях. Референдумът не бил правилен, не било организирано, можело да гласуват многократно... А тея дето са на улицата да не да ги преброяват и регистрират по лични документи? Кой може да знае какви са? Менте едното, тройно менте и другото... Само официално допитване до хората може да даде отговор, нека е необвързващо, като толкова ги е бъз. Ама тях и от този резултат ги е страх, понеже после няма какво да спекулират.

Така е, не е случайна римската мъдрост "Гласът на едного е глас на никого, глас народен - глас божи" ("Vox unius, vox nullius, vox pоpuli, vox Déi")! Друг е въпросът, че е много вероятно Шорош да е яхнал тия народни настроения и да инвестира в тях, за да спечели разбира се: "Джордж Сорос финансира каталонската независимост" ("George Soros finance l'indépendantisme catalan", RÉSEAU VOLTAIRE, 26 SEPTEMBRE 2017), както навремето спечели и у нас: "...За издръжката на своите хора в България Сорос беше дал на Луканов 14 милиона долара, ако се не лъжа. И Виденов ги спря. Тогава започнаха големите битки и големите игри с валутните курсове. Доларът достигна 3000 лева. Изкупуваш с малко долари огромна левова парична маса, а като дойде служебното правителство, тази левова маса пък я превърнаха в долари, като валутните курсове вече са паднали пет пъти по-ниско. И изведнъж големите акули като Сорос излязоха с по 100-200 милиона чуждестранна валута на печалба.... - А иначе каква е била връзката и взаимодействието между Луканов и Джордж Сорос? - Луканов пусна Сорос в България, който изгради всичките си структури у нас по негово време...", из публикация озаглавена "Костадин Чакъров: Костов беше експерт на БСП, Луканов го изпрати в СДС", 28 Септ. 2014, Blitz bg

Ами много просто е защо не насрочиха референдум - защото е противоконституционно. Как си представяш правителство и съд сами да насрочат противпконституционен референдум . Ами нали правителството щеше да отиде в затвора вместо Пучедемон за държавна измяна .

Включиха платени протести,долни испанци!Събрали ги от кол и въже и то от цяла Испания ,социалистите с подкрепата на ПЕС и правителството плащат мастрафа!Жалко за каталунците,пак ги изпързаляха.Поне да направят федерация,така и така имат отделни правителства,двуезични са официалните документи,различни знамена и различна самопределеност!А то какво на практика,богата Каталуния автономна област на Испания.

Това да не са беззъбите развалини , дето държите на 200 лева пенсия и разкарвате по рейсовете като багаж, вместо годишна почивка. И пак не можете да докарате и 10 хиляди- 200 рейса. Милион това са поне 20 хиляди , пълни до дупка рейса. Кък си го представяш ? Очевидно е, че 60 процента не се вързаха на незаконния референдум и го блокираха и сега милион са на улицата.

Тези ако бяха мнозинство Испания нямаше да праща полиция да бие гласуващите, а щеше да признае и да съдейства за референдума. На този митинг докараха всякакви маргинали от цяла Испания, даже и бежанци, за по 20 евро, закуска, обяд и транспорт...

Що не сте отбелязали, че е платена публикация бе!?

просто не е. на тебе ти се иска да е такава и целия ти свят се върти в Дир.бг. смешко смешко... някой ще плаща за 20 тъпаци дето пишат коментари на ишлеме тука :)

"В демонстрацията, включваща шествие от площад "Уркинаона" до гара "Франка", се включиха и хора, пристигнали с автобус или влак от други части на Испания" - хахаххахахаха! Ама нали Каталунци бяха, защо ги докарват от други части на Испания тогава! Поредната пропаганда на глобалистите фашисти се провали пак!

че пенЦии с автобуси не карат от провинцията в София ли, поради некакви нужди от протести срещу нз си кво??? След като Барселона е столица и там е протеста защо да не идват от съседни градове??? Или си мислиш, че са се дигнали от 700 км от Мадрид и Кастиля цяла нощ са пътували с автобусите и са платили на 20 хиляди автобуса, дето паркинг не могат да им намерят в Барселона на толко, въобще путлерасите сте много забавни.

Барцелона не е столица! Столицата е Мадрид. А че всичките на тези митинги са платени клакьори, докарани от цяла Испания е повече от ясно, както впрочем също е ясно, че нищо няма да постигнат!

правят митинги в Барселона влаковете са пълни с тях, автобуси идват отвсякъде, просто имат влакове за разлика от Бг, които свързват Каталуня с Барселона във всички посоки в радиус от 100-200 км, такава им е жп мрежата, гъста, бърза, удобна и супер редовна и лесно се придвижват огромни тълпи хора, не търси телето под вола

Ох, на крясаците Путин е провокатора да отговоря че в Каталуния знаят испански по-принуда. Ако пък вие знаете испански а те ви заговорят на Каталунски ще се видите в приключение . КАТАЛУНИЯ -SI. Долу Монархо -ФАШИСТИТЕ ФРАНКИСТИТЕ

Че естествено, че ще знаят. Малко ли време им беше забранено да ползват каталунски по времето на Франко? От любов към Испания са го научили испанския...

Да живее Северозападната Народна Република България! да разгромим и изпепелим европата!

Ми добре де...Нали тия уж са били 'мнозинство'! Тогава нека се постъпи демократично, както е в Педалсъюза! Да направят един референдум в Каталуния, където да участва цялото население..и да видим какво ще стане! Само дето испанците не искат да се проведе такъв референдум! Защото това мълчаливо"мнозинство" , не е никакво МНОЗИНСТВО!! А СИ Е ЧИСТА ПРОБА МИЗЕРНО МАЛЦИНСТВО!!!! Факти!

Ясно. Каталуния не иска Испания не може. Що е то? Революциона ситуация. Чакаме и виждаме какво ще се случи.

Като правителството ти плаща за да стачкиваш и като не ти пукат черепа баретите е лесно да се "стачкува", ама я да пробват обратното както ги бига на първи този месец местните от Каталуня..

Тия олигофрени ли са? Или не могат да смятат?! Мълчаливото "мнозинство" събрало към милиона човека...Бе по скоро да е 20-300 000 човека, но както и да е...А ти малоумняци, могат ли да смятат, а?! Защото на митингите за отцепване от Испания, бяха почти 2,5 милона!! Значи пак повече от два пъти и половина повече искат независимост! Така че няма никакво мълчаливо МНОЗИНСТВО!! НИКАКВО!

Разумните винаги са повече от олигофрените, заразени от хибридите Каталуния остава, жалко за похарчените петрорубли. На мизерстващите ватниците всяко копейка е важна

Цалата трепера от щастие но млакни Сарце както е казал Гео Милев каталонцити са шекер памук хора аз миналата година бях на почифка в барселона имах даже едно гаже от там кадето ми каза това сичкито го прават за пари ние вика сме испанци муселмани понеже маврите кадето владели Барселона за си пуснали доста семе в барселонскити отроби тоес едно големо мазало и никои не знае къв е иначе испанците са много прости хорица верват на сичко кадето си го измислях обаче мажете са много добри лобофчий ....

Вярвай си на глупостите. По времето на реконкиста всичките придошли от Африка с арабите или са избити, или разкарани обратно в Африка.

Storen

Това мълчаливо мнозинство имаше достатъчно време да приобщи Каталуния. Очевидно провалът им е пълен. С полицейско насилие и надменно говорене няма да върнат чувството за принадлежност на Каталунците. Времето им изтече. Свобода за Каталуния!

Абе практически се оказва, че "тихото мнозинство" изобщо не е тихо, а напротив прекалено шумно е! Най- вероятно не и мнозинство, а малцинство! Изкарали са хиляди клакьори, докарани с автобуси от цяла Испания, които крещят, защото за това им се плаща .... Знаем добре как се правят тези работи. Тези, ако са каталонци трябваше да отидат да си пуснат гласа на референдума, та да се види наистина дали са мнозинство. Така с викове и крясъци по улиците няма да стане!

Пуч-демон, е как никой не се сети за интересното му име, пуч+ демон= проблеми!!!

Именно. Теотралите които контролират и двете страни на конфликта се чувстват толкова сигурни в резултатите от своите действия, че си позволяват такава ирония. Защото знаят че за съжаление хора възпитани от техният социален инженеринг, вперили поглед в преходните земни неща и търсещи отчаяно спасители сред хората, се управляват лесно чрез техните страсти, когато контролираш и двете страни на конфликта.

А ти сигурно се казваш Оли Гоф Рен

Не се гаси туй, що не гасне. Хеле пък след полицейския бой и евросолидарността...

Умните и красивите налазиха и Испания. Дали не са командировали там и нашия екс прецедент със саморъчно направен плакат от тапет.

Кой не скача е Каталунец.

Мне, екс прецедентът има други ангажименти - развеждал се..

Нема ве чирак не бой се, че те пуснем на концесия на фесовете да те клатят щот си им свикнал на съжителството.хахаха

Т.е на улиците са били 2 млн? Какви са тези подвеждащи заглавия?

ИЛИ СИ НАКОВАЛНЯ ИЛИ СИ ЧУК ... ИЛИ СИ БИЗНЕС БОС - ИЛИ СИ МИШКА ... ЕДИН ТЕЛЯК НА ДУШИ DR. JOHN DEMARTINI Е НАПРАВИЛ НАД 100 МИЛИОНА ДОЛАРА УЧЕЙКИ ТАЯ ФРАЗА КОЯТО ТОЙ Е ИЗПЛАГИАТСТВАЛ ОТ ГЬОТЕ :)))

Е, спи на това ухо чифуте.

Извод: Соросовите боклуци "плашат" само с 2 неща, което е сигурна индикация за тотална умствена недостатъчноси и назубрени цитати. 1. Който не иска да е слуга на европейските чиновници, ще бъде наказан със спиране на пари, преместване на седалища на фирми и т.н.т. 2. Който нещо показва недоволство от ДИКТАТА на ЕС е купен от Путин! Да ви имам и идеологията, нещастници!

В момента върви информационна война дори в самата Испания. Manifestantes por la unidad de España persiguen y patean a un fotógrafo. Млатят фотограф който заснема истинското състояние по време на манифестацията.

НА ТВА МУ ВИКАТ МЕДИЙНО ОБЛЪЧВАНЕ ПОРЪЧКА НА НИЛДЕРБЕРГЕРИТЕ - СЛУГИТЕ НА ЕВРЕИТЕ :)))

ГРЕШКА

Аве кучекли чалгаджи ти първо от мангустите се избави па тогава квичи ае, само гледай дан те закопаят у собствената ти колиба ве! Некъв умирисан кюмюрджия и посерко се кани да унищожава нам кого си мбухахаха бемте у смешника умирисан!

чета коментарите и ясно си личи, че злобата на путиноидите идва от там, че СССР се разпадна докато проповядваха години, че САЩ се се разпадне. А отгоре на всичко Европа се обедни и им сложи як отпор на манипулациите. А сега Русия се бори за огризки след като не може да дои прибалтийските републики, Полша и България. Пукат се от мъка и злоба !!!! ФАКТ !!!

Абе що не хванете и почете малко повече и спрете да ръсите простотии.Ако имаш нещо да казваш за проблема Каталуния-Испания кажи го и спри да пращаш хората на другия край на света. Я тъпи почни да коментираш случилото се в Лас Вегас.Там Тръмпи е виновен,аман от идиоти.

ами както се вижда САМО ПУТИНОЛИЗЦИТЕ сте за това отцепване. Хайде пребройте се у форума де. Всички копейкаджии само за това крякате. Без идея КАКВО Е РЕФЕРЕНДУМ, КАК СЕ ПРАВИ И КАКВО СЕ ПРАВИ ПРЕДИ РЕФЕРЕНДУМ. За вас това е "допитване проведено с възможно по-малко разясняване за плюсове и минуси от двата избора". ТОВА Е !!! Ама квичите все едно от това зависи колко цола ша ви е халката на задниците.

Колко добре си описал душевното си състояние!

Ми направете си сайт и там по цял ден си се унижавайте.За малко по-умните има теза и контра-теза като и двете се доказват с факти,а не с политически лозунги и лакърдии.Твоето даже не са нито лозунги,нито лакърдии,а граничи с профанщината.

По себе си ли съдиш, че и другите смърдят!

Ами как никой досега не се сеща, че в цялата работа в Каталония е замесен именно Путин? То е достатъчно да видиш само името на сепаратисткия лидер Пуч-демон! Очевидно е подготвян в КГБ, още от раждането си да направи пуч (преврат) и то по дяволски начин (демон)! Затова са го кръстили даже така от КГБ!

Чифутите и техните лизачи трябва един път за винаги да изгоним от България. Сега го казваме с добро. След това ще бъде доброзорно. Разбираш ме нали, ясно ти е какво те чака.

Хората ти се смеят бе, келеш.

Ако каталонците натиснат, кастилският кралски двор ще вкара танкове в бунтовния град; впрочем нека припомним, че вече им организира един хубав превантивен атентат с мачкащи живи хора камиони по площадите. И тогава отиде коня у ряката с т.наречената ви демокрадция по европейски.

Ако тръгнат хамериканците да се отделят, Америка я очаква гражданска война!

Нищо не се знае в днешно време, кой е очаквал, че Испания ще се разцепи!

Борбата за независимост на графство Каталония е от повече от 200 години. Не е зле да се интересуваш повече какво става в Европа и каква е историята.

Това е очевадно, нокой бит, няма да иска да остане към Испания, ще стане интересно!

Що про и анти путинистите не си направите сайт и по цял ден да се плюете взаимно и не оставите нормалните хора да си обменят тезите на спокойствие.

Щот са петима ненормалника в България.

Честито на каталунците, свободата им е много близо, особенно след този бой който ядоха, сега всичко е възможно!